Protest kandidatuur parlementariër Jogi houdt aan

8

PARAMARIBO, 29 mrt – Binnen de Verenigde Hervormings Partij, VHP, houdt het protest tegen Mahinder Jogi aan. Delen van de partij willen geen vierde termijn voor Jogi als lid van het parlement. Toch heeft de partijleiding al een besluit genomen.

De kandidatuur is goedgekeurd tijdens een bijeenkomst van de dertien partijafdelingen in Saramacca. Tijdens de bijeenkomst in het partijcentrum te Groningen is nauwelijks of geen protestklank gehoord. Het is dan wel opmerkelijk dat het protest zo aanhoudt. Voor de bijeenkomst in Groningen werd vooral op de sociale media heftig geprotesteerd. Eerder dit jaar hebben enkele leden een brief gericht aan partijleider Chandrikapersad Santokhi.

In de brief werd opgeroepen tot verjonging. Jogi moest niet meer kandidaat worden gesteld voor het parlement. Nu, na de bijeenkomst in Groningen, is het de beurt aan de partijraad. Die zal de voorstellen van de districtsafdelingen moeten bekrachtigen. Het heeft er niet veel van dat anders beslist zal worden dan Jogi kandidaat te stellen. Jogi zelf ziet de VHP en partnercombinatie V7 zeker twee van de drie parlementszetels van Saramacca winnen.


8 REACTIES

 1. De leiding van de VHP had dit moeten zien aankomen omdat men al wist dat deze man de schijn tegen zich had in Saramacca.
  De integriteit van deze man is zo slap als een natte dweil dus had Chandrika, zoals hij in andere delen van het land heeft gedaan, iemand anders het voortouw moeten laten nemen in dist district.

  Ik ben ervan overtuigd dat indien men niet naar het electoraat luistert, de VHP flinke klappen zal krijgen in Saramacca vanwege de halsstarrigheid en koppigheid van de sheriff & friends !

  Misschien ziet Chandrika de bui nu ook al hangen en denkt hij van ik laat de boel de boel ! Dus moeten wij niet vreemd opkijken wanneer Chandrika en een deel van z’n achterban ook de move en swing maken en kiezen voor de NDP als hun nieuw huis !

  Alles is op dit moment mogelijk in politiek Su dus een grote kikker als Chandrika kun je ook niet in een kruiwagen houden om te gaan verplaatsen.


  Maak melding

 2. Ik weet niet wie in de plaats van Jogi zou moeten komen, maar die andere meneer of mevrouw heb ik nooit het wanbeleid van de huidige regering horen benoemen. Waar was hij/zij al die jaren? Nu pas ontwaakt?


  Maak melding

 3. Milton,

  Ik ben ervan overtuigd dat indien men niet naar het electoraat luistert, de VHP flinke klappen zal krijgen in Saramacca vanwege de halsstarrigheid en koppigheid van de sheriff & friends ! Misschien ziet Chandrika de bui nu ook al hangen en denkt hij van ik laat de boel de boel ! Dus moeten wij niet vreemd opkijken wanneer Chandrika en een deel van z’n achterban ook de move en swing maken en kiezen voor de NDP als hun nieuw
  huis !

  ——————————————————————–

  Nog al wishfull thinking by Milton. De VHP kun je niet vergelijken
  met KTPI, Palu of Nw Suriname. Voor geld slapen ze met iedereen. Goed dat de VHP de bezem er door gaat halen. De NDP bestaat anno 2015 uit criminele bejaarde revo strijders. Deze gasten leven nog in de jaren 80. (Bouterse, Naarendorp, Abrahams, Herrenberg, Alibux, Boerenveen) etc… Zelfs de jongeren afd van de NDP klagen over de kandidatenlijst.

  Alles beter dan de NDP


  Maak melding

 4. het wordt tijd,,,dat ddb zelf vervangen wordt en opkalievatert.

  in die partij die sinds 1982 is de enige die de schepter zwaait is één en al de enige lijder die nooit is vervangen of betwist.

  altijd handje de voorste..

  de vraag is of er in die partij nooit een anders mens is geweest die deze bende kan lijden..

  jongeren is alleen voor de statistiek die hele partij wordt gedomineerd door oude bejaarde bokken van de millitaire dienst,coupe plegers..


  Maak melding

 5. Ik zou hem nu het nog kan vervangen, maar ja wie moet zijn plaats innemen?
  Iemand een idee aangezien een hele reeks verraders daar rond lopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.