Voorstelling over Sophie Redmond en Nola Hatterman

4

Op vrijdag 3 april 2015 is in de Stadsschouwburg Amsterdam de première van Sophie & Nola, een theatrale en muzikale voorstelling van theatergroep Urban Myth over het waargebeurde verhaal van twee vrouwelijke strijders in Suriname: Sophie Redmond en Nola Hatterman.

Tv-persoonlijkheid Sylvana Simons maakt haar theaterdebuut. De cast bestaat verder uit NOS Journaal presentatrice Simone Weimans en de actrices Imanuelle Grives, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Thirsa van Til. Internationaal befaamd modeontwerpster Marga Weimans ontwerpt de kostuums voor Sophie & Nola.

Sophie & Nola heeft als basis het levensverhaal van Sophie Redmond (1907-1955) en Nola Hatterman (1899-1984). Deze twee geëmancipeerde vrouwen bewezen dat zij, ongeacht sekse of kleur, niet te dwarsbomen zijn en hun dromen waarmaakten. Sophie Redmond toonde aan dat zij wel als Surinaamse vrouw een eigen dokterspraktijk kon beginnen. Zij studeerde als eerste zwarte vrouw af aan de Geneeskundige school in Paramaribo. De Nederlandse kunstenares Nola Hatterman toont bewust in haar werk zwarte mensen en hun personaliteit. Zij liet zich niet leiden door de heersende moraal dat zwarte mensen alleen vanuit een volkenkundig of antropologisch perspectief zijn afgebeeld.

Speeldata
Di 31 maart: Voorpremière Bijlmer Parktheater Amsterdam – 20.00 uur
Vr 3 april: Première Stadsschouwburg Amsterdam – 20.30 uur
Za 4 april: Rasa Utrecht – 20.30 uur
Vr 15 mei: Bijlmer Parktheater (optie)
Za 20 juni: Rotterdamse Schouwburg Rotterdam – tijd n.n.b.
Vr 25 september: Podium Mozaïek Amsterdam – tijd n.n.b.


4 REACTIES

  1. Ik reis wel vanuit mijn dorpje naar de Stadsschouwburg hoor of naar de Rasa hoor, want hoe vaak maak je nu zo een voorstelling mee over Redmond en Hatteman? Mooi initiatief overigens hoor. Heel fijn en heel goed.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.