NDP niet bevreesd voor politieke gevolgen amnestie

25

PARAMARIBO, 26 mrt – Bij de Nationale Democratische Partij, NDP, wordt niet gevreesd voor een politieke nasleep van de amnestiewet. Volgens parlementariërs van Desi Bouterse’s partij zijn ‘andere’ zaken zwaarwichtig voor de kiezer.

Het is dan ook niet verwachtbaar dat de partij zal lijden tijdens de verkiezingen. “Ik denk niet dat dit doorslaggevend zal zijn bij de stembusgang. Ik denk dat andere zaken zwaarder zullen wegen”, zegt parlementariër Melvin Bouva tegenover de Ware Tijd. Toch geeft een recente online opiniepeiling het tegengestelde aan. Ruim vijftig procent van de respondenten wil dat de amnestiewet wordt terug gedraaid.

Bij de NDP wordt het ietwat anders bekeken. “Op grond waarvan ga je de wet terugdraaien. Ik wil me niet gaan storten in deze discussie. Het is een gepasseerd station en ik sta nog steeds achter de wijziging”, zegt Ricardo Panka, fractieleider van de NDP in het parlement. Voor Bouva heeft de kiezer andere voorkeuren en meetmomenten. De invoering van nieuwe sociale wetten weegt zwaarder, evenals de verbetering van verkeersinfrastructuur.


25 REACTIES

 1. De Amnestiewet leeft vooral bij een kleine groep Surinamers. Het meerendeel van de bevolking denkt dat de Amnestiewet een sportwet is, genoemd naar Anthony Nestie.


  Maak melding

 2. Tuurlijk vrezen ze niets, ons volk is te laf en te opportunistisch om af te rekenen met corruptie en nepotisme. Met z’n alle nog 5 jr Nyan Dringi Prisiri en al feestend gaat onze jeugd naar de filistijnen, verrijken de gezagdragers zich, wordt het land leeggeroofd en verzuipen wij in onze verderfelijkheid! Leve Suriname! niet dus….


  Maak melding

 3. Op grond waarvan ga je de wet terugdraaien, het is een gepasseerd station, aldus Panka!
  ik vraag u meneer Panka, op grond waarvan is deze wet aangenomen!!!!!! Deze achterlijke paarse gladiool vindt de afwikkeling van de infrastructuur zwaarder wegen dan moord en doodslag.


  Maak melding

 4. Ja,natuurlijk,de surinamer is dom en dat getuigd de aanstelling van ddb.Ja,natuurlijk een gepasseerd station,elk een probeerd maar in de regering te komen,koste wat koste,zie maar meneer monarath,die zich aansluit bij abo.Het hele essembley bestaat uit ex-veroordeelden,allemaal hebben ze wat op hun kerfstok.Noemen we dit voorruit-gang.Waterkant is al verhuurd,ha…ha..nu nog wachten dat de stad niet wordt weggeven.Triest,verschrikkelijk,wat er allemaal gebeurd,en dat door surinamers zelf.Nu kunnen ze de schuld niet aan een ander schuiven.


  Maak melding

 5. Headline uit NYPost:Toonaangevend nieuwsblad in New York, USA. De NYPOST had de volgende headline:
  “Son of Drug trafficking president of Suriname sentenced to 16 years in terror case”.
  En de paarse paupers laten zich maar gebruiken en misbruiken.
  Ik denk dat ze eens uit hun slaap wakker zullen worden om iets anders te doen dan te Njang Dringi en Prisirie.
  Hopelijk is dat niet te laat.


  Maak melding

 6. Dit is een van de voordelen als je achterban ongeschoold is en niet verder kan kijken dan haar neus lang is; ‘ef mi ben de Bouta, mi bo du a sref sani’, rechtstaat no e fur mi bere’.


  Maak melding

 7. waarom zou je bang moeten zijn,,,als je al amnestie hebt voor de eeuwigheid en verder opperhoofd bent van het land / leger van sme..

  je bent politiek onschendbaar ere burger v/h land ongrijpbaar door j & p de p.g o m kan je niets doen maken leeft onder en boven de wet..

  de movinas staan paal achter je ..een groot deel van het volk zaken voetoe boys lopen en sterven voor jou,,,waarom zou je bang moeten zijn..

  verkiezing of niet,je gaat toch niet weg..

  wie kan jou wat maken..


  Maak melding

 8. tek joe bondroe dai gwe
  a sranan volk no wan NDP/DDB moro.

  Vroekoe manting mi wiki
  mi go zoekoe wan pikin so tea
  maar NDP dé taigie soso DDB (s)torie

  NDP tek joe bondroe dai hoepel op!
  mi taigie NDP wan lesi
  mi taigie NDP two lesi
  maar, naf a derde tron
  Tik joe bondroe NDP dai hoepel op!

  Time4Chan(ge)!
  Stem V7

  God Zij Met Ons Suriname(rs)!


  Maak melding

 9. =Dit zegt genoeg over velen hun waarde en normen in Suriname. Stem maar gerust voor een moordenaar en deze zal je mond dicht snoeren.

  Melvin Bouva en Ricardo Panka ik weet dat jullie graag willen blijven eten van die pot, maar die smet zit ook al op jullie, omdat niemand jullie meer lust.

  Melvin weet ook dat hij van die pot eet van de naschoolse opvang.


  Maak melding

 10. Een andere passage uit Trinidad Guardian over wat advocaten zijn betaald in Trinidad gedurende 2010-2014 dit zijn TT$. Ongeveer 7TT$/US$

  Jagdeo Singh: Received $5,772,166. HCU vs The Attorney General and Sir Anthony Coleman. Bail application of Edmund Muntslag.

  Vraag mij af waar deze “zakenman” US$800,000 heeft gehaald om aan de advocaat te betalen?


  Maak melding

 11. Het zal wel degelijk leven bij de honden, die tenminste 1 vinger hadden in die moorddadige vuile oorlog. Die viervoeters moeten nog altijd betaald gezet worden.


  Maak melding

 12. Respect en normen en waarden/ethiek staan niet op de 1e plaats in de surinaamse democratie maar criminelen staan op de 1e plaats, moreel verval, het land is naar de klote geholpen.
  Jaren lang hebben ze die Hollanders uitgescholden we worden uitgebuit. Wie buit Suriname nu uit !!!!!.

  Klote zooi hebben ze ervan gemaakt. Als je geen kaas hebt gegeten om een land/huis/instelling te besturen moet je oprotten laat het aan mensen over die geschikt zijn daarvoor.


  Maak melding

 13. Die viervoeters, is de logo van de VHP.

  @Paraman, je hebt het over de Hindoestanen en vraag mij af wat zij met die vuile oorlog te maken hadden in het binnenland van Suriname.

  Wees eerlijk tegenover je zelf als je in de spiegel zou kijken, omdat je dit niet zal kunnen verkopen aan je gezin als je niet eerlijk bent.

  Vergeet niet dat je onbewust toch naar die Hindoestaan gaat om inkopen te doen. Doe niet als Hooghart die de witte man steeds uitscheld, maar is toch regelmatig te vinden is in Nederland.


  Maak melding

 14. ““Ik denk niet dat dit doorslaggevend zal zijn bij de stembusgang. Ik denk dat andere zaken zwaarder zullen wegen”, zegt parlementariër Melvin Bouva tegenover de Ware Tijd. ”

  Recht en gerechtigheid en de grondwet en het feit dat wetten in Suriname moeten gelden voor iedereen is niet zo belangrijk in deze banananrepubliek.

  Eerst het morele failliet en binnen enkele maanden het economische failliet van Suriname.

  De erfenis van de Bouterse clan.


  Maak melding

 15. Makka
  Headline uit NYPost:Toonaangevend nieuwsblad in New York, USA. De NYPOST had de volgende headline:
  “Son of Drug trafficking president of Suriname sentenced to 16 years in terror case”.
  En de paarse paupers laten zich maar gebruiken en misbruiken.
  Ik denk dat ze eens uit hun slaap wakker zullen worden om iets anders te doen dan te Njang Dringi en Prisirie.
  Hopelijk is dat niet te laat.

  wat voor nieuwe feit heb je dan gepresenteerd


  Maak melding

 16. Meneer Bouva heeft het mis, als het volk dat verlangt kan de amnestiewet gewoon worden teruggedraaid. Dat heet democratie, iets waar de NDP nog aan moet wennen. Ze hebben al 35 jaar een en dezelfde dictator, sorry leider. Het volk wil niet dat hun kinderen, kleinkinderen etc opgezadeld worden met een lening van een idiote spoorlijn.


  Maak melding

 17. Sranansma oe wiki no1 Wie niet horen wil zal het voelen, wie wil luisteren, goed kan denken en beoordelen, zal mijn boodschap begrijpen en opvolgen.
  Het Surinaamse volk dat voor de tiran DDB zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…. Zie Maduro- Venezuela, zie Fidel Castro/Raul Castro – Cuba, zie Kim Jung un- Noord-Korea, zie Theodore Obiang – Equatoriaal Guinee, zie Robert Mugabe – Zimbabwe, zie Libië, zie Syrië, zie Tsjaad, zie Egypte, zie Poetin – Rusland, zie Michel Martelly- Haïti, zie dictaturen overal in de wereld en moslimlanden. De lijders zijn stinkend rijk en het totale volk leeft in heel grote armoede. Deze lijders blijven tot hun dood de baas. Surinamers wil u ook in grote armoede blijven leven en geen rechten,enz hebben? Nee toch!, Time4Chan(ge)!, Time4Chan(ge)!, Time4Chan(ge)!, Time4Chan(ge)!
  De NDP/DDB in de regering is Freet Naar Pot. Al de surinaamse dollar is voor DDB en de gangsters en het totale volk kan in armoede en ellende blijven leven. DDB en de gangsters dé kier sranan, tjoet tjoet bank.
  Sranan Skeer, helemaal. DDB tja monie in in gó zakka.

  Sranansma oe wiki no!
  A srananvolk staat erbij en ziet het met lede ogen aan, hoe DDb op zeer grote voet leeft, schat rijk is, terwijl die man nooit gewerkt heeft. De kruik gaat zolang te water tot die barst. If a moes bozz, wik a bozz
  Alle macht berust bij het srananvolk en nergens anders en zeker niet bij DDB/NDP. Weg met DDB! DDB graatie!
  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom de kon.
  Veel voelen zich geroepen, maar er is maar één politieke combinatie die diamant sterk moet worden en dat is V7, V7,V7, V7, V7, V7! Stemt u V7!

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Maandag, 25 mei 2015
  Aan het totale kiezersvolk van Suriname, kiest u bewust voor een andere president op maandag, 25 mei 2015. Gaat u massaal stemmen. Het gaat om u, kinderen levens en toekomst van uw kindskinderen. Suriname is momenteel in een diepe afgrond beland en DDB zal jullie er niet halen. Hij heeft het veels te druk met zijn eigen belangen, met Nederland, met de USA, met de rechtbank/rechterlijke macht van Suriname. Daarom is het voor DDB goed dat Suriname lijkt en is als landen als Cuba, Venezuela, Haïti, Equatoriaal Guinee, Zimbabwe, Rusland, Libië, Syrië, Tsjaad, moslimlanden, dictaturen. Kiest U voor een democratische rechtsstaat, de grondwet van de democratische rechtsstaat, internationale verdragen, enz.Volk van Suriname, Surinaamse kiezers: kiest u daarom voor V7!
  Daarom V7 voor een beter leven van u en uw kinderen, kindskinderen en voor ontwikkeling, rust, normen en waarden, principes, een grondwet, vrijheid, geen angst, geen bedreiging, enz, enz enz!
  Chan4Pres! Time4Chan(ge)! Hij is jong, intelligent, dynamisch, heeft persoonlijkheid, heeft kwaliteiten oa: goede uitstraling, welbespraakt, luistert goed, kent zijn dossiers, goede kennis en jaren lange ervaring, (inter)nationaal, even als zijn partners van V7, die goed zijn voor Surinamers en de republiek Suriname en (inter)nationaal uw belangen kunnen behartigen. De samenwerking van V7 is heel belangrijk. Alle Surinamers kunnen zich in V7 herkennen, oud en jong, waar men ook woont en wie men ook is.
  Stemt u voor/Flogo, Flogo, Flogo massaal voor:
  V7, V7, V7, V7, V7, V7
  – Chandrikapersad Santohki – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Somohardjo -PL,
  – Celsius Waterberg – BEP,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91
  Stemt u massaal voor de kandidaten en voor de dr-en rr-leden/kandidaten van deze bovengenoemde politieke partijen.
  Het gaat om uw belang, van uw kinderen, kleinkinderen, kindskinderen, het gaat om Suriname, het gaat om de democratische rechtsstaat, het gaat om vrijheid, eerlijk de welvaart en welzijn voor iedere Surinamer te verdelen, mensenrechten, geen angst, bedreiging, ontwikkeling, rust en harmonie, principes, vooruitgang, hard werken voor je geld en dan pas het uit te kunnen geven, veiligheid in het land en aan de grenzen van het land, vrede, eerlijkheid, samen werken, alles eerlijk verdelen, normen en waarden, de grondwet van de republiek Suriname, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht; internationale verdragen, vrijheid,gelijkheid, broederschap, respect, principes, enz, enz, enz. Niemand staat BOVEN de Grondwet van de Republiek Suriname. Criminelen horen in de gevangenis te worden opgesloten in de democratische rechtsstaat, als die voor de rechter/krijgsraad zijn geweest en die daarvoor een vonnis geeft voor gevangenisstraf. Als men voor de rechtbank/krijgsraad wordt gedaagd dan behoort men te verschijnen. De amnestiewet van DDB is omstreden. Een zaak die bij de rechtbank/krijgsraad is, kan niet worden stop gezet door een amnestiewet. Al de DNA-leden die hiervoor hebben meegestemd zullen te zijner tijd moeten worden vervolgd. De USA/DEA wil DDB voor de rechtbank in Miami hebben om deze voor criminele handelingen te veroordelen tot een jarenlange gevangenisstraf in de USA. zie info over de danser, zie wikileaks, zie bouterse via google, zie dossier DDB van NRC, enz, enz,

  Time4Chan(ge)! (3 x)
  Chan4Pres! (3x)
  Yes We Can!
  Yes We Can!
  Yes We Can!
  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede! (3x)
  Bevrijdt U Suriname van de DDB en NDP. In democratische rechtsstaten behoren criminelen in de gevangenis thuis achter slot en grendel te worden opgesloten. DDB denkt alleen aan zijn eigen problemen en niet aan de noden van het Surinaamse volk. DDB is smeergelden, smeergelden!, vraag maar aan Ballast Nedam. Zie hoe rijk DDB is en vraagt u zich eens af hoe iemand die nooit heeft gewerkt de rijkste man van Suriname is en hij noemt u de arme Surinamer lui.Surinamers wil u ook in grote armoede blijven leven? Nee toch!, Time4Chan(ge)!
  Stemt u massaal voor de V7, Yes We Can!, Yes We Can! Yes We Can! Gaat u massaal stemmen voor de V7. U heeft geen BETERE KEUS dan om massaal voor V7 te stemmen uit al de politieke partijen die aan de verkiezingen op maandag, 25 mei 2015 deelnemen.

  Time4Chan(ge)! (3x)
  Chan We Can! (3x)
  Chan4Pres! Chan4Pres!, Chan4Pres!
  Stem V7,
  V7, V7, V7, V7, V7, V7.
  Yes We Can!
  Yes We Can!
  Yes We Can!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Surinamer(s)!


  Maak melding

 18. “NDP is niet bevreesd”, bang hoefden zij niet te zijn als deze
  wet normaal was, niet strijdig was met de grondwet en
  dus niet-nietig was !
  MAAR zij WETEN dat de Amnestiewet NEP is ! En in strijd is
  met Onze Grondwet !

  Deze nepwet zal dus sneuvelen bij het Inter Amerik Hof vd Mensenrechten ! (zie ook Samaaka vonnis) !

  BOUVA is een jongere met weinig bagage, hij riep als
  parlementarier hardop dat hij en de kliek “de rechter
  zouden stoppen” ! Scheiding der machten in een
  democratie kent deze figuur helaas niet !

  De hele anti-democratische kliek denkt ook dat je
  een VERBOD uit de Grondwet ongedaan kan maken
  met een LAGERE DNA-wet !

  Terwijl in dit geval staatsrechtelijk een grondwetswijziging
  de juiste juridisch-technische weg is !

  Leve de bananen-republiek met LEGE staatskas !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.