Parlement rekent af met Stichting Auteursrechten Suriname

6

PARAMARIBO, 15 mrt – Het parlement heeft de wet Auteursrecht gewijzigd. Het ging met veel pijn en smart. Tijdens de debatten stond centraal het voor goed afrekenen met auteursrechtenbureau Sasur. In elk geval is er nu de schijn dat het zover is.

Sasur heeft nog hooguit enkele weken te gaan. Volgens de gewijzigde wet verliest het bureau dan het recht om op te treden als vertegenwoordiger van muziekmakers. De stichtingsvorm wordt afgeschaft als legale vorm voor het vertegenwoordigen van deze groep. De vervangende vorm wordt de vereniging. Volgens de wet mogen verenigingen voortaan die rol vervullen. Besloten is de procedure om verenigingen op te richten, te versnellen.

Sasur heeft eerder aangegeven niet gelukkig te zijn met de nieuwe wending. Ook in het parlement was er twijfel over het aanpakken van deze organisatie. Hoewel er begrip is voor de wrevel over het claimbeleid van Sasur, is er het respect voor de rechter. Sasur is betrokken bij enkele rechtszaken die nog lopen. Nieuwe wetgeving zou neerkomen op het ingrijpen in deze zaken. Sasur noemt elke wetswijziging onrechtmatig, omdat verdragen worden genegeerd.


6 REACTIES

 1. Het doel was en is niet een rechtvaardige betaling van en aan artiesten maar het vernietigen van Sasur.

  Daarmee toont deze regering weer duidelijk waar ze staat. De criminaliteit van haar maties die artiesten uitbuiten moet met alle geweld doorgang vinden.


  Maak melding

 2. Neus
  Het doel was en is niet een rechtvaardige betaling van en aan artiesten maar het vernietigen van Sasur en wellicht nog meer van deze soort volks- en staatsoplichters!

  Daarmee toont deze regering weer duidelijk waar ze staat. De criminaliteit van haar maties die artiesten uitbuiten moet met alle geweld doorgang vinden.

  Waarom ging Ramlaaaaaaaarrrr niet innen in het achterland van Suriname. Waar blijft dan het gelijkheidsbeginsel? Bang voor een deuk in- of aan zijn bovenkamer?


  Maak melding

 3. ik mis toch die “redacties” van henk tovenaar die alles weet over su omdat hij met een bruintje in eht echt is verbonden. wat een denkje he!! hoe “ziekelijk” een mens ook kan zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.