Ruim driehonderd kilo marihuana op Surinaamse haven

8

PARAMARIBO, 11 mrt – Op de Nieuwe Haven in Paramaribo is ruim driehonderd en vijftig kilogram marihuana in beslag genomen. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het betreft de zogenaamde Yami weed of geperste marihuana. De partij is in beslag genomen en er wordt een justitieel onderzoek ingesteld. Onder meer wordt nagegaan hoe zo een grote partij op de haven terecht is gekomen. De marihuana was verpakt in ruim honderd en dertig pakjes. De pakjes zaten in zeventien tassen.

De drugs zijn eerder op de dag ontdekt en waren klaarblijkelijk bestemd voor export. De vangst is een van de grootste voor dit jaar. In een haven van buurland Guyana is eerder dit jaar ruim honderd kilogram cocaïne ontdekt op een boot. Het vaartuig bleek uit Suriname afkomstig. Tot nog toe zijn in die case geen aanhoudingen verricht.

- Advertentie -

8 REACTIES

 1. de vraag moet zijn zat het tussen groenten voor export van onze hardwerkende telers met hun inkrimpende Toko. Dit noemt men een mislukte adrenaline shot toedienen om de sluitende buitenlandse toko ’s tegen te gaan! Men vraagt zich af hoe het op de haven terecht gekomen is wat een domme vraag kijk naar de groente transporteur en zie de netwerk!

 2. Nederland is zelf grootverbouwer en exporteur van marihuana, dus voor export naar Holland zal het niet zijn bedoeld. Voor welk land dan wel?

 3. Wat ik dus altijd schandalig vind van het openbaar ministerie en de Surinaamse Politie is dat er altijd drugs in beslag worden genomen maar dat er niemand wordt aangehouden.

  Ligt dit aan het openbaar ministerie en politie die dan corrupt zijn, aan de politiek of de lange arm van de drugsmaffia?

  Ik rust
  Djamoe

 4. Zeker bestemd voor dino alleen wat aan de late kant, volgens mij weet de verzender niet dat zijn contact met groot verlof is.

 5. Snap er niets van.
  Suriname wil graag landbouw producten exporteren.
  Dan wordt het ineens tegengehouden op de haven…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.