Surinaamse parlementariërs betalen voortaan pensioenpremie

6

PARAMARIBO, 17 mrt – Parlementariërs betalen voortaan ook netjes een pensioenpremie. Het wordt tien procent van de parlementaire ‘schadeloosstelling’. Dit heeft het parlement geregeld in een nieuwe versie op de ‘wet tot regeling van de geldelijke voorzieningen van de leden en van de gewezen leden.’

Een stukje ‘rechtvaardigheid’, zoals sommige parlementariërs de wetswijziging noemden. Tot nog toe dragen parlementariërs geen cent bij wat betreft hun pensioen. Een andere schuine situatie is ook rechtgetrokken. Het pensioen kan pas worden betrokken op vijf en vijfdtigjarige leeftijd. Tot nog toe mogen voormalige parlementariërs al direct pensioen trekken als ze niet meer in het parlement zitten.

Dit blijkt een steeds zwaardere wissel te trekken op het inkomen van de overheid. “De leden komen op steeds jongere leeftijd binnen”, zegt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Ook zijn voormalige parlementariërs bedacht die niet de hele rit hebben uitgezeten. Zij mogen voortaan ook pensioen krijgen. Dit geldt ook de leden van het overgangsparlement tijdens de dictatuur. Omdat de leden niet gekozen waren, kregen zij geen pensioen.


6 REACTIES

 1. Off Topic:

  Meer dan zestig procent van de Nederlandse Surinamers boven de 40 jaar hebben plannen om zich in Suriname te gaan vestigen. Tot deze voorzichtige conclusie komt Dennis Lapar na meer dan zes bijeenkomsten dwars door heel Nederland waar zijn organisatie FinanceSuriname informatie verschaft over “wonen, werken en ondernemen in Suriname”.

  Dennis Lapar,
  Waar haal je deze info vandaan????? Jou onderzoek is zeker gedaan tijdens de gehouden bijeenkomst waarbij circa een honderdtal personen aanwezig waren waarvan circa 80% Surineds.

  Er wonen circa 400 duizend personen met Surinaamse roots in Nederland.
  Uit ju onderzoek verwacht je dus 240.000 plannen hebben om te remigreren naar Suriname.
  Man zie je het al voor je?????????? Dan komen er nog 240.000 auto’s in het verkeer en zullen er minstens 100.000 woningen gebouwd moeten worden.
  Wat een verhaal en dus zal de economie een boost krijgen waarbij de vraag is of Surinamers arbeid willen verrichten of dat er gastarbeiders worden ingebracht.


  Maak melding

 2. Kan je nagaan hoeveel onze parlementariers al die tijd van ons gestolen hebben, het is volgens mij voor het eerst in de geschiedenis van Suriname dat zij die de macht hebben een wet aangenomen hebben dat voor henzelf nadelig is, daar mogen we deze parlementariërs erkentelijk voor zijn, het zou niet meer dan billijk en netjes zijn als alle (oude en huidige) parlementariërs de gelden die in het verleden door hen ‘gestolen’ zijn, omdat ze vervroegd pensioen kregen en geen pensioenpremie betaalden, met t.w.k. terugstorten in staatskas. Ik ben echter bang dat dat niet zal gebeuren, terwijl in het verleden alle verhogingen en schadeloosstellingen waar ze plotseling recht op hadden wel met t.w.k. uitbetaald werden, Bouta wilde b.v. zelfs mevr. Venetiaan met t.w.k. een first lady vergoeding toekennen, het is maar dat ze het geweigerd heeft, anders zat er nu zomaar SRD 360.000,- minder in onze al bijna lege staatskas.

  Nu moeten onze parlementariërs nog een wet aannemen die hen verbiedt om, naast het lid van het parlement zijn, meerdere banen (het zijn gelet op de inkomsten zeker geen baantjes) erop na te houden.


  Maak melding

 3. POKAI TONGO,Wat lul jij nou weer,wat heeft dit te maken met Surinaamse parlementariers en pensioen te maken.Geef je PC aan je buurkinderen die doe er meer mee.


  Maak melding

 4. off topic @pokai tongo

  net wat je zegt, het lijkt een beetje nattevingerwerk, er wordt ook niet gezegd waarvan die 60% komt. ouderen, jongeren, anderen, ik zie de jongeren niet zo snel die grote puinhoop in gaan. of ze moeten heel graag in het bos willen wonen.

  soms denk ik dat alleen de mensen die het goede suriname hebben gekend, wel overwegen terug te gaan. een aantal, dan.

  de rest wacht op het vertrek van desie.


  Maak melding

 5. @Pokai Tongo

  Het gaat niet goed met de euro en tegenwoordig moet er gewerkt worden voor een uitkering. De grootste groep Surinaamse uitkeringtrekkers in Nederland zijn Hindustanen en die willen natuurlijk maar al te graag terug. Maar ik ga je een ding zeggen, we willen ze niet.


  Maak melding

 6. dat moest allang gebeuren , nu zal het blijken wie daar zit voor het volk !!!!!!!!
  ik zie ze al hun wenkbrouwen optrekken .stelletje profiteurs .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.