ma 19 feb 2018 03:01
post thumbnail

Canadese Ambassade houdt onderwijsbeurs in Suriname

8

De Canadese Ambassade hield de afgelopen week een 3-daagse beurs in Suriname om studenten van de middelbare scholen te informeren over de studiemogelijkheden die Canada te bieden heeft.
In de vorm van een mini-beurs werd aan studenten, leerkrachten, ouders en verzorgers van 3 geselecteerde scholen voorlichting gegeven over de studiebeursfaciliteiten voor Canada en de voordelen voor Surinaamse studenten om te studeren aan Canadese hogescholen en universiteiten.

Deze voorlichtingssessies werden verzorgd door de Trade Commissioner van de Canadese Ambassade, mevrouw Nicole Johnson die daarbij gebruikt maakte van online presentaties van EduCanada en Citizenship Immigration Canada (CIC). CIC is de organisatie die belast is met de afhandeling van visumzaken.

Aan deze mini-beurs hebben deelgenomen de International Academy of Suriname, de Suriname International School en de Arthur A. Hoogendoorn Atheneum.
Meer dan 200 studenten zijn daarbij voorzien van informatie over de mogelijkheden voor hoger onderwijs in Canada.
De online presentaties hadden een interactief karakter waarbij de studenten in Suriname rechtstreeks vragen konden stellen aan de organisaties in Canada.
Er is voor gekozen om deze voorlichtingssessies in het 1e kwartaal van het jaar te houden om studenten die belangstelling hebben de gelegenheid te bieden op tijd voorbereidingen te treffen voor het nieuwe collegejaar.

Middels deze mini onderwijsbeurs probeert Canada relaties op te bouwen met Surinaamse onderwijsinstellingen met als doel gezamenlijk nieuwe mogelijkheden te creëren voor Surinaamse studenten om zich verder te ontwikkelen ten nutte van de verschillende sectoren van het land.

Later in het jaar zal de Canadese Ambassade een grotere beurs organiseren waarbij meerdere scholen betrokken zullen worden.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
88 Reacties | Plaats Reactie

 1. Liever studeren in een koud land? Waar de kosten (winterkleding, verwarming, voeding e.d.) dan ook hoger zullen zijn?

  woensdag 25 maart 2015 om 10:38 uur.
 2. En welke kinderen gaan hier van gebruik mogen maken.Het is niet het indiaans kind uit het binnenland,het is niet een kind van een marron,het is niet het kind van een moeder met drie kinderen die niet weet hoe het moet redden in het leven.Het wordt een kind uit een gezin die het al heel goed heeft,want pa of ma hebben een zakken vullers functie in de ambtenarij van Suriname.

  woensdag 25 maart 2015 om 11:35 uur.
 3. Neem en doe je voordeel hiervan zou i zeggen.

  woensdag 25 maart 2015 om 11:57 uur.
 4. Goed initiatief!

  De foto zegt genoeg.

  Run for your life……

  woensdag 25 maart 2015 om 12:42 uur.
 5. Wie de mogelijkheid heeft,moet maar wegwezen uit Sur.Dan is het niet om de lege schatkist van het land.Die kan weer gevuld worden heeft het verleden bewezen.Maar door het moreel verval wordt een waardig leven in het land onmogelijk gemaakt.

  woensdag 25 maart 2015 om 13:31 uur.
 6. Studeren in Canada is een dure zaak, buitenlanders betalen meer dan dubbel collegegeld en met een middelmatige rendement. De werkeloosheid onder jonge afgestudeerden in Canada is hoog. Behalve voor een masters aan een van de top universiteiten is het niet de moeite waard of als je een studiebeurs hebt. MacLeans Magazine heeft een jaarlijkse ranking van Canadese universiteiten. Het enigste wat het goed is aan studeren in Canada is dat je na afstuderen is de fast track voor permanente verblijfsvergunning en naturalisatie. Over het algemeen zijn nederlandse opleidingen qualitatief van hoger nivo en job ready dan Canadese.

  woensdag 25 maart 2015 om 15:32 uur.
 7. Het is een goede voornemen van de Canadese regering. Ik gun de studenten van harte deze kans te gebruiken. Canada is een groot en ontwikkeld land die zulke aanbiedingen doet. Dus, beste stutjes niet aarzelen en flink je best doen om dit te profiteren. ”” KEEP ON ””.

  vrijdag 27 maart 2015 om 21:35 uur.
 8. Is er studie mogelijkheid voor een kind van twaalf jaar

  zaterdag 28 mei 2016 om 18:21 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com