[UPDATE] Nieuwe single van de Surinaamse sensatie Kenny B

7

Vandaag verschijnt ‘Parijs’ de nieuwe single van de Surinaamse sensatie Kenny B. De videoclip, uiteraard geschoten in de stad van de liefde, is vanaf nu te zien. Met deze tweede Nederlandstalige single maakt Kenny B tevens de release van zijn album bekend. Op 15 mei verschijnt bij Top Notch het album ‘Kenny B’ met daarop ‘Parijs’ en de vorige single ‘Als Je Gaat’.

Kenneth Bron, oftewel Kenny B, ofwel de Surinaamse zanger met de meeste nummer één hits in eigen land heeft zijn nieuwe album af. Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapt Kenny B over op het Nederlands.

“Het was een uitdaging”, erkent Kenny. “Nederlands is geen makkelijke taal voor muziekteksten. Je zult moeten spelen met klanken en intonaties. Uiteindelijk raakte ik helemaal in de ban en ben ik gek op de nummers.” Ondanks de nieuwe koers is Kenny zijn moederland niet vergeten. “Nee joh, dit album is absoluut ook voor Suriname. Zij zullen dit zeker diggen. Ik zie het zelf als een mooie toevoeging aan de Surinaamse muziek.

Kenny’s single ‘Parijs’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes.

UPDATE vr 17 april:
Kenny B scoort deze week met zijn liedje Parijs een nummer 1-hit in de GfK Dutch Single Top 100!

UPDATE vr 24 april:
Het nummer Parijs van Kenny B zorgt deze week voor een bijzondere mijlpaal in de 50-jarige geschiedenis van de Nederlandse Top 40. De song stijgt deze week namelijk van 2 naar 1 in de oudste hitlijst van Nederland en wordt daarmee de 750e nummer 1-hit, zo maakte de Stichting Nederlandse Top 40 gisteravond bekend. Kenny B is zelf aanwezig bij de uitzending op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur om getuige te zijn van dit bijzondere moment.


7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.