VHP-leider Santokhi: wij accepteren geen dictatuur

31

PARAMARIBO, 30 mrt – “Wij accepteren geen dictatuur, niet in Suriname en helemaal niet in onze partij. Wij bestrijden de dictatuur.” Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. Het hoogste orgaan, de partijraad, heeft de kandidaten voor parlement en regionale raden goedgekeurd.

Dat is de manier waarop de democratie werkt, de meerderheid bepaalt. “Het probleem dat de democratie met zich meebrengt is, dat de meerderheid beslist, met als gevolg dat er altijd een groep mensen zal zijn, alhoewel zij in de minderheid zijn, die ontevreden zal zijn met het genomen besluit”, zei Santokhi tijdens de bijeenkomst van de partijraad. Zelf is hij het ook niet altijd eens met bepaalde besluiten.

“Maar als ware democraat zal ik mij altijd neerleggen bij de wil van de meerderheid. Want uiteindelijk staat partijbelang boven individuele emoties. Uiteindelijk gaat het om de eenheid die wij moeten waarborgen.” De traditionele rol van de VHP mag niet vergeten worden. “We zijn de partij van democratie. De partij van een goede democratie en rechtsstaat, we zijn een voorbeeldpartij in dit land”, aldus Santokhi.


31 REACTIES

 1. De voorbeeld partij? goed zo.
  Heer jogi is een echte voorbeeld figuur als grondrovers.
  De voorzitter van de partij keurt het goed en geeft hem nog
  een kans om te roven.
  Wat about het roven van geiten.
  In saramacca is men bang om geiten te kweken.


  Maak melding

 2. Paraman
  Aldus een statement van de aspirant DICTATOR van Suriname!

  Dat jij deze posting uit jou gebrainwashte paarse hersens kan krijgen.

  In tegenstelling tot jou democraat Bouterse kan Doekhi zich overal in de wereld vertonen als gerespecteerd Surinaamse politicus.

  Jou Paarse President kan zich bijna nergens vertonen behalve bij collega dictators.


  Maak melding

 3. Als echte DEMOCRAAT zou het dan NU EINDELIJK zaak moeten zijn voor de VHP – de VIEZE HYPOCRIETE PAISA-vereerders om DUIDELIJK ook de GEHELE bevolking te interesseren voor deze LEUGEN en BEDROG organisatie.

  Maar doordat LEUGEN en BEDROG en NEGEREN van de WAARHEID, zo ONMISKENBAAR ofwel HEEL ERG DUIDELIJK is binnen deze voor VOORAL de andere BEVOLKINGSGROEPEN in Suriname en ook HINDOSTANEN met ENIG NORMBESEF, weet ‘de heer’ Santhoki bij voorbaat dat zo’n MISSIE na 66 – ZES en ZESTIG jaar RACISTISCH DENKEN en RACISTISCH HANDELEN, een HELE KLUIF is om NORMAAL en ENIGSZINS GELOOFWAARDIG bij de Surinaamse bevolking ALS GEHEEL over te komen.

  In de afgelopen VIJF jaar hebben ze als LUILAKKEN wederom zitten slapen met de ILLUSIE alsof zij DEMOCRATIE hebben uitgevonden. Terwijl het tegendeel WAAR is.

  Hoe zou welke RACISTISCHE partij dan ook, kunnen prediken over DEMOCRATIE.
  Het is net wanneer iemand zou zeggen ik ben MILJONAIR, maar hij/zij kan nergens aangeven dat hij geld of bezittingen ergens heeft liggen.

  De VHP – de VIEZE HYPOCRIETE PAISA-vereerders, is JUIST de PARTIJ bij UITSTEK in Suriname die GEEN KAAS GEGETEN HEEFT van DEMOCRATIE.

  Regeren doe je met een VISIE, maar niet met elke VISIE (op z’n Surinaams) die je om EIGEN GEWIN denkt te hebben binnen gehengeld.

  Zes-en-zestig (66) jaar RACISME is meer dan mooi geweest. Surinamers, RACISME heeft naast enkele RIJKE HINDOSTANEN met een vaak OVERVOLLE PENS, Suriname NIMMER iets opgeleverd.

  Surinamers: zeg NEE daarom DUIDELIJK NEE tegen RACISME, zeg NEE tegen de VIEZE HYPOCRIETE PAISA-vereerders dus zeg OOK DUIDELIJK NEE tegen hun DEKMANTEL V 6 – VIEZE SEX genoemd.

  De Verenigde Hindoestaanse Partij (VHP) kwam in januari 1949 tot stand door een fusie van:

  de in 1946 opgerichte Moeslim Partij met als voorzitter het statenlid en notarisklerk Asgar Karamat Ali;

  de in 1947 opgerichte Hindostaans-Javaanse Politieke Partij (HJPP) met als voorzitter de praktizijn Jagernath Lachmon;

  de in 1947 opgerichte Surinaamse Hindoe Partij met als voorzitter de hoofdonderwijzer J.P. Kaulesar Sukul.

  Zo ziet U dat deze lui niets hebben geleerd uit het VERLEDEN en NOOIT meegegaan zijn met DE TIJD, maar wel met hun ‘ERFENIS’, RACISME.

  Met de VHP – de VIEZE HYPOCRIETE PAISA-vereerders, zijn we weer bij AF.

  Willen we zo’n RACISTISCHE BENDE? NEE is DUIDELIJK het antwoord.

  Trouwens, over DICTATUUR of een op z’n minst een MEER dan VERKAPTE VORM daarvan, gesproken:
  Voorzitter van de VHP werd Jaggernath Lachmon in 1949. Hij zou in deze functie blijven tot zijn DOOD in 2001. Twee-en-vijftig (52) jaren lang. Een wereldrecord.

  Had de VHP – de VIEZE HYPOCRIETE PAISA-vereerders in die 52 jaren alleen maar ONGELETTERDEN? Willen ze ons dat WIJS maken?

  Dus ‘heer’ Santhoki: u leeft sinds JAAR en DAG in het HART van DICTATUUR binnen uw EIGEN ERFENIS, de VHP – de VIEZE HYPOCRIETE PAISA-vereerders. Daarmee kun je misschien nog wegkomen door het te VERDOEZELEN. Maar met RACISME zal het u nooit kunnen lukken om dat te VERDONKEREMANEN.

  RACISME is STILSTAND tevens ACHTERUITGANG. RACISME is FUNEST, ook via een DEKMANTEL!

  Kortom Suriname:
  zeg op 25 Mei 2015 op de EERSTE plaats NEE tegen RACISME; zeg op de TWEEDE plaats eveneens NEE;
  zeg op de DERDE plaats ook NEE tegen RACISME!

  DEMOCRATIE heeft niets te maken met GEEN enkele vorm van RACISME dan ook. Ook ofwel zelfs niet onder een DEKMANTEL zou RACISME bevriend kunnen raken met DEMOCRATIE.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 4. freeDOM2 u….

  dat gehele paars geindoctrineerde lulverhaal van jou is doorspekt van racisme. Dus rot lekker op naar je lemen plaggenhut en ga verder met je ebola-leven.


  Maak melding

 5. freedom 2 u

  zo te lezen,ben jij een ras echte hindoestaan die zich zelf haat ,nijdt,verloochend,afgunst,jaloers tot aldaar ,anderen naar beneden haalt..

  ik hoop dat jij een goed weelderig leven hebt ,een goed bestaan, een goed woning,werk en familie banden..,,dat jou leven op en top is..

  het gaat jou goed en jou partij..


  Maak melding

 6. Deze man is gek geworden. Er is op dit moment geen dictatuur in Suriname. Ik denk dat er binnen zijn partij dictatuur is en mogelijk veelwijverij door allerlei kreten uit te slaan probeert hij een vijand beeld te scheppen en dan denken dat mensen hij heeft gelijk.

  Laatst wij hij in de programma bij Faried Pierkhan.
  Hij had het over een univesiteit, en toen Faried hem vroeg of er een echte gebouw kom komen hakkelde en stommelde hij met online
  verhalen en distance learning etc. dat grenst aan bedrog.

  En mensen hij gaat de surinamers als slaven ketenen met een sofi nummer en iedereen wordt door de belasting daar gecontroleerd.

  Hij gaat hier in Europa geld halen hahahahahaha terwijl de EU zwaar bezuinigd. Kijk maar naar Nederland allse moet efficienter
  er wordt bezuinigd op alles. Griekenland heeft grote problemen en krijft geen geld.

  En Santokhie gaat zo geld ophalen, ik hoop dat de mensen wel letten op wat er gezegd wordt.


  Maak melding

 7. @Freedom2u, jammer dat je over jezelf praat als het gaat om racisme, dit omdat je het alleen over racisme hebt. Ik denk dat gezien jou opleiding je niet eens naast Santhoki kan staan. Ik denk dat je gewoon jaloers bent op die man zijn kwaliteiten.

  Vele Surinamers hun denkwijze is zo krom dat het daarom ook niet goed gaat in het land. Het zegt genoeg hoe velen in elkaar zitten.

  In plaats van dat men naar de inhoud gaat kijken wat iemand kan betekenen voor een land en volk en ook een persoon uitkiezen als voorbeeld voor hun zelf en eventueel kinderen en families, NEE, men kiest een moordenaar die een land naar de verdoemenis brengt.
  Wat een weerspiegeling moet in zeggen!!!!!

  Het zijn deze zelfde mensen die het steeds hebben over de Nederlanders en anderen steeds uitschelden, maar zelfs zijn zij geen haar beter.

  Noem je zelf geen Surinamer en blijf bij je eigen mensen en zorg ook ervoor niets aan te raken die een ander cultuur heeft gemaakt dan zul je gauw merken dat je niet lang meer te leven hebt, omdat je beperkt wordt.

  DIT STAAT SURINAME TE WACHTEN::::::::::Bouterse was dit al van plan, maar hij had te weinig mensen die ervoor waren. Eerst de Amnestie en er volgt nog meer:::

  = De Oezbeekse president Islam Karimov, die het land al meer dan 25 jaar met harde hand regeert, is maandag herkozen. Volgens de kiescommissie kreeg hij 90,4 procent van de stemmen.

  De drie tegenstanders van Karimov in de verkiezingsrace vertegenwoordigden allen partijen die het presidentschap van Karimov steunden.

  Karimov werd leider van Oezbekistan toen het land nog onderdeel uitmaakte van de Sovjetunie. Volgens de grondwet mag de Oezbeekse president maar twee termijnen aanblijven, maar Karimov voerde een grondwetswijziging door.


  Maak melding

 8. Mister Henk Molenaar.gefrustreerde/getraumatiseerde,/Bouta hater,…ff dit,..”Pajong waaiers,kunnen zich inderdaad overal ,vooral bij de kolonisator altijd laten zien ,die zijn toch al ingepakt.”..heb jij nog geen hulp gezocht ,de psychologen zoeken klanten.snel een afspraak maken,want Desire delano Bouterse wordt binnenkort herkozen.hij wordt weer president,omdat het volk achter hem staat [democratie] .zo slaap lekker
  P.S.Je bent ook uitgenodigd voor het feestje in Mei.


  Maak melding

 9. Was Jaggernath Lachmon dan ook een dictator die de VHP 50 jaar dus een halve eeuw lang volgens zijn visie heeft geleid. Elke partijleider en ook Santokhi en Somo proberen de partijstructuren en de weg te plaveien. Waarom mag Bouterse de teugels niet strak houden????? De vijanden van het volk weten dat als hij los laat het een rommeltje wordt bij de NDP en dat willen de frontkudde die hun naam hebben veranderd in V7. Goede champagene behoeft geen krans.


  Maak melding

 10. Verwarde geesten zijn weer hun vuil aan het spuien ter verdediging van de enige echte dictator Bouterse tevens vertrapper van democratie en rechtsstaat. De macht mag nooit bij een man of partij zijn want dan is democratie afgelopen.


  Maak melding

 11. De propagandisten van DDB zoals freeDOMbla zijn degenen die de racistische kaart spelen in hun bakanatori en ook hier. Haatcampagnes en laster tegen bepaalde personen en partijen worden opgezet. De DDB bende voert een vieze verdeel en heers politiek toe en mensrn worden omgekocht en belazerd. De domme massa worden mega beloften gedaan en terwijl het volk armer wordt verrijkt de DDB bende zich elke dag.
  FreeDOMblabla is een omvervalste oude school racist die in troebel water zijn gif spuit. Net als de NPK vroeger.


  Maak melding

 12. De NSK en PBO zijn al ondergeschikt gemaakt aan de wil van de NDP. Onbegrijplijk dat Hooghart met deze zelfde DDB in zee gaat na moord op zijn broeders in 1982. De NDP heeft ook met BVD van Sardjoe gedaan. Dat is de strategie van Bouterse en zijn partij. Ze dulden geen tegenstand of gelijke partners. Als ze je gebruikt hebben worden de partners als toiletpapier doorgespoelt. ALLE partijen die met NDP hebben samengwerkt zijn er bekaaid vanafgekomen. Er zijn enkele personen weliswaar heel rijk geworden maar niet het volk. Dat bedoeld Santokhi met dictatoriale trekjes een erfenis uit de jaren 80.


  Maak melding

 13. Surinamers/kiezers gaat u allen massaal stemmen op V7

  No Spang V 7 Dé Kon!
  No Span Chan(ge) De Kon!
  No Span Boen Libie De Kon1
  Stem V7 Djie Vooruitgang in Sranan!
  V7 Na Verjonging in her Sranan!
  Mai,Bap, Mae, Pae, Moesje, Oom, Marron Brada nanga Sisia, (Inheemsen, Dogla, Moksi, Chinesie nanga alla tra sortoe sranansma m/v) libie boeng, liebie in V7

  Her sranan na V7 sma.
  wiens na Nickerie, wiens na Coronie, wiens na Saramacca, wiens na Wanica, wiens na Paramaribo, wiens na Para, wiens na Commewijne, wiens na Marowijne, wiens na Brokopondo, wiens na Sipaliwini, wie alle mala na V7 sma.

  Stem massaal djie V7
  Wan njoen libie moes kon, Alla sma moes habie wan boen libie in sranan, V 7 na, geloof, hoop, vriendschap, hardwerken, samenwerken, het beste uit jezelf halen, respect voor een andere, vrede, geloof in eigen kunnen, ondersteunen, broeder-en zusterschap, een democratische rechtstaat, principes, internationale verdragen, trias politia, wetgevende macht, uitvoerende macht, mensenrechten, verdraagzaamheid, eerbied, welvaart en welzijn, sport en spel, alles eerlijk met elkaar verdelen, weg met de criminaliteit, enz, enz
  Stree Def Stree Wi No Sa Frede
  Stem V7, djie wan betre sranan.
  Stem V7 djie Chan(ge!)drikapersad Santokhi.Stem
  Stem V7:
  – Chandrikapersad Santokhi – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Somohardjo – PL,
  – Celsius Waterberg – BEP,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91

  Leve V7
  Leve alle kandidaten van V 7 van de DNA en dr-en rr-leden.
  Leve een betere leven met V7 in de regeringscoalitie.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  V7, djie betre her Sranan, die alla Sranansma!

  God Zij Met Ons Surinamers!


  Maak melding

 14. Mensen let op ! Als lijsttrekker en duwer voor de NDP in Saramacca zal Chandrika Persad Santokhi worden benoemd.

  Deze man is een NDP’er en zal een ieder verassen wanneer hij uit de kast komt !


  Maak melding

 15. Printa: “Desire delano Bouterse wordt binnenkort herkozen.hij wordt weer president,omdat het volk achter hem staat [democratie] .zo slaap lekker”

  Ik hoop ook dat Bouterse wint want dat wordt het ongeschoolde Paarse Stemvee pas goed duidelijk dat deze president het land voorgoed naar de kloten heeft geholpen.


  Maak melding

 16. Liegen is door de Surinaamse politiek verheven tot norm. Men liegt de boel bij elkaar. Het is gebleken dat je ongestraft een leugen kan lanceren om de tegenstander te schaden. In Suriname gaat men ervanuit dat het de tegenpartij is die moet bewijzen dat het een leugen is. Hier maakt vooral de oppositie misbruik van. Zelfs in DNA worden leugens en aantijgingen geroepen om de regering te ondermijnen. Er wordt van alles geroepen, maar bewijs wordt zelden of nooit geleverd. Kijk maar naar de jakhalzen van de VHP, die van alles roepen maar nooit met enig bewijs komen. Tjin A Tsoi heeft dat gedrag overgenomen maar is genadeloos afgestraft. De VHP overtreedt met de kandidering van Jogi haar eigen regels. Santoki verschuilt zich dan achter de zg stem van de meerderheid. Ook daar is hij de regie dus kwijt, in V6verband is het Somo die bepaalt wat er gebeurd. Ook de coalitie kan er wat van, zaken roepen die ze niet waarmaken zoals het opsluiten van de helft van de VHP. Als je iets niet kan of wil bewijzen, houd dan je mond. Ik zeg bewust WIL bewijzen, want politiek liegen is van oudsher een goed wapen tegen de ander. Daarom vinden mensen politiek vies terwijl het een heel mooi vak kan zijn, een bezigheid die je kan aanwenden ten voordele van je volk en dat volk ben jij niet alleen.


  Maak melding

 17. Fileren, Ik luister vaak naar Bakana Tori en ik heb nog nooit op een dag een racistische opmerking genoteerd. Er komen geregeld ook Hindoestaanse sprekers in het programma en geen van hen doet aan racistische uitspraken. De vermeende racistische uitspraken zijn een hersenschim in de hoofden van de VHP leiding die de bui al zien hangen. Het is een psychische aandoening waaraan ze lijden.

  Deze lieden binnen de V7 Zij zullen de grote verliezers zijn.Zo simpel is het, gefileerde kip.Neem ook van me aan. Die Somohardjo die gaat na de verkiezingen toch gaan heulen met de NDP. Die man gaat niet bij de verliezers willen behoren en hij gaat zelfs zijn vrouw en buitenvrouw verkopen om witte voetjes te maken bij de NDP.


  Maak melding

 18. zo-als de kaarten nu liggen,zal deze moordenaar killer nooit meer terug keren als bende lijder over het land sme..

  zijn tijd is passé hij moet naar het slacht veld..zie maar naar zijn zoon..

  bovendien zijn bende partij is aan het afbrokkelen velen lopen al weg naar mate de tijd nadert..

  ze willen niet meer verenigt worden met deze boeven bende moordenaar kliek al waar er slechts 5 van de zestien voor het zeggen hebben..

  zoon lijf met 11 kinderen zal sme de komende tijdperk ook moeten missen..

  de vader volgt nog heeft ook 11 jaren de zitten..

  dus opgeruimd met die rotzooi..


  Maak melding

 19. Astrando, dat Bouterse de teugels strak houdt binnen zijn partij is tot daaraantoe, als zijn onmondige, slaafse, hondstrouwe partijgenoten er geen bezwaar tegen hebben, hun baas onder alle omstandigheden te likken in alle hoeken en gaten, is dat hun zaak, maar waarom moet hij ook een uzi, een botte bijl en een guillotine bij de hand houden?


  Maak melding

 20. Straf de moordenaar van 8 december 1982 af. En nog van vele anderen zoals Horb, Inspecteur Gooding, Moiwana allemaal binnen Surinaamse grenzen vermoord door 1 persoon bouterse. Wie in zijn geweten gaat op deze drugsdealer moordenaar en corrupte zelfverrijker stemmen? Schaamt de ndp zich niet dat ze niet met een beter kandidaat kunnen komen iemand die tenminste over de grens kan gaan?


  Maak melding

 21. hallo,, van ieder parlementariër wordt verwacht,dat hij/zij na één twee termijnen zijn of haar plaats afstaat aan een ander lid,dus wisseling van de wacht nieuw vers bloed,ideën ..

  maar van onze lijder ..de zoon van god,z.a hij het zelf gezegd heeft,wordt de eeuwige leven toegekend..

  nu na bijna 35 jaar is hij nog de absolute heerser macht hebber opperhoofd van de partij berslist en bepaald wat hij zegt en doet..

  waar blijft dan de verjonging,doorstroming,vernieuwing, de opkomende jeugd die nu al verpauperd des-georiënteerd is gefrustreerd rond loopt in stad en land..

  sme waarheen..

  hoe nu verder..


  Maak melding

 22. 1 ding weet ik zeker als Chan een creool was, zou het anders zijn.Wij denken nog te etnisch.
  Dat wil zeggen een Guyanees of een Trinidiaan zijn ons voor, daarom gaan ze sneller vooruit.
  Jammer, ik weet niet wanneer wij als volk door zal hebben wat ‘Goed Bestuur’ is.
  Intussen verliezen wij te veel tijd en geld.
  Wanneer en welke leider is in staat om ons volk goed te inspireren, om het land in de juiste banen te leiden???


  Maak melding

 23. wij lullen zoveel op straat in het poppenkast,in de wandelgangen,overal waar we zijn,,..

  Máár niemand lult over de door de amerikanen in beslag genomen opgesloten zoon van,,, de zoon van god,,..

  ook hij geeft geen letter prijs..

  er gaan geruchten door de straten parbo,dat er 15 miljoen US$ betaalt is voor de advocaten..

  is dit waar,dan hebben wij het dombo volk aardig meegedragen aan deze kosten…


  Maak melding

 24. Chandrikapersad Santokhi gaat aan voorbij dat democratie in essentie niet betekent dat de meerderheid beslist. Dit is ‘slechts’ een procedureel aspect, nodig om tot besluitvorming te komen. Het hart van de democratie klopt in het besef dat de meerderheid bij besluiten zoveel mogelijk ruimte laat aan minderheden en hun opvattingen en gedragingen.


  Maak melding

 25. Al dat gedonder maar de huidige Pres BOUTA ,die wordt weer Pres.
  De meeste Suri People die staat achter hem. Bouta ,die werkt ook met alle bevolkingsgroepen. Kijk maar wat hij in z,n huidige Kabinet heeft. Vooral de huidige Ministers!!! Ga maar na brada….!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.