Hoger beroep Dino Bouterse niet uitgesloten

34

PARAMARIBO, 11 mrt – Het is niet uitgesloten dat er hoger beroep wordt aangetekend in de strafzaak tegen Dino Bouterse. Dit zegt advocaat Irwin Kanhai, die deel uitmaakt van het verdedigingsteam. Nu al wordt verwacht dat zijn vonnis milder uitvalt.

Het wordt in elk geval geen zestien jaar en drie maanden, zoals het vonnis officieel voorschrijft. Er wordt rekening gehouden met hooguit zes jaar voor de telg van president Desiré Bouterse. “Het kan zelfs korter”, zegt Kanhai tegenover de Ware Tijd. Gerekend wordt op gratie en beloning voor goed gedrag in gevangenschap. Het team juristen wacht nu op het vonnis om de mogelijkheden goed uit te zetten. De rechter heeft iets zwaarder gestraft dan was verwacht.

Voor de feiten die zijn gepleegd is het doorgaans vijftien jaar brommen. Maar de rechter legde er nog een jaar en een kwart bovenop. Dino had eerder gedeeltelijk schuld bekend om zo een maximumstraf van dertig jaar te ontlopen. “We hadden veel meer eruit willen halen. Er is over en weer gepleit en uiteindelijk heeft de rechter beslist en we respecteren het vonnis”, aldus Kanhai.


34 REACTIES

 1. Dan wordt het spannend, dus roger khan kan getuigen en de andere criminelen worden ook opgeroepen maaaaar so so bluf en zou zeggen proberen maar.


  Maak melding

 2. Kanhai laat ik maar voor zijn stier.Die schijnt slimmer te zijn dan zijn baas.
  Als je met het OM een deal hebt in Amerika dan heb je al een mildere straf en elke beroeps mogelijkheid is daarna uitgesloten.Ondanks een bekentenis schijnt Kanhai te denken dat Dina niets verkeerds gedaan heeft.Dementie?


  Maak melding

 3. Obama is KEIHARD, eerst eindvonnis 8 decemberproces,
  daarna wil ik denken aan een beetje strafvermindering !!!

  Dan kun jij je zoon weer zien !! Bye DDB !


  Maak melding

 4. Maar ka-naai er zijn surinamers die in de u.s.a. voor lichtere misdrijven ook een hogere straf uitzitten, waarom wordt er niet naar hun gekeken ze zijn toch surinamers.


  Maak melding

 5. Wat een bullshit verkondigt die Kanhai!
  Nog even en Dino’tje mag gelijk naar huis en krijgt nog een bak dollars toe!!!!!

  welterusten Kanhai, sweet dreams!


  Maak melding

 6. Laat het duidelijk zijn dat zonder een beloning van 2 miljoen USD aan D.B door de DEA van US had D.B geen enkele strafbare feiten gepleegd.
  Dus hoofd oorzaak was DEA die hem overtuigd/omgekocht hadden en instructies gegeven hoe D.B die strafbare feiten moest plegen d.m.v toepassing v/e ingewikkelde val op hem .
  Dus strafvermindering is belangrijk, omdat hij geen hebzucht was, maar die DEA hadden hem dat gemaakt.


  Maak melding

 7. @ Rajaram,

  Ben je nou echt zo dom? Als Dino niets op zijn kerfstof heeft gehad was hij niet veroordeeld, We weten toch allemaal dat hij een notoire drugsdealer en wapenhandelaar is? Hij heeft gedeeltelijk bekend dat hij Hezbollah wilde faciliteren, maar alleen uit hebzucht. Je bent al stinkend rijk, maar je wil stinkend, stinkend, stinkend, stinkend rijk wornden. Dat is het hele verhaal, zoals ook het verhaal van papa en zijn veertig rovers.


  Maak melding

 8. -De dollars in Suriname zijn al op. Hoe zal deze man Kanhai dan uit betaalt worden????

  Voor Bouterse de vader heeft Kanhai NOOIT hoger beroep getekend om te bewijzen dat baas Bouterse nooit iemand heeft vermoord.

  Dino wordt verplaats naar Florida zodat de familie hem kan gaan bezoeken. Weer schaarste aan $


  Maak melding

 9. @ Radjkoemar Rajaram,

  Ben er zeker van dat jij Radjkoemar Ghaja-ram heet,stomme oen en bent overgestapt naar Radjkoemar white-ram. Niet te gierig snuiven vandaar dat je wartaal spreekt.


  Maak melding

 10. Er kan geen hoger beroep komen in deze zaak omdat van te voren reeds is afgesproken voor een schuldbekentenis, waardoor er strafvermindering zou komen.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Wat wel kan plaats vinden is als DB een bepaalde tijd van deze 16 jaar heeft uitgezeten en er sprake is van goed gedrag hij eerder vrij komt.


  Maak melding

 11. Kanhai, wat lul je nou uit je nek. Ken je de Amerikaanse wetgeving en rechtsgang dan helemaal niet? Gaat het alleen maar om die dollars van DDB?

  Als je hebt bekend en de staf word uitgesproken is het toch niet meer mogelijk om hoger beroep aan te tekenen?????
  Want je hebt bekend om aan een hoge straf te ontkomen maar ook om verhoord te worden wie er allemaal deel uitmaken van de GANG.
  Welnu, dus dan heft hij zijn bekentenissen op o hger beroep aan te tekenen. Lijkt mij een goed idee want mogelijkerwijs gaat hij dan eerder richting 20+ jaren dan 10- jaren
  Dus doen Kanhai vooral doen.

  Zie hier wat bekennen als resultaat heeft. Joh domme Kanhai hou het volk alweer domme dingen voor.

  Plea bargain
  Een opvallend aspect van het Amerikaanse rechtssysteem is de plea bargain. In strafzaken komt het voor dat de openbare aanklager een afspraak maakt met de advocaat van de verdachte, waarbij de verdachte schuld bekent en akkoord gaat met een voorgestelde gevangenisstraf. Hierbij doet de verdachte afstand van zijn of haar recht op hoger beroep. Een dergelijke overeenkomst wordt getekend voor het daadwerkelijke proces. De rechter is echter niet gehouden aan de afspraken en kan bijvoorbeeld alsnog een hogere straf opleggen bij het uitspreken van het vonnis. Het merendeel van de strafzaken in de Verenigde Staten wordt door middel van een plea bargain afgedaan.


  Maak melding

 12. Iedereen die Surinamer is en zich Surinamer voelt, schaamt zich diep, alleen papa, zwijgt in alle talen, ik vraag me af of papa nog steeds zo trots is en nog steeds vindt dat zoonlief een goed voorbeeld voor de Surinaamse jeugd is?

  De verdediging overweegt in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. Wie zal dat betalen?

  https://www.youtube.com/watch?v=y5Yei7oG40k

  Door dit gezeik, dat niet nodig was als we met een minder hebzuchtige familie te doen hadden, wordt onze staatskas steeds leger, de luchtkastelen en droomspoorlijnen van papa schuiven mee met de terugwijkende horizon. Straks wil papa niet vijf jaar, maar nog 15 jaar erbij, om zijn hersenspinsels te realiseren.


  Maak melding

 13. Ai, heel veel geld heft het process gekost. Hopelijk niet met staatsgelden, want alles is mogelijk bij deze paarse corruptelingen die de verworden misdaadstaat uitmaken.


  Maak melding

 14. We hit the jackpot.
  Dat waren letterlijk de woorden van Dinootje aan zijn comparant jeweetwelwie.
  Bij een mogelijk hoger beroep moet dan die comparant ook opgeroepen worden om te getuigen. Of heeft papa een paar grote jongens van Trinidad aan hun ballen vast en weigeren zij compa uit te leveren aan USA.
  Kanhai denkt alleen aan een vervolg om de belastingcentjes van de Surinaamse burger op een gemakkelijke manier te blijven opvreten.
  In ieder geval staat die jackpot nu op 16 en nog wat.


  Maak melding

 15. Kanhai maakt amnestie desie maar wat hij wilt horen en zijn cash cow blijven melken. Als kanhai zoveel lult waarom gaat hij niet een “mistrial” vragen aan het gerecht en een nieuwe rechtszaak vragen. In elk geval houd het spannend want het verkoopt kranten en de bevolking van Suriname kan weten wat een vloek deze familie voor ons land is.


  Maak melding

 16. Ik wil de daden van Dino niet goedpraten die door hebzucht en een naar de bol gestegen waanzin uiteindelijk heeft toegehapt op de beet die de Amerikanen hebben uitgeworpen. Wetende wat Boerenveem jaren geleden is overkomen had Dino beter moeten weten. Echter zie ik het verband niet tussen Dino en zijn vader zoals velen zich hier al jaren vastbijten en de realiteit niet onder ogen wensen te zien maar zichzelf tot Suriname kenners en deskundigen verheffen om zodoende hun zinloze dagbesteding in Nederland enigszins vorm te geven.

  Waar de meerderheid van de V6 aanhangers hier op hadden gehoopt begint de nodige barsten in de rotsvaste overtuiging dat Bouterse de verkiezing gaat verliezen te tonen. Het Surinaamse volk is niet bezig met Dino en sterker nog de hele arrestatie van Dino heeft Bouterse’s posities nog verder verstevigd.

  Ik wens jullie na 25 mei nog 5 moedeloze jaren op Waterkant toe. Ik kan me geen enkele moment voorstellen dat ik mij dag in dag uit op Waterkant met Bouterse bezig ga houden hoe verschrikkelijk Bouterse in ogen van velen van mag zijn. Mijn tijd is hij niet waard en die tijd ga ik dus nooit dagelijks aan hem en zijn zoon besteden.
  Sommigen hier kan je nooit betrappen dat ze zich met andere dingen bezighouden dan Bouterse. Je moet goed ziek dan wel gestoord zijn om je zo in iemands kont vast te bijten.

  Ik ben het met iemand eens dat Dino geen hoger beroep gaat aantekenen omdat je dat nooit doet bij een bekentenis. Wat voor zin heeft het als je al gedeeltelijk bekend hebt en ook nog een deal hebt gesloten? Dat is dus gewoon kolder van de heer Kanhai. Wat wel waar is, is dat Dino hooguit 6 tot maximaal 8 jaar gaat brommen.

  Ik ben wel blij voor Bouterse dat deze strafzaak geen gevolgen heeft voor zijn politieke carierre.
  Het arme blok V7 waar ze niet eens kunnen tellen en met 6 partijen zich toch V7 noemen. Het doet me aan die beruchte V2 Duitse Nazi raketten denken.

  De VHP in de persoon van Santhoki heeft de verkiezingsstrijd tot een racistische strijd gemaakt tussen hindoestanen en creolen. Moet je die hindoestanen op Facebook zien die hun minachting voor alles wat creools is in Suriname niet onder stoelen of banken schuiven. Daarom zal hij de verkiezing nooit van Bouterse winnen. De racistische kaart die VHP gewend is te spelen is achterhaalt. De jonge Surinamers willen dit niet meer getuige de maximaal 7 zetels die V7 ze gaan halen en dus verpletterend gaat verliezen. De VHP die een blok is gaan vormen met partijen die toch een zieltogend bestaan leiden en alleen met de VHP zijn gaan werken omdat de haat tegen Bouterse hun verenigd en niet de liefde voor de VHP.
  Met haat bouw je een land niet op. Je verenigd alleen om je tegenstander uit het zadel te wippen zonder te weten wat jemet land moet doen. Niet eens een fatsoenlijk verkiezingsprogramma weet de V7 te presenteren.

  Mijn advies aan Bouterse zou zijn als hij de verkiezing wint, Verjaag de haters uit het land en sluit de grenzen van Suriname voor hen die geen enkel drupje vaderlandsliefde in de afgelopen 30 jaar hebben getoond. Pak terloops ook hun bezittingen af, want ze schelden op de regering maar ze zitten zichzelf en hun familie wel schaamteloos te verrijken ten koste van de vaderlandslievende burger.


  Maak melding

 17. Ja@jacobus, dat dacht ik ook . Deal or no deal.
  Maar gelukkig hoef je niet ver en lang te zoeken in suriname als je wilt weten wie dit allemaal
  Gelooft.


  Maak melding

 18. Oh ja, wie van ons weet bij welk bureau suriname haar “slachtofferrol” heeft gepatenteerd? Wij kunnen daar echt wel zonder doen, hoor. Ik schaam me voor ons. What is wrong with us?


  Maak melding

 19. Hoger Beroep? Dan is Dino zeker onschuldig. Gelukkig kent Amerika niet het Surinaamse rechtssysteem. De ervaring leert dat in hoger beroep meestal zwaardere straffen worden geëist, en dat kan zuur zijn voor Dinootje.


  Maak melding

 20. @Fort Boekoe
  de verbinding met de president is deze is niet de bloedband maar de functionele band.

  1) de president heeft de gevangene B.Junior ondanks een stevig strafblad in een functie in het hart van de veiligheidsorganisaties van de republiek gegeven.
  2) de president heeft de gevangene B. junior als de beste onder de besten getiteld, ondanks het stevige strafblad.
  3) de gevangene B. junior heeft uit hoofde van de top functie binnen de republiek Suriname misbruik gemaakt van het door de president geschonken vertrouwen.
  4) de misdrijven waar voor de gevangene B. Junior veroordeeld is zijn onder het regime van President Bouterse niet onderzocht of wel onder de verantwoording van de President Bouterse worden misdaden begaan door een staats functionaris, de beste onder de besten en ook nog de zoon (zelf benoemde opvolger) toe gedekt. Althans het lijkt er sterk op dat de misdrijven toegedekt worden.
  5) de president Bouterse heeft minimaal een zeer ernstige inschattingsfout gemaakt door een niet echt stabiele jonge man de gelegenheid te bieden zich met staatsmiddelen te verreiken zonder dat hij daar in Suriname ooit voor berecht of veroordeeld zou worden zolang zijn vader President is.

  Beste Fort Boekoe dit drama heeft alles met de president te maken en diens slechte beoordelingsvermogen, diens blinde oog voor een criminele zoon die hij midden in de veiligheidsorganisatie van de republiek Suriname
  Het laatste is zoiets als een wolf los laten midden in een ren met kippen en verwachten dat hij de kippen voed en niet als voedsel ziet.


  Maak melding

 21. Nog een paar wassie’s in het bos en wie weet wordt het maar 8 jaar brommen.
  Rajaram kan zijn spreuken – waar hij al zo lang mee bezig is – aanwenden om er 4 jaar van te maken. Dus kan Dino over 5 jaar toch president worden.


  Maak melding

 22. Crimineel Dino Bouterse zit sinds augustus 2013 vast in het Metropolitan Correction Center op Manhattan in New York en staat geregistreerd als een ‘White male’, nummer 92082-054. Is dit zijn trots dat hij moest salueren in de rechtszaal na de uitspraak?
  Wat hij niet weet hoeveel risico zijn Kont loopt als White male bekent te zijn in een amerikaanse gevangenis.


  Maak melding

 23. @booster.

  Heel scherp van jou.

  Dit betekend dat een bovennatuurlijke kracht hier de hand in heeft gehad.
  En dat kan maar 1 zijn.
  Masra Gado.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 24. Tja…………………………..Satudarah groep beweegt zich ook in Suriname.
  Klaarblijkelijk is Suriname het oord geworden voor bendes die in het buiteland als criminele organisaties worden bestempeld, zoals Satudarah, hebben nu vrij plaats in Suriname.
  Deze wereldwijde organisatie is bekend om haar drugs gerelateerde activiteiten: afpersing, liquidatie, witwassen, etc

  “Suriname qua vadis”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.