Opening Broad Homes Suriname PC Factory

36

President Desi Bouterse gisteren bij de opening van de Broad Homes Suriname PC Factory te Smalkalden in het district Para. Als deze huizenfabriek op volle toeren draait, kunnen 3000 woningen per jaar worden gefabriceerd. Bouterse noemde het een historische mijlpaal voor het volk en Parmessar, minister van Openbare Werken, spreekt van een revolutie in de Surinaamse huizenbouw.


36 REACTIES

 1. Dit is toch niet de manier om een land vooruit te brengen.De chinezen je geld laten wegdragen terwijl 50% van je burgers werkloos is en de andere helft bij lanti zit.
  Overal hebben de buitenlanders een grote inbreng om het gemak van de luie suri’s te dienen.
  Dat de suri’s de voorwaarden scheppen om overheerst te worden door buitenlanders,zien ze niet in.Zijn bezig hun dierlijke instincten te bevredigen terwijl de wereld om hun wordt overgenomen door vreemden zo als die ene die ook hier soms reageert,R!ola of zo iets.Woon en welk maar niet geboren.


  Maak melding

 2. Suriname voorwaarts wij hebben nog meer van dit soort investeringen nodig.je moet een azijnpisser zijn om jou land dit niet te gunnen om wat voor drogredenen die ook moge zijn.Love Su love Desi Delano Bouterse


  Maak melding

 3. Er word weer iets essentieels vergeten. Er staat Broad Homes Suriname PC Factory. PC staat voor Precast Concrete. Ofwel er worden geen huizen geleverd maar een aantal onderdelen voor huizen. Hoe en door wie de rest gedaan wordt is duister.

  Om het een waker geworden Henk Ramlannandal (PALU) te spreken het Ontbreekt in Suriname aan de realisatie CAPACITEIT om de dingen die deze regering roept te realiseren.

  Deze fabriek kan wel casco’s uit kotsen maar wie maakt de fundatie, de water aansluitingen, de wegen, de daken en keukens etc.
  De heren Bouterse en Abrahams hebben even niet naar het complete plaatje gekeken. Zie de rare planning van de huidige woningen die lang als on afgebouwd blijven staan voor dat er iemand de ramen plaatst etc. In Suriname in onvoldoende capaciteit om alle kreten van de president te kunnen realiseren .\

  Sabidirie etc. het zijn niet mijn woorden maar die van Henk Ramlannandal die een aanpassing van de begroting voorstelt. Ramlannandal kan heeft plotseling zijn rekenvaardigheid terug gevonden.


  Maak melding

 4. In een uitgebreider bericht wordt gesproken van panelen voor 3 woningen per dag als productiecapaciteit van de fabriek. Dan kom ik op 1095 woningpanelen per jaar, als er 365 dagen per jaar wordt gewerkt! Om 18.000 woningen te bouwen, moet die fabriek bijna 17 jaar continu produceren. Waar je ook niets over hoort: de kosten van zo een woning? wie financiert die kosten? Gaat Bouta de woningen ook al gratis weggeven, oftewel, de woningen worden betaald door de belastingbetaler en Bouta speelt Sinterklaas? Mark my words: dit wordt net zo’n misbaksel als de cassavefabriek, het ziekenhuis in Wanica, de succesvolle revo-bedrijven als glasinsur, Keram, de spoorlijn van poele naar pantje, enz. Het domme deel van de Surinaamse bevolking gelooft nog altijd in de sprookjes van de Bouta-kabouter!!


  Maak melding

 5. de amerikanen brengen binnenkort ook aliens in suriname; die de massa zal inplanteren met een chip…onder het mom van medische wetenschap…


  Maak melding

 6. Mag hopen dat Broad Homes kosteloos een overlijdenrisico verzekering bijleverd. China verkoopt rommel, levens gevaarlijk !

  Maar ook dit kartonnendoos project is gedoemd om te mislukken. Het zijn allemaal luchtkastelen.


  Maak melding

 7. Het was gewoon de zoveelste truuk om een stuk grond te krijgen. Net als de cassavefabriek een truuk was om veel grond te krijgen en miljoenen aan subsidie.

  Het recente waterkantschandaal hoort ook in het rijtje.


  Maak melding

 8. 3000 woningen per jaar. Bij 240 werkbare dagen per jaar zijn dat 12,5 woning per dag.

  Wie hecht nog enig geloof aan de uitspraken van deze gek…oja, onze geindoctrineerde hersenloze paarse meelopers.


  Maak melding

 9. Henk Molenaar
  Weer zo’n Paars project gedoemd te mislukken.

  Dat worden nog geen 30 woningen per jaar.

  ===

  Jij mag op het dak gaan zitten.
  Ervanafspringen mag ook hoor!


  Maak melding

 10. Huisvesten van de gehele bevolking is een complex probleem. Er zijn misschien maar een handvol landen in west-europa die dit enigszins in orde hebben.

  In China wonen trouwens er ook tientallen miljoenen in krottenwijken.

  Ieder initiatief van welk regering in Suriname verdient zeker een aanmoediging.


  Maak melding

 11. perkash de winst van staatsolie die gaat niet naar China,wat denk jij wat Broad Homes Suriname PC Factory in Su is komen doen waarom doen ze het niet in hun eigen land als jij vandaag een huis bij ze kan kopen,let wel KAN KOPEN!!! dan zijn je usd binnen een uur in China en G Hoefdraad maar usd in de cambio,s pompen ik weet heel goed dat jij het niet snapt daarom ben je wie je bent,you love Su maar wat doe jij voor Su,perkash jij hebt twee brillen nodig voor je ogen en je verstand.

  Laat Me


  Maak melding

 12. robg…

  een soortgelijk kutfilmpje zagen we ook van Jozefzoon met een treinproject, wat in Juni 2015 operationeel zou zijn. Zowel Jozefzoon als het filmpje en het treinproject zijn sindsdien niet meer in beeld.

  Idem….Mega-ziekenhuis in Wanica en nieuw hoofdburo van politie, evenals de fly-overs…enz…enz…enz…

  We kennen inmiddels de zeepbellen van deze incontinente, infantiele, bejaarde dorpsidioot wel. Slaap en droom maar lekker verder…de rekening volgt later nog wel.


  Maak melding

 13. Op papier weer een prachtig project(als zovelen)…..alleen ben ik benieuwd hoever ze over jaar zijn…totaal geen geloof in deze mensen.Het probleen overal in Su is controle.


  Maak melding

 14. @RobG
  Heeft u de door U toegevoegde youtube link zelf goed bekeken en verwerkt.

  De president schud ongeveer 3.000 woningen per jaar uit de mouw.
  De realiteit stelt dat er een capaciteit is voor de prefab delen (casco) voor 3,5 woningen per dag.
  Het zijn allemaal chinese medewerkers die er werken dus men mag aannemen dat de fabriek 360 dagen per jaar kan produceren als er klanten zijn voor deze woningen.

  De minister van OW belooft nu jaren na dat zijn voorganger de opening van de fabriek had aangekondigd het leveren van 18.000 woningen en meer.
  Er wordt zelfs een woning van het type ONE SIZE FITS ALL belooft aan alle Surinamers als mede export door Suriname.

  Hoeveel onzin wordt er verkondigd.
  Niemand kan de belofte van 3.000 per jaar of 18.000 binnen 5 jaar waarmaken met dit fabriekje. het fabriekje heeft een capaciteit om per jaar panelen te maken voor ongeveer 1.200 woningen/jaar als daar klanten voor zijn die dit product kunnen betalen.

  De minister van OW verklaart dat Prefab goedkoper is. Ook daar heeft hij de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Die menig werkt in landen waar enorme volumes gedraaid kunnen worden met minimale afwijkingen en hoog loonkosten.
  Er is geen sprake van enorme volumes en er is geen sprake van enorme series en Suriname is zeker geen hoge loonkosten land.

  De minister van OW belooft een bouw in dagen na gereed zijn van de fundatie. Hij vergeet dat er om de vrachtwagens met zware elementen dicht bij de bouw te kunnen krijgen er wel redelijke wegen moeten zijn. Hij vergeet dat er voldoende funderingen moeten zijn om snel te kunnen bouwen anders loopt alles vast.
  na dat het beton casco staat zal men daken moeten monteren, kabels moeten trekken, de kieren moeten dichten en alles afwerken en vooral EBS & SWM de aansluitingen moeten laten maken. Ofwel de montage van het casco is niet bepalend maar de doorlooptijd van wat voor en na de montage van het casco plaats vindt.

  Komt bij dat er klanten moeten zijn die deze 25 tot 30% duurdere woning kan betalen.
  De modelwoningen op de Schuilplaats kosten gebouwd met steenachtige duurzame materialen aanzienlijk minder dan deze Chinese bouwdoos waar niets meer aan te veranderen is. Voor een voorbeed incl. grond zie link.

  http://www.de-schuilplaats.com/woningen/type-b

  Beste RobG de president stond weer onzin op lepelen van zijn teleprompter vol met tegenstrijdig heden.
  Dat de president en de minister geen idee hebben wat ze zeggen kan men vergeven dat hij een voorbereide tekst op leest maakt ook duidelijk dat zijn hele omgeving geen idee heeft wat men doet en waar men is.


  Maak melding

 15. RobG
  ter aanvulling niet Suriname produceert en exporteert maar Broad Homes /China produceert en exporteert als het zo ver komt.

  Bij een vorig contract heeft Suriname Broad Homes gefaciliteerd met import faciliteiten. Ofwel Suriname zal minimaal voordeel genieten van deze verkiezingstunt.


  Maak melding

 16. Of Boutje wordt voorgelogen of hij liegt zelf voor. Had Boutje de bedrijvigheid onder de armen willen bevorderen, dan had hij gekozen voor de bouw van houten huizen. De houttechniek is inmiddels zodanig verbeterd dat ook houten huizen heel goed insectenvrij kunnen worden gehouden. Bovendien zijn ze makkelijker te repareren en veel goedkoper. Jammer dat de regering geen oog heeft voor de bouwkunde onder de eigen mensen en dure importen bekokstooft en de koffers van China vult.


  Maak melding

 17. Paraman reken even mee…

  Bouterse als clown…..

  3000 woningen per jaar??

  Haal de weekenden en en de vrije dagen eraf en de fabriek moet dan per dag 12 volledige woningen afleveren… Dus meer dan 1 per uur…..

  Sie neemt deze fantast nog serieus.
  Hij had ook beloofd dat voor de verkiezingen de treinen al zouden rijden op zijn 140 miljoen euro kostende spoorlijn

  Wat een joker


  Maak melding

 18. @RobG
  Waarom hebben VHP en NPS nooit het initiatief genomen om dit soort projecten in Suriname van de grond te krijgen.

  Ik ben geen fan van Bouta maar Robg haalt hier wel een belangrijk punt aan.

  als V7 de verkiezingen wint zal ze ook sociale woningen moeten bouwen voor de bevolking.
  En niet aleen maar praten.

  En voor een goed kosten plaatje lieft met hout.
  Wat goedkoper is.
  En een goed sociaal en befrijfsplan dat minimaal de helft van de werknemers uit Surinamers bestaat.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 19. Leuk de reacties van de anti’s alternatief voor deze minkukels is niets doen zoals front 20 jaar lang niets heeft gedaan.

  Arme jojo die blijft het proberen met zijn onzin.


  Maak melding

 20. Verkiezingen in aantocht:
  * windowdressing
  * Volksverlakkerij
  * Verhaal van geld dat aan het strijkstok zal blijven hangen
  * Volk blij maken met weer een doodgeboren kind


  Maak melding

 21. Voor de gene die het filmpje niet goed begrepen effe voor de duidelijkheid, ze zeggen niet dat de capaciteit van de fabriek 3 woningen per dag is maar dat men start met 3 woningen per dag en dat de productie gaandeweg wordt opgeschroeft, de totale productie capaciteit wordt niet benoemd.


  Maak melding

 22. @Djamoe,

  In Suriname is/was het gebruikelijk dat iedereen zijn eigen woning bouwt/bouwde. Door de migratie van bos naar stad is er ineens behoefte ontstaan aan veel woningen in de stad. Waarom trekken mensen naar de stad als ze er geen werk hebben? Deze mensen bezitten vaak al een grote lap grond in het bos en willen dan gratis ook nog eens een lap grond in de stad krijgen met gratis of heel goedkoop een huis erop. Ik misgun het ze niet, maar dan moeten ze ook hun lap grond in het bos inleveren of verkopen. Van beide walletjes eten moet geen gewoonte worden en moet zeker niet door de overheid worden gestimuleerd.


  Maak melding

 23. @Sabidirie, de bevolking wacht nog steeds op de spoorlijn. In juni moet de lijn operationeel zijn. Wake up mens, met mazzel komt die lijn pas in 2040. In wanica wachten ze ook op een ziekenhuis. Onder Bouterse is de srd met 30% afgewaardeerd. De bevolking is skeer. Weinigen zullen een huis kunnen betalen.


  Maak melding

 24. @Sabidirei
  Heeft u het youtube filmpje dat RobG geplaatst heeft bekeken. Dan kunt u persoonlijk zien dat de president en de minister onzin liepen te verkondigen.
  Om het voor u simpel te maken:

  1) er staat in beeld 3,5 woningen per dag. Dat komt neer op ongeveer 1.250 woning casco’s per jaar.
  2) de president zegt toch echt ongeveer 3.000/jaar of wel hij overdrijft 240%.
  3) de minister belooft de beloofde 18.000 na te komen of meer. Dat komt neer op 3.600 woningen per jaar.

  Beste Sabidirie dit is gewoon lagere school rekenles. Het is gewoon jammer dat u de naakte feiten niet onder ogen wil zien en ze negatief naar anti houding vertaalt.
  Indien de president eerlijke dingen vertelt krijgt hij van mij aplaus. Alleen heb ik genoeg inzicht in deze materie om te weten dat de president en de minister onzin lopen te vertellen.

  Ik heb jaren geleden een project gedaan in een woningbouwfabriek en weet hoeveel beton er nodig is voor het aantal woningen dat de president belooft.
  In Suriname en bij deze fabriek is geen Batchplant (beton mortel centrale) die die capaciteit kan produceren.
  Voor 3.000 woningen heeft men ongeveer 36.000 m3 beton nodig ofwel 90.000 ton grint, zand en cement in en een even grote hoeveelheid uit als elementen.
  Totaal 180.000 ton/per jaar = 6 dagen per week elke dag 600 ton 40 tot 50 vrachtwagens die men moet verwerken dag in dag uit.

  beste Sabidirie ik weet hoe een prefab beton fabriek functioneert. Wat hier geopend is is geen prefab fabriek maar een loods met een paar stort malen voor het projectje van 150 woningen waarvoor Suriname vooruit heeft moeten betalen. Er is geen opslag terrein het is slechts een loodsje van 40 bij 80 meter.
  Elke prefab beton fabriek met de beoogde productie ligt aan het water zodat veel van de aanvoer van zand en cement economisch over het water plaats kan winden met duizenden tonen per transport.

  Na die 150 woningen is deze fabriek voor Broad Homes afgeschreven en kan men er alles mee doen wat nog wat geld op levert.


  Maak melding

 25. @RobG, je schrijft::::
  Waarom hebben VHP en NPS nooit het initiatief genomen om dit soort projecten in Suriname van de grond te krijgen. Het is duidelijk dat president Bouterse met zijn visie het land Suriname grote diensten bewijst.

  =Wel ik hoop dat je ook weet wie en waar al dat geld naar toe is gegaan tijdens de andere regeringen. Er was geen geld.

  -Miranda schreeuwt dat een ieder water heeft, maar onderzoek heeft nu uitgewezen dat mensen extra moeten gaan betalen anders krijgen zij geen water. Ook zijn papieren van sommige mensen kwijt geraakt. Wat er ook aan de hand is zijn alleen de NDPérs die gefaciliteerd worden.
  Mensen hebben hun klachten al verzameld.

  -Over die huizen gesproken, Bouterse heeft gezegd dat er 3000 huizen per jaar gebouwd zullen bouwen, maar hij is vergeten dat anderen veel beter kunnen rekenen.
  Dit betekent dat de Chinezen per 2 uur een huis in elkaar moeten zetten.

  =Het bedrijf is van de Chinezen en NIET van Suriname, dus het is even afwachten totdat het een Surinaams bedrijf zal worden.

  De centjes moeten eerst neergeteld worden.
  Propaganda en het volk misleiden.

  ==Een arts heeft verklaard dat de zorgwet mensen in grote problemen heeft gebracht, omdat men niet over heeft nagedacht tijdens de uitvoering. Hij is er niet tegen, maar,,,,,,

  Dit is een koloniaal gedachte die is overgenomen, maar Hooghart klaagt steeds dat Surinamers af moeten van het koloniaal denken.


  Maak melding

 26. Even though I’m not pro-militair regime nor pro-bouta, I am rather surprised that Broad Homes came to Suriname. There is lots of pessimism in the air about whether they can build 30,000 homes in short period. I can tell you absolutely they can; maybe even within 2 years. They are the same group that build a 30 stories hotel in China within 10 days. They are simply said the most efficient pre-fab builders in the world. Please check out youtube. Again I was surprised they came to Suriname.


  Maak melding

 27. @Bill

  If the Chinese will use the same QC for these houses as they have for the crap they sell in their stores in SU, I will never ever go into one of these houses.

  Ik vrees dat er voor dit project weinig tot geen Surinamers zullen worden aangenomen. Chinese bedrijven willen alleen Chinese werknemers omdat die goedkoper zijn dan de lokale krachten, en ook harder willen werken.


  Maak melding

 28. Ik denk dat als je vandaag in de fabriek gaat kijken dat er helemaal NIETS gebeurd en geen enkele activiteit plaatsvind…..

  Typisch Bouterse: veel bombarie bij eerste steen, onthulling van een bord en dan gaat iedereen naar huis en gebeurt er jaren niets meer.


  Maak melding

 29. Er staat een fout in de titel.Opening Broad Homes Suriname PC Factory.

  Dit moet zijn: Opening drugs homes suriname XTC factory.

  Oppoh yu eye no kantie dong.


  Maak melding

 30. die ziekenhuis aan de houttuinweg die zo glorieus begon,is onder water gelopen en door 0-w en parmissar gelijk afgekeurd..

  de fondering is van slechte kwaliteit ijzer ,rond 10 gemaakt,dus niet geschikt moet zijn rond 25. alles is onder water niemand is aldaar te bekennen,behalve een paar zwervers..

  z.g.n. wachtie mangs/oemas..


  Maak melding

 31. liegen,bedrogen,voorgelogen..

  de suris houden van deze kik en bedonderen zich zelf wel..

  nu 5 jaar later in deze regeer tijdperk,welke suri is beter van geworden m.n. de mofina..

  eté fefi jarie é tjarie moro pinatie..

  brood en spelen helpt niet meer….

  biegie pokoe geeft ook al geen foeroe beré moro..

  dus nu oprotten..


  Maak melding

 32. @Bill
  De capaciteiten, kennis en kunde van Broad Homes staat wat mij betreft niet ter discussie.

  Er is in deze casus geen zakelijke en technische onderbouwing anders dan dat Abrahams zich in 2010 rare dingen is gaan roepen over prefab woningen voor de regio.
  Broad Homes heeft de gelegenheid gekregen en genomen om zonder eigen investeringen een Productie faciliteit te realiseren in Suriname. Niet meer en niet minder.

  Deze loods, malen etc. kunnen afgeschreven worden op de woningen die zij in opdracht hebben en die al groot en deels per voorschot betaald zijn door Suriname


  Maak melding

 33. Henk Molenaar
  Koos

  De vijanden van het Surivolk worden weer razend want de NDP mag geen vorderingen maken. Het zijn democratische verkiezingen maar alleen de NDP mag niet winnen van deze inbecielen.


  Maak melding

 34. Astrando
  Henk Molenaar
  Koos

  De vijanden van het Surivolk worden weer razend want de NDP mag geen vorderingen maken. Het zijn democratische verkiezingen maar alleen de NDP mag niet winnen van deze inbecielen.

  Beste Astrado,

  Ik hoop van harte dat Bouterse de verkiezingen wint want dan pas zal het ongeletterde Paarse Stemvee zien dat ze jaren zijn voorgelogen en dat Bouterse Suriname VOOR DE DERDE KEER naar de fianciele afgrond heeft gebracht.

  Eigen schuld, dikke bult.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.