vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politiecommissaris kiest voor politiek

Surinaamse politiecommissaris kiest voor politiek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – “Na bijkans vier en dertig jaren dienstbaar te zijn geweest bij de overheid, waarvan drie en dertig jaren actief bij het Korps Politie Suriname van het ministerie van Justitie & Politie, heb ik een keuze gemaakt voor de politiek.” Dit stelt politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera.

Het is haar afscheidstekst in een brief aan de korpsleiding. De topdiender is kandidaat gesteld door de Verenigde Hervormings Partij, VHP. De politieke partij van ex-politiecommissaris en gewezen minister van Justitie & Politie stelt Hussainali-Mathoera kandidaat voor het parlement. De kandidatuur is voor het district Wanica. Hussainali-Mathoera. Zij heeft om ontheffing gevraagd uit de actieve politiedienst.

De ontheffing moet het een van het ander onderscheiden. “Door deze keuze zou mijn strikte objectiviteit en onpartijdigheid, welke aspecten zijn van de beroepsethiek van een ambtenaar van politie, onder druk komen te staan bij mijn verdere functionering als commissaris van politie en lid van de korpsleiding”, aldus Hussainali-Mathoera. Als politiecommissaris heeft zich onder meer ingezet tegen huiselijk geweld en mensenhandel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Ze gaat juist bijdragen aan de corruptie in de overheid,want als ex politie commissaris ken je al de geheimen van je tegenstanders.En dit is nou typies Suriname,vriendjes politiek! een hindoestaanse uitvinding.De jongeren moeten overnemen en niet dit soort zakkenvullers.Als ze vertrekt komt er toch weer een familielid op dezelfde functie.Voorwaards Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES