Dino Bouterse: ‘Ik schaam me diep,diep, diep’

60

PARAMARIBO/NEW YORK, 10 mrt – “Ik heb oprecht spijt van mijn handelen en ben diep, diep, diep beschaamd over mezelf. Ik aanvaard alle verantwoordelijkheid.” Dit zei Dino Bouterse kort voordat de rechter in Manhattan hem veroordeelde tot zestien jaar celstraf.

De twee en veertig jarige zoon van president Desiré Bouterse bedacht ook zijn kinderen en vaderland. Dino zei dat “wat ik gedaan heb, niet representatief is voor mijn land.” Ook zei hij te beseffen dat zijn detentie vooral zijn elf kinderen zou treffen. De kinderen zijn tussen de twee en negentien jaar oud. De celstraf is voor het bieden van een thuisbasis aan Hezbollah, drugshandel en schending van de Amerikaanse vuurwapenwet.

De vervolging had dertig jaar straf geëist, overeenkomstig federale richtlijnen. Maar volgens rechter Shira Scheindlin kunnen de richtlijnen niet worden toegepast. Dino zou meer gedreven zijn door geldzucht dan terroristische sympathieën. “Niets in zijn verleden wijst erop dat hij een terrorist is of dat hij terroristische sympathieën had. Hij heeft zich laten leiden door hebzucht”, aldus rechter Scheindlin.

60 REACTIES

 1. Ik schaam me diep voor wat ik deed. Ik zal mijn tijd in de gevangenis nuttig gebruiken en zal landbouw gaan studeren zodat ik straks als ik vrijkom, voor mijn familie kan zorgen
  Dino Bouterse

  Tja 2 zware jaren voordat hij AOV krijgt, hopelijk dat hij antroewa en okroteelt gaat studeren en geen ganja teelt.


  Maak melding

 2. ““Ik heb oprecht spijt van mijn handelen en ben diep, diep, diep beschaamd over mezelf. Ik aanvaard alle verantwoordelijkheid.”

  De kogel is door de kerk en het recht heeft zijn beloop. Berouw komt steeds te laat,
  ===============================================
  “voordat de rechter in Manhattan hem veroordeelde tot zestien jaar celstraf.”

  Hij gaat ZESTIEN JAAR achter de tralies in een streepjespak. Het is hiermee opnieuw bewezen : Crime doesn’t pay of misdaad loont niet.

  Het is buigen of barsten!

  En La Sombra En La Sombra.


  Maak melding

 3. Zowel vader als zoon zijn veroordeeld voor drugscriminaliteit.

  DDB is in 2000 bij verstek in Nederland tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het smokkelen van 474 kilo cocaïne dat in 1997 in de haven van Stellendam werd onderschept. Sindsdien gold voor hem een internationale arrestatiebevel, maar in Suriname geniet hij na zijn verkiezing tot staatshoofd van immuniteit.
  Zoon Dino B in New york, USA voor 16 jaar.

  zie NRC, 10-03-2015


  Maak melding

 4. Kop op niet treuren, je hoeft je echt niet te schamen. Je hebt het al een keer gedaan en hieruit niks geleerd.
  Mede vanwege jouw hebzucht en geldzucht werd je door pa gekwalificeerd als een van de allerbesten.
  Over there that’s not important, you’re a good looking young man and that’s just what they’re only looking for.


  Maak melding

 5. De rechter toonde, terecht, weinig begrip voor het geveinsde berouw. Hij was wel zo eerlijk toe te geven dat de geëiste 30 jaar niet opgelegd kon worden omdat Dino een walgelijke opportunist, maar geen terrorist is.

  De straf die de rechter daarom oplegde was 16 jaar. Hij hield dus nagenoeg geen rekening met strafvermindering en straffe Dino zwaar voor alle zaken die hij erkende.


  Maak melding

 6. Als hij vrijkomt is zijn oudste kind 35 jaar oud en zijn jongste 18!
  Zijn vader rond de 85, als die nog leeft.
  Hijzelf zal dan rond de 60 zijn.
  Wat een treurnis, met dank aan een alles behalve voorbeeldige vader.
  Dit is ook zíjn berechting! Het zal je kind maar wezen. Wat een schande!


  Maak melding

 7. Dat hij zich diep schaamt is mooi, maar wat kopen wij daarvoor? Dat hij zich liet leiden door hebzucht, heeft hij niet van een vreemde; een van de eerste handelingen van zijn vader, toen die eenmaal geïnstalleerd was als president, was ervoor zorgen dat zijn first lady een riant salaris mocht bijschrijven op haar rekening, waardoor het gezinsinkomen van het ‘armlastige’ gezin fors verhoogd werd.


  Maak melding

 8. Er zijn landen , waar men geen vrijheid benemende straf geven maar enkel het neerleggen van de functie/ambt die men op dat moment bekleed al ruim voldoende !!!


  Maak melding

 9. Het moet vandaag een feestdag zijn in Suriname. Sta eens bij stil indien het echte terroristen waren waarmee deze grappenmaker zaken zou doen. Hij zou Suriname tot ware hel maken. En toch zijn er paarse slaven die de hem op handen dragen.


  Maak melding

 10. Ondanks keiharde bewijzen en een volmondige bekentenis zijn er toch nog idioten die oa de “noorzee”aanwijzen als de schuldige…

  hypocriet, naief, misleidend, rancune of ziekelijk gedrag???


  Maak melding

 11. Deze agenten zijn goed betaald om deze man in de val te lokken.
  Als je geen doel hebt ga je geen mensen in de val lokken,en wat Amerika betreft is het onbegrijpelijk om zomaar mensen op te sluiten.
  Na een tijd als ze zien dat deze man niet meer van belang is mag hij gaan.
  Maar ze hebben zich helemaal vergist in de Surinaamse bevolking.
  Ze hadden gedacht dat ze Bouterse tegen zouden houden om niet aan de verkiezing deel te nemen.
  Dit is totaal mislukt.

  De NDP wordt de grootste partij aller tijden!


  Maak melding

 12. Whahaaa mooiere schuldbekentenis kun je niet krijgen terwijl zijn advocaten volgehouden hebben dat Dino onschuldig was.
  En surinaamse belastingbetaler maar dokken voor de advocatenkosten. 1 grote poppenkast.


  Maak melding

 13. Sjang: Als NDP weer de grootste partij wordt geeft het aan dat het grootste deel van volk aan criminaliteitsverheerlijking doet! Als we daar trots op moeten zijn? …..


  Maak melding

 14. De vraag is waarom Suriname geen strafrechtelijk onderzoek heeft in gesteld naar Dino Bouterse. De man was in het bezit van een diplomatieke paspoort. Ongetwijfeld zullen er ambtenaren zijn die Dino Bouterse hebben gefaciliteerd voor het verkrijgen van zo’n document. Deze zaak ligt 1,5 stil in Suriname. Bizar..

  Met deze veroordeling staat Suriname weer prachtig op de kaart.

  @Sjang, zelden heb ik op dit forum zo’n onzinverhaal gelezen als dat van jouw. De surinaame kroonprins hangt, deal with it ! Al zou NDP de grootste partij worden, Suriname heeft er geen moer aan.
  Desi Bouterse heeft niet eens het lef om de Atlantische Oceean over te steken en daarmee doet hij Suriname zakelijk tekort.


  Maak melding

 15. En ja dames en heren het is zo ver, men gaat dinootje nu lekker mijnen en geloof mij men gaat 16 jaren behoorlijk goud ( puur 24.ka. ) uit zijn achterwerk halen. Ze zitten te springen om hem en ja over pamper en bil-verband wordt in de gevangenissen van Amerika niet gesproken, gewoon een doekje om.
  En dat dit gemene bigiebek wezen berouw toont is mooi klaar gespeeld door zijn advocaten .


  Maak melding

 16. @Sjang

  Ik denk dat je in Amerika je lul praatjes moet houden als je zo zeker bent van de onschuld van je geliefde Duivel. Was maar een deel geworden van de verdediging.


  Maak melding

 17. De in Nederland geboren bakra Dino B, de landverrader, landverkoper aan Hezbollah, eindelijk veroordeeld !

  Na uitzitten straf, terugsturen naar Nederland deze
  koloniale verrader van Sranan !


  Maak melding

 18. 11 maart 2015

  De kern van de zaak en bewijs is ”hebzucht” en geen terrorisme !

  Dino B. heeft bekend en hoeft daarop niet verder gereageerd te worden.

  Maar zien wij die hebzucht niet terug bij politieke leiders en politieke dragers in Suriname ? Ja toch ??

  Hoe zal deze ‘vijand van de geest’ in de toekomst bij al deze politieke leiders en politieke dragers bestreden moeten worden?

  Voor een paar Amerikaanse dollars of Euro’s het Surinaamse volk verraden of negatief in het nieuws te brengen ! Ja, daar zullen alle Surinamers in Suriname eens goed met elkaar in discussie gaan. Geldt ook voor de Surineds in Nederland ! Want hebzucht en verraad tieren hier ook welig in Nederland.
  Srika


  Maak melding

 19. @ Sjang
  Zelfs als je gescheten hebt durf je nog, ondanks de bruine streep tussen de twee moten, dat je niet gescheten hebt.
  Zelfs als je aan het vissen bent, tijdens de gesloten periode, op kwie kwie dan nog zeg jij aan een ambtenaar “mi no oekoe kwie kwie, mi lerie worong swing”.
  Je bent een ontkennende fruitvlieg in de Surinaamse samenleving


  Maak melding

 20. Zo de fronters hebben hun feestje gehad.

  En nu 16 jaar met een beetje goed geluk zit hij over een jaar of 5 of 6 weer in Paramaribo.

  De grote verlosser voor de verkiezing van 25 mei waarop ze hadden gehoopt is uitgebleven.

  Nu mag sandopie en de hele vhp zijn excuses gaan aanbieden want volgens deze kwakzalver(s) was Bouterse bezig Hezbollah naar Suriname te brengen. Deze beschuldiging is door de rechter van de tafel gebonjert.


  Maak melding

 21. maar dat geldt voor het overgrote deel van de regering: gedreven door hebzucht …. en geen tegenmaatregelen, misschien moeten er nog een paar mensen naar amerika met vakantie.


  Maak melding

 22. en nu dan ook nog schaamte van de vader: had hij zijn jaren uitgezeten, dan had de zoon dit niet hoeven doen. had hij wellicht beter opgevoed geworden.

  maar goed, wij gaan straks eten van dino, ben ik ook uitgenodigd?


  Maak melding

 23. Zijn zus Peggy is al een tijdje terug uit Nederland vertrokken om de belangen van Dino te contnueren dan wel veilig te stellen. Dino was in SU in alle stilte al een behoorlijke rijke man geworden.


  Maak melding

 24. Iedereen die Surinamer is en zich Surinamer voelt, schaamt zich diep, alleen papa, zwijgt in alle talen, ik vraag me af of papa nog steeds zo trots is en nog steeds vindt dat zoonlief een goed voorbeeld voor de Surinaamse jeugd is?

  De verdediging overweegt in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. Wie zal dat betalen?

  https://www.youtube.com/watch?v=y5Yei7oG40k

  Door dit gezeik, dat niet nodig was als we met een minder hebzuchtige familie te doen hadden, wordt onze staatskas steeds leger, de luchtkastelen en droomspoorlijnen van papa schuiven mee met de terugwijkende horizon. Straks wil papa niet vijf jaar, maar nog 15 jaar erbij, om zijn hersenspinsels te realiseren.


  Maak melding

 25. De Verenigde landverraders komen van een koude kermis thuis!

  De champagne hebben ze maar laten liggen want het is iet geworden wat ze graag hadden gewild 3x levenslang of zoiets.

  Schuldbekentenis terecht of onterecht is een vast onderdeel van het VS systeem; doe je dat niet, dan hang je bij voorbaat.

  Sterkte ermee Dino en ik hoop dat je de les goed geleerd hebt.


  Maak melding

 26. Hallo,meneer,of mevrouw Koos.
  Ga naar youtube en zet Bouterse in Zuid-Afrika dan zal je zien met wie hij staat te praten.
  Dino Bouterse is een Surinaamse onderdaan ik mag voor hem opkomen.
  Nederland komt overal in de wereld op voor zijn onderdaan,maak niet uit wat ze gedaan hebben.

  Ik zie een echte Surinamer als mijn familie waar dan ook ter wereld.


  Maak melding

 27. Laat die schoft wegrotten! Hij heeft de Suriname al genoeg beschaamd. Gelukkig kan hij nu niet meer schade berokkenen aan de staat. Gevaarlijke Dino Bouterse achter tralies, wat een zegen voor Suriname.


  Maak melding

 28. Persoonlijk denk ik dat het diep schamen en spijtbetuiging gericht is aan zijn vader, de President van Suriname, de NDP en alle oprechte en vaderlandslievende Surinamers.

  Aan de rest van die hypocrieten moet hij denken kiss my ass.


  Maak melding

 29. @Sabidirie
  Als ik net als u speculeer op wat de gevangene Bouterse Junior dacht bij de verklaring zich te schamen en zijn spijtbetuiging denk ik dat het er meer op neer komt:

  1) Papa sorry dat ze me gepakt hebben, sorry dat ik wijze lessen niet helemaal goed begrepen heb en sorry dat ik dacht op eigen voeten slechte dingen te kunnen doen zoals illegaal paspoorten uitgeven en narcotica te exporteren. Sorry Pappa dat ik mijn training hebzucht, smokkelen en roven niet succesvol heb afgerond en Sorry Pappa dat ik voorlopig niet beschikbaar ben voor onze familie onderneming.

  2) In schaam mij was meer voor de buhne en de vervolg onderhandelingen. Een beetje voor het masseren van justitie zodat ze daar een wat betere cel reserveren, studie faciliteiten regelen in plaats van corfee diensten en vooral om de VS te overtuigen laten we hem maar terug sturen want vasthouden is kostbaar.

  Afu Sensie.
  Natuurlijk wordt Gevangene Bouterse Junior vervroegd vrijgelaten, waarom zouden ze in de VS investeren in het bewaren van deze gevangene.
  Edoch bij repatriatie over een jaar of 6 krijgt hij een boodschap mee. We hebben je in de gaten. Doe nog 1 keer zo iets binnen of buiten Suriname en wij weten het. Zodra jij je neus buiten Suriname laat zien ben je de rest van je leven van ons en moet je corfee diensten draaien bij de zwaarste boeven die wij hebben.

  Beste fans van de familie B. dit is natuurlijk een enorme blamage. Hebzucht en Overschatting hebben Suriname heel veel schade berokkend.


  Maak melding

 30. 11 maart 2015

  Waarom zoveel haat op dit forum?

  Dino B. heeft bekend en het draait hier alleen maar om ongecontroleerde hebzucht voor Amerikaanse dollars.. Is Dino B. er in geluisd? Misschien!

  Wanneer komt er op dit forum een item over de aanstaande verkiezingen in Nederland. Is dat niet belangrijker dan het bericht over Dino B.

  Surineds, let op jullie belangen hier in Nederland !! Op wie of wat moet je straks stemmen?

  Maar Henk Molenaar zit zeker al bij de PVV. Esmeralda, gedenk vriend Henk Molenaar !!!!
  Srika


  Maak melding

 31. De Landverrader DINO zijn Suri-nationaliteit ontnemen en terugsturen naar zijn vaderland HOLLAND !

  Meneer heeft de Nederlandse nationaliteit, is in Nederland
  geboren !

  Vandaar dit verraad ! Desi de Hollander had ons Land al
  verraden met zijn Oranje-coup, gepleegd SAMEN met
  Nederland !

  PS : Wanneer komt de deal met Obama om strafver-
  mindering te krigen naar buiten ??? Teki yu ai luku !


  Maak melding

 32. Mooi voor hem dat hij landbouw kan studeren daar. Maar tegen de tijd dat hij terugkeert naar Suriname is al het landbouwgrond in bezit van de Chinezen. Dus hij kan beter voor wat anders studeren. Ruimtevaart bvb.


  Maak melding

 33. Ik schaam mij diep, dieper, diepst. Dit zullen zijn advocaten hem natuurlijk hebben ingefluisterd om indruk op de rechter te maken.

  Het probleem met ons mensen is dat wij de schaamte niet op het juiste moment voelen, nl op het moment dat het ons kan weerhouden een verkeerde daad te plegen. Schaamte komt ook altijd te laat. Het komt nadat het jou of jouw slachtoffer geruineerd heeft. Het lijkt wel een Marokkaan die altijd te laat komt (op het werk).


  Maak melding

 34. Zijn vader desi gaat een verzoek indienen bij de rechtbank in om zijn zoon in Suriname santo boma ( 5 ***** hotel) zijn 16 jaar straf uit te dienen.

  Want na 16 jaar moet hij president van de republiek Suriname worden.


  Maak melding

 35. @ Sjang: denk dat je ook landbouw kan geen studeren. Het begrip onkruid wordt daar uitvoering besproken..misschien leer je nog wat daar !!!!!!!!


  Maak melding

 36. hebzucht of niet door hem te doen zou Hezbollah in Su bijna gestationeerd zijn ZEG alsof het niets is noh… idd Dino je bent een landverrader die ons mooi Suriname keihard zou verkopen 🙁 zoals een slaaf verkocht werd in de slavernij :/


  Maak melding

 37. Tja…………………………..Satudarah groep beweegt zich ook in Suriname.
  Klaarblijkelijk is Suriname het oord geworden voor bendes die in het buiteland als criminele organisaties worden bestempeld, zoals Satudarah, hebben nu vrij plaats in Suriname.
  Deze wereldwijde organisatie is bekend om haar drugs gerelateerde activiteiten: afpersing, liquidatie, witwassen, etc

  “Suriname qua vadis”.


  Maak melding

 38. Als hij vrijkomt dan kan hij een gooi gaat doen naar het presidentschap. Niets is onmogelijk in Suriname, dat hebben we wel gezien met de overwinning van zijn vader.


  Maak melding

 39. Het is een schande voor Suriname als land en omdat deze man zijn vader de president is van het land.Hij wilde nog sneller rijk worden net als zijn vader die Suriname failliet heeft gemaakt.Waar zijn al die reserves van het land gebleven meneer Bouterse de president.Geef het volk een eerlijk antwoord.


  Maak melding

 40. Alleen de naam Bouterse is een gevaar in Suriname voor de hele bevolking.Men denkt direct aan de december moord in Suriname.Het verwonderd mij niet dat die zoon opgepakt is en opgesloten.Dat is de geld wolf van Suriname.Zo vader zo zoon.


  Maak melding

 41. dit is god werk , er lopen zoveel kinderen rond die hun vader nooit hebben gezien, omdat hun vader is vermoord door bouterse en zijn bende , bouterse wilde met zijn kinderen netjes genieten , maar hij vergeet dat de anderen kids nooit meer konden genieten van hun vader , laat dino daar verrotten
  suriname heft zulke boeven en moordenaars niet nodig
  suriname is elke bankroet gemaak door bouterse
  het hele land is leeg geplunderd door de bende van bouterse


  Maak melding

 42. Niet alleen zoon Bouterse denkt alleen maar aan geld die vader ook als president en daarom zijn al die reserves van Suriname 1.3 miljard USD verdwenen in zijn zak en in het buitenland op buitenlandse rekeningen want hij kan het niet verantwoorden.Deze man heeft Suriname vernietigd.Het arme volk die zoveel vertrouwen hadden in hem zit nu te janken.Ze moeten de FBI vragen om uit te zoeken waar al die Usd gebleven zijn.Dat is mijn advies.


  Maak melding

 43. Het valt mij op dat papa niet meer naar het buitenland gaat! Met uitzondering even voor een bezoekje met de ministers van Buitenlandse Zaken naar de ,jaarvergadering van de staatshoofden in Guyana!Maar hij ging niet naar de jaarvergadering van de VN, noch op de 90 jarige verjaardag van zijn goeroe Fidel Castro noch naar de openingsceremonie van de Olympische spelen. Hoe zou dat komen? Weet iemand dat?


  Maak melding

 44. Het is een zegen voor Surinamer dat deze duivel vast zit in Amerika en nu die vader nog dan is Suriname bevrijd van deze duivel want zolang deze man de president is van het land komt het nooit meer goed.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 45. En ik moet 16 jaar belasting betalen om voor zijn jail skont hier in Amerika te zorgen terwijl zijn Familie in SME als royalty leven.


  Maak melding

 46. Dino moet zn smoel houden…en uitzitten.
  Als hij niet gepakt was dan ging hij gewoon door,want in suriname deed hij wat hij wilde onder vleugels van papa moordenaar!
  Ik vraag me af of ook hij niet gemoord heeft…de bouta gen zal hij toch wel hebben.
  Dus dino lik me go..en kom niet zeggen dat je berouw hebt omdat strafoe hebi…your a damn pussy.
  Bij deze leer je je engels ook bij spijkeren..
  Wees een kerel en kow swari


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.