zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBadrisein Sital: Bouterse doet alles om aan de macht te blijven

Badrisein Sital: Bouterse doet alles om aan de macht te blijven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mrt – Desi Bouterse zal alles doen om aan de macht te blijven. Dit zegt Badrisein Sital, lid van Bouterse’s politieke partij NDP en gewezen legerofficier. De verkiezingen van vijf en twintig mei maken het meer dan ooit waar.

’s Mans kwaliteiten zullen meer dan ooit te merken zijn. “Bouterse is vreemd aan democratie, hij is een machiavellist, hij handelt vanuit zijn eigen ik”, zegt Sital tegenover Dagblad Suriname. De oud-militair is niet te spreken over de gang van zaken binnen de partij. Alles draait om Bouterse in het zadel houden.
Het maakt dan niet uit of de middelen legaal zijn of niet. Overigens is het de vraag waar de NDP het geld vandaan heeft om propaganda te maken.

De partij zelf heeft geen inkomstenbronnen. De elektriciteit- en waterrekening van partijcentrum Ocer kunnen niet eens betaald worden met de contributiegelden van de leden. De propagandamachine van de NDP draait intussen op volle toeren. Behalve het uitdelen van vlaggen aan wie maar wil, worden ook buurtbijeenkomsten gehouden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. Zoals het een goed dictator betaamt! Als hij op 25 mei zijn immuniteit verliest, verliest hij alles! Daar helpen geen 10 Amnestiewetten tegen.


  Maak melding
 2. Natuurlijk doet Boutje er alles aan om aan de macht te blijven. Hij kan zich de vernedering van het moeten verkopen van erotische blaadjes nog elke dag heel goed herinneren. Nu koopt hij die blaadjes als een overwinning op zijn lot want hij heeft nu en geld en macht. Stel je voor dat hij opnieuw de straat op zou moeten om het te verkopen!! Nunca mais!


  Maak melding
 3. Vuile oen dat geld komt toch van de centralebank en allemaal geld van de staat,dit is oud nieuws.Wij weten niet waar je heen wil, zo ook de heer de freitas toen het goed ging kon hij je opvreten als het om bouterse ging en nu zingt hij in alle talen..


  Maak melding
 4. sital is de moordenaar van zijn eigen surinaamse broeder hawker,erger nog vermoordt terwijl hij zwaar gewond was.Vandaag lever je commentaar op je held–baas . -Smeerlap,tesamen met bhagwandas je eigen broeders vermoorden.Je bent het niet waard een surinamer genoemd te worden.Door mensen zoals jullie is een vredig suriname veranderd in een hel.Macht,s waanzin hadden jullie.En nu lever je commentaar op degene waar mee je samen suriname ten gronde hebt gebracht.Het verbaast mij ook dat je commentaar hebt,gezien de grootte gronden die hebt ge eigend in nickerie alsook voor je kinderen en vrienden.Als militair woonde je in een normale houten huis ,nu is het letterlijk een villa,,,waar komt het geld ineens vandaan.Je hebt je eigen volk verraden ,verloochend en in koele bloede vermoordt.Zelf,s god zal je het nooit vergeven.


  Maak melding
 5. dit is geen nieuws….de middelen worden uit de staatskas geroofd. Dit soort praktijken horen eenmaal bij dit paarse roversnest en dievengilde. Maar linksom of rechtsom…de rekening volgt nog en dan wordt het 10-tallen jaren pienaren voor het gehele Surinaamse volk


  Maak melding
 6. Het land is platzak en Staatsolie is nu ook platzak.
  Ze kunnen hun obligatielening niet aflossen en moeten voor een volgende obligatielening in USD(geen valuta risico) ook nog eens 7,75% rente gaan betalen. Ofwel 10% meer dan de vorige.

  In een normaal land wordt voor een obligatie lening netjes een prospectus opgesteld die grondig gecontroleerd wordt. Niets van dat alles.
  Het wordt nog erger de beoogde algemeen directeur kraait dat hij meer obligaties goed vind omdat het politieke invloeden buiten de deur zou houden. Sinds wanneer hebben obligatiehouders iets over te vertellen binnen een bedrijf. Ik heb ze nog nooit horen stemmen op een aandeelhouders vergadering.

  Beter gezegd de beoogde algemeen directeur wordt alleen benoemd om domme dingen te verklaren en te doen wat de RvC hem aan domme dingen opdracht.
  Roof de kas leeg.


  Maak melding
 7. Een obligatielening in USD(geen valuta risico) en ook nog eens 7,75% rente. Dat is een heel hoge rente in een markt waar alle betrouwbare partijen tegen nagenoeg 0% geld lenen en de overheden zelfs tegen negatieve percentages lenen ( Dwz je moet geld betalen om je geld aan de overheid te mogen uitlenen).

  Kijk bv naar de aandelenmarkt. Daar stijgen de koersen met procenten per maand omdat niemand meer weet waar hij zijn geld in moet stoppen. Deze rente geeft dan ook aan dat de markt verwacht dat Staats niet in staat zal zijn terug te betalen.
  Oorzaak. De hoge verplichtingen waar de NDP ze mee heeft opgezadeld en de angst dat de NDP zwaar geïnfiltreerd is in het management.


  Maak melding
 8. Uiteraard doet Bouterse zijn opperste best om in het zadel te blijven!
  Wat zou jij doen als je nog minimaal 11 jaren gevangenis boven je hoofd zouden hangen?
  Het is inmiddels lang en breed bekend dat alles wat Bouterse doet uit de staatskas wordt betaald.
  Kan dat niet? Dan financiert hij het gewoon uit de inkomsten van zijn drugsverkopen.

  Laten we er met ons alle nu voor eens en altijd een eind aan maken, stem absoluut niet op de NDP.
  We kennen allemaal de mooie verhalen van hem toen hij de macht opnieuw wist te pakken.
  Maar wat is daarvan terecht gekomen?
  Totaal niets, niets maar dan ook niets!

  Deze dief des vaderlands verdiend niet meer dan een grote kooi met dikke dievenijzers erom heen waar hij niet uit kan ontsnappen.
  NDP, weg ermee!!!!


  Maak melding
 9. Toen hij in 1982 nog een volle zwarte haardos had, had hij dit al kunnen weten, het heeft wel lang geduurd voordat onze intussen kaal geworden, grijs bebaarde ziekenbroeder Badrisein Sital genas van zijn kleurenblindheid (paarse misslagen zag hij vroeger nooit). We zullen nu maar hopen dat het niet zo lang duurt voordat hij het besluit neemt om de NDP voorgoed te verlaten.


  Maak melding
 10. Dit wordt 1 authentieke politieke rivaliteit binnenkort kunnen die 2 machiavellistische formeel niet meer woekeren of zwendelen!
  Ze moeten plaats maken voor de gasten dat daad werkelijk al rationele beslissingen al genomen hebben,ze zwijmelen nu al hahaaa Tje potie met hun basale kennis!!!

  V.H.P soso lobie nanga powa en zinda baad!!!


  Maak melding
 11. Kort en krachtig wil ik zeggen dat de Pres DDB hem moet opdonderen uit de NDP.
  Al die negatieve uitspraken van hem op het adres van de NDP is nu te veel geworden.
  Verkiezing staat vlak voor de deur en je kan het volk niet demotiveren met allerlei leugens.
  Hij is helemaal fout bezig.


  Maak melding
 12. Vreemd vind ik de kritiek van Sital. Hij kent zijn bloedbroeder als geen ander. Als hij – Sital – democratie zo hoog in het vaandel heeft, had hij nooit meer samen moeten werken met DDB.
  De praktijk leert dat DDB geen vrienden kent. Ga even maar terug in de tijd en geschiedenis leert het wel. Met als dieptepunt zijn bloedbroeder Roy Horb.


  Maak melding
 13. Badrisein “gramaxone” Sital leger officier? Toen hij in het leger zat was hij een mediese broeder, van pleister plakken nivo, laat me niet lachen, alles waar hij mee in contact komt gaat dood, rijst sector, bacoven sector, hopelijk nu nog de ndp.


  Maak melding
 14. In militaire termen en anderszins is dit vertoon toch wel heeeeeeeeeeeel merkwaardig. “Hoe wij hier ook samen kwamen, anno 1975, zijn wij dat wellicht om puur eigen gewin alweer vergeten”? Het is een hele aanfluiting voor zij, die in de rechtmatige uitoefening van hun taak in de pan zijn gehakt door terroristen, -1986/1990- en nog elke dag vallen dientengevolge! Het kan verkeren.


  Maak melding
 15. Sital is 1 van de weinige die de spijker steeds op zijn kop slaat, de rest blijft de kont van de wolf kussen voor eigen belang.
  Wat velen oa niet wililen inzien is dat heel veel aannemers, handelaren, medici nog steeds zitten te wachten op hun geld waarvan sommigen bijna 2 jaar…
  De wolf zal er alles aan doen om uit handen van die bakra’s te blijven..
  de vraag is hoe lang zal de gevestigde orde zijn kont blijven kussen..


  Maak melding
 16. Laat hem zijn gang gaan. Zijn positie is tanende en zoals al maanden geleden gezegd, de VS zijn bezig om Bouterse op te ruimen. Wat de Surinaamse regering niet weet is dat in dat land al Seals aanwezig zijn om Bouterse te liquideren. Die zijn via Cuba het land ingekomen. Drie maanden geleden maakte ik al melding van de aanwezigheid van IS militanten in Suriname. Hoongelach was mijn deel. Nu komen de Amerikanen met eenzelfde bericht en piept de Surinaamse regering dunnetjes in de broek.


  Maak melding
 17. Esmerald
  Koos
  Henk Molenaar, kampen alle drie met een Bouterse Syndroom.
  Deze vijanden van het Surivolk vormen een mooi driehoek om opgenomen te worden voor behandeling voordat zij verder verslijten in hun tegenwoordigheid van geest. De grote verliezers op deze site dromen weer van een verlies van de Nationale Daadkrachtige Partij terwijl zij steeds dromen van een overwinning maar nooit komt of tenonrechte (scenario) overmacht van het buitenland VS en Nederland een stukje hoop koesteren maar weer een nachtmerrie beleven in hun natte dromen. Bouterse de volksleider blijft het symbool van de surinaamse natie.

  Badrisein Sital is altijd een verrader geweest.


  Maak melding
 18. Dank aan de almachtige. In Suriname wordt veel gebeden daarom gaat het ook goed met het land.

  Al geruime tijd leeft bij president Desi Bouterse de wens om “ons geliefd land, de Republiek Suriname op te dragen aan onze ALMACHT. Dit acht ik van eminent belang voor onze duurzame geestelijke en materiële ontwikkeling”. Dit schrijft de president aan de leiding en voorgangers van religieuze organisaties.

  De regeringsleider vindt dat “ons land en volk na alle historische strijd, tegenslagen en leed”, dit verdient. “Ik zal voorgaan in gebed en vergiffenis afsmeken namens ons volk aan de Almachtige God en voor een prachtige toekomst voor ons land en volk in vrede”, stelt het staatshoofd.

  Hij vraagt de ondersteuning aan geestelijke leiders en hun gemeenteleden om aanwezig te zijn bij deze manifestatie die op 6 april (Tweede Pasen) op het Onafhankelijkheidsplein om 16.00 uur wordt gehouden. Voor het welslagen van deze geestelijke manifestatie is de volle participatie van het volk, volgelingen en belijders van alle religiën, een vereiste. “Wij staan aan de voordeur van belangrijke ontwikkelingen in ons land en hebben alle landgenoten nodig. Zonder de genade en hulp van onze ALMACHT kunnen wij het niet en Hij moet onze Leidsman zijn”, zegt de president.


  Maak melding
 19. @Astrando, jij zat dus blijkbaar op de achterste rij toen onze Lieve Heer het verstand uitdeelde. En maar blijven bleren in termen verraad. Welke leider slacht nu 15 landgenoten op beestachtige wijze af. Wie faciliteerd er nu een terroristische organisatie op surinaams grondgebied. De Bouterse clan zijn de grootste verraders. Desi vertoont trekjes van zijn overgroot Opa, een Zeeuwse kolonisator.

  Astrando je hebt je weer laten paaien voor een bordje bruinen met zoutvlees. Get a life


  Maak melding
 20. “Dit zegt Badrisein Sital, lid van Bouterse’s politieke partij NDP en gewezen legerofficier.”

  Nou dat vraag ik mij af, is die man NOGSTEEDS LID VAN DE NDP of heeft ie inmiddels al voor een andere partij gekozen.

  Die Sital lijkt mij een masochist; nogsteeds lid zijn van de NDP, de partij die volgens hem van geen kant deugt. Hoe serieus moeten we die sital nemen, niet dus.


  Maak melding
 21. IS is een sluipmoordenaar, het komt ongemerkt binnen en gevaarlijke idiote ideologies worden verspreid. Wanneer de olie op is deze gevaarlijke ideologie ook verdwenen van/uit de aardbol.


  Maak melding
 22. Natuurlijk moet Bouterse aan de macht blijven. We hebben in Suriname geen andere leiders van het formaat Bouterse. President Bouterse is onze redder!


  Maak melding
 23. Moensi zegt dat de verwachting is dat in juni dit jaar de productie van gasoline en diesel van start gaan. Er is US$ 25 miljoen uitgetrokken voor het opstarten van dit project. Wanneer de raffinaderij volledig in bedrijf is, zal Suriname minder afhankelijk zijn van importolie. Volgens Moensi zal de raffinaderij 80% van de lokale behoefte dekken. “De raffinaderij hebben we tot stand gebracht met het geld dat we hebben geleend bij de vorige obligatie.”

  Geheel volgens planning is de Staatsolie Power Company Suriname bezig het opwekvermogen te verhogen van 62 megawatt naar 96 megawatt. Ook dit project hoopt het bedrijf in juni af te hebben. “Het zorgt ervoor dat u niet in het donker komt te zitten. Met de 96 megawatt kunnen we u voorzien van de stroom die u nodig heeft en ook de andere bedrijven,” stelt Moensi. Voor deze uitbreiding is US$ 25 miljoen begroot.

  Voor US$ 249 miljoen participeert Staatsolie voor 25% in het Merian goudproject. Het project wordt samen met Surgold (75%) een dochteronderneming van Newmont uitgevoerd. “Het is onze nieuwe aanwinst. Veel mensen hebben twijfels hierover, wij hebben daar geen twijfels over. En het is niet aan ons voorgehouden, ook niet voorgelegd,” stelt Moensi. De productie zal tegen eind 2016 starten. Door deze belegging worden de groeipotentie en de US$-verdiencapaciteit op langere termijn vergroot, is de vaste overtuiging van de financiële topper van Staatsolie.


  Maak melding
 24. “Ik zal voorgaan in gebed en vergiffenis afsmeken namens ons volk aan de Almachtige God en voor een prachtige toekomst voor ons land en volk in vrede”.

  Andhakaare tamastivre Nrisingham anusmaret.


  Maak melding
 25. Blablabla. Ik snap dat Badrisein met een hele boel pijnen van gemiste, niet toebedeelde, niet gegeven kansen loopt. Al sinds de jaren 80 wilde meneer de plaats van Bouterse innemen. Het zou beter zijn als hij weer broedertje gaat spelen, ook al was hij ook daarin geen ster. Een mislukkeling van de eerste orde.


  Maak melding
 26. gaat hij dé ,,,vijanden ook oproepen om te komen luisteren en inzegenen,,, ..

  de andere helft van de v h p die hij niet heeft kunnen opsluiten..

  je weet wel,,,als ik ddb wil…,

  de vijanden van dé n d p die zijn vijaden zijn binnen de deze sekte..

  ik ben benieuwd op 6 april a.s..,jammer dat het datum geen één april is..


  Maak melding
 27. Kiezers worden jullie wijs en niet op de NDP te stemmen.Het is alleen maar achteruitgang van het land.Die gasten die nu zitten verrijken zichzelf ten kosten van alles.Mensen die kinderen hebben en zicht willen verzekeren voor de toekomst stemmen op andere partijen.Ik hoop dat jullie vooruitgang willen in Suriname.


  Maak melding
 28. @alleen
  Ik heb het verhaal van Moensi ook gelezen. Zij is de financieel directeur en verkoopt fabeltjes.

  Als u opgelet heeft heeft Staatsolie reeds in November de eerste betaling gedaan van ongeveer $ 100.000.000. Nu roept zij dat vanuit de nieuwe leningen $ 249.000.000 ingebracht wordt in Surgold.
  Indien er in November 2014 $ 100.000.000 ingebracht is dan behoefte er nog slechts $ 149.000.000 ingebracht te worden.

  Het Suikerriet / Ethanol project is geheel van de agenda verdwenen terwijl dat ook een investering van enige honderden miljoenen zou zijn.

  De uitbreiding van de electriciteitsopwekking van staatsolie van van 62 megawatt naar 96 megawatt kost nu slechts $ 25.000.000 terwijl de uitbreiding van 28 megawatt naar 62 megawatt $ 70.000.000 gekost heeft. Is voor de voorgaande veel te veel betaald of voor de nog te realiseren uitbreiding veel te weinig gebudgetteerd. Voor $ 25.000.000 kun je nog niet de simpelste conventionele diesel generatoren kopen en inbedrijfstellen.

  Daarnaast wordt er belooft dat de laatste uitbreiding in een paar maanden te realiseren is. ofwel weer een enorme droom.

  Ook is er $25.000.000 gereserveerd om een reeds opgeleverde raffinaderij in bedrijf te stellen. Bij een normaal project behoren die kosten bij het investeringstraject en zijn ze niet een aanvullend budget. Beter gezegd er heeft iemand iets fout gedaan en dat moet nu a $ 25.000.000 recht getrokken worden.

  Onlangd werd gesteld dat Suriname geheel onafhankelijk zou worden qua benzine en diesel etc. Nu komt een nieuwe aap uit de mouw de raffinaderij denkt slechts 80% waar is het verschil gebleven. Waarom wordt er niet in 100% voorzien. Blijkt de raffinaderij wellicht niet te doen waar voor hij ontworpen en gebouwd is.

  Kort gezegd de mededelingen van mevrouw Moensi zijn alarmerend te noemen en zouden in een normale wereld tot heel scherpe vragen geleid hebben.


  Maak melding
 29. @Sweetie Mofo

  Er is geen IS in Suriname. Wel een aantal leeghoofden als jij die uit verveling en frustratie vanaf de zijlijn van alles roepen. Get a live mister Frustrie Mofo!


  Maak melding
 30. Hoe pijnlijk ook de besluitvorming van de partijleider is
  voor de partijen die tegen over elkaar staan . Feit blijft dat hij een besluit moet nemen. Een ding is zeker zijn besluit is strategisch correct gezien het feit dat partijen elkaar niet kunnen vinden.

  Partijen hebben toch zelf gevraagd dat de hoogste leiding moet ingrijpen .Welnu heeft de leiding ingegrepen en dat moet nu gerespecteerd worden. De vuilsmijterij van Sital slaat nergens op hij weet het beter als geen ander is . In het leger is dat toch ook zo .Sital is gewezen Officier dus zou hij voorbeeld moeten geven.


  Maak melding
 31. Vleermuis, Tjallie, Sabidirie, Frank en Lucien,
  jullie hebben de vinger precies op de zere wonde gelegd. Hypocrisie is een ziekte die moeilijk te genezen is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES