Arbeidskansen van allochtonen het slechts in Nederland

49

Vrijwel nergens in Europa zijn de arbeidskansen van allochtonen zo slecht als in Nederland. Meer dan de helft van de migranten van buiten de EU zit thuis zonder betaald werk. Ook in landen als Frankrijk, Italië en Spanje, waar de werkloosheid veel hoger is, zitten minder allochtonen thuis dan in Nederland. Dat blijkt uit een analyse van cijfers van Eurostat en de OESO schrijft De Volkskrant vandaag.

Van de autochtone beroepsbevolking heeft 77,1 procent betaald werk, terwijl van de allochtonen nog niet de helft (49,5 procent) werk heeft. Van de grote groepen allochtonen zijn Surinamers het minst werkloos: 13,9 procent tegen 5,7 procent van de autochtonen. Van de Antillianen is nu 19,3 procent werkloos, bij de Turken is dat 15,3 procent en bij Marokkanen het hoogst: 19,6 procent van de Marokkanen is werkloos.

Een van de oorzaken van deze hoge werkloosheidscijfers is discriminatie. “Er is discriminatie op de arbeidsmarkt: Jan maakt in Nederland meer kans op een baan dan Mohammed”, zo reageerde minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vandaag op dit bericht. “Deze cijfers moeten ons allemaal wakker schudden. We zullen discriminatie nooit accepteren” aldus Asscher in De Volkskrant.

Het nieuws komt uitgerekend vandaag, 21 maart. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie(FOTO).


49 REACTIES

 1. Ik zeg niet dat deze onderzoeken er niet mogen zijn en weet ook dat er van alles en nog wat gebeurt op de wereld.

  Ik zou eerder pleiten voor het gedrag van “allochtonen” hoe zij zelfs overkomen en in elkaar zitten. In een groepsverband optrekken waar velen al met vooroordelen lopen zal het nooit goed gaan. Men gaat vooraf er al ervan uit dat hij of zij gediscrimineerd wordt en geen werk vind.

  Als ik een vergelijking mag maken richting Surinamer over de stagiaires is het dan het volgende:::het omgekeerde dus::

  Vele Surinamers zullen nooit op de fiets aan het werk gaan en vaak genoeg vinden zij de afstanden te lang om te reizen. Dan is het de zon die te warm is.
  Ook hebben velen geen zin om lang te werken en zijn vaak te laat op het werk. Voor het minste blijven zij ook dan thuis.
  Medewerkers van het Arbeidsbureau moesten huis aan huis gaan om te vragen wie werk nodig had.!!!!mentaliteit dus.

  Nu komen er buitenlanders die veel harder aan de slag gaan en zij worden gelijk geholpen. Dit is dan weer niet goed, omdat eigen mensen dan geen kans krijgen.

  Als deze onderzoeken echt op het veld zouden gebeuren zou men versteld van staan over het gedrag van velen in de praktijk. helaas zijn het de computers die nu praten.


  Maak melding

 2. -De verhalen van die mensen komen overal voor daarom moet men leren om weerbaar te zijn tegen de maatschappij, omdat je nooit weet met welk gek je te doen hebt en wie je echt tegen komt.

  -Ik zou zeggen vermijd negatieve mensen, omdat in alle landen, culturen en op de hele wereld je zieke personen zal tegen komen alsof zij GOD zijn. Men zal lelijk tegenover jou doen totdat zij hun zin hebben gekregen.


  Maak melding

 3. ( Jonge) allochtonen moeten gaan ondernemen en niet voor een baas willen werken. Hierdoor worden ze onafhankelijk en hebben het zelf in de hand. Ondernemen is een vak, dat je wel moet leren. Als je jet vak geleerd hebt en je een goede bedrijfsplan heb, komt het startkapitaal vanzelf. Daarna is het hard werken en je product weten af te zetten. Vooral de Suri-Afrikanen moeten meer gaan ondernemen in Nederland.

  Hindustanen doen het al,
  Chinezen doen het al,
  Javanen doen het al,
  Nu nog de Afro-Suri die hiermee beter zichtbaar moeten worden de grote steden in Nederland.


  Maak melding

 4. @ Ira,

  Je hebt natuurlijk gelijk, maar er nog een paar redenen waarom “allochtonen” (ik haat dat word) moeilijk aan een baan komen. Ten eerste zijn veel buitenlanders in Nederland ongeschoold. Zij kwamen al dan niet vrijwillig naar Nederland als economische vluchteling en politiek vluchteling. Vooral voor de laatste groep is het moeilijk werk te vinden omdat ze aan allerlei regeltjes gebonden zijn. Wat de Antillianen betreft: zij beheersen de Nederlandse taal nauwelijks, hoewel ze in feite Nederlander zijn. Heeft ook met scholing te maken. De jonge Marokkanen zijn veelal dropouts en willen niet werken omdat ze in de andere sector (criminaliteit) makkelijker geld kunnen verdienen evenals de jonge Turken. Taal en gebrek aan educatie zijn de voornaamste redenen. Het feit dat Surinamers het minst werkloos zijn onder de buitenlanders heeft hier ook mee te maken. Zij integreren daarom ook veel makkelijker.


  Maak melding

 5. Ik wil ook graag weten of de in Nederland wonende Surinamers met een Nederlands paspoort ook in dit onderzoek zijn meegenomen. Ik zou deze mensen absoluut niet willen betitelen als “allochtoon”.


  Maak melding

 6. 21 maart 2015

  @Ira,

  Wat een irrationele idiotie in jouw posting.

  Jouw kleurloze kijk op de actuele realiteit in de Nederlandse maatschappij geeft aan hoe jij in elkaar zit. Jij ontkent in feite het door de onderzoeker gestelde feiten en schuift de oorzaak van de discriminatie naar de allochtonen. Hoe durf je dat !!!!

  Dat de polarisatie in de Nederlandse samenleving toegenomen is moet voor een ieder duidelijk zijn. Jammer zijn er van die ziekelijke geesten als @Ira die ‘blinde-ziende’ zijn en die polarisatie ontkennen.
  Srika


  Maak melding

 7. Dit verhaal klopt. Dat weet elke allochtoon. Maar er is nog wat anders.
  nm.
  1) Er is geen land in Europa waar blanken mensen mekaar zo haten dan in Nederland.
  2) Het blank superioriteitsgevoel (en heel laatdunkend over allochtonen spreken) is het hoogste van Europa.
  3) Discriminatie.

  Met het bovenstaande dient men rekening te houden bij het zoeken naar een baan in Nederland.


  Maak melding

 8. @passant zegt : “Nu nog de Afro-Suri die hiermee beter zichtbaar moeten worden de grote steden in Nederland.”

  Armand zegt : Na de Indo’s heeft de Hollander het meest sociaal contact met de Afro-Suri. Dat komt door de extraverte persoonlijkheid van de meeste Afro-Suri. De andere groepen die jij noemt zijn onzichtbaar in het sociaal leven in Nederlandse samenleving. Maar ook de Afro-Suri heeft veel last van discriminatie op de arbeidsmarkt.


  Maak melding

 9. @Srika.
  Als je nu eens de moeite neemt om het stukje van Ira eens goed te lezen en dan probeer te begrijpen wat, en hoe hij e.e.a. schrijft dan gaat er een geheel nieuwe wereld voor je open! Wel eens gehoord van, “andersom denken”?

  Blijft staan dat er, hoe spijtig, jammerlijk en triest ook, nog steeds een zekere mate van discriminatie bestaat! Blijft ook staan dat een zeker deel dit over zichzelf afroept.

  Ik ga (spreekwoordelijk, want ik heb totaal niets met voetbal) ook niet in een Feyenoord outfit voor de poorten van een vollopende Arena staan te verkondigen dat Ajax Sucks! Dan weet ik van tevoren wat ik kan verwachten.


  Maak melding

 10. Duh mocro’s en antilianen gaan ook aan kop in de criminaliteitstatestieken. Ik zou ze ook niet in dienst nemen.
  Zie alleen de wekelijkse beelden bij opsporingverzocht. Nederland is een prachtig land met genoeg kansen. Je moet willen leren en werken. Heb het al eerder gezegd bevalt het je niet dan zsm paspoort inleveren en wegwezen.


  Maak melding

 11. Ik denk dat er voldoende afro Surinamers zijn in Nederland die willen ondernemen. Het probleem is echter start kapitaal want dat is wel heel lastig om te vergaren. Durf , wil, creativiteit ontbreekt niet. In tegenstelling wat er beweerd wordt.


  Maak melding

 12. Onze huisnegertjes staan weer in de rij om dit onderzoek te bagatelliseren. Feit is dat Nederland een racistische bende is waar alles wat niet blank is als tweederangsburger wordt behandeld.

  Hindustanen doen het al? Wat eigenlijk? Ze zijn de grootste groep Surinaamse uitkeringtrekkers.
  Chinezen doen het al? Wat eigenlijk? Er zijn relatief weinig Chinezen in Nederland.
  Javanen doen het al? Wat eigenlijk? God mag het weten.

  Of ze het al doen of niet, ze blijven allochtoon en tweederangsburger en wat mij betreft moeten ze het vooral blijven doen.


  Maak melding

 13. Het lijkt mij dat het meer aan de werkhouding in de instelling ligt waarom werkgevers dan blijkbaar toch de voorkeur geven aan de autochtoon t.o.v. de allochtoon, in het verleden heb ik als werkplekbegeleider bij een reintrigatiebedrijf dat veel allochtonen zich moeilijk konden houden aan gemaakte afspraken, zoals het op tijd komen, afmelden bij ziekte etc, dus veel nonchalanter waren.
  En meneer Toff, verklaart u mij dan eens waarom juist de meeste Toko’s en Warungs in handen van Hindostanen resp. Javanen zijn. de Turkse broodjes en groentewinkels overal de grond uit vliegen, zij zijn eens begonnen met weinig of geen startkapitaal, als je echt wilt is er altijd een weg, zo gauw je al met allerlei voordat je al begonnen bent beren en wolven op je weg ziet, is het bijvoorbaat al een mislukte zaak, ik heb respect hoe die mensen dat aanpakken, met hulp van familie en vrienden


  Maak melding

 14. In vergelijking met Griekenland, Spanje, Portugal, Italie, Frankrijk en de voormalige Oostbloklanden is Nederland een paradijs. Het wemelt hier van de azijnpissers. Niet alles gaat feilloos in Nederland maar we moeten dit land koesteren. Ik zou niet willen wonen in de bovengenoemde landen waar racisme een veel grotere probleem is. De zwarte bevolking in Hongerije en Polen hebben geen leven, ze worden nagewezen, uitgescholen en in sommige gevallen fysiek bedreigd.

  Nederland is redelijk transparant en veel zaken worden opgenomen in statestieken dit in tegenstelling tot andere landen. De kans dat je onder een vergrootglas ligt is ook groter. Het heeft een kanabaliserende effect.

  Genoeg kansen voor de Surinamer in Nederland maar je moet wel willen.Ten aanzien van ondernemerschap kan de gemiddelde Surinamer veel leren van de Hollandse koopmangeest. Surinamers nemen het niet nauw met afspraken en zijn vaak chaotisch. De organisatie van Kwakoe is daar goed een voorbeeld van. En zal een omslag moet komen in de mentaliteit van de Surinamer willen ze succes hebben als ondernemer. Blijf dus niet klitten in de Bijlmer of de Kruiskade in Rotterdam. Op Schiermonnikoog lusten ze ook een broodje pom.

  God bless Nederland en dat op de zondag ochtend, mooier kan niet !


  Maak melding

 15. En Hans, vertel mij eens waarom er zoveel afrokapperszaken zijn en afro-discotheken en afro-eenmans-ict bedrijven en afro-reisbureau’s en afro-eethuizen, afro-taxibedrijven, afro-verhuisbedrijvenen enzovoorts zijn?


  Maak melding

 16. En oh ja, afro-nierdialysebedrijven, afro-thuishulpbedrijfjes, afro-verzendbedrijven, afro-apotheken, afro-advocatenkantoortjes, afro-notariskantoortjes; afro-zzp-ers, afro-model agencies, afro-cateringbedrijfjes; afro-boetiekjes.


  Maak melding

 17. afro-boekenwinkels; afro-kunstgaleries; afro-garagebedrijven; afro-bloemenwinkels; afro-evenementenorganisaties; afro-beveiligingsbedrijfes; afro-bakery zaakjes.


  Maak melding

 18. Lees ik het goed? Van de autochtone beroepsbevolking is 22,9% werkloos. Dat is dus hoger dan de werkloosheid bij Surinamers (13,9%) – Turken (15,3%) – Antillianen (19,3%) en Marokkanen (19,6%).


  Maak melding

 19. @Smatje

  Dit soort artikelen lokken de nazi bruinhemden uit hun holen. Het enige dat overblijft voor de stormfronters als Koos en vrienden is bagatelliseren en hun racisme botvieren. Koos bakt ze wel erg bruin om het woord allochtoon synoniem te stellen met Surinamers. Ach ja, die rechtse kolonialisten zijn gelijk tokkies met weinig intelligentie en mogen wel blij zijn dat ze nog een uitkering krijgen. Het duurt niet lang meer of Koos zal zal net als die andere stormfronter Henk Molenaar, beweren dat hij ondernemer is. Je blijft lachen met deze bruine bagger-internet-hooligans.


  Maak melding

 20. Wellicht kan een van de alwetenden hier ook even de percentages opzoeken van de aantallen Nederlanders in de gevangenis.
  Dit even vergelijken met het aantal allochtonen (onderscheiden per groep graag)

  Voor alle grote monden hier: Nee, dit is geen discriminatie, maar ook deze getallen zijn gewoon cijfertjes.

  PS ik heb altijd gewerkt, nooit een uitkering genoten, nooit in de gevangenis gezeten, en me zéér zelden gediscrimineerd gevoeld.


  Maak melding

 21. ondernemen: advocatuur, timmerbedrijf, wasserette, apotheker, architectuur, taxiondernemer, bloemist, kweker van groenten en fruit, tuinonderhoud, dakbedekking, loodgieters, ict,uitzendbureau, schoonmaakbedrijven, oa containers, thuiszorg, peduceur, restaurant, dienstenverlening, belastingzaken, kopen en verkopen van auto licht beschadigde auto’s uit engeland, deze herstellen, en deze naar je thuislanden verkopen, begrafenisondernemingen, vrachtwagenchauffeurs, zwaar materieel, pakkettendiensten, boekhouding/economie, ondernemingen die mensen helpen om een ondernemingsplan op te zetten, inkoopbedrijven, exportbedrijven, productieondernemingen, administratiekantoren, verzekeringsondernemingen, autoherstelondernemingen, autospuiterij, huishoudelijke goederenondernemingen, monteurs, tabakzaken, aardappelboer, tussen handelaar, expeditiebedrijf, sportondernemingen, sportkleding, watersport, artikelen die in het bos nodig zijn, internetondernemingen, vertalen, tolken, winterschilders, sloopondernemingen, kopen en maken van kleding, muziekinstrumenten, lessen, adviezen geven deelnemers, voor ondernemers, gezonde voeding onderneming, transport en logistiekonderneming, machines,adviesondernemingen, goud en sieradenondernemingen, overmaken van geld naar het buitenland, kortom alles wat Hollanders, Chinezen, Hindustanen, Javanen enz doen. Wel kennis van zaken hebben en weten wat ondernemen is. Inschrijving bij de kamer van koophandel en fabrieken.

  Men kan thuis beginnen, eenmanszaak, met derden VOF, enz, enz.

  Men kan beter ondernemen en je eigen zaak hebben, je eigen verantwoordelijkheid nemen, dan op een baas wachten voor werk.
  Een kwestie van doen i.p.v. op hoeken van straten, café, donkere garages, blijven hangen tot de dood op volgt. Elke avond kan je je geld tellen en kijken hoe de vlag erbij hangt en wat er morgen moet gebeuren.

  Discriminatie was er, is er nu en zal altijd blijven bestaan als je nu koning, bankdirecteur, allochtoon, autochtoon lf wat voor toon je ook ben. Het gaat om als je geld hebt, altijd heb, ook na dat je belasting betaald hebt en goed naar de wereld kijkt en weet in te spelen op de veranderende omstandigheden en hierin mee tegaan en dat telt. Zie chinezen in de hele wereld, zie Indiers buiten India, zie Afrikanen uit Nigeria en Ghana in Nederland, Engeland, Bijlmermeer,Duitsland.

  Ik zou alle werkloze Surinamers willen aanraden te gaan ondernemen, maak een goede bedrijfsplan/laat je goed adviseren en ga aan de slag.

  Waarom voor een baas werken tot je 65 ste jaar, terwijl je nog door kan gaan zolang je nog in leven ben en op tijd overdragen aan de volgende generatie?

  In Nederland moet je voor jezelf gaan en niet op een baas wachten. Je kan gaan blijven wachten tot je een ons weegt. Niemand die naar je zal omkijken en als men je discrimineert, is hun probleem, zolang je je eigen geld met je onderneming verdient lach je ze uit als je je geld ’s avond telt.

  God Zij Met Ons Suriname(rs)


  Maak melding

 22. Nee Singel, je leest het fout. 22,9% van de beroepsbevolking die niet werkt is niet hetzelfde als 22,9% werkloos. Van de allochtone beroepsbevolking werkt 50,5% niet.
  Werkloosheidspercentages gaan over mensen die werk zoeken maar het niet hebben. Arbeidsparticipatie is het percentage van de beroepsbevolking dat werkt. Niet iedereen wil/kan werken.
  77,5 van de autochtonen werkt, 49,5 van de allochtonen. De witte racisten in Nederland verdienen het geld voor de uitkeringen aan de zwarten zou je kunnen zeggen. Toch aardig van die racisten ondanks die discriminatie nietwaar! 😉


  Maak melding

 23. Poe tin, laffe paarse zwerfhond kom eens met inhoudelijke argumenten. Je racisme troefkaart vertoont gele randen. Jouw maat Kosjer is ook niet veel beter.


  Maak melding

 24. Dat soort reacties van een Poe tin en Kosjer zijn o.a. de reden dat dat soort lui volgens hun zeggen gediscrimineert worden en moeilijk aan de bak komen, niet zo gek dat werkgevers hier op ziiten te wachten, zo gauw er dingen gebeuren, gezegd of gevraagd worden, die hun niet aanstaan, de hakken in het zand zetten en lawaai maken.
  Gewoon naar de kamer van koophandel gaan. je inschrijven en voor jezelf gaan beginnen, wat mij betreft zover mogelijk weg in het land van herkomst of zo en niet profiteren van de sociale voorzieningen in Nl., kijken of ze in die landen die grote bekken wel accepteren, wat ik sterk betwijfel


  Maak melding

 25. Ik ben 20 jaar ondernemer geweest in Nederland en ook vaak minderheden in dienst gehad. Daargelaten dat ik ook hele goede heb gehad maar gewoon slechte ervaringen gehad met Antillianen, Turken en Marokkanen. Stelen, slecht met materieel omgaan, onbeschoft gedrag bij de klant, verzuim enz enz.

  Helaas wordt je dan als werkgever voorzichtig in je aanname beleid, het bedrijf staat tenslotte bovenaan. Dat is geen racisme maar gezond verstand. Helaas vervelend voor de goede.
  Te vaak nemen mensen het woord racisme in de mond terwijl ze geen inzicht hebben in de materie en alleen kijken naar de cijfers en niet naar de feiten. Overigens is het Nederlandse volk bestempelen als racistisch ook een uiting van racisme.
  Dus niet wijzen op de splinter en de eigen balk niet noemen.


  Maak melding

 26. 23 maart 2015

  @blanke,

  Alleen jouw taalkundige schrijfwijze is opvallend om te constateren dat jij geen bedrijf kan hebben, althans geen bedrijf met werknemers die zeer zorgvuldig te werk gaat.

  Als jij feiten wil verdraaien, doe dat maar!! Jij ontloopt jouw karma toch niet meer!! Voel maar de pijn in het linker been.
  Srika


  Maak melding

 27. @koos

  Er bestaan ook nazizwerfhonden domoor. En volgens mij gaat dit artikel over racisme en uitsluiting dus hoezo racisme troefkaart. Heb je vandaag al een botje gevonden? woef woef woef!


  Maak melding

 28. @blanke

  Ik ben 30 jaar ondernemer geweest in Nederland en veel blanke Nederlanders in dienst gehad. Daargelaten dat ik ook hele goede heb gehad maar gewoon slechte ervaringen gehad met hun tokkiementaliteit en pedofiele neigingen. Stelen, slecht met kinderen omgaan, onbeschoft gedrag bij de kinderen, misbruik etc etc. Kijk, we discrimineren niet maar pedofiel gedrag kunnen we echt niet accepteren. Onze Turkse, Marokkaanse en Antilliaanse werknemers hebben in ons bedrijf nog nooit kinderen misbruikt.


  Maak melding

 29. Ik zal het nu alleen over Surinamers hebben en met name de afro Surinamers want de Hindoestanen doen het over het algemeen uitstekend en zijn ondernemend. De afro Suri moet beginnen met een hele mentaliteit verandering en niet steeds slachtoffer spelen. Zijn vaak laag opgeleid, is ook de schuld van de ouders en hebben ook geen zin om aan hun toekomst te werken. Alleen in de muziek kunnen ze uitblinken. Leuk voor diegene, maar daar ben ik niet zo trots op. Het moet thuis beginnen. En hun uiterlijk werkt tegen op de arbeidsmarkt en dan bedoel ik: rasta haar, petjes, goude tand etc. Dit zijn aspecten waar een werkgever naar kijkt en dat heeft niets te maken met discriminatie. De 1ste en 2e generatie worden in gehaald door de nieuwkomers omdat wij onze kansen niet pakken. We zijn te veel bezig met negatieve invloeden ‘discriminatie’ en weinig met onze toekomst. Zien jullie de Hindoestanen praten over discriminatie. Nee omdat ze dat anders bekijken. Tuurlijk wordt er gediscrimineerd maar dat is ook onder de 50- plussers, vrouwen, gehandicapten etc, etc.


  Maak melding

 30. Oeng eye mus opo: hoe komt het dat onze kinderen met zoveel getalen op het vmbo zijn. En zeg niet dat dit komt door tegenwerking op de basisschool.
  Hoe komt het dat er zo weinig door stromen naar het hbo.
  Hoe komt het dat ze niet in de top van het bedrijfsleven zitten.
  Kom op afro Surinamers maak gebruik van de mogelijkheden en maak wat van je toekomst. Anders worden jullie de nieuwe Polen, want jullie worden ingehaald door alle nieuwkomers.


  Maak melding

 31. Het valt me op dat Nederlanders die op dit forum reageren de waarheid maar moeilijk onder ogen willen zien. Dit is precies het probleem waar wij allochtonen ???? tegen aan lopen. Altijd met het vingertje naar een ander wijzen. Nooit in de spiegel willen kijken. Het probleem altijd bagatelliseren. Je ziet het ook met de zwarte piet discussie. Altijd naar andere landen wijzen. De apartheid ligt hier onder het tapijt. Nederlanders zitten vol vooroordelen. Blanke vrouwen denken dat elke bruine of zwarte man van hun droomt. Blanke mannen geloven dat een allochtoon nooit leiding kan geven aan blanken. Twintig jaar geleden zag ik een documentaire van de BBC over buitenlanders (Surinamers en Antillianen) in Nederland. De film begon met een statement. In geen enkel ander land van Europa worstelt een etnische gemeenschap met een contradictie (een situatie waarbij twee beweringen of waarnemingen die elkaar uitsluiten, tegelijkertijd waar moeten zijn)waar ze geen raad mee weten.

  Dus nogmaals voor alle Nederlanders.

  JULLIE ZIJN DE MEEST TOLERANTE RACISTEN VAN EUROPA.


  Maak melding

 32. onze ouders kozen massaal om suriname te verlaten; vanaf na de verkiezingen van 1973 in suriname. Wij de kinderen werden niet gevraagd wat wij ervan vonden, wij moesten maar mee, of je het leuk vond of niet. Als het aan mij gelegen had dan had ik graag alle verantwoordelijken van toen ”een lesje geleerd”. wat zij een hele 2 generatie hebben aangedaan. iedereen wil graag in zijn eigen omgeving opgroeien, maar krijgen niet de kans. Was dit niet plaatsgevonden, dan hadden wij de surinaamse afkomstige nederlanders nooit een oordeel gehad. Dit was niet wat wij hadden verwacht. Het is zaak dan hier je leven lang met een dubbel gevoel soms te moeten leven; of wil je liever terug, doen dat ook maar niet, WANT JE BENT NAMELIJK NIET WELKOM IN SURINAME…dat heb ik ook al ervaren… dus je hebt niets te willen…..zo moet je ernaar kijken en dus niet anderen de schuld geven… maar naar jezelf kijken…..het kwaad is geschied……de volgende generaties hoop je op een beter leven in dit deel van de wereld…..


  Maak melding

 33. Koos de meesten hier zijn bekrompen en achterbaks.Deze mensen hebben niks van de wereld gezien en hebben het over racisme.Wel!! van Afrika,India,Indonesie,ennn heel Zuid Amerika,het land waar meest onderlinge racisme voorkomt.En het is weer de makkelijke weg zoeken,geef de blanke maar de schuld.Maar zelf van je luie reet opstaan en er wat aan doen,neeee de uitkering is goed.En dan smatje al die zaakjes die jij opnoemt!worden door euro van die blanken draaiende gehouden want ze bestaan nooit langer dan een jaar.Valt nog mee dat niemand de slavernij er niet bijhaald.


  Maak melding

 34. Elvis , wordt het niet eens tijd dat de dingen die je hier neerlegt op je zelf gaat betrekken, en jij niet alleen, jij wilt de waarheid onder ogen zien, kijk zelf dan eerst eens in de spiegel, wie wijst er nu naar de ander, is dit hele epistel van jou niet 1 groot vooroordeel, en niet 1 groot voorbeeld wat generaliseren inhoud, deze houding is nu net iets waar je op afgerekend word, en dat heeft niets met ras etc, te maken alleen de grondhouding, niets deugt hier in Nederland, 1 grote rotzooi toch , nogmaals als het je niet aanstaat , gewoon je heil ergens anders zoeken, waar ze dit soort gedrag wel accepteren


  Maak melding

 35. In de praktijk kan het nooit zo zijn dat er meer autochtone werkeloos zijn dan allochtone.
  Zelfstandig zijn betekent ook veel netwerken.
  Netwerken is inleven in andermans wereld en zakelijk vertrouwen opbouwen.

  Als de autochtone alles in handen hebben en niet willen samenwerken met allochtonen,dan wordt de wereld heel klein in Nederland.
  Met het aantal toenemende oost europeanen die voor die helft van het uurloon willen werken, wordende oude allochtonen generaties uit de markt geconcureert.
  Vooral in de techniek en simpel betaalt werk.

  Neem daarbij de jonge studente die veel goekoper zijn en beter opgeleid dan alle 40+ of 50+.

  Allochtonen moeten ook wel aan zich zelf werken,maar zullen altijd een onder klassen vormen,omdat ze de hollanders niet kunnen en mogen ontstijgen.

  Nederland is niet meer in opbouw,dus blijf je met een overschot aan (allochtone) mensen die niet meer nodig zijn en eigenlijk nog weinig hebben te zoeken in Nederland.


  Maak melding

 36. OK,!! ik heb de reactie allemaal gelezen en bestudeerd. Alles draait om elkaar de schuld te geven. Maar denk hieraan. Alle bedrijven dienen winst te maken anders kan je er mee stoppen. Alle blanke Nederlander denken dat hun eigen soort hun beter zal helpen hun bedrijf te promoten. Als je als buitenlander mogelijk een kans krijg om hem te bewijzen dat je ook volledig in staat bent zijn bedrijf te promoten dan wordt je op handen gedragen. Het is altijd een win-win-win situatie. Dit zeg Ik uit ervaring. M.a.w als je een baan heb ga er 100% voor. Want Nederland is een klein land die graag mee wil presteren aan de wereld economie.


  Maak melding

 37. @Red Army, sodeju, dat was even stoer. Of zat je luier vol? Of weet je stiekem nog niet zo goed wat de bedoeling van een discussie voeren is? Dat je daarom niet verder komt dan dit gebrabbel?


  Maak melding

 38. @Pablo

  Uit onderzoek blijkt dat Afro-Surinamers gemiddeld een hogere opleiding hebben dan hindustanen. Maar Hindustanen geloven graag wat ze thuis te horen krijgen.


  Maak melding

 39. Heerlijk inkoppertje!

  Als deze ‘hoogopgeleiden’ onderwezen zijn door ‘onze’ bally, whahahahaha, dan is het hypothetisch aanvaardbaar en voorspelbaar dat ze falen.
  Bally is alleen maar druk met zwarte piet, en de lessen schieten er bij in, gevolg… slecht onderwijs.

  En die ouwe lul uit Rotterdam, die ene die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.
  Die het altijd over zichzelf heeft. Zie je het al voor je, met zo’n old school onderwijzer kom je echt niet ver. Die arme kindjes worden vol gepompt met koloniale verworvenheden van 3000 BC.

  Mijn advies: doe iets aan het onderwijs.
  De scholen ontvangen een budget naar gelang het aantal afgestudeerden, en aangezien de meeste leraren een zwak hebben voor die lieftallige tropische verrassingen in hun klas, slagen die meestal met vlag en wimpel.

  If you can’t fight the man, join him and be smart!

  Esmerald; Aphrodite der Redimoesoes.


  Maak melding

 40. Ik merk dat veel van die Surinaamse tweederangsburgers blij zijn met hun naam ‘allochtoon’. Tsjonge tsjonge, wat lijkt het me zwaar om in dat debiele racistische land te wonen. Eentje op dit forum zegt heel verkapt: Ik onderga graag alle vernederingen van de Nederlanders zolang ik mijn uitkering maar krijg. Debieler kan het niet.


  Maak melding

 41. Meneer Koos, ik erger me aan u! U bent negatief over Suriname en positief over Nederland! Zo te zien kijkt u neer op Suriname! Pff! Ik heb al meerdere reacties van u gelezen. Zo te zien bent u actief op waterkant.net. Waarom in hemelsnaam?! Ik begrijp niet waarom iemand die neerkijkt op Suriname actief is op waterkant.net. Heeft u een hekel aan mijn geliefde land? Ik heb me al eerder geërgerd aan u, maar nu reageer ik eindelijk. Ik hou heel veel van Suriname. Het is een prachtig land. Er zijn genoeg dingen die in Nederland niet goed gaan, dus doe niet alsof Tatakondre geweldig is! Nederland is een racistisch land waar mensen van niet-Nederlandse komaf worden gediscrimineerd!


  Maak melding

 42. Xavi niet zo druk maken met schizofrene gasten als koos, wat moeten ze anders dan op waterkant.net de hele dag zitten omdat ze heimwee hebben naar Suriname maar niet kunnen gaan.

  Hun minderwaardig bestaan in Nederland krijgt alleen een beetje inhoud via waterkant.net.

  Ik heb persoonlijk met ze te doen.


  Maak melding

 43. Voor Sabidirie:

  Kritiek op dingen die niet goed gaan in Su mag er zijn, maar meneer Koos kraakt Suriname af en wat me opvalt, is dat ik in zijn reacties niks positiefs over Suriname heb gelezen. Ik heb ook kritiek op zaken die niet goed gaan in Su, maar ik kraak mijn geliefde land nooit af en dat zal ik ook nooit doen. Helaas is meneer Koos niet de enige persoon die Su afkraakt. Er zijn zelfs mensen van Surinaamse komaf die dat doen. Ik vind het erg dat bepaalde mensen van Surinaamse komaf neerkijken op Suriname. Ze moeten zich schamen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.