NDP-voorzitter Bouterse naar Hoofd Stembureau

32
Bouterse.NDP Suriname

NDP-voorzitter, president Desiré Bouterse, zaterdag onder begeleiding van lijfwachten onderweg naar het Centraal Hoofd Stembureau in Suriname. De regeringspartij heeft zich op de laatste dag ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen, en luidt daarmee de volgende fase van de verkiezingsstrijd in. Bouterse zegt dat de partij helemaal klaar is voor de verkiezingen. Er wordt nu gewerkt aan de afronding van de kandidatenlijsten voor de verkiezingen van volks-, districts- en ressortvertegenwoordigers.

32 REACTIES

 1. Het is voor deze voorzitter heel simpel, de keuze tussen vrijheid en in rijkdom leven in en buiten Suriname of verantwoording afleggen voor moord en foltering van diverse mede Surinamers en een gevangenis straf riskeren.
  Als het laatste niet zo was heb je geen amnestie nodig en dat had mevrouw de voorzitter van de DNA en enkele anderen goed begrepen.


  Maak melding

 2. waarom heeft zich de slavenmentaliteit opnieuw gemanifesteerd in suriname? waarom moeten mensen een baas hebben? is dat niet iets voor dieren?

  dit wordt dus een beweging genoemd? maar is de definitie van een beweging: je geeft mensen genoeg geld en voedsel (in tegenstelling tot dat je hun de gelegenheid geeft daarvoor te werken) tegenover: geef de mensen de kans hun brein te ontwikkelen, dan stemmen ze namelijk nooit meer op jou. dat is inderdaad wel een probleem. ik zie het.
  als je stemmen moet kopen om je beweging te establishen, dan is dat wat je moet doen.


  Maak melding

 3. Is hij soms zijn kroost vergeten of juist heel dankbaar dat hij ‘White male’, nummer 92082-054, die alles op zich heeft genomen om de rest te beschermen. Waarom zoveel bescherming?


  Maak melding

 4. We gaan voor nog eens 5 jaar corruptie en economische afgang. Stemmen op de NDP betekent:
  Nog 5 jaar gevrijwaard van de gevangenis.
  Nog 5 jaar naar soortgenoten in het buitenland reizen
  Nog 5 jaar graaien uit de staatskas
  Nog 5 jaar goudconcessies via stromannen toeeigenen
  Nog 5 jaar familie en vrienden verrijken.
  Nog 5 jaar tweedracht en haat zaaien in de samenleving


  Maak melding

 5. Wat jammer eigenlijk; Suriname is een gezegend land met een aangenaam klimaat, zonder orkanen, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Verder hebben we veel natuurlijke hulpbronnen zoals bossen, veel zoet water, veel vissen, veel vruchtbare bodems en prachtige landschappen, we hebben ook veel goud en bauxiet, maar deze twee delfstoffen zijn in wezen een vloek. We hebben, hoe je het ook bekijkt, alles in huis om er een mooi land van te maken, waar er geen armoede zou mogen heersen. Maar, naast al deze zegeningen hebben we een bevolking waarvan een groot deel harstikke geschift is en steeds weer, vooral waardeloze politici, die in de gevangenis thuishoren, aan regeermacht helpt en daarmee roepen we de ellende over onszelf af.


  Maak melding

 6. @dre……………….joe abi dre ai en joe dre …..wees positief want alle oude mensen kunnen naar de dokter gaan waneer ze willen en iedeeen heeft te eten …dat zie je toch als je naar su gaat GOD VOOR ONS ALLEN EN BOUTA ONDER HEM !!!!!
  DRE AI JE GAAT ERMEE MOETEN LEVEN…………


  Maak melding

 7. -Sommigen van het volk van suriname houden van slavernij daarom stemmen zij weer op een een moordenaar die ze in de greep van leugens houdt.

  -Het volk wordt verblind met het woord gratis en men loopt overal zorg verzekeringspasjes te verdelen om aan te geven dat Bouterse het geregeld heeft, maar die ellende moet nog komen.
  Ik hoop het niet.

  -De Chinezen koloniseren het land nu. Bouterse heeft een gesprek gehad met de chinese vereniging om de goederen te verlagen voor het volk, maar er is nog niet bekend gemaakt wat er tegenover staat.!!!!!!!!


  Maak melding

 8. =Het land Suriname verkeert in grote financiële problemen. Er is geen geld, projecten kunnen niet afgerond worden, mensen hebben al vele jaren of maanden hun geld niet ontvangen. Als voorbeeld zie de buschauffeurs en het ziekenhuis in Wanica en niet te vergeten het belangrijkste het AZH.

  En lees hier hoe het volk WEER dom wordt gehouden::::

  ==Bouterse zei dat het land alle Surinamers nodig heeft. Hij benadrukte dat de mens de belangrijkste hulpbron is en centraal staat. Hij beloofde dat er een verandering zal komen. Bouterse zei dat NDP niet alleen groot in aantal is maar ook groot in doen. Hij haalde aan dat er niet genoeg plaatsen zijn op kandidatenlijsten om iedereen te kunnen plaatsen. Hij merkte op dat na de verkiezingen er meer dan drie honderd posten zijn, die ingevuld moeten worden. De partijvoorzitter vroeg zijn achterban om geen tijd te verliezen door met elkaar te vechten over posities. Hij zei dat samen met de partners een gezamenlijke missie moet worden gevoerd. De NDP-voorzitter zei dat heel hard gewerkt moet worden naar de verkiezingen toe. De sfeer in Ocer zat er goed in.

  -Persoonlijk zou ik zeggen:: laat het land Bouterse een GRATIS ticket geven naar zijn gevangenis. Bouterse houd toch van het woord gratis.


  Maak melding

 9. Wij hebben terecht of onterecht Nederland de schuld gegeven van het stagneren van onze ontwikkeking.Nu wij onafhanhelijk zijn word de massa misleid door onze eigen mensen.Bouterse en de zijnen maken van de onnozelheid van dit volk gebruik of misbruik.
  Hoe logisch is het dat een een man met zo een verleden zo vereerd word.
  De generaties na ons zullen de tol moeten betalen.

  ,


  Maak melding

 10. Zeker IRA bepaalde surinamers (Kojeba, Black pride etc) zijn idd slaafs ingesteld……Ze hebben altijd een BAAS nodig….HAHAHA

  Het feit dat iemand zich “Black Pride” noemt getuigt al van een minderwaardigheidscomplex van hier tot ginder……TRIEST eigenlijk ….!!!


  Maak melding

 11. Het is beangstigend om deze vorm van politiek bedrijven te zien.
  Hoe een zombie die vals zingt de massa in beroering kan krijgen.

  Het is ook bijzonder dat er 28 partijen op de een of andere manier mee doen en zich weten te registreren met meer leden dan er stemmers zijn.
  Het wordt tijd dat alle politieke opportunisten een borg betalen en die borg verliezen zodra blijkt dat zij minder stemmen trekken dan zij leden gepresenteerd hebben. De Borg om mee te doen moet wel hoog ingezet worden.
  Dan zijn de opportunisten zoals Hok, Nain, etc. snel van het toneel of lid van de partijen waar zij denken nog iets te kunnen verdienen.

  Dit zijn geen verkiezingen maar een slechte soap.

  Suriname krijgt de regering die het verdiend.


  Maak melding

 12. Stop the Slavery of Surinam people !

  Bring back human rights !

  Put back ALL the stolen money !

  You can keep your 18.000 houses etc !

  Desi let our people go, let them walk in freedom !

  No hocus-pocus state debts ! Come with the facts !

  P : Stop the crimi-leaders !


  Maak melding

 13. de sterke man van suriname is en blijft niemand anders dan desi delano bouterse.het is een volks president is dat wekt jaloezie op bij de vhp .bouterse is populair onder elke bevolkings grope en dat is niet bij santhoki .santhoki is populair onder de hindoestanen en niet alle hindoestanen staan te popelen om santhoki .
  santhoki heeft geen charme hij straalt niet hij liegt en bedriegt ,die man heeft die zuidaziatische mentaliteit van onderdanig zijn aan nederland .en dat ziet het volk ..bouterse is de president je moet en zal hem respecteren ,het is de wil van het volk en daar moet jij santhoki respect voor hebben .en niet de president gaan beledigen voor het buitenland .je bent echt verkeert bezig .santhoki moet rekenen dat mocht hij president worden van suriname hij niet gerespecteert gaat worden dat staat als een pal boven water .wie kaats moet de bal verwachten ,hij santhoki gaat het niet makkelijk krijgen en ook zijn first lady als hij die zou hebben .het gaat niet makkelijk zijn santhoki jij wordt een paria in suriname .de hindoestanen gaan het merken als het zover is .voorlopig gaan wij van uit dat bouterse nog altijd de beste papieren heeft en dat bewijzen wij reken maar .


  Maak melding

 14. NDP Bankoe doezoe. ABOP 41. 000 samen 91.000 leden. Dat verklaart al genoeg dat NDP en ABOP de grootste partijen zullen zijn bij de verkiezingen van maandag 25 mei 2015. Statistieken verklaren de waarheid.


  Maak melding

 15. @Farawe
  Hoeveel van die leden zijn SPOOKleden. Ofwel leden die zelf niet weten dat ze lid zijn.
  Hoeveel van die leden betalen hun contributie!


  Maak melding

 16. De dagelijkse niet-opbouwende leugenpraatjes zijn we met z’n allen gewend, voornamelijk op deze site.

  De President van ieder land behoort een persoon te zijn die breed gedragen wordt door het volk.

  Bouterse is duidelijk degene, ‘de persoon’ die het voordeel van de twijfel verdient bij de bevolking van Suriname. Dit vanwege zijn aan/benadering en intentie.

  Neem als voorbeeld de oud-premier Lee Kuan Yew van Singapore, die gisteren overleed, die eerste premier van zijn land was en deze functie ruim dertig jaar bekleedde.

  In z’n eentje wist hij Singapore om te vormen van een slaperige Britse kolonie tot een sterke Aziatische economie.

  President Obama noemde hem een grootheid in de geschiedenis en één van de grootste strategische denkers in Azië.

  Terwijl deze persoon het niet zo nauw nam met de pers, wist hij zijn land zo vooruit te helpen. Nu wordt hij een grootheid genoemd door Obama.

  Suriname was vooral tot voor kort nog, ook soort ‘slaperige kolonie’, hetzij niet zo letterlijk.

  Bouterse moet gewoon ongestoord doen wat goed is voor Suriname. Vaak krijgen niet alle beloften op het gewenste tijdstip invulling, maar behoren wel nagestreefd te worden om invulling te krijgen. Gezien obstructies binnen de Surinaamse zogenaamde oppositie, bekende verschijnselen zijn.

  Onder Bouterse/Ameerali, ontwikkelt Suriname zich als land met mondiale allures. Wanneer het uiteindelijk zo ver is, zal men de waardering daarvoor krijgen. Vaak krijgen mensen dat pas na hun dood.

  Ondanks de vaak vreemde tegenwerking van met name de oppositie zie ik dat Suriname een heel goede koers vaart en zich onafhankelijk maakt van traditionele ‘bronnen’, waaronder Nederland.

  Nederland is eindelijk een periode verlost geweest van het ‘euvel’ Suriname, om het gemakshalve maar zo te noemen. Momenteel zit Nederland met gigantische vraagstukken zoals de hoge werkloosheid van 650.000 werklozen.

  Dus haast anderhalf maal de totale Surinaamse bevolking werkt momenteel niet. Om u even aan te geven hoe het vandaag de dag moeilijk is, met name vanwege de crisis. Desalniettemin heeft Suriname het hoofd boven water weten te houden.

  De mensen die doen alsof Nederland voor Suriname een soort reddende Engel zal zijn, zijn mensen die tegen beter weten in, goedkope praatjes verkondigen.

  Suriname behoort politiek een eigen beleid na te streven, mede ondersteund door rechtgeaarde Surinamers van binnenuit.

  Dus denk ik niet dat een Nederland vandaag de dag te wachten zit op stompzinnig gedrag van Surinaamse politici, om hun hand wederom te komen ophouden voor Nederland. Dat soort stompzinnige kortzichtigheid heeft Suriname noch Nederland nodig.

  Suriname heeft daarom echt geen boodschap aan een samenraapsel van politieke partijen, waarbij het louter alleen om het verwerven van macht gaat, maar die geen gezamenlijke ontwikkelingsvisie hebben, laat staan deze na te streven.

  Een oud-Front in het V zes jasje met een Santhoki als voorman, zal een grote achteruitgang teweeg brengen binnen de Surinaamse gemeenschap en bovenal voor de Sociaal Zwakkeren in Suriname. Santhoki heeft geen binding met de bevolking als totaliteit. Het eiland VHP is voor een Santhoki ’the place to be’ en is niet de Surinaamse realiteit als geheel.

  Een oud-Front die niets van de geschiedenis geleerd heeft en zich weigert te conformeren aan de wil van het volk om daadwerkelijk samen te werken, heeft niets te zoeken in de leiding van het land. Het zal alleen maar leiden tot ‘een aversie tegen eigengereide racisten’, dat is hoe de modern denkende Surinamers deze oud-Front ofwel V zes kwalificeert en haar buik vol van heeft.

  Wie weet vinden de komende generaties ooit wel de ’touch’ om echt als volk binnen hun gelederen te opereren. Tot die tijd moet het over en uit zijn voor een oud-Front in welke vermomming dan ook.

  Tot dan zal de partij met echte diversiteit qua samenstelling en liefst ook beleid zoals de NDP deze voor staat, het roer in handen moeten houden in Suriname om vooruitgang voor een ieder te waarborgen.

  Dit was een bijdrage van de Peetzoon van wijlen de Grote Vakbondsleider Cyrill Daal. Zijn ziel ruste in Vrede.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 17. Verloren zielen!

  Ik heb het filmpje bekeken.
  Tenenkrommend, maar ook zielig.
  Een ieder met een beetje common sense, beseft dat dit verloren zielen zijn, die (on)bewust voor hun ondergang kiezen.
  Zoiets als Sisyphus, berg, steen….

  Kortom: de movinas hebben dringend scholing nodig. De informatievoorziening zit vol paarse ruis.


  Maak melding

 18. @TR Sleur

  Voor uw informatie achter Lee Kuan Yew stond een sterke adviseur uit Scheveningen aan de Noordzee te weten Albert Winsemius de vader van de latere minister Pieter Winsemius.

  Lee Kuan Yew was dus niet alleen. Albert Winsimius was van 1958 tot en met 1983 de werkelijke vader van het Singapore economische wonder.
  Een belangrijk element was niet te breken met het verleden en er mee te dealen zodat buitenlandse investeerders zich met Singapore konden identificeren.

  Een andere basis was goede woongelegenheid en veel laag betaalde arbeid aantrekken als mede uitbreiding middels polders.

  Suriname heeft de zelfde kansen gehad maar bijt in de hand die haar voed en helpt. Ze kunnen het altijd beter.


  Maak melding

 19. @TR Sleur

  650.000 werkelozen is ongeveer 6,5 van de werkende bevolking. De economie kan het dragen. Er is weer een beheersbaar te kort op de begroting.
  De overheid is in Nederland ongeveer 15% van de werkgelegenheid terwijl in Suriname meer dan 50% door Lanti betaald wordt.
  Als je alles optelt telt Suriname een werkeloosheid van 10tallen procenten en een niet beheersbaar begrotingstekort.
  Gezien alle niet gedekt posten vertoonde de begroting van 2015 een tekort van ongeveer 30%..

  Als u alle getallen op een rijtje zet weet u dat Suriname geen eens meer Bruine bonen met Rijst en Keistenen heeft om te eten.

  Jaarlijks ontvangt Suriname ongeveer euro 200.000.000 aan familiedonaties. De vragen om hulp nemen dagelijks toe.


  Maak melding

 20. JoJo
  @TR Sleur

  650.000 werkelozen is ongeveer 6,5 van de werkende bevolking. De economie kan het dragen. Er is weer een beheersbaar te kort op de begroting.
  De overheid is in Nederland ongeveer 15% van de werkgelegenheid terwijl in Suriname meer dan 50% door Lanti betaald wordt.
  Als je alles optelt telt Suriname een werkeloosheid van 10tallen procenten en een niet beheersbaar begrotingstekort.
  Gezien alle niet gedekt posten vertoonde de begroting van 2015 een tekort van ongeveer 30%..

  Als u alle getallen op een rijtje zet weet u dat Suriname geen eens meer Bruine bonen met Rijst en Keistenen heeft om te eten.

  Jaarlijks ontvangt Suriname ongeveer euro 200.000.000 aan familiedonaties. De vragen om hulp nemen dagelijks toe.

  naar welke post op financien solliciteer jij?? DNB, ECB of wereldbank???


  Maak melding

 21. Hopen dat Bouta verliest betekent nog niet dat Bouta zal verliezen. De wereld bestaat uit losers en winners en onze president Desi Bouterse is een winner. De losers zitten thuis achter hun gesubsidieerde PC te klagen over de winnaars maar spelen zelf in het leven helemaal niets klaar. Verder dan de functie internethooligan-met-uitkering komen ze in ieder geval niet.


  Maak melding

 22. in een land alwaar de blakamangs voor het zeggen hebben is het altijd kommer en kwel..

  altijd dood en verderf so-so pina..prasie oso en wordt maar niet beter..

  wat is de productie van de blakas,so so mopé,knippa,awara,maripa..

  en voor de rest notie,nada,ni-enté..

  geef ze brood en spelen,houdt zé vooral dom,want denken kunnen ze niet..


  Maak melding

 23. @marcel

  Ik ben weleens naar India geweest en het was me toch een zooitje ongeregeld. Bombay is volgens mij echt de smerigste stad ter wereld. Het was echt een verademing toen ik Afrika bezocht. Nigeria, Ghana en Kenia waren echt een verademing. Nairobi, wat een prachtige stad met alles erop en er aan.
  Ik zou zeggen, boek eens een reis naar Afrika en ervaar het zelf want van de beeldvorming en propaganda op je westerse televisie word je ook niet wijzer van.
  Wist je trouwens dat de beschaving in Afrika is ontstaan? Verdiep je eens in de geschiedenis van de mensheid en stop dat oeverloos gelul over Afrikanen en hun afstammelingen.


  Maak melding

 24. MARCELLUS AFRICANA.De waarheid is hard.En uit jou woorden lees ik dat je nog nooit in India of Afrika bent geweest.Jij woont in een boom met een gestolen laptop van je buren geef het terug want jij doet er niet veel mee.Breng het terug!


  Maak melding

 25. MARCELLUS AFRICANA
  Hoewel Oost Afrika mij bijzonder mee viel toe ik daar afgelopen oktober was moet mij wel van het hart dat de centrale markt van Nairobi een verre van prettige omgeving is. Toen ik er afgelopen oktober was liep men tot aan de enkels in de modder.
  Ofwel het is daar net zo’n zooi als in Mumbay. Alleen wonen er in Nairobi slechts 4 miljoen mensen en in Mumbay 20 miljoen. Gelieve aub appels met appels te vergelijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.