Oude partner betwijfelt vermogen NDP tot alleen regeren

23

PARAMARIBO, 16 mrt – De Nationale Democratische Partij, NDP, heeft grootse plannen. ‘Suriname’s grootste partij’ wil alleen regeren. Het is ook de reden voor het bedanken van zelfs de meest natuurlijke politieke bondgenoot.

De Palu, de Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie, was er vanaf de jaren tachtig bij. Door dik en dun. En ineens niet meer. Een koude douche die nog moet doorsijpelen. Het was te merken aan de uitspraken en reacties van partijbonzen tijdens de viering van de achtendertigste jaardag van de Palu. De droom van NDP-voorzitter Desi Bouterse om alleen een parlementaire meerderheid te halen, is openlijk op de korrel genomen.

“Niemand is in staat een land alleen te regeren”, zei parlementariër Anton Paal. Zijn partij gaat de verkiezingen in via een bundeling met Abop van Ronny Brunswijk. Daar zitten ook al andere oude partners van de NDP. Brunswijk zelf wilde een verkiezingscoalitie met de NDP. Maar ook dit is afgewezen. De NDP verwacht minstens negen en twintig parlementszetels binnen te halen. Dat is ook het streefgetal van rivaal V7.

23 REACTIES

 1. Onze lieve leider die aan grootsheidwaan lijdt wilt alleen en met eigen mensen Suriname blijven belazeren, roven en uitverkopen ik bedoel regeren. Palu is uit net als abob, nieuw suriname, ktpi en hun gelukszoekers uitgerangeerd. Onze lieve leider wilt liefst met decreet wetten maken en uitvoeren zonder parlement en ministers maar gehoorzame ja knikkers.


  Maak melding

 2. De PALU is absoluut niet groter dan de SPA, DA-91 of BEP. Dan nog liever ten dele gekeerd dan ten hele gedwaald. PALU is zonder noemenswaardige of respectabele achterban even als dit triootje altijd gematst om mede regeerverantwoordelijkheid te dragen. De politiek is geen filantropie. Geen achterban, geen politieke power!


  Maak melding

 3. Hebben jullie nou nog niet in de gaten dat Suriname een kopie wordt van Venezuela? 1 totalitaire, failliete, corrupte bende, waar een kleine groep zich schaamteloos verrijkt ten koste van heel het volk en land. Heeft Suriname nou werkelijk niemand die hier tegen in het geweer komt? Zit iedereen zo geblinddoekt of geïntimideerd te wachten op een wonder?

  Surinamers, doe iets!


  Maak melding

 4. Desi is slimmer dan ik altijd heb gedacht; met de staat van dienst van de NDP van de afgelopen regeerperiode, zou elke NDP parlementarier, net als Parmesar, de Surinaamse kiezers op zijn knieën moeten verzoeken weer op de NDP te stemmen, maar wat doet onze slimme Desi? Hij wekt de indruk dat de NDP geweldig is en geen enkele andere partij, zelfs de meeste loyaal slaafse als de Palu niet, nodig te hebben om de komende regering te vormen.

  Intussen is het duidelijk dat Desi de zelfde neigingen en intenties heeft als Robert Mugabe, zelfs de meest achterlijke ezel moet dat kunnen zien, het is daarom onbegrijpelijk dat zo’n groot deel van het Surinaamse volk toch voor de NDP kiest, dit gedrag van de kiezers is te vergelijken met iemand die onschuldig tot de strop veroordeeld is en er vervolgens toe overgaat al zingend, dansend en vlaggen zwaaiend het schavot te betreden om opgehangen te worden.


  Maak melding

 5. In Su zitten ze echt te slapen ,want deze man wil een alleen heerser worden.Dus gewoon een diktator ,en hij weet precies wat hij doet hoor. Bij de komende verkiezing zal hij knoeien met de stemmen om alle macht te krijgen. oen tang sriebie.


  Maak melding

 6. Natuurlijk , gaat iedereen alleen de verkiezingen in.

  Het streefgetal van V7 is 29 , dat van de NDP is ook 29, ik vind dit vreemd.
  De NDP wordt wel de grootste partij, waardoor er een mogelijkheid ontstaat tot het vormen van een niet etnisch kabinet. De VHP en de NPS gaan weer fors inleveren. De NPS komt met een zeer kleine fractie binnen, nagenoeg zal deze partij dan niet meer bestaan. Wat wij gaan krijgen in Su is het eerste niet etnische kabinet in de geschiedenis.

  Etniciteit en familiebelangen hebben de NPS en de VHP ten gronde gericht.
  Over democratisch gehalte en de invloed van vrouwen en andere belangengroepen, daar zal ik het maar niet over hebben.

  Het dekolonisatieproces moet worden afgemaakt en de surneds die willen moeten worden gefaciliteerd, door een beleid dat zij ook reden hebben om terug te keren.Er dient een verplichte remigratietermijn te worden gesteld. Dit met naturalisatie binnen 3 maanden, huisvesting en of domeingrond.
  Niemand kan alleen een land regeren, waarom stagneert het DNA dan voortdurend door front en etnisch gedrag.
  Zoals het nu gaat en wat er de laatste vijf jaren is bereikt vinden de echte Surinamers het prima.

  Suriname is alleen voor de Surinamers.
  mvrgr.
  Mr. Roy Siwpersad


  Maak melding

 7. Laat dit land nog maar 5 jaar voor deze corrupte roversbende en dievengilde kiezen. Daarna is het 10-tallen jaren op de blaren zitten en niks te vreten hebben. De mega buitenlandse schulden moeten betaald worden uit een leeggeroofde staatskas. Goud en olieprijzen dalen in razende vaart. Industrie kennen ze hier niet. Tel uit je winst. Maar de hersenloze paarse, geindoctrineerde paupers lopen slaafs in ganzenpas achter hun meervoudig moordenaar en drugsveroordeelde, infantiele en incontinente dictator aan. Ik kijk uit naar nog 5 jaar leedvermaak…Can’t wait.


  Maak melding

 8. Zou opa D zijn cabesa nou aangetast zijn door de kwikdampen?Anders valt er geen redenen te bedenken waarom hij zijn partner in crime de deur wijst.
  De NDP is echt niet zo groot dat ze een meerderheid haalt.Misschien gaan Steve en Andre samen in gebed daarvoor.Zij hebben contact met de Heer daar boven.Zij hebben zelf gezien dat Hij opa D gestuurd heeft voor hun.


  Maak melding

 9. Paraman je bent een klootzak en dat is MIJN mening…,…PAlu IS er al bij sinds 1980 en nu praat je zo over Palu, je bent een vuile vieze meeloper afdanker… maar vooral een meeloper bah…. dacht dat jij zelf kon nadenken maar niks hoor, wat voor stommiteit verkondig je nu…. afdanker… 🙁


  Maak melding

 10. beste roy siwpersad, ik denk dan dat wij het tweede criminele kabinet of het zoveelste criminele kabinet sedert 25 februari 1980. of beter gezegd, vanaf 25 februari 1980 hebben wij slechts 2 niet-criminele kabinetten gekend, met als president Venetiaan.

  maar goed, er zijn genoeg emptyheads in suriname en andere rovers om ndp vet te mesten, dus kijken wij alvast naar venezuela en brazilie om te kunnen weten wat er in suriname zal kunnen gaan gebeuren. ik denk maar het meest naar venezuela, want protesteren lukt niet meer in suriname met die losvliegende kogel(s)(brieven).


  Maak melding

 11. Paal en Krolis maar klagen dat de PALÙ een bijdrage heeft geleverd en nu aan de kant wordt gezet door Bouterse.
  Welke bijdrage dan ? Het land naar de verdoemenis geholpen ja.

  Komt er gewoon op neer dat de PALU, het gedumpte liefje van de ene maffiabaas(Bouterse ) zich in de armen werpt van een andere maffiabaas(Brunswijk).
  Hoerig gedrag om te delen in de macht


  Maak melding

 12. Indien de NDP in z’n eentje 26 of meer zetels haalt dan komen alle sleutelposities in het land die nog niet in handen zijn van aanhangers van de coupplegers in hun handen. Want laten we eerlijk zijn, is er ook maar een levende couppleger die zich bij een andere democratische partij heeft aangesloten? Geen een. Omdat ze alleen binnen de NDP en haar partner ABOP bescherming vinden vanwege de omstreden Amnestiewet.
  Kortom: de NDP is niks anders dan de partij van de coupplegers. En daar ze met geld en goederen strooit onder de armen en de opportunisten, heeft zij een grote aanhang weten aan te spreken. Maar wat kunnen opportunisten en de (vaak criminele) armen voor een land betekenen? Weinig, lijkt mij. Dus trek ik de conclusie dat een nieuwe termijn voor de NDP opnieuw voor meer problemen zal zorgen dan voor oplossingen. Misschien dat Surinamers dol zijn op problemen. Het lijkt er op.


  Maak melding

 13. @1968, ik het 1000% met jou eens.

  -De mensen die achter Bouterse staan die ook weten wat er precies gebeurt en hebben geen principes meer, omdat zij weten dat zij lappen gronden en veel geld kunnen krijgen.

  -Als een hond achter Bouterse lopen.

  Die ander groep wordt blij gemaakt met 50 SRD verhoging AKB, maar kunnen niets van kopen.

  =Ik zou zeggen, NDPér, springen jullie met z;n allen in het zwembad van het “ziekenhuis” die gebouwd “zal” worden in Wanica.


  Maak melding

 14. In een heel rijk land als Venezuela heeft men lege winkels, lege apotheken en ziekenhuizen die hun patienten niet meer kunnen verzorgen.

  Ze hebben ook een president die bij decreet mag regeren.

  Suriname staat voor de keuze of naar de afgrond of heel aan het werk om de schade van de afgelopen jaren te herstellen.

  Iedereen heeft ondertussen toch wel gezien hoe de plannen van deze regering gerealiseerd worden.
  Denk alleen maar aan het Academisch Ziekenhuis dat in Wanica gerealiseerd wordt. Het is niet meer dan een modderpoel met wat beton, modder, water en roestig ijzer.
  Hier is geld uitgegeven voor een Propaganda feest terwijl de andere ziekenhuizen hun rekeningen, salarissen, genees middelen niet kunnen betalen.

  De kast met onbetaalde rekeningen wordt dagelijks groter terwijl de deviezen en goud voorraad verdampt als sneeuw voor de zon en de Yuan nu voor de oplossing moet zorgen.

  Bij een volgende devaluatie is de groei van deze regering NEGATIEF.


  Maak melding

 15. 16 maart 2015

  DD. Bouterse heeft zijn 14 duim watrapumpu, met extra filter, geïnstalleerd. A pompu disie no e grap, ey zoigie alla deng visie.

  Maar wacht even, in 2008 heeft Srika gepost dat DD. Bouterse een heel goede troefcall speler is.Hij kan spelen van de middag tot de volgende ochtend!!

  Dus wil je meespelen, moet je zijn spel goed kennen en ook over enkele troeven beschikken. Als je dat niet hebt, yu no mang prey nanga DD. Ma Srika ey prey toefcall tu en DD noiti winie fu Srika.

  Dus, efu yu e prey nanga politiek, yu mus’ fu habie troef inie yu hanu, noso yu e teki wang kap !!
  Srika


  Maak melding

 16. Op z,n Surinaams.Kies din mooi.
  Het zou leuk zijn als die Hooghart die Bouterse 30 jaar heeft beschuldigt heeft van moord en nu een foetoe boi van hem geworden ook een schop onder z,n kont krijgt.
  De verraders verraden.


  Maak melding

 17. 16 maart 2015

  Vergeet niet, dat Anton Paal de grootste tegenstander is tegen het laten meespelen van de diaspora in het voetbalelftal van Suriname.
  Srika


  Maak melding

 18. Haaalllloooo, niet in paniek .
  NDP gaat niet alleen regeren , no spang .
  De VHP zal daarvoor zorgen .
  Juist , door samen te werken met de NDP .
  MARK MY WORDS !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.