Canadese Ambassade houdt onderwijsbeurs in Suriname

8

De Canadese Ambassade hield de afgelopen week een 3-daagse beurs in Suriname om studenten van de middelbare scholen te informeren over de studiemogelijkheden die Canada te bieden heeft.
In de vorm van een mini-beurs werd aan studenten, leerkrachten, ouders en verzorgers van 3 geselecteerde scholen voorlichting gegeven over de studiebeursfaciliteiten voor Canada en de voordelen voor Surinaamse studenten om te studeren aan Canadese hogescholen en universiteiten.

Deze voorlichtingssessies werden verzorgd door de Trade Commissioner van de Canadese Ambassade, mevrouw Nicole Johnson die daarbij gebruikt maakte van online presentaties van EduCanada en Citizenship Immigration Canada (CIC). CIC is de organisatie die belast is met de afhandeling van visumzaken.

Aan deze mini-beurs hebben deelgenomen de International Academy of Suriname, de Suriname International School en de Arthur A. Hoogendoorn Atheneum.
Meer dan 200 studenten zijn daarbij voorzien van informatie over de mogelijkheden voor hoger onderwijs in Canada.
De online presentaties hadden een interactief karakter waarbij de studenten in Suriname rechtstreeks vragen konden stellen aan de organisaties in Canada.
Er is voor gekozen om deze voorlichtingssessies in het 1e kwartaal van het jaar te houden om studenten die belangstelling hebben de gelegenheid te bieden op tijd voorbereidingen te treffen voor het nieuwe collegejaar.

Middels deze mini onderwijsbeurs probeert Canada relaties op te bouwen met Surinaamse onderwijsinstellingen met als doel gezamenlijk nieuwe mogelijkheden te creëren voor Surinaamse studenten om zich verder te ontwikkelen ten nutte van de verschillende sectoren van het land.

Later in het jaar zal de Canadese Ambassade een grotere beurs organiseren waarbij meerdere scholen betrokken zullen worden.


8 REACTIES

 1. En welke kinderen gaan hier van gebruik mogen maken.Het is niet het indiaans kind uit het binnenland,het is niet een kind van een marron,het is niet het kind van een moeder met drie kinderen die niet weet hoe het moet redden in het leven.Het wordt een kind uit een gezin die het al heel goed heeft,want pa of ma hebben een zakken vullers functie in de ambtenarij van Suriname.


  Maak melding

 2. Wie de mogelijkheid heeft,moet maar wegwezen uit Sur.Dan is het niet om de lege schatkist van het land.Die kan weer gevuld worden heeft het verleden bewezen.Maar door het moreel verval wordt een waardig leven in het land onmogelijk gemaakt.


  Maak melding

 3. Studeren in Canada is een dure zaak, buitenlanders betalen meer dan dubbel collegegeld en met een middelmatige rendement. De werkeloosheid onder jonge afgestudeerden in Canada is hoog. Behalve voor een masters aan een van de top universiteiten is het niet de moeite waard of als je een studiebeurs hebt. MacLeans Magazine heeft een jaarlijkse ranking van Canadese universiteiten. Het enigste wat het goed is aan studeren in Canada is dat je na afstuderen is de fast track voor permanente verblijfsvergunning en naturalisatie. Over het algemeen zijn nederlandse opleidingen qualitatief van hoger nivo en job ready dan Canadese.


  Maak melding

 4. Het is een goede voornemen van de Canadese regering. Ik gun de studenten van harte deze kans te gebruiken. Canada is een groot en ontwikkeld land die zulke aanbiedingen doet. Dus, beste stutjes niet aarzelen en flink je best doen om dit te profiteren. ”” KEEP ON ””.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.