Boete voor racistische reacties onder foto donkere voetballers

22

Drie mensen die racistische teksten op internet hadden gezet onder een selfie van voetbalinternational Leroy Fer kunnen onder een rechtszaak uit komen als ze 360 euro betalen. De drie komen uit de regio’s Den Haag, Rotterdam en Breda, zegt het Openbaar Ministerie.

Fer zette in november een foto op Instagram van hemzelf en acht andere donkere spelers van het Nederlands elftal. Die foto werd later ook op Facebook gezet, wat leidde tot een stroom aan reacties, waaronder ook racistische, over apen, slaven en Zwarte Pieten.

De politie las alle reacties en kwam tot de slotsom dat er vier racistisch waren. De schrijvers van drie daarvan konden worden opgespoord.

pietelftal


22 REACTIES

 1. Henk Molenaar en stormfrontvriendjes en ook onze koloniale huisnegertjes zullen zich gauw melden om de boel te bagatelliseren en hun witte baasjes te verdedigen.


  Maak melding

 2. Vlieg toch met je Rocket naar de maan.

  Iedere weldenkend mens keurt racisme af. Als je gevoel in je donder had gehad nam je ook afstand van (massa) moordernaar en coke smokkelaar Bouterse. Je bent wel als de kippen erbij om fatsoenlijke formummers te veroordelen maar intussen is je paarse nest zo bevuilt dat de honden geen brood van lusten. Wil je nog op wijzen dat Desi een nakomenling is van een Zeeuwse slavenhouder, zgn jouw koloniale huisneger.

  Have a nice day


  Maak melding

 3. Lees de reactie van Koos en voel het pure racisme. Dit is typisch Nederlands. Roepen dat je geen racist bent en direct met het vingertje naar anderen wijzen om de aandacht van jezelf af te wentelen. Zie hoe weinig reacties de Nederlandse politie racistisch vindt, dat noemt men geïnstitutionaliseerd racisme. Racisme is Nederlandse cultuur. Dat merk je, dat zie je, dat hoor je, dat lees je, dat voel je. Alleen de WITTE Nederlanders merken, zien, horen, lezen en voelen dat niet, daar zij daar niet meer toe instaat zijn.


  Maak melding

 4. @Koos

  Ik kan geen enkele reactie van jou vinden waar jij racisme afkeurt. INTEGENDEEL.

  For your information:

  1) Housenegros zijn koloniaal geconditioneerde afstammelingen van de slaven die opkijken tegen hun witte baasjes en die altijd zullen verdedigen.

  2) Bouterse behoort zeker niet tot die groep. INTEGENDEEL.

  3) Bijna alle Afro-Surinamers hebben een beetje Zeeuws bloed en daar kunnen ze echt niks aan doen.

  4) Onze grootste held Boni was zelfs een halfbloed maar heeft jouw fascistische voorouders heel veel problemen bezorgd.

  5) Bouterse is onze moderne Boni.


  Maak melding

 5. @Koos
  Koos jij bent degene die moet oprotten als je tegen andermans mening uiting bent., Rocket heeft gelijk. deze mensen hadden voor de rechter moeten komen en een boete plus taakstraf moeten krijgen. Wedden dat als het Marokkanen waren die dit tegen joden hadden gedaan dan waren ze gegarandeerd opgepakt en hadden ze boete plus taakstraf gekregen. Maar ja het zijn de ROZE Nederlanders die hun traditie uitoefenen en die hebben nou eenmaal de privilege om in de voetsporen van hun voorouders te lopen.


  Maak melding

 6. Whahaaa het schuim staat weer op de lippen van de paarse kliek. Wederom wordt de racisme troefkaart weer gespeeld.
  De inhoudelijke discussie blijft uit.


  Maak melding

 7. @Por denki Bouta is Hoofd-House-nigger, samen met
  Holland coup gepleegd op onze rechtsstaat !
  Moet eigenlijk zijn Onze Eigen Hoofd-Hous-Nigga-Ptata,
  want Desi had had toen nog Nederlandse nationaliteit !

  Daarbij komt nog dat hij afstamt van de Zeeuwen !
  (heeft Srananvolk verraden aan zijn Hollandse vaderland)

  Boni nooit no kiri egi kondreman !

  Dussss, grootste pleger massamoorden op eigen mensen,
  nooit no kan tron vrijheidsstrijder ! strijder dji egi saka, ya !

  Sribi srafu un wiki !

  PS : Tamara na Desi-Dino dey na strafu-krutu ini USA !
  Moro NDP-hebi o doro hezbiting !

  No criminals in charge in the Republic of Surinam !


  Maak melding

 8. Nederland treed in het algemeen zwak op tegen racisme met deze keer het incident rondom het Nederlands elftal buiten beschouwing gelaten. Daarom meer dan een milde geldboete kon het door Nederland alom geprezen justitieel apparatus niet vinden tegen zinloos denigrerend internet geweld. Simpelweg omdat het Nederlandse strafrecht racisme slecht definieert. Racisme wordt door het opleggen van geldboetes door Nederland dan ook niet beschouwd als een misdrijf maar als een kleine pietlullige overtreding.

  Dit allemaal komend uit een land waar procentueel het hoogst aantal joden zijn gedeporteerd in vergelijking met andere landen tijdens W.O. 2, een land met een beladen slavernijverleden, een land die prat gaat op Anne Frank.

  Als de verdachten in verzet (=bezwaar) gaan tegen de opgelegde boetes is nog maar de vraag of die überhaupt stand houden.
  Hier hoor je niemand over!


  Maak melding

 9. @Koos

  “Whahaaa het schuim staat weer op de lippen van de paarse kliek. Wederom wordt de racisme troefkaart weer gespeeld.
  De inhoudelijke discussie blijft uit.”

  Met diehard racisten van de stormfrontkliek is geen inhoudelijke discussie mogelijk. En volgens mij gaat het artikel over racisme en niet over paars. Koos, je hebt geen argumenten en je gedraagt je als een echte betweterige polderneanderthalertje die de weg volledig kwijt is.


  Maak melding

 10. @Lucien en Frontliner, wat mij op valt is dat jullie paarse aanhang een patent proberen te claimen op racisme. Alleen een zwaar minderwaardigheidscomplex kan dit streven verklaren. En maar wijzen met het vingertje naar Nederland, intussen wel de handjes ophouden bij de blanken voor allerlei projecten en subsidies. Suriname heeft van het bedelen een ware kunstwerk gemaakt.

  De 3 mensen die racistische teksten op internet hadden gezet kunnen onder een rechtszaak uit komen als ze 360 euro betalen. Prima statement van de nederlandse justitie. Overtreedt je wet in Nederland dan krijg je straf, zo simpel is het.

  In Suriname krijg je voor massa moord amnestie. Een zekere Belfort probeert met oproepen zware criminelen hun straf te laten uitzetten en met een beetje mazzel worden ze vervroegd vrijgelaten. Ik zou zeggen zoek de verschillen tussen Nederland en Suriname. En nog een aanbeveling voor de paarse aanhang als Nederland je niet bevalt boek dan aub een enkele reis terug naar Suriname. Genoeg vluchtelingen die Nederland wel omarmen. En wat mij betreft zijn die welkom mits ze een positieve bijdrage leveren aan de nederlandse samenleving.


  Maak melding

 11. @Koos

  Hoezo bedelen? Suriname krijgt nog 1200 miljard euro aan achterstallig loon van Nederland. En komt het niet bij je op dat de meeste Surinamers in Suriname wonen en niet in Nederland. Ik zou voor geen goud in jou zieke racistisch hol willen wonen waar ministers en staatssecretarissen dealtjes sluiten met drugscriminelen om hun zakken te vullen en moslims en buitenlanders als oud vuil worden behandeld. En over vluchtelingen in Nederland kun je maar beter je mond houden want die worden als honden behandeld en hun kinderen tegen de regels in gevangenissen opgesloten. Ken jij soms ook het verhaal van de balk en de splinter? Ik ben het eens met Lando, je hebt geen argumenten en je gedraagt je als een echte betweterige polderneanderthalertje die de weg volledig kwijt is


  Maak melding

 12. Ach koos is maar een zwakbegaafde fronter, in alles ziet hij paars, momenteel is hij weer paars van woede omdat de NDP een paarse kleur heeft.

  Stel je eens voor hoe koos zijn dagelijks leven eruit ziet.


  Maak melding

 13. Allen,

  Een echte racist zegt ook altijd ter verdediging: jullie gooien het altijd op racisme.
  Discriminatie is voor mensen die zich minder voelen dan andere, anders discrimineer je niet.
  Succes.


  Maak melding

 14. Het inetrnet is een beerput van porno en racisme.
  Het is dus niet moeilijk om een waar ook ter wereld een zooitje onzin op te zoeken.
  Gelukkig hebben we in Nederland het MDI en worden dit soort figuren vervolgd.
  Nu nog in Suriname zo,n instituut.


  Maak melding

 15. @Koos
  Een zekere Belfort probeert met oproepen zware criminelen hun straf te laten uitzetten en met een beetje mazzel worden ze vervroegd vrijgelaten. Ik zou zeggen zoek de verschillen tussen Nederland en Suriname.

  Gevonden Koos, het was niet zó moeilijk: Opstelten en Teeven
  Nu ga je mij waarschijnlijk ook paars noemen.
  Jammer, maar ik ben verre van dat.

  @Tedje
  Gelukkig hebben wij in Nederland het MDI.

  Die hebben Koos, Hans, Henk etc nog niet ontdekt op Waterkant.


  Maak melding

 16. Allen,

  Nee volgens bepaalde mensen op deze forum, zijn er alleen criminelen in Suriname,Opstelten en Teeven zijn geen criminelen.
  Dat noem je dus: Met twee maten meten.
  Kijk naar je eigen zootje voor je je uitlaat over anderen.
  SUCCES !!!!!


  Maak melding

 17. @koos

  Wat doet deze fascist op dit forum. Als Hitler een Nederlander was geweest dan was er geen europese jood nog in leven. Kijk een keer in de spiegel. dat doen jullie hollanders nooit. Waarom zouden wij nog naar jou moeten luisteren. Die tijd is allang voorbij.


  Maak melding

 18. Justitie zegt dat ze maar 4 reacties konden vinden die strafrechtelijk aagepakt kunnen worden. Is dit geloofwaardig? Hoeveel reacties waren er in totaal en hoeveel reacties hebben 90% overeenkomst met de 4 ‘strafbare’ reacties? Niemand die het kan controleren!
  Niettemin is het goed dat er actie is ondernomen. Justitie beseft ook dat als ze niks doen tegen blank verbaal en fysiek geweld en alleen Syriegangers gaan straffen, dat de kans bestaat dat veel jongeren uit de allochtone groepen kunnen gaan radicaliseren en nog erger: samenwerken!! Dan wordt mogelijk het spionage- en infiltreerwerk van de Dienst natuurlijk een stuk kostbaarder, tijdrovender en ingewikkelder en de pakkans lager, met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 19. Er zijn heel wat racistiese reacties op de facebook page van de ware tijd t.a.v.het nieuwsbericht dat parlementarier gajadien de president van suriname oproept op te stappen ivm veroordeling van dino. Veel van deze racistiese uitspraken komen uit Holland. Hopelijk gaat men daar ook deze racisten aanpakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.