Misbruik publieke media? ‘Wij hebben wel een boodschap’

6

PARAMARIBO, 12 mrt – De discussie over het wel of niet misbruiken van publieke media is weer heet aan. Uitzendingen waarin het regeringsbeleid wordt belicht of bezongen, maken tongen los. Kennelijk dragen de intensiteit en frequentie van die uitzendingen een flinke steen bij.

Maar dat er misbruik wordt gemaakt door met name regeringspartij NDP, wordt stellig ontkend. Ook al is de focus meer op projecten en activiteiten van NDP-ministers en president Desiré Bouterse. Cliff Limburg, hoofd voorlichting op het Kabinet van de President, vindt het een kwestie van communiceren. Bouterse laat zien wat hij doet en waar hij naar toe gaat. “Men mag het dan propaganda noemen, maar de man is vier en twintig uur bezig”, zegt Limburg tegenover de Ware Tijd.

Speciaal nu, in de aanloop naar de verkiezingen, is er des te meer kritiek. Een recente opiniepeiling van onderzoeksbureau Nikos geeft aan dat ook de kiezer ontevreden is. Zestig procent van de ondervraagden vindt dat er misbruik wordt gemaakt van de publieke media. Volgens Limburg krijgen ook de andere politieke partijen ruimte op publieke media. De oppositie negeert dit. “Misschien omdat de mensen geen boodschap hebben, wij hebben die wel.”


6 REACTIES

 1. NDP maakt dag en nacht paarse propaganda op de Surinaamse tv op kosten van de Surinaamse belastingbetaler onder hem mom van “overheidsvoorlichting”

  Het lijkt Noord Korea wel!!!


  Maak melding

 2. Het komt bij Limbo niet op dat het op niet regering gezinden overkomt als terroriseren van hen.Tij en ontij komt ABU DADA met zijn ‘boodschap’waaraan niemand wat heeft.
  Goed dat er 25 mei is en daarna gaat Limbo werken voor zijn geld.Iedereen wil hem toch zien zweten in de brandende zon en komt de regering met beelden daarvan.


  Maak melding

 3. Wij Surinamers kiezen voor de NDP omdat we vooruitgang willen. De anti-Surinaamse propaganda op welke media dan ook zal niet meer werken.


  Maak melding

 4. In een bepaalde omgeving wordt de rol van Clif Limburg ook wel de CONSIGLIERE genoemd.
  Het gaat allemaal toch steeds meer lijken op een PolitBuro zoals ze die hebben gehad in o.a. Oost Duitsland en Roemenie.
  Lees onderstaande:

  GEDRAG Zowel bij kinderen, volwassenen, bedrijfsleven & regeringen komt het voor dat mensen die worden aangesproken op hun gedrag dat niet klopt automatisch wijzen naar hun voorgangers of die ander die het ook heeft gedaan.
  Daarmee praat jij je eigen gedrag goed want die ander heeft het ook gedaan.
  Onze huidige regering hanteert die vluchtroute en bijbehorend gedrag ook. Zij hadden beloofd om het anders te doen echter blijkt dat wat de anderen in 30 jaren bij elkaar hadden geplunderd de huidige regering in vijf jaren hebben gefixed.
  VLUCHTGEDRAG En als ze toch indringend worden aangesproken hebben ze nog altijd aanvullende zogenaamde troefkaarten zoals de ander betitelen als Redi Musu, Kolonisator of pro Amerikaan.
  LEERVERMOGEN BEVOLKING Op de een of andere manier begrijpt en doorziet de bevolking de handelwijze niet en ben ik bang dat ze straks weer 5 jaar NDP zullen kiezen. Wat er daarna overblijft, is een variant van een arm afrikaansland maar dan in Zuid Amerika.
  VERDIENVERMOGEN VAN HET LAND Suriname zal op eigen kracht aan geen enkel land haar Bauxiet kunnen verkopen. Goud verlaat het land via parallelle kanalen en niet gefiscaliseerd het land via bepaalde routes. (land wordt benadeeld). Aardolie zal er genoeg zijn maar na het faillissement van Venezuela zal dat land niet op raffinage van Surinaamse olie zitten te wachten. Dus is die route ook straks volledig opgedroogd. Landbouw was ooit een belangrijke pilaar voor ons maar tegenwoordig is zelfs dat achteruit. In plaats van de boeren te faciliteren is de boeren frustreren een nieuwe hobby van de regering. De omvang is te klein. Om een voedselschuur voor Zuid Amerika te kunnen worden is de beroepsbevolking te klein en is het vermogen om het land zwaar te mechaniseren niet aanwezig. Tegenwoordig zijn ook stagiaires en toeristen niet meer veilig. Lees maar de verschillende berovingen die er dagelijks plaatsvinden. Eerst werden mensen overvallen en beroofd in bepaalde wijken. Tegenwoordig lijkt geen enkele wijk in geen enkele district veilig. Je leest nu al dat er vanuit Nederland steeds minder interesse is om naar Suriname voor vakantie te komen. Wel zie je een steeds groter wordende groep in Nederland die liever terug gaan maar dan niet om te werken maar om hun uitkering (AOW, WAO, Pensioen e.d.) daar te besteden. Het douane en accijnzensysteem is door en door lek. Let wel dit is de basis van de staatsinkomsten maar die zijn door informele netwerken en partijen eigenlijk al lang over genomen.
  Ik hoor of lees geen echte plannen onderbouwd met een begroting, hoe gaan we iets verkrijgen / realiseren en hoe gaan we het betalen / financieren.
  Ben heel erg benieuwd waar we naar toe gaan met ons mooie Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.