Parlementariër eist aftreden Surinaams staatshoofd

57

PARAMARIBO, 11 mrt – President Desiré Bouterse moet onmiddellijk aftreden. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien. “De veroordeling van Bouterse’s zoon Dino in de Verenigde Staten van Amerika kan niet zonder gevolgen blijven. Het is een voldongen feit waar niet omheen gedraaid kan of mag worden.

Ik blijf erbij dat de president de eer aan zichzelf moet houden en opstappen. Omdat het gaat om een zoon van hem, die een officiële functie bekleedde en met officiële documenten bezig was. Dino heeft bijvoorbeeld officiële diplomatieke paspoorten verstrekt aan buitenlanders”, zegt Gajadien tegenover de Ware Tijd. Hij heeft eerder al om het aftreden geroepen van de president.

Dat was na de aanhouding van Dino in Panama. Gajadien vindt dat het staatshoofd de samenleving “geen deelgenoot mag maken van zijn besproken gedrag, omdat hij de eer van de functie van president van de Republiek Suriname hoog moet houden.” Dino moet zestien jaar brommen wegens drugshandel en overtreding van de Amerikaanse wapenwetgeving. De aanklacht voor het beraden van terroristische acties tegen de VS is afgewezen.


57 REACTIES

 1. EINDELIJK iemand die zegt waar het op staat. De zittende president kan onder deze omstandigheden niet functioneren. De geloofwaardigheid van Suriname staat op het spel. Bouterse Sr. moet per direct aftreden en laat Amerali het waarnemen tot aan de verkiezingen. Ook zou Bouterse Sr. zich niet meer herkiesbaar mogen stellen voor komende verkiezingen.

  In iedere ander land zou de bevolking de straat op gegaan behalve in Suriname.


  Maak melding

 2. Beste parlementariër Asiskoemar Gajadien, jou verzoek zal niet worden gehonoreerd, tenzij NDP de verkiezing verliest, omdat dit ernstige gevolgen zal hebben voor DDB. Want éénmaal president af betekend dit niets anders dan een vrijbrief dat DDB zijn onaantastbare status van staatshoofd kwijt is.
  DDB zal hierdoor zijn zoon Dino niet kunnen opzoeken in de bajas te Florida waar Dino waarschijnlijk overgeplaatst zal worden.

  Verliest NDP de verkiezing van 25 mei 2015 dan zal het volgende plaatsvinden
  1 – Amnestiewet wordt terstond teruggedraaid, DDB wordt veroordeeld
  2 – DDB bezit geen parlementaire onschendbaarheid dus kan hij zich niet buiten Suriname en de jungle van Suriname vertonen
  3 – DDB beloopt kans om de 11 jaar, veroordeeld door de rechtbank in Nederland, in Vugt zal doorbrengen.
  4 – Hij zijn kleinkinderen zonder rolmodel van een vader zien opgroeien et alle gevolgen van dien.
  5 – Het bedriegen en graaien niet meer zal plaatsvinden


  Maak melding

 3. Dino moet 16 jaar brommen in USA en de vader moet 11 jaar brommen in Nederland.

  Zo de vader, zo de zoon
  DDB tik joe bondroe dai hoepel op.
  Het hele Surinaamse volk wordt door de familie B te kijk gezet.

  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede!
  Time4Chan(ge)!
  Stem V7
  Wan Tra Wintie moe kon wai na in Sranankrondre
  – Leve de grondwet van de Republiek Suriname
  – Leve de Trias Politica;
  – Wetgevende macht,
  – Uitvoerenden macht,
  – Rechterlijke machnt;
  – Internationale verdragen, oa mensenrechten
  – normen en waarden, principes, karakter, respect, veiligheid,
  vrede, rust en orde, welvaart en welzijn, enz, enz
  weg met de criminaliteit, criminelen, misdadigers, rovers,
  moordenaars, mannen die doelloos op hoeken van straten voor
  winkels hangen en voorbijgangers lastig vallen, enz, enz, enz,.
  Leve de Surinamers!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname(rs)!


  Maak melding

 4. Wij hebben geen reactie van de duivel des duivels gehoord, wordt het een nationale feestdag of een rouwdag, ben benieuwd wat deze aasgier doet. Zo vader zo zoon!


  Maak melding

 5. In elk geciviliceerde samenleving zou de press aftreden echter in een land waar geruime tijd normen en waarden plaats hebben gemaakt voor moreel verval is het een utopie dat deze wolf gaat aftreden…immers die bakra’s staan klaar om hem ook op te sluiten.

  het zegt ook genoeg over de schaamteloze honden die gekozen hebben voor een oa moordenaar, drugsdealer.

  Deze schaamteloze honden zijn dan ook geen goed voorbeeld voor de mensheid..


  Maak melding

 6. Wel wel,laat gajadien de eer aan zichzelf houden , want het betreft zijn moeder die vies en vuil uitscheldt ( zo de moeder zo de zoon ). Laat gajadien met zijn dubbele salaris middelen kopen om zijn mond en die van zijn moeder goed te wassen . Het is een onhygienische toestand.

  Bouterse wat er ook gebeurt U gaat voor nog 5 en meer, en dat geeft diaree aan gajadien.


  Maak melding

 7. @ any one

  Ik denk dat je baas eerder last heeft van diarree want de laatste tijd is hij zo onhygiënisch gaan leven dat hij ook loop te pissen in zijn broek die biegie mofo. Ik zou zeggen zoek een goed urologisch middel voor hem.


  Maak melding

 8. “Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien”

  En wie is die Gajadien precies.

  Dat ze de vhp boeven steeds een podium geven voor hun braaksels is een duidelijke gevolg van de morele armoe waain sommigen zich in bevinden.

  I rest my case


  Maak melding

 9. ABU DADA hoeft zich geen zorgen te maken over zijn foute genen.Dina heeft ze al doorgegeven.Ergens groeien er 11 of 13 aanstaande terroristen op.
  Hoeveel Meriba verwekt heeft,is voorlopig onbekend.


  Maak melding

 10. Gajadien, van de VHP – de Vieze Hypocriete Partij mag beter een TOONTJE LAGER zingen.

  We hebben het hier over een land de VS – de VIEZE STATEN, die zich DAG IN DAG UIT bezighouden met het TERRORISEREN van landen op deze AARDBOL.

  Hun IMPERIALISTISCHE “POLITIEK” is sinds jaar en dag MISLUKT en was voor elk WELDENKEND mens gedoemd te MISLUKKEN. Nu zoeken ze het KOSTE wat KOST, langs andere DUISTERE wegen.

  Laat de SURINAAMSE POLITIE ook dezelfde mogelijkheid hebben of welk ander land om een CRIMINELE AMERIKAAN – die LEGIO in diverse vormen te vinden zijn – van de VIEZE STATEN te kunnen arresteren op ANDERMANS GRONDGEBIED, bijvoorbeeld in PANAMA. Dan is deze wereld te klein.

  Dat zal nooit kunnen gebeuren, gezien hun ZIEKELIJKE LAFFE WAPENGEBRUIK jegens ZWAKKERE LANDEN, in het bij de zogenaamde DERDE WERELD LANDEN.

  Laten ze RUSLAND binnenvallen. Dan krijgen ze LIK op STUK. Dan hebben ze ook zo’n PSYCHOPAAT land als zichzelf tegenover ze.

  Gajaden, om jou GROTE WAFFEL open te kunnen trekken weet elkeen. Jou bijdrage in Suriname is NIETSZEGGEND. Je denkt zeker weer een CREOOL de les te moeten kunnen lezen, vanuit jou zeer RACISTISCHE inborst.

  Begin trouwens binnen jou RACISTISCHE “VIEZE HYPOCRIETE PARTIJ” orde op zaken te stellen. Dan zal jou in veel mindere mate het GEVOEL bekruipen om de CREOOL of beter gezegd KAFRI, de les te moeten lezen.

  Zijn de nog steeds GEVANGEN MEDEMENSEN die zo zeer op jou lijken – omdat jij een PURE racist bent zeg ik dat – ook allemaal ZO SCHULDIG op GUATANAMO BAY?

  Het AMERIKAANSE RECHTSSYSTEEM is een meer dan ONBETROUWBARE en ook ZEER RACISTISCHE gebleken. Zie de ZOVEELSTE MOORD onlangs op een ZWARTE wederom, dit op klaarlichte dag voor de ogen van zijn SOORTGENOTEN qua BEVOLKINGSGROEP.

  Dus om jou als een VIEZE SMERIGE (VS) op te stellen hadden wij met z’n allen niets anders van jou verwacht, dan dit ZWAKZINNIG geroep.

  De VS staat evenals jij voor VIEZE SMERIGE ofwel in hun geval de VS de VIEZE STATEN.

  Dus dat Dino dit of dat zou hebben gedaan, valt allemaal te betwijfelen en is gezien de HISTORISCH steeds RACISTISCHE benadering van deze VIEZE STATEN, volkomen ONBETROUWBAAR.

  Bouterse dient nimmer acht te slaan op dergelijke VIEZE SMERIGE lui van deze VIEZE STATEN. Derhalve behoort ONZE PRESIDENT NIMMER en dus NOOIT af te treden.

  Jou THEORIE is er eentje van of stamt uit de net na SLAVEN-PERIODE toen jou soort met de Lala Rook voet aan wal zetten in Suriname, SURINAME waar jij niet genoeg van hebt om nog steeds op af te geven als een GEBOREN LAFAARD.

  Dat jij een ONDERKRUIPEND, ANTI-PROGRESSIEVE en op de koop toe ZWAKZINNIGE “geest” bezit is up to you.

  De Surinamers, net name de SURINAAMSE JOGEREN/JEUGD weten beter wat ze op 25 Mei aanstaande in het STEMHOKJE allemaal moeten doen. Zeer zeker niet zich laten MEESLEPEN met jou POVER, ZWAKZINNIG en bovenal ONDERKRUIPEND gedrag, richting de VS – de VIEZE STATEN.

  Met figuren – ik zou het liever hebben over FIGURANTEN – als jou en MEDE-KORNUITEN aan het roer, verliest elk RESPECTEREND LAND zijn GEZICHT en is men NERGENS.

  Of Dino Bouterse onder DWANG – zoals gebruikelijk door deze VIEZE SMERIGE lui – VERKLARINGEN heeft moeten afleggen zullen we in een LATER STADIUM te weten komen.

  Feit is dat de VS – de VIEZE STATEN als TERRORISTISCH LAND bij uitstek, NIMMER te vertrouwen zijn en VOLKOMEN ONBETROUWBAAR dienen worden BESTEMPELD tot het tegendeel wordt bewezen.

  Bovenstaande REACTIE komt vanuit een RECHTVAARDIGE en STABIELE GEEST, maar NIMMER uit eentje zoals van een ZWAKZINNIG “INDIVIDU” als een Gajadien, of degene moet WEDERGEBOREN worden.

  Noot: dat Bouterse de Chinese Munt als mogelijke Munteenheid heeft ingevoerd, is een STAP in de GOEDE RICHTING, om niet zo AFHANKELIJK te blijven/zijn van het BAASJE SPELEN, van deze VIEZE SMERIGE TERRORISTISCHE BENDE, de VS – de VIEZE STATEN, die graag anderen TERRORIST noemen, om hun gang te kunnen gaan. Terwijl zij dat bij UITSTEK zijn.

  Een “zogenaamde” GERECHTELIJKE UITSPRAAK uit een ZEER DUISTER LAND als de VS – de VIEZE STATEN, mag/moet met een KORRELTJE ZOUT worden genomen, niet MEER en niet MINDER!

  Aan Gajadien is het om vanwege zijn VOORTDURENDE MISLEIDINGEN te bekijken of hij nog binnen de (SURINAAMSE) POLITIEK iets te zoeken heeft.

  Aan het SURINAAMS STAATSHOOFD de heer BOUTERSE is de TAAK, nog STEVIGER op zijn PLEK te BLIJVEN, opdat ZWAKZINNIGHEID uit de SURINAAMSE POLITIEK, in het bijzonder wordt GEBAND oftewel UITGEWEZEN.

  DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 11. HOOLIGAN Koos (mies Koosje), wat dacht jij van de GELOOFWAARDIGHEID van de VS – de VIEZE STATEN die sinds JAAR en DAG op het spel zit. Daar is Suriname NIETS bij vergeleken!

  Met WAPENS tracht jou PISTOLEN PAULTJE de VS – de VIEZE STATEN hun wil op te leggen. Heb jij het SCHAAMTELOZE LEF om iets vanuit dit TERRORISTISCH “land” afkomstig, toch te VERDEDIGEN?

  Alhoewel, HOOLIGANS vallen onder PSEUDO_TERRORISTEN, dat begrijp ik wel.

  Juist nu dient BOUTERSE zijn GEZICHT meer dan OOIT te tonen en ZICH te LATEN GELDEN!

  DOESN’T MATTER, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 12. Volgens de heer Gajadien zou Bouterse nu moeten aftreden.
  Mijn vraag:
  Zou hij in een beschaafde samenleving tot president zijn gekozen?
  Gajadien in Su is 1+1 3


  Maak melding

 13. In elk geciviliceerde samenleving zou de press aftreden echter in een land waar geruime tijd normen en waarden plaats hebben gemaakt voor moreel verval is het een utopie dat deze wolf gaat aftreden…immers die bakra’s staan klaar om hem ook op te sluiten.

  het zegt ook genoeg over de schaamteloze honden die gekozen hebben voor een oa moordenaar, drugsdealer.

  Deze schaamteloze honden zijn dan ook geen goed voorbeeld voor de mensheid..

  tun santhoki zijn vrouw een huis kochyt bij een drugscrimineel is hij volgens jou gecivileseerde maatschappij afgetreden??


  Maak melding

 14. @ Koosje!

  Inderdaad de zittende Pres moet naar huis. Het is een zware schande,dat een lid van zijn gezin voor wandaden veroordeeld is. De Huidige VP moet de taak ovenemen van de Pres tot de aankomende Verkiezingen Mei 2015.Dat is het respect die een Pres kan tonen aan het Suri volk.”” Che “”


  Maak melding

 15. Bestaat er een impeachment procedure ? Daar is niet over nagedacht. De president kan dus nooit afgezet worden. Absolute macht. Het systeem klopt dus niet. Werk aan de winkel heer Gajadien . Parlementariërs mogen neven functies hebben, dubbele salarissen opstrijken. Goede pesioen voorzieningengen noem maar op. Gaan jullie dat ook aanpakken? Als de slager zij eigen vlees mag keuren, is het de kat op het spek binden. Corruptie zal er dus altijd in Su. Zijn. Gelegenheid maakt de dief. Controle apparaat , functiescheiding, implementeren… Somo en nog een paar corrupte figuren zitten ook in de v7.


  Maak melding

 16. Meneer Gajdien allemaal leuk, maar wanneer een gedeelte van uw parlement en nota bene onder aanvoering van haar voorzitter een hoofdverdachte van moord en foltering inclusief een internationale strafveroordeling op zak heeft, straffeloos stelt in 2 dagen, dan kunt u toch wel raden hoe de vlag er voorhangt.
  Het volk zal 25 mei a.s. laten zien waar ze voorstaat. Straffeloosheid of gerechtigheid.


  Maak melding

 17. Freedom2U,

  Juist nu dient BOUTERSE zijn GEZICHT meer dan OOIT te tonen en ZICH te LATEN GELDEN ???

  ——————————————

  Prima stuur hem maar nederland. Kom hem afhalen van Schiphol


  Maak melding

 18. -Sommigen in Suriname weten niet wat geloofwaardigheid betekent, dus zal Bouterse NOOIT aftreden.

  -Sommigen vinden het juist goed dat je verkeerde dingen doet en gekozen wordt.
  Het volk van Suriname kent geen waarde en normen meer, maar alleen maar aan zich zelf en aan geld.


  Maak melding

 19. @alleen, onderzoek even de stukken van de rechter en ga niet op de stoel van hem zitten zoals jou baas Bouterse en zijn amnestie.

  Er is nu een situatie dat gebeurd is en jij probeert weer een ander de schuld te geven. Shame terwijl het land eronder lijdt.

  Hoeveel buitenlandse investeerders zijn nu onder Bouterse in Suriname om zaken te doen?????
  Ik merk al wat voor waarde en normen je hebt mee gekregen, van wie laat ik in het midden!!!


  Maak melding

 20. @Freedom2u, je schrijft:::;;

  Gajadien, van de VHP – de Vieze Hypocriete Partij mag beter een TOONTJE LAGER zingen.

  We hebben het hier over een land de VS – de VIEZE STATEN, die zich DAG IN DAG UIT bezighouden met het TERRORISEREN van landen op deze AARDBOL.

  ==Als die vieze Staten Suriname in de steek laten kan ik nu al voorspellen dat er letterlijk “gras” gegeten zal worden en velen dood zullen gaan. Criminaliteit ten top Waarom???, omdat deze zelfde vieze Staten belasting betalen aan Suriname en hiermee eten mee gekocht wordt voor het volk.

  -Om het probleem op te lossen in Suriname tegenover de vieze staten zou een ieder goed GESCHOOLD zijn en NIET kiezen voor een MOORDENAAR.
  Men zou moeten letten op de waarde en normen en hoe het internationaal in elkaar zit.
  Als dit zou gebeuren dan konden Surinamers zelfs opkomen voor hun belangen, volk en eigen kunnen.
  Wat er nu gebeurd is het omgekeerde waarvoor je op de eerste rij staat.

  Sommigen doen het volgende::::
  -uitschelden
  -de ander heeft het gedaan
  -keuren kaboela dans goed
  -houden van fraude
  -kiezen liever voor een moordenaar en nog veel meer


  Maak melding

 21. Freedom2U hoop dat er in de toekomst nog eens Verstand4U mag komen!!! Wat bazel jij een onzin zeg! Lig helemaal in een deuk van die onzin praat van jou. Je moet solliciteren naar de functie: Dorpsgek van Boutatown!


  Maak melding

 22. GAYADIEN: IK BEN HET 10000000% EENS MET JOU: Deze Bandiet zal NEVER, NOOIT, NUNCA zijn functie neerleggen.

  Deze Crimineel zal gewoon weggestemd moeten worden!!! Dino mag God dankbaar zijn dat slechts 16 jaar maar hoeft te brommen.


  Maak melding

 23. @Afu Sensie

  “Dat ze de vhp boeven steeds een podium geven voor hun braaksels is een duidelijke gevolg van de morele armoe waain sommigen zich in bevinden.”

  Voor welk misdrijf is de heer Gajadien beschuldigd en veroordeeld. Of bent u een almachtige rechter die anders denkenden tot boef kunt verklaren.

  Houdt U au bij de feiten de heren Bouterse senior en junior zijn beide door onafhankelijke rechters veroordeeld voor misdrijven. Junior heeft deze bekend en zijn schaamte en spijt uit gesproken.

  Bij mijn weten is er, ondanks de beloften van de President de helft van de VHP op te zullen laten sluiten, nog geen 1 VHPer aangeklaagd laat staat veroordeeld.

  AUB naar de feiten kijken.


  Maak melding

 24. Als Bouterse een olifantshuid had, was er nog een kleine kans dat hij zou aftreden om het gedrag van zoon Dino, maar hij heeft een dinosaurushuid, de kans dat hij om zo’n ‘akkefietje’ aftreed is 0,0. Als Dino alle Surinamers, op Kanhai na, op de vlucht zou doodschieten met gestolen AK 47 geweren, zou zijn vader eerst amnestie voor hem regelen, voordat hij zijn gedachten zou laten gaan over eventueel aftreden.


  Maak melding

 25. DDB moet zo snel als mogelijk weer naar het binnenland want dan hij een WIRI WATRA en LANGA LIBI WASI laten doen. Anders gaat hij bezwijken.
  Dit is Psycholgie van de bushman waar hij gebruik van maakt wanneer hem dat uitkomt. allemaal flauwekul natuurlijk maar zo houdt hij wel de samenleving voor de gek. onze MisLeider waarvan sommigen denken dat hij in Nazereth is geboren.


  Maak melding

 26. @Kelly, je wilt dingen zeggen……maar je weet niet waar de klepel hangt!!! je haalt van alles kris kras door elkaar!!!
  M.a.w. appels met peren vergelijken!!!


  Maak melding

 27. -Dit is een stukje tekst van een krant. Wat mij opvalt is het volgende wat Jenny Simons zegt. Zij is NIET degene ;;;;;;Jenny wordt onder druk gezet door baas Bouterse zoals Cheung dat ook gezegd had.

  ==Geerlings-Simons benadrukt dat zij ook meeleeft met de rest van de samenleving als het aankomt op het hebben van een begroting voor het land. Zij weet dat niet elke begrotingsbehandeling leidt tot een begroting. De parlementsvoorzitter vindt dat zaken erger zijn als een land helemaal geen begroting heeft. ‘Wij zijn met alle quorumtoestanden nu in maart beland, terwijl ik niet degene ben die dat zo heeft georganiseerd’, aldus de DNA-voorzitter.

  =NDP’ers dit noemt men vooruitgang van het land. Vroeg of laat zal Jenny vertellen hoe het precies in elkaar zit.!!!!!!


  Maak melding

 28. Ik moet heel hard lachen om de onzinnige reacties van de vee1stapel. Eerst riepen ze dat bij het vonnis van de zoon van onze president ‘heel veel’ naar buiten zou komen en dat de VS-troepen aan onze grenzen zouden staan. Nu er helemaal niets gebeurt roept een wannabee VHP-gangster dat onze president maar moet aftreden. Maar de feiten blijven fier overeind. Straks winst bij de verkiezingen en nog vijf jaar regeren om het karwei af te maken. Dino mag op de blaren zitten maar pa zal doen wat hij moet doen. Er is geen weg terug. Leve Suriname.


  Maak melding

 29. Freedom2u

  RUSTIG,RUST DOE RUSTIG MAN RELAX STRAKS MAAK JIJ JE TOETSENBORD NOG KAPOT VERTEL ME WAT IS ER MET JOU heeft iemand je geslagen,heb je niet goed geslapen of hebben ze je band uit je kooi gehaald bro weet je wat jij moet doen ga naar de ambassade van de USA en ga daar met je klacht die freedom heb je BRO

  LAAT ME.


  Maak melding

 30. Ondertussennnnn:

  Recent is door KPMG Meijburg & Co Caribbean een studie gedaan naar het fiscaal/begrotingsbeleid. Dit zogenoemde ‘Fiscal Policy Paper’ is een brede analyse naar de overheidsuitgaven en overheidsontvangsten en de invloed daarvan op de economie.

  In de meeste landen waar KPMG is gevestigd wordt elk jaar een analyse gedaan naar het fiscaal en begrotingsbeleid.

  Deze analyses zijn met name relevant voor de (potentiële) institutionele investeerders in het land. Dit is het eerste jaar dat deze studie is gedaan in Suriname.

  De analyse is voor Suriname gedaan onder leiding van mr. Siegfried Kenswil, hoofd-fiscalist en praktijkleider bij KPMG Meijburg & Co Caribbean.

  “De credit rating van verschillende firma’s (zoals Standard & Poor’s, Moody’s en Fitch Group) of de ranking op diverse doing business ladders (zoals die van de Wereldbank) geven op bepaalde deelgebieden een beoordeling en een vergelijking met andere economieën.

  Dat Suriname (plaats 162) na Haiti (plaats 180) en Venezuela (plaats 182) de meest ongunstige ranking heeft in de ‘Doing Business Guide 2015’ voor Latijns Amerika en het Caribische gebied, heeft er voornamelijk mee te maken dat opeenvolgende regeringen in Suriname er niet in zijn geslaagd de wetgeving te hervormen en de overheidsorganisaties te versterken die te maken hebben met het zaken doen in Suriname.

  Een sprong voorwaarts is dat de tijd die gemoeid gaat met het opzetten van een onderneming in Suriname aanzienlijk is terug gebracht. Waar volgens de Wereldbank in de jaren 2006 tot 2013 daar nog ongeveer 690 dagen mee gemoeid waren, is dit gezakt naar 84 dagen in 2014. Dit is vanwege de versnelde procedure voor oprichting van een naamloze vennootschap die in 2012 is doorgevoerd.

  Suriname blijft echter slecht scoren met de doorlooptijd van een civielrechtelijke procedure. Het gehandhaafd krijgen van een contractuele afspraak bij de civiele rechter is in vergelijking met andere landen een te langdurig proces.

  We moeten het ons bovendien aantrekken dat Guyana (plaats 123) en Trinidad & Tobago (plaats 79) veel beter scoren bij de Wereldbank. Het gemak waarmee zaken gedaan kan worden in Suriname roept dus nog om forse verbetering.

  Het investeringsklimaat voor de ‘Foreign Direct Investment’ (directe buitenlandse investeringen) is echter als uitermate positief te kwalificeren, onder meer de ‘Investment Climate Statement’ die elk jaar wordt uitgegeven door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse zaken geeft hier blijk van.”

  Kenswil wijst erop dat om de openbare financiën op lange termijn ook houdbaar te houden, een inhaalslag noodzakelijk is voor het vergroten van de staatsinkomsten. Het verbeteren van het investeringsklimaat is in dit verband een relevante factor. Meer buitenlandse investeringen kunnen immers leiden tot meer economische groei.

  Het vergroten van de staatsinkomsten zal zich evenwel in grote mate moeten afspelen in de sfeer van belastingheffing. Eerst moet begonnen worden met de effectieve handhaving van de bestaande fiscale wetgeving om zo de algemene belastinggrondslag te verbreden.

  De fiscale taboedossiers zullen toch ter hand genomen moeten worden en het kader zal verder uitgebreid moeten worden. Een algehele herziening van de fiscale wetgeving is nodig alsook versterking van de Belastingdienst op het gebied van automatisering.

  Het is zorgelijk dat Suriname al sinds toetreding in 1995 tot het vrijhandelsgebied van de Caricom nog geen BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) heeft kunnen invoeren. De voor- en nadelen aan lidmaatschap van de Caricom blijven zo in een gespannen verhouding staan.

  De verdere automatisering bij de Douane met het Asycuda World Systeem is in dit verband wel positief. De eerste stappen richting automatisering van de Dienst Directe Belastingen zijn reeds gezet. Ook de recente wijziging van de Loterijbelasting noopt tot voorzichtig optimisme.

  Dalende prijzen van ruwe olie, divergerende groeicijfers, een appreciatie van de Amerikaanse dollar, de depreciatie van de Euro en de Surinaamse dollar, evenals verhoogde financieringslasten van de Staat zijn risicofactoren voor de Surinaamse economie.

  ‘Ondanks de volatiele ontwikkelingen in de wereldeconomie blijft de Surinaamse economie groeien en ziet Kenswil dat investeerders voorzichtig vertrouwen blijven behouden in de economie van Suriname’, aldus Kenswil.

  Het investeringsklimaat voor Foreign Direct Investments is gunstig. De regering zal echter voorzichtigheid moet betrachten met haar uitgaven op korte termijn en ze zal ervoor moeten zorgen dat de inkomsten op lange termijn worden vergroot door modernisering van de Belastingdienst.

  De inspanningen van de regering op het gebied van armoedebestrijding en sociale zekerheid zijn volgens Kenswil lofwaardig te noemen en brengt Suriname in ieder geval op humanitair gebied weer stappen verder. De detailuitwerking van die hervormingen behoeven nog nadere aandacht.


  Maak melding

 31. Kijk eens aan, de VHP Boefjes praten over eer! sinds wanneer hebben deze schurken eer ont dekt en getoond in hun doen en laten. V7 kan de verkiezingen niet winnen en nu willen ze dat Bouterse die op het punt staat om nogmaals 5 jaar president te blijven de eer aan zich zelf houdt, deze gasten zijn niet gek ze zijn super GEK!. Nog 5 jaar Bouterse betekent dat we eindelijk de schurken netwerk kunnen ontmantelen en vernietigen en velen zien de Bui al hangen. Trouwens ik wil een opsporing op Roep doen, waar is RAYYYYYYYYYYYYYYYY we missen zijn zo belangrijke IMPUT hahaha zo te zien heeft de grootste VHP waterkant rat zijn zinkende schip al verlaten !
  >
  Zie laatste nieuws.
  NDP in de lift in aanloop naar verkiezingen
  Dat blijkt uit de peiling van 10 maart van het Nikos van professor Martin Schalkwijk in samenwerking met Apintie Televisie. Bij de eerste peiling in Commewijne anderhalve week terug scoorde de NDP al goed. Nu blijkt dat 49% van de kiezers in Paramaribo hun stem zouden uitbrengen op de NDP-plus als er op dat moment verkiezingen gehouden zouden worden. Ruim 920 huizen zijn bezocht, uiteindelijk zijn gedaan 777 enquêtes gedaan, waarvan 751 voldoende betrouwbaar zijn. 15,2% van de kiezers geeft aan zich niet meer te kunnen herinneren op wie ze in 2010 gestemd hebben of hadden geen antwoord op die vraag. Dit stemt volgens de opiniemakers tot nadenken en wordt een koppeling gemaakt met het gegeven dat bij de peiling van IDOS in Paramaribo 61% denkt dat men een eerlijk antwoord geeft op de vraag op wie men zal stemmen. In Paramaribo zijn het voor 74% mensen die aangeven nog niet te weten op wie ze gaan stemmen. Het zijn volgens de opiniemakers wat meer Hindoestanen, ouderen, en iets meer vrouwen.


  Maak melding

 32. Mi Pappie……Wie is de ezel die balkt, dat de Pres moet aftreden.
  Is deze ASISIE KOMMAAR soms niet goed wijs. Weet hij niet,dat DDB niets van aantrekt wat er geluld wordt. Ten eerste gaat hij nooit aftreden omdat hij gekozen is door het volk van Suri. Asisi moet ook weten,dat het volk niet verder denkt dan zijn neuspunt langer is.In andere landen zouden de ingezetenen van het land op straat gaan en protesteren,dat de Pres moet aftreden. In Suri denkt geen hond daaraan! De Suri slappelingen die kruipen in hun hol dan naar buiten


  Maak melding

 33. De kinderbijslag word verhoog , hoeveel kinderen heeft vader Bouterse , zoon Bouterse ,en R.Bruinswijk, die moet zeker de staat Suriname voor zorgen, daarom de kinderbijslag verhogen en gratis ziekenfonds onder de 16 jaar allemaal belasting geld


  Maak melding

 34. Waarom zou Boutje moeten aftreden? Nu zoon Dino hem niet kan opvolgen is er geen man overboord, want over 5 jaar is kleinzoon al 23 jaar, dus mogelijk de jongste president van Suriname. Tenzij oma nog 10 jaar de koningin van Suriname wordt.


  Maak melding

 35. We moeten het ons bovendien aantrekken dat Guyana (plaats 123) en Trinidad & Tobago (plaats 79) veel beter scoren bij de Wereldbank. Het gemak waarmee zaken gedaan kan worden in Suriname roept dus nog om forse verbetering.

  Wie zijn daar de presidenten? Welk volk?


  Maak melding

 36. Bellie en de rest van de Slapende Slaven van Bouta snappen
  niet dat het Land VERKOCHT werd door Desi en Zoon !

  De Veiligheidsdiensten fungeren voor geen Cent !

  Desi stelt het Prive-Belang familie Bouta boven Staatsbelang !

  Bestraffing van deze Nederlander DINO in Sranan van
  wezenlijk belang om de rechtsstaat Sranan te beschermen
  tegen deze coup-planners !

  De NDP-gang trapt en schijt op de Sranan bevolking om
  aan geld van een terroristische organisatie te komen !

  Een organisatie bij wie door Dino om een Prive-leger werd gevraagd !

  Dus slapende Slaves, ga de bedoeling na van dit prive-leger
  en blijf de slavernij herdenken maar zie dat u blijvend moet vechten TEGEN de komende slavernij en VOOR uw VRIJHEID dit moment !


  Maak melding

 37. Wat kunnen we nog verwachten:
  1. Het resultaat van onze eigen ministers van Biza, Buza & Justitie want die hebben toen met veel bombarie hun eigen onderzoek gestart.
  2. Asis Gajadien verdient respect voor zijn oproep. hij is volgens mij de enige man met ballen want de rest hoor je niet.
  3. Hoe Bouterse en Santokhi samen de nieuwe regering gaan vormen, ik bedoel dat Bouterse alles zal geven aan Santokhi als hij maar president kan blijven. Bouterse heeft steeds minder energy en dat moet men zien.
  4. Geen enkele gedragsverandering bij wie dan ook. Want het huidige gedrag is comfortabel. Je wijst altijd naar de ander die ook iets verkeerd heeft gedaan waarmee je je eigen gedrag goed praat.
  5. Over vijf jaren is het land uitgewoond en leeg geplunderd en hebben we een afrikaansland in het Caraibisch gebied. En natuurlijk zijn er families/clans/stammen die het heel goed hebben.


  Maak melding

 38. @Frontliner, wat hebben de Hindoestanen nou gedaan en vanwaar die HAAT, terwijl jou baas ze wel nodig heeft voor hun geld en kwaliteiten!!!Vreemd allemaal.

  -Het is een Hindoestaan en een Chinees die zaken voor jou baas Bouterse heeft betaalt.
  Je loopt achter met informatie merk ik.


  Maak melding

 39. Toch is er een groot aantal lieden dat denkt dat het geval Dino B alleen maar een USA complot is. lachwekkend hoor.

  Het maakt toch niet uit of je neutraal, paars getint, of voor de oppositie bent? Het is in ieder geval nooit teveel gevraagd om te erkennen dat deze man iets heeft uitgespookt waarvoor hij gestraft moet worden.

  De mensen in Suriname worden helemaal gebrainwasht door de media, en zelfs in Nederland heb je er volgens mij ook genoeg die er zo over denken.

  Verder ben ik van mening dat de president moet aftreden, omdat hij direct betrokken is. Hij heeft er namelijk voor gezorgd dat zijn zoon een hoge maatschappelijke functie werd toebedeeld terwijl zijn zoon al als zware crimineel te boek stond.

  Stel dat het niet zijn zoon zou zijn geweest, maar wel met ditzelfde scenario, zou hij ook minimaal zijn aftreden moeten overwegen. Omdat hij dan formeel gezien altijd indirect betrokken is gezien zijn ambt. Er zou minimaal een politieke en of maatschappelijke discussie moeten ontstaan.

  Duidelijker kan het niet zijn voor weldenkende mensen, terwijl het voor deze mensen ook vrij duidelijk is dat er geen sprake zal zijn van aftreden.


  Maak melding

 40. Het lijkt mij duidelijk.
  De appel valt niet ver van de boom.
  Zo vader zo zoon.
  Niets van het handelen van de zoon is gedaan zonder medeweten van de vader.
  Geloof maar dat Dino ontzag heeft voor zijn vader.

  Dat Dino niet deugt is wel duidelijk.
  Die krijgt dus de straf die hij verdient.

  Nu Desi nog.


  Maak melding

 41. Ira
  @Frontliner, wat hebben de Hindoestanen nou gedaan en vanwaar die HAAT, terwijl jou baas ze wel nodig heeft voor hun geld en kwaliteiten!!!Vreemd allemaal.

  -Het is een Hindoestaan en een Chinees die zaken voor jou baas Bouterse heeft betaalt.
  Je loopt achter met informatie merk ik.
  >
  >
  Ira,
  Je bent een KOSTMISSELIJK MEID!
  Frontliner heeft geen HAAT TEGEN Hindoestanen of wie dan ook, je plakt telkens een etiket op mij wanneer ik een reactie plaats. Misschien is dat Ira manier om mensen met een andere geluid de mond te snoeren maar dan mag je beter je best doen door met betere argumenten te komen ! IRA als jij mij nogmaals beschuldig van Haat Tegen de Hindoestanen dan hebben wij een probleem want mijn reactie is gericht tegen individuele personen en een bepaalde groep mensen ! Ira uit al jou posting kan ik opmerken dat je geen Slim persoon bent maar je kan mij overtuigen dat je hersenen hebt, doe dit als volg ga snel uit de kleren sta in een Backpoen positie en maakt een selfie en plaats het online dan kunnen we zien als je kan luisteren en begrijpen, dat weergeeft een indicatie van jou slimheid.


  Maak melding

 42. deze paria moet opstappen , want die zit gewoon in dna belastingsgelden te vreten zonder een poot uit te steken naar het volk . en er moet juist een onderzoek komen naar het rijlen en zeilen van de ontwikkelings hulp van af 1975 .


  Maak melding

 43. @Frontliner, je draait het of keert het Santhoki is en blijft een Hindoestaan. Vaak genoeg lees ik ook racistische opmerkingen.

  -Je schrijft::::: Ira uit al jou posting kan ik opmerken dat je geen Slim persoon bent maar je kan mij overtuigen dat je hersenen hebt, doe dit als volg ga snel uit de kleren sta in een Backpoen positie en maakt een selfie en plaats het online dan kunnen we zien als je kan luisteren en begrijpen, dat weergeeft een indicatie van jou slimheid.

  =Wel, misschien ben ik niet slim, maar ik heb van mijn ouders waarde en normen mee gekregen en misschien ben jij bekend met het gedrag in jou familie, maar niet de mijne.
  In mijn familie komt er geen tienerzwangerschap voor, maar wel hardwerkende mensen.


  Maak melding

 44. IRA.Frontliner woont in een boom,daarom is hij gewent om met stront te gooien. volgens mij poept hij ook uit zijn mond. Maar ik denk eerder dat zijn moeder het nichtje is van zijn vader dan krijg je dit soort hersenloze kinderen.


  Maak melding

 45. Vanuit Nederland kijk ik bedroevend toe hoe het (ook mijn) mooie Suriname nog steeds niet tot bloei is gekomen. Zowel Zuid-Amerika als het Caribisch gedeeld zitten enorm in de lift. Maar toch lukt het Suriname niet. Dat ligt niet alleen aan Bouterse want die heeft zeker goede dingen gedaan, maar ook een aantal slechte. De corruptie is het grootste gevaar. Maar ook de verdeeldheid. Na honderden jaren van samenleven hebben we het nog steeds over Hindoestanen, Creolen, Chinezen etc. Wanneer dringt het een keer door dat Suriname een land is en dat etniciteit niets uit maakt of uit hoort te maken. Daarnaast zitten er naast Bouterse genoeg idioten in de regering: Brunswijk en onze vriend van de Javaanse partij. Dan is het toch niet zo gek dat Suriname niet vooruit komt. I.p.v. naar een ander te kijken, steeds over het slavernij verleden te hebben of racisme moeten we goed in de spiegel kijken. Het Surinaamse volk kiest Bouterse, dus wie heeft er dan schuld. Als de meerderheid je kiest ben je de rechtmatige president.
  Ik denk wel dat het tijd is voor een ambitieuze jongere generatie die gaan doorpakken, het investeringsklimaat bevorderen, de corruptie aanpakken en een einde probeert te maken aan de ethnische scheiding in de samenleving. Ik durf te wedden dat Suriname dan binnen 10 jaar tot een van de succesverhalen van Zuid-Amerika behoort.
  In Nederland en ook Amerika staan er genoeg investeerder klaar die miljoenen in Suriname willen steken. Ik sta zelf met een groep Surinamers in de startblokken om ons geld te investeren. Maar het politieke klimaat is te ongunstig. Net zoals de onveiligheid eerst verhoogt worden en criminelen hard aangepakt moeten worden.
  Mijn advies is Bouterse maak plaats voor een nieuwe generatie en laat alle partijen die er vroeger een rotzooi van hebben gemaakt buiten de regering. Het belang van het Surinaamse volk moet boven alles gaan.
  En het schelden op deze site omdat iemand een andere mening heeft is misschien erg stoer maar als Surinamers komen we in de rest van de wereld wel erg dom over. We hebben al een President, die veroordeeld is, zijn zoon nu ook en een minster (Brunswijk) die gemoord heeft en veroordeeld is voor cocainehandel. We zijn wereldwijd al het lachtertje ik hoop dat het ooit zal omdraaien en de uitverkoop van het land zal stoppen.


  Maak melding

 46. Perry…jullie hebben het geheel aan jezelf te wijten. Elk zichzelf respecterend volk was allang de straat opgegaan en deze ranzige politieke kliek met pek en veren Santo Boma ingejaagd.

  Nemen jullie een voorbeeld aan de landen als Lybie en Roemenië, die hun dictators, Ceaucescu en Khadaffie hebben verjaagd en afgemaakt. Jullie leider is van hetzelfde kaliber, maar het volk is te laf en bang om ook maar 1 woord te durven zeggen over deze coupe-pleger, drugsveroordeelde dictator en meervoudig moordenaar.

  Dus niet klagen en janken…geen woorden, maar daden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.