donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDokter Sophie Redmond-lezing voor de 3e keer in Amsterdam

Dokter Sophie Redmond-lezing voor de 3e keer in Amsterdam

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op zondag 22 maart vindt de derde dokter Sophie Redmond-lezing plaats bij de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Dr Hariette Verwey, Cardioloog en plaatsvervangend Afdelingshoofd van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) verzorgt dit jaar de inleiding. Dr. Verwey is één van de eerste cardiologen in Nederland die zich gespecialiseerd heeft in vrouwencardiologie met name ernstig hartfalen en hartziekten bij vrouwen, zogeheten gender medicine. Ook Dr. Hariette Verwey is geïnspireerd door dokter Sophie Redmond!

Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen van Suriname, maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste en maatschappelijk betrokken. Sophie Redmond had als kind een groot muzikaal gevoel, een artistieke begaafdheid en vooral een zeer eigen wil. Ze schreef toneelstukken in de volkstaal, Sranantongo. Het waren overtuigende en daardoor vaak aanklagende schilderingen van volksgebruiken en volksmisbruiken, van sociale toestanden bij werken, wonen en leven op de erven. Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

De dokter Sophie Redmondlezing is een initiatief van radio Double7FM i.s.m. de Vereniging Ons Suriname en wordt vanaf 2013 jaarlijks georganiseerd. Behalve de gastspreker bestaat het programma verder uit een hoofddoeken presentatie van Empressious o.l.v. Vanessa van Ommeren (Fantji), een interview met radiomaakster en schrijfster Lydia Emanuel, een optreden van Urban Myth met hun nieuwe voorstelling Sophie en Nola. De moderartor voor deze middag is Jason Watkin.

Vorig jaar was Mr. Ruth Wijdenbosch, vice voorzitter van de DNA de spreker en werd de Gouden Vioolspeld uitgereikt aan zangeres Annemarie Hunsel.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES