Deelname Surinamers in IS wordt ontkend

42

PARAMARIBO, 24 mrt – Er is geen sprake van deelname van Surinamers bij terreurorganisatie IS. Dit zegt Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid. Volgens de Amerikaanse generaal John Kelly is dit wel het geval.

Kelly beweerde onlangs dat de Amerikaanse autoriteiten over informatie beschikken dat jongeren uit het Caribisch gebied zich aangesloten hebben bij IS. Onder de jongeren zouden zich ook Surinamers bevinden. Dat wordt nu stellig ontkend. “We vinden het een ongelukkige uitspraak. Er is geen reden tot paniek. Het dreigingniveau voor terrorisme is in ons land is nog steeds laag”, zegt Linscheer tegenover de Ware Tijd.

Voor zover valt na te trekken zijn er geen personen met de Surinaamse nationaliteit vertrokken richting bases van IS. Een mogelijkheid is dat personen met de Nederlandse nationaliteit van Surinaamse komaf in trainingskampen van IS zijn waargenomen. “In dat geval zijn ze vanuit Nederland en Turkije naar Syrië of Irak gereisd en ligt het probleem bij de Nederlandse overheid”, aldus Linscheer. Generaal Kelly heeft gewaarschuwd voor de dreiging van terugkerende Caribische terroristen.


42 REACTIES

 1. Oooohh ja su gaat naar IS, lachertje tog,
  We stay together in peace men ,,,,,wat a hel IS men,,,laat ik voor Europa over,,,,,,,,
  DESS为按2015年…DESS FOR PRESS 2015…..
  I LOVE SU WOON EN WERK…………..


  Maak melding

 2. Dit is een lariekoek verhaal van de Amerikanen. Surinamers die richting Syrie vertrekken moeten dan hulp krijgen van familieleden in Nederland.
  Ten eerste kom je met een Surinaams paspoort Europa niet binnen tenzij je over een geldige visum beschikt.
  Ten tweede gaat het ook niet lukken vanuit Amerika omdat je ook daar over een visum moet beschikken. Naar welk ander land in de wereld kunnen de Surinamers rechtstreeks vliegen zodat ze kunnen aansluiten op een vlucht naar Turkije? Geen enkel land dan de VS en Nederland biedt die mogelijkheid.
  Een Amerikaan weet niet het verschil tussen Haïti en Brazilië laat staan dat die het verschil weet tussen een Surinamer wonende in Suriname en een Nederlander van Surinaamse afkomst.


  Maak melding

 3. suri heeft op wereld niveau geen enkele toegevoegde waarde, waarom zou de generaal helemaal uit het niets, zijn informatie met de wereld delen?

  The general is right. Punt uit.


  Maak melding

 4. Link-skkkkeer ou je zelf voor de kek. Jullie wisten nieteens wat Dina uitspooooookte.. Jongen weet een ding Big Brother is watchingggggg alllllll of you. A boeng dang.. Mie oop ding get you and crew soon. Odiiiiiooooo.
  Glenny.


  Maak melding

 5. @Fort Boekoe

  ga eens na hoe opa D naar Zuid Afrika was gegaan voor de bijwoning van de begrafenis van Mandela.Die route gaat behalve naar Al Shabab ook naar het midden oosten.


  Maak melding

 6. @Esmerald,

  Suri heeft op wereld niveau geen enkele toegevoegde waarde ?

  Suriname is nog steeds belangrijk als doorvoerland bij de internationale drugshandel. Het rapport van de International Narcotics Control Strategy Report (INCRS) van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit meerdere malen al bevestigd. En laten we nu eerlijk wezen witte reus is populairder dan ooit. Natuurlijk heeft dit ook aantrekkingskracht op terroristische organisatie, immers hun activiteiten worden bekostigd door narcotica. Mochten er Surinamers actief zijn bij dergelijke organisaties dan zou dit mij niet verbazen.


  Maak melding

 7. Binnenkort komen de amerikanen met wat extra onthullingen. Eerst wachte ze netjes af of DDB op een legale manier via verkiezingen van het toneel verdwijnt. Zo niet dan komende andere troeven op tafel. Heel Su wordt in de gaten gehouden. bv de complexen van o.a. Abrahams en Graanoogst. Niemand weet welke crosslinks er zijn gemaakt tijdens de verhoren waarbij Quincy, Roger Khan en n og enkele anderen hebben losgelaten. Ik kan geen enkel terrein bedenken waarbij ik kan zeggen WoW men dat is super gedaan van Su. Poltiek, Sociaal, Economisch, Technisch, Financieel, Tourisme, Energie, Medisch, Houding, Gedrag, Fatsoen enz.. Het is een bende. De mensen die hebben gestudeerd en degrees / titels hebben behaald worden door de mensen die dat niet hebben naar beneden gehaald en gebagetteliseerd. Dus zelfs scholing van de eigen samenleving wordt hiermee naar beneden gehaald oor de mensen die geen scholing hebben genoten maar wel vooruit willen op een oneigenlijke manier. Buiten Paramaribo is het redelijk leuk. Maar in Paramaribo ruikt alles naar urine/zeik en vuiligheid. Mensen doe iets!!


  Maak melding

 8. Voor zover valt na te trekken zijn er geen personen met de Surinaamse nationaliteit vertrokken richting bases van IS, aldus Linscheer

  Wel is na te trekken of Dino en zijn handlangers nog steeds bezig zijn de vijand van USA te huisvesten in Suriname tegen enkele miljoenen dollars als tegemoetkoming. De wapens worden geleverd met een fikse winst natuurlijk.

  De vraag aldus is of Linscheer deze zaak verder laat onderzoekten of laat voor wat het is. Want wiens brood men smeert op diens baba men teert.


  Maak melding

 9. Veiligheidsman en dienst zeggen dat USA het mis heeft !

  Maar veiligheidsdienst wist NIETS van de daden en
  handelingen van Dino op Sranan grondgebied en
  daarbuiten !

  Veiligheidsdienst wist niet dat Dino over diplomatieke
  paspoorten beschikte te of dat hij Sranan grondgebied
  aanbood aan de terroristen als oefengebied !

  Let wel gesprekken Dino mbt zijn landverraad en over
  drugs- en wapenhandel vonden zowel in Sranan als in
  het buitenland plaats !
  Toch wist veiligheidsdienst van niets !

  Duss, tang sribi go doro !

  PS: Of bouw zsm een NIEUWE veiligheidsdienst op !!!


  Maak melding

 10. HOOLIGANS, Koos, jimmy, Esmerald, Glenn Pengel, Jacobus oompie Generaal (KANNIBAAL) Kelly brengt jullie ZWAKZINNIGEN een beetje in de war, heel geestig om jullie ZWAKZINNIGE reacties te zien. Maak jullie je maar geen zorgen DEUGNIETEN, de Russen en Chinezen letten op onze GROTE LAFAARD de VS – de VIEZE STATEN.

  Jullie HOOLIGAN KANNIBAAL Kelly is een echte FANTAST. Een MISLEIDER van de EERSTE CATEGORIE.

  Gelukkig heeft ons land Suriname een HEEL STERKE LEIDER die met Melvin Linscheer, Directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, een heel GOEDE en STERKE MEDEWERKER op zo’n PROMINENTE post heeft.

  Dus HOOLIGANS laat jullie niet bang maken door onze PISTOLEN PAULTJE – de VS – de VIEZE STATEN.

  Deze meneer een echte ganja-liefhebber die ook zo vaak HEEL DIEP in het glaasje kijkt, heeft vaker van deze buien en VERZINT maar wat.

  HOOLIGANS gewoon lachen. Maken jullie er GERUST een feestje van met zo’n ACHTERLIJK DRONKENMAN’S GEBLERE van zo’n KANNIBAAL.

  Deze GARNAAL – zogenaamde Generaal maar wel KANNIBAAL Kelly leeft nog in de jaren zestig de tijd van Martin Luther King, toen ze de meest RACISTISCHE FRATSEN uitspookten.

  Dit is gewoon eentje uit de FABELTJESKRANT van DRONKENLAP Kelly.

  HOOLIGAN Glenn Pengel, jou DRONKENLAP-soortgenoot Kelly heeft dit “mooie KRANKZINNIGE’ artikel voor personen als jou bedoeld, om jou MATIGE BOVENKAMER even in de war te schoppen.

  HOOLIGANS denk erom als jullie het niet kunnen uithouden, je hoofd minstens VIJF MINUTEN onder een KOUDE douche/kraan houden. Als jullie iets niet begrijpen, gewoon Buurman/- vrouw raadplegen.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 11. Santokhi en Somohardjo zouden zich moeten laten horen om Suriname te verdedigen tegen deze debiele beschuldigingen van die cowboys. Onze Surinaamse moslims zijn Hindustaan of Javaan en houden zich gelukkig niet bezig met terrorisme. Overigens heb ik niets tegen IS.


  Maak melding

 12. Hoe verklaart Linscheer het dat er in 2013 6 jihadi’s met Surinaamse roots zijn gesneuveld in Syriè? O ja, het waren Nederlanders, no spang.


  Maak melding

 13. Iedereen kan met een visum uitreizen naar Nederland. Op geen enkele luchthaven wordt gevraagd of je ook verder wenst te reizen. Even een tijdje gedeisd houden bij je vriendjes en na enkele weken kun je simpel doorreizen (hetzij via Belgie of Frankrijk) richtingTurkije. Maar ja, weet Linscheer veel…..


  Maak melding

 14. @ Ri@0,

  Halve gare Chinees, je weet nauwelijks waar Syrie, Irak en Libanon liggen. En die Oeigoeren in je eigen vaderland dan? Laat je die ook voor Europa? Woon en werk in Su, maar opleiding heb je niet genoten.


  Maak melding

 15. moeten ze wel doen en voor dat ze daar naar toe gaan kan Di Di Bri ze een goede training geven hij was namelijk niet voor niets sergeant sportinstrukteur.


  Maak melding

 16. Ik ben blij dat wij tenminste een waakhond hebben voor midden en Zuid-Amerika en zo op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van corrupte regeringen waar mogelijk arrestaties van hun bendeleden, en deze prachtige en machtige land is met alle respect the U.S.A.
  I love the U.S.A.


  Maak melding

 17. @blaka bakra,

  Volgens mij is deze mongool illegaal in Suriname vandaar hij zo trots is en niet weet waarover hij praat. Als zijn baas een vies windje laat zou hij zweren dat het niet stink.


  Maak melding

 18. “Overigens heb ik niets tegen IS” zegt KLEINE !

  Bedoeld is zeker KLEINE HERSENEN, want IS is facisme,
  je neemt met geweld mijn geloof over, of ik keel je !

  IS = slavernij voor allen die zich niet onderwerpen aan
  de fascisten van IS !

  Dus KLEINE, yu na sribi-srafu, wan sraf’ teng no sari
  dji yu, y’e go fu ete wan ! !


  Maak melding

 19. Prima toch, dat daar mogelijk Surinamers zouden zitten, dat soort lui kun je toch missen als kiespijn, wie weet wat ze anders in Su. uit zouden gaan vreten.
  Ik ben het zelden of nooit met Rutten eens maar met zijn uitspraak dat hij het niet erg zou vinden als bepaalde Nederlanders daar zouden sneuvelen ben ik het wel eens en dat geld ook voor die eventuele Surinamers, opgeruimd staat netjes. Steek je kop niet in het zand en sluit de mogelijkheid niet uit dat daar wel op een of andere manier wel Surinamers zitten


  Maak melding

 20. R!@0
  Oooohh ja su gaat naar IS, lachertje tog,
  We stay together in peace men ,,,,,wat a hel IS men,,,laat ik voor Europa over,,,,,,,,
  DESS为按2015年…DESS FOR PRESS 2015…..
  I LOVE SU WOON EN WERK…………..weet iemand welke ziekte deze persoon heeft


  Maak melding

 21. Heeft de CIA de paspoorten van de buitenlandse IS-vechters gezien dan? Want als je een moslim Surined aldaar (Irak) zou vragen waar hij vandaan komt, zou hij waarschijnlijk antwoorden dat hij uit Suriname komt.


  Maak melding

 22. @blaka bakra

  Neem Killler Whale niets kwalijk want die spoort niet. Wij stormfronters kunnen nog wat mensen als jij gebruiken. Met vossen moet je vossen vangen maatje.


  Maak melding

 23. @Srafu

  IS bestaat uit vrijheidsstrijders die hun land willen verdedigen tegen overheersing en plundering door het hypocriete westen. Het doel van het westen zijn de Iraakse olievelden en Nederland doet mee om vooral de belangen van de Shell te beschermen. Het blijven rovers die westerlingen.
  Maar ik denk niet dat jouw bekrompen koloniale slavenbrein uberhaupt in staat is deze westers-zionistische geopolitiek te doorzien.


  Maak melding

 24. @hans

  Er zitten vooral erg veel blanke Nederlanders in Irak als schoothondje van de VS met het doel mee doen met moordpartijen op de Iraakse bevolking en het schenden van internationale wetten en mensenrechten.


  Maak melding

 25. Bolivar-NEP

  IS HEEFT geen land, is geen land maar een stelletje
  losgeslagen godsdienstwaanzinnigen die ELKE wereldburger
  hun soort islamgodsdienst met GEWELD wil opleggen !
  Zuivere NAZI’s dus !

  Het is geo-politiek wanneer deze IS-waanzinnigen ALLE
  christenen, andere gelovigen en Niet-gelovigen, dwingen
  hun soort godsdienst met geweld over te nemen, of anders
  te onthoofden ?

  De IS-nazi-droom zal niet lang duren, gebieden zonder wet
  of recht zullen niet lang bestaan !

  Bolivar-nep u kunt zich daar melden bij IS om te genieten
  van uw mensenrechten, na bekering uiteraard !!!

  PS : Sranan mus feti meki sraf-teng no doro baka !
  Isoleer de valse predikers die onderdrukking van mensen
  steunen, als onderdeel van haat tegen westerse landen !


  Maak melding

 26. Degene die IS waardeert of tenminste enige sympathie koestert moet meteen voor 1 maand in hechtenis worden genomen, net genoeg om de baard te laten groeien. Daarna doe je ze vlug een jurkje aan, en steek ze levend in de fik in bijzijn van familie.


  Maak melding

 27. @Srafu

  De hele wereld haat het westen en de wereld is beter af zonder het westen. Wie heeft kernwapens tegen mensen gebruikt? Wie heeft zes miljoen Joden vergast? Wie valt keer op keer Rusland aan? Wie heeft hele werelddelen gekoloniseerd en de oorspronkelijke bevolkingen vermoord? Wie stort de wereld steeds in een wereldoorlog? Wie vervalst steeds de geschiedenis? Wie rooft en steelt massaal van andere landen? Wie ……… ????????????


  Maak melding

 28. Beste Srafu, dat weet Bolivar ook wel alleen gebruikt hij die flauwekul argumenten van hem inderdaad als onderdeel van zijn haat tegen westerse landen, waar die haat van hem/haar vandaan komt mag hij/zij wat mij betreft met een goede zieleknijper uitvogelen, misschien dat hij/zij daarna op een normale manier communiceren, tot die tijd gewoon niet te serieus nemen


  Maak melding

 29. Ten eerste wil ik duidelijk maken dat ik me met niemand hier op dit forum associeer. Dit forum is openbaar en ik geef mijn eigen mening, ja? Ik geef toe; mijn vorige posting komt ietwat wreed over, maar dat moet je met een korreltje zout nemen.

  Ik blijf in ieder geval bij mijn mening, en dit is het laatste wat ik hierover kwijt wil en ga hierna geen enkele discussie aan.

  Feiten tellen, en geen gedachten. Wie openlijk in de media uit dat hij/zij achter zo een moorddadige en wrede barbaarse organisatie staat is een potentiële (aspirant) terrorist!

  IS vertoont nazigedrag. Wie zich niet bekeert wordt wreed gedood, en het geldt voor iedereen, zelfs het eigen volk.

  Ongeveer 70 jaar geleden hebben we met z’n allen besloten dat we dit niet meer willen, en dat we er alles aan zullen doen.

  Velen hebben gevochten, gedemonstreerd en hun leven gegeven voor hetgeen wij nu als normaal ervaren. Zoals ook de vrijheid die jij hebt om jouw mening hier te mogen verkondigen, ongeacht of het klinkklare onzin is of verstandig. Of je nou wit, geel, bruin, zwart, homo, crimineel of psychopaat bent.

  Koester deze vrijheid, want je hebt maar 1 klein detail nodig om alles weer te zien veranderen. In de geschiedenis ging het ook om details en een gebeurtenis, waardoor het is zoals het nu is!

  IS moet gestopt en geëlimineerd worden. Zo denk ik er over!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.