Suriname krijgt buren mee bij aanpak zeepiraterij

6

PARAMARIBO, 23 mrt – Suriname krijgt eindelijk van alle buurlanden hulp bij het bestrijden van de zeepiraterij. Volgens luitenant-kolonel Jerry Slijngaard, hoofd van de kustwacht, komt Guyana terug op zijn oude houding.

Het westelijke buurland heeft zich steeds min of meer op de vlakte gehouden. Vakere beroepen op medewerking leerden niets op. Toch doen de meeste overvallen op vooral vissersboten zich voor aan in het grensgebied met Guyana. “Guyana is bezig na te gaan hoe het met ons de samenwerking kan intensiveren”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd. De samenwerking is nodig om de overvallen te kunnen ontmoedigen.

Aan de oostelijke zijde is er alle medewerking van Frans Guyana. Het Franse overzeese gebiedsdeel heeft zelf ook last van zeepiraten. Die roven de vissersboten leeg en mishandelen of vermoorden vissers. Suriname staat een effectieve aanpak voor en wil daar zijn kustwacht voor inzetten. “De buurlanden hebben ook een verantwoordelijkheid om te helpen zorgen voor de veiligheid op zee. We moeten de zeepiraterij gezamenlijk aanpakken”, aldus Slijngaard.


6 REACTIES

 1. Alle piraten uitnodigen om naar Sur.te komen onder het mom voor het maken van een film.En de piraten zullen de hoofdrol in vervullen.Geloofwaardig gezien de leiding van het land.En als ze allemaal er zijn,tigri barba op ze af sturen vermomd als robocop.Einde probleem!


  Maak melding

 2. Maar ondertussen hebben crimineel motorbendes als No Surrender Suriname ontdekt en breiden zij hun activiteiten uit naar dat land. Arme Suriname jullie weten niet wat jullie binnen halen. Die criminele bende van Bouterse en aanwas …..


  Maak melding

 3. @Jan Willem

  Maar ondertussen hebben crimineel motorbendes als No Surrender Suriname ontdekt en breiden zij hun activiteiten uit naar dat land. Arme Suriname jullie weten niet wat jullie binnen halen. Die criminele bende van Bouterse en aanwas …..

  =================
  De actie van Dino is mislukt dus heeft DDB een andere hulpbron gezocht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.