Regeringspartij Palu tussen wal en schip geraakt

24

PARAMARIBO, 20 mrt – De Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie, Palu, verkeert tussen wal en schip. De politieke partij is niet gelukkig met de plaatsbepaling op kandidatenlijsten van Ronnie Brunswijks Abop. Een weg terug is er niet.

Brunswijk wil geen gedoe,zo kort voor de inschrijving voor de algemene verkiezingen. Daarom is de samenwerking opgezegd. Abop houdt het op de partners die er nu bij zijn. Ook de weg terug naar de NDP van Desi Bouterse is zo goed als afgesloten. “Het gaat om de plaatsbezetting. Je komt in grote problemen als je ze moet opnemen”, zegt NDP-campagneleider Ramon Abrahams tegenover deWare Tijd.

Om dezelfde reden is ook geen samenwerking aangegaan met Abop. Brunswijk wilde maar als te graag een verkiezingscoalitie met de NDP. Het zou moeilijk zijn te voldoen aan eisen van zowel Palu als Abop. Palu trok aanvankelijk richting Abop. Partijtoppers hekelden publiekelijk de ‘soloambities’ van de NDP. Intussen blijven er zo goed als geen opties open. Behalve dan opgaan in de NDP of vrijwel kansloos alleen de verkiezingen ingaan.


24 REACTIES

 1. Samenwerking planning massamoorden en planning en samenwerking leegzuigen staatsbedrijven !

  Samenwerking met massamoordenaars van VELE
  INTELLECTUELE Sranaman, dang yu ede boro !

  Kisi yu srefi Palusma, go wroko fu prani a rechtsstaat
  Sranan baka !!!


  Maak melding

 2. Rol Anton Palu uitgespeeld. Door NDP als toiletpapier gebruikt. Vrienden van DDB hebben geen vijanden nodig zo blijkt. Daaag Palu. Dat krijg je als je met de didibrie gaat heulen. En eerlijk gezegd niet erg, wat heeft deze zogenaamde landbouwers partij voor de landbouw in Coronie gedaan, nul komma nul.


  Maak melding

 3. Naarmate de verkiezingsdatum dichterbij komt, zullen open en bloot, letterlijk en figuurlijk, de valse politici (degenen om wie het puur gaat om eigen belangen ) openlijk hun moreel en geestelijk vervallen staat aan de samenleving tonen. Nu al zien velen hoe Lon en co. op het podium zich gedragen, beschamend. Maar ook baas en zijn limboe blijven niet achter. Vreselijke tijden staan land en volk te wachten als men willens en wetens wederom gaat stemmen op deze misleiders. Wie willens en wetens blijven volharden in het maken van dezelfde domme keuze, zal zevenmaal het gevolg ervaren.


  Maak melding

 4. Kijken of de PAKU nu hen hand en mond in het vuur durven te steken tijdens de laatste zittingsdagen van de coalitie.
  Thank you LALU for your help realizing the amnestie law in favor of DDB.
  Our thankfull is now ending so take your shit a drwan forever in the shit, shit always flows down


  Maak melding

 5. De Nieuwe Stijl KTPI (NSK) is evenals de PALU en ABOB en NS en al die partijen die NDP hebben gesteund zijn teruggezet waar zij zogenaamd horen namelijk de “septic tank” want ware het niet één van de afgedankte prominenten die nu bij die zich thans bij de VHP heeft aangesloten heeft aangegeven dat de NDP hen gebruikt als toilet papier. Na gebruik van gemaakt te hebben met dank te worden doorgespoeld in het toilet.
  Dus eigen partij opdoeken en onder de NDP vlag kun je verder m.a.w. je eigen ik is niet in tel want je vaart nu onder de paarse vleugel.
  Ai stanki voor danki


  Maak melding

 6. Na al de droefgeestige berichten is deze toch een vrolijke mare.Laten ze zo ver mogelijk weg blijven van het regeer centrum.Weg met de houtskolen.


  Maak melding

 7. Het schaamteloos,principeloos gedrag dat surinaamse politici tentoonstellen is niet voorbeeldig naar jongeren toe.Wat kan je anders van de jeugd verwachten.Trieste zaak.


  Maak melding

 8. De kleine progressieve politieke partijen kunnen beter allemaal opgaan in de NDP. Lat het politiek landschap overzichtelijk worden, de progressieven onder een paraplu de NDP terwijl de oude etnische conservatieve koloniale partijen onder de VEE paraplu.

  Wil je vooruitgang en duurzame ontwikkeling zal je voor de progressieven kiezen dus de NDP.

  Ga je voor de oude etnische verdeeldheid, koloniale gedachtegang en stilstand ofwel achteruitgang ga je voor VEE.


  Maak melding

 9. @ Filteren
  Laten we de samenleving er ook aan herinneren dat het deze partij geweest is die een positief advise heeft uitgebracht m.b.t. de Decembermoorden. Het was Errol Alibux die gezegd heeft: “Er moet een rilling door de samenleving gaan.”


  Maak melding

 10. De Surinaamse politiek is droefgeestig.
  Te veel eigen belang dus weinig samenwerken.
  Suriname kan alleen maar door spang anoe makandra ontwikkeld worden. Zolang er eigen belang op het spel staat stagneert de ontwikkeling doordat het algemeen belang van het land gruwelijk geschaad word. Door de propaganda politiek van de NDP is Suriname gaan lijken op een pseudo Venezuela.
  Wij moeten het niet hebben van loze Revolutie kreten terwijl er enkelingen zijn die zich op onvoorstelbare wijze zitten te bevoordelen en verrijken. Politieke verdeeldheid is goed voor een land maar als die de nationale eenheid in de weg staat dan is er iets verkeerds aan de hand.


  Maak melding

 11. Palu gaat nu voor 34 zetels! Of, zijn het 34 stemmen!?
  Al die partijen, wat een verwarring.
  Een volk van om en nabij 700000 mensen en ongeveer
  850000 partijen.


  Maak melding

 12. Was te verwachten Palu, en mn Sital, hebben enkele malen duidelijk laten blijken het niet eens te zijn met DDB. Dus moesten ze dood gemaakt worden. Tegenwoordig gelukkig niet meer fysiek. DDB heeft geleerd toch.

  En Bruns de kluns. Wel die doet gewoon mee met de spelletjes van DDB. Straks zal wel blijken dat DDB en Bruns al heel harde afspraken hadden voor na 25 mei. Het is alleen te hopen dat de kiezers zo verstandig zijn ze de weg af te snijden.


  Maak melding

 13. Van mij mogen Palu, Wal en Schip dezelfde kant opgaan als de gedroomde diepzeehaven van Bouterse, waardoor we ze slechts als nachtmerries uit het verleden mogen gedenken.


  Maak melding

 14. aah…de palu speelt met de NDP clan een afleidingsmaneuvre om het volk verder te versplinteren. Deze figuren behoren ,waar zij zo prat op gaan, tot de stamangs van de clanleider die als eersten een pr secenario afstaken om het bloedvergieten te rechtvaardigen.


  Maak melding

 15. Een respectabele politieke partij heeft volgelingen! Alle anderen zijn praatclubjes. Waar blijven de mensen, die u dragen. Het ruggenklimmen moet tot het verleden gaan behoren. Niet waar SPA; DA-91; PALU, kaarkong?


  Maak melding

 16. PALU is DOORDRENKT met de mede-verantwoor-
  delijkheid voor Decembermoorden en heeft pal gestaan
  voor de met de Grondwet strijdige NEP-amnestiewet !

  PS : Persoonlijk belang van Bouta gaat VOOR ALLES,

  is zelfs bereid Sranan aan China te VERKOPEN om zijn

  HOOFD-PROGRAMMAPUNT :

  “HOE BLIJF IK UIT DE BAJES” te realiseren !

  Srananvolk TELT NIET, is NIET van belang voor DESI !


  Maak melding

 17. @Paraman

  Een respectabele politieke partij heeft volgelingen!
  ========================
  Weer typische paarse logica.

  Een koe is een dier dus elk die is een koe toch.
  Hitler, Stalin, Idi Amin, allemaal hadden ze volgelingen.

  =============
  Nee dan hecht ik meer waarde aan de historische les dat alle dictators en hun maties een vreselijke dood in het vooruitzicht hebben door toedoen van hun eigen handelen. Noem het maar Karma van mijn part.


  Maak melding

 18. Een politieke partij die een waterkracht centrale opgeeft voor een houtskool project is geen knip voor de neus waard.Ontmantelen die partij.Vorig jaar ging die Ramnandanlal dat besluit nog verdedigen ook.Ramnandanlal die lekker in Nederland zat toen wij de revolutie beleefden en nu is hij bezitter van grote lappen grond in Coronie.


  Maak melding

 19. De PALU heeft inderdaad meer technocraten dan voters. Na een bestaan van decennia is het niet meer dan een praatclubje gebleven. Sary torie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.