Bewijs van geknoei met grond verdwijnt op ministerie

27

PARAMARIBO, 9 mrt – Op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is ‘gevoelige’ informatie verdwenen. Dit meldt de Times of Suriname. Documenten waarmee bewezen zou kunnen worden dat geknoeid is bij de uitgifte van grond, zijn niet te vinden.

Het betreft parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) die genoemd wordt in een strafrechtelijk onderzoek. “De politie heeft informatie opgevraagd over verschillende klachten van burgers die zijn ingediend. Het gaat om vermeende corruptie die is gepleegd door de parlementariër. Ik kan niet veel daarover zeggen, maar de documenten zijn verdwenen”, zegt minister Steven Relyveld. Het onderzoek gaat intussen door.

Burgers hebben Jogi aangeklaagd bij de politie. Er zou geld zijn betaald voor het verkrijgen van een stuk domeinland. Dat was nog tijdens de regering van president Ronald Venetiaan. Jogi beweert dat het niet zijn schuld is dat de grond niet is verstrekt. De overheid zou in gebreke zijn gebleven. Volgens Relyveld is er al aardig wat belastend materiaal verzameld: “Ik hoop dat de persoon in kwestie zijn democratisch recht mag uitoefenen op vijf en twintig mei (verkiezingsdag, red.).”


27 REACTIES

 1. Iedereen weet dat Jogi een geslepen manipulerende VHP Rat is die naar onbetrouwbaarheid STINKT, wat mijn zorgen maakt is de lange armen van de VHP netwerk die het mogelijke maken dat bewijsstukken verdwijnen. Dit hebben we gezien bij Santhoki toen de 2 koffers drugs waarmee zijn ex-vrouw werd opgepakt spoorloos verdwenen, ik maak me echt zorgen om deze situatie dat ondanks dat de VHP niet regeert ze toch instaat is de boel te besturen van afstand via hun puppets. Bouterse moet met spoed de VHP netwerk in heel Suriname ontmantelen anders zie ik de corruptie niet stoppen als zulke mensen dit kunnen blijven doen. Deze mensen zijn een gevaar voor de economische weder geboorte van Suriname !


  Maak melding

 2. strom in een glas water. niet de eerste keer. het is mijpersoonlijk overkomen, maar gelukkig mi no sribie. die netwerken van … en … daar moet voor eens en voor altijd opgeruimd worden.


  Maak melding

 3. De zoveelste beschuldiging door paars maar ook nu ontbreekt elk bewijs. Als het werkelijk waar was dan hedden die mensen ook stukken die ze konden overleggen. Lijkt mij dat de zaak maar voor de rechter moet komen zodat de vals beschuldigers voor meineed aangepakt kunnen worden.
  Deze regering zit er bijna 5 jaar en nu vlak voor de verkiezingen komen ze met dit verhaal. Denken ze werkelijk dat de mensen zo stom zijn?? Ja zij zelf duidelijk wel !!!


  Maak melding

 4. @Frontliner
  Begrijpt u wel wat u opschrijft.

  U zegt feitelijk dat de president en zijn regering ondanks 4,5 jaar regeermacht niet geregeerd hebben om dat een oppositie partij met ongeveer 8 zetels in de DNA zou kunnen bepalen wat er op de ministeries gebeurt.

  U geeft de president een brevet van onvermogen.


  Maak melding

 5. Het zoveelste bewijs dat Frontliner voorstander is van een totale dictatuur:

  “Bouterse moet met spoed de VHP netwerk in heel Suriname ontmantelen anders zie ik de corruptie niet stoppen als zulke mensen dit kunnen blijven doen. Deze mensen zijn een gevaar voor de economische weder geboorte van Suriname !””

  Wat een gek….


  Maak melding

 6. Relyveld, ook zo’n knieler, speelt plotseling voor PG/OM en
  Rechter ! Ken uw plaats en positie in de democratie !

  Maak grondzaken totaal transparant, vanaf de jaren tachtig
  en zet zaken recht ! Voer zwaardere straffen in voor
  knoeierijen met administraties en administratieve stukken/
  bescheiden !

  Kan onderdeel zijn van een stevige Anti-corruptiewet !
  Maar daarover zwijgen NDP en Relyveld !

  PS: Morgen zwijgt de USA-rechter niet !
  DINO krijgt flink vonnis, zelf gezocht en mogelijk door
  corrupte Sranan diensten ! Men mag geen toezicht
  uitvoeren/houden op Dino, volgens de president !
  Dit is het RESULTAAT !


  Maak melding

 7. @Frontlijnertje Het VHP-netwerk heeft de december-
  massamoord gepleegd en ook de Moiwana-massamnoord !

  Het VHPnetwerk heeft de staatskas tijdens Desi-regering leeggeroofd !

  Het VHP-netwerk is NU bezig al onze staatsreserves te
  verkwanselen !

  Het VHP-netwerk heeft ervoor gezorgd dat Desi zijn 20.000 huizen niet heeft gebouwd !

  Het VHP-netwerk heeft ervoor gezorgd dat Dino drugs en
  wapens is gaan verkopen. Heeft hem tot terrorist gemaakt !

  Zuster, geef Frontlijnertje een extra spuitje !


  Maak melding

 8. Mensen, ik hoop dat jullie goed begrijpen wat Relyveld met z’n laatste quote in bovenstaand bericht probeert te zeggen !

  Maw, er is voldoende bewijs om M Jogi nog kort voor de verkiezingen van z’n bed te lichten en op te sluiten wegens oplichting, malversaties, verduistering en criminele activiteiten.

  De VHP doet er het beste aan om Jogi nu terug te fluiten en vragen om al de mensen die hij heeft opgelicht terug te betalen.
  Doet de VHP dit niet dan zal zij meegezogen worden in de vrije val van Jogi kort voor 25 Mei ’15, hetgeen de partij vele stemmen en kiezers zal kosten.

  Of zou de VHP ook kunnen kiezen om Jogi op te laten pakken en hem dan te royeren als lid & parlementarier van de VHP wegens schending van de integriteitscode of conduct van de partij, want dan zijn ze in één keer van hem af.

  Juist de partij die haar mond vol heeft van bestrijding van corruptie en criminaliteit blijkt zelf top criminelen in haar top te hebben.

  Niet voor niets heeft de voorzitter van de NDP enkele maanden terug op een podium gezegd dat hij in staat is om de helft van de VHP top op te sluiten !

  Mensen, let op uw zaak en lees c.q. begrijp goed wat er wordt gezegd.


  Maak melding

 9. jojo iedereen begrijpt inmiddels al dat jij heel veel moeite heb met begrijpend lezen.

  Wat wordt gezegd is dat de corrupte tentakels van de partij met 8 zetels veel dieper zijn in de samenleving dan iedereen had gedacht. Vandaar de oproep omdat het te ontmantelen die groep.

  Trouwens je reactie geeft ook duidelijk dat je geen flauwekul hebt van democratie, volgens mij denk je echt dat de President een soort superminister is die verantwoordelijk is van alles en nog wat op een ministerie, de ministers zelfs zijn niet verantwoordelijk, het is de President.

  Ik hoop dat je het verbazingwekkend vind dat Opstelten en Teeven zijn afgetreden en niet Rutte of Willem Alexander.


  Maak melding

 10. Werkelijk te absurt voor woorden. Suriname pretendeerd een democratische rechtstaat te zijn waarbij trias politica een groot goed is.

  “Er al aardig wat belastend materiaal verzameld”

  Suriname heeft in Steven Relyveld een nieuwe Procureur gevonden. De verdacht is door deze minister nu al veroordeeld.
  Krijgt de verdachte nog wel een eerlijke proces ?

  In met name dit soort zaken met grote maatschappelijke repercussie lijkt mij een publiek debat noodzakelijk. Echter politici moeten zich daar ver vandaan blijven. De rechtstaat wordt hierdoor geschaad. Wat Relyveld nu doet is een populistisch one men show opvoeren.


  Maak melding

 11. De VHP netwerk dient met wortel en tak uitgeroeid worden, waarvan de voorzitter de hoofddader is.
  Jogi woonde zelf in dienstwoning ondanks hij zoveel gronden heeft toegeeigend van derden.Santokie kan de verdwenen drugs niet eens verklaren.Enige wat hij kan is uitschelden. Wel probeert hij zijn arrogantie nu publiekelijk niet vertonen.Gajadien en Gangabisoensingh heeft huis ( paleis) gebouwd met ambtelijke salaris.Vraag is betaald OW zoveel aan het personeel?
  Vraag is


  Maak melding

 12. In elke democratie en rechtstaat zou men de VHP als een criminele organisatie verbieden.

  De Suirinaamse realiteit is helaas anders. De VHP heeft als criminele organisatie zoveel mogelijk mensen doen geloven dat zij de belangenbehartiger is van de Hindustanen terwijl iedereen weet dat de vhp de belangenbehartiger is van een handjevol families die alles wat los en vast zit zal stelen, tevens zijn het zwendelaars, witwassers, belastingontduikers, drugshandelaren enz. enz


  Maak melding

 13. Any Way De Hoofdmassamoordenaar en kliek moeten
  met wortel en tak worden uitgeroeid, dan zal Sranan
  verder komen dan 19.000 spoohuizen !

  Alle gestolen gronden en eigendommen vanaf 1980 terug-
  vorderen van de NDP-boeven !

  Desi kan de Verdwenen Zoon niet eens verklaren ! Tjek de
  gevolgenvan het zware srtrafvonnis, vandaag tegen Dino uitgesproken in de USA !

  Abrakadabri noch Desi kunnen verdwenen jaarbudget
  ministerie van OW verklaren !

  Pe a staatskasmonni de ! Pe deng monetaire reserves go ???

  Waar zitten de hoofddaders van de NEP-ammnestiewet ??
  Waar zitten de schenders van Onze Grondwet ??

  De hoofddaders die bij de staatsgreep hebben samengewerkt
  met de koloniale onderdrukker Holland, trachten de geschiedenisboeken te vervalsen !
  The man in the street weet BETER !


  Maak melding

 14. Wie hecht er enig geloof aan deze onzin. De huidige regering zit al bijna 5 jaar en heeft er al die tijd niets aan gedaan. Maar nu, vlak voor de verkiezingen, komen ze opeens met allerlei berichten over zaken die onde r de voorgaande regering gespeeld zouden hebben. En erger nog. We moeten ze op hun bruine ogen geloven want alle bewijzen zouden vernietigd zijn.

  Geloof je het zelf??? Het is te idioot voor woorden!! Het is een belediging aan het adres van het volk!! Denkt hij werkelijk dat iedereen zo dom is om zijn ongelofelijke onzin te geloven???


  Maak melding

 15. @Afu Sensie

  In elke democratie en rechtstaat zou men de VHP als een criminele organisatie verbieden. Bouterse heeft 5 jaar de tijd gehad om de VHP op te sluiten. Leg ons uit waarom dit niet is gebeurd. Nu vlak voor de verkiezing gaat men met modder gooien. Justitie heeft geen moet tegen de VHP. Ze zoeken spijker op laag water.


  Maak melding

 16. Het zal onder Kromosoeto gebeurd zijn.Want die is blind.Gaf Gopie 94000HA grond zonder gezien te hebben.
  Zo ook ABU DADA.Tekende voor uit betaling aan Ballast Nedam een miljoenen recu zonder dat hij het gezien had.


  Maak melding

 17. Srafu

  @Frontlijnertje Het VHP-netwerk heeft de december-
  massamoord gepleegd en ook de Moiwana-massamnoord !

  Het VHPnetwerk heeft de staatskas tijdens Desi-regering leeggeroofd !

  Het VHP-netwerk is NU bezig al onze staatsreserves te
  verkwanselen !

  Het VHP-netwerk heeft ervoor gezorgd dat Desi zijn 20.000 huizen niet heeft gebouwd !

  Het VHP-netwerk heeft ervoor gezorgd dat Dino drugs en
  wapens is gaan verkopen. Heeft hem tot terrorist gemaakt !

  Zuster, geef Frontlijnertje een extra spuitje !>
  >
  >
  Srafu Hou op met dementeren parkison patiënt!
  Toen Bouterse president werd was de staatskast leeg, Bouterse had onbetaalde rekeningen die hij met een lege staatskast betalen zoals gewoonlijks hebben jullie frontjes geheugen verlies maar er zijn nog oud3e artikelen over dit onderwerp op internet!.
  Zijn jullie vergeten dat Bouterse president Venetiaan vroegst waar was die volle staatskast waar frontje steeds over repte maar Venetiaan schoof de schuld naar de overleden Surinaamse centrale bankdirecteur. SRAFU je bent net als al die frontjes keihard aan het liegen en ik zal mijn tijd niet aan leugenaars besteden , zoek je aandacht ergens anders.


  Maak melding

 18. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, het ordinaire moddergooien gaat gewoon door. Heeft Relyveld een 5 jarig mankement aan het geheugen gehad en is hij nu op wonderbaarlijke wijze hersteld? Ook deze figuur Relyveld kan niet beter dan gissen, denken, aannemen, van horen zeggen etc, een en al verdachtmakingen.
  De tijd zal het ons leren.

  @sabidirie,
  Je opmerking jegens JoJo dat hij problemen zou hebben met begrijpend lezen kan ik absoluut niet plaatsen. Let beter op jouw ” begrijpend” schrijven!


  Maak melding

 19. @Sabidieri
  U maakt het brevet van onvermogen van de regering nog groter.

  U stelt dat ondanks 4,5 jaar regeren deze regering, wegsturen van ambtenaren, herbenoemen en negeren van de oppositie ze nog steeds geen grip hebben op de regering en het land.
  U doet alsof de VHP is staat zou zijn binnen de regering corruptie te organiseren en uit de handen van justitie te blijven. Hoe onbekwaam maakt u de regering.

  Ten aanzien van Democratie en de werking daar van hoeft u mij als bestrijder van de 4de macht (de top ambtenaren) weinig te leren. Ik ken de beperkingen van de democratie.

  Tot slot. Dat Opstelten en Teeven in het pak genaaid zijn door een ambtenaar is mij reeds geruime tijd duidelijk. Dat Rutte hiervoor niet aftreed is mij ook duidelijk en aangezien Willem Alexander geen regerings verantwoordelijkheid is elke reactie daarop zinloos.


  Maak melding

 20. wanneer komt er een onderzoek naar al de ontwikkelings gelden vanaf 1975 , toen somo en papa lachman de helft van hun soort met tassen geld naar holland stuurden , ik ben benieuwd …………… houd de dief ……….


  Maak melding

 21. Het zal niet de eerste keer zijn dat bewijs verdwijnt door de overheid. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Eerst drie keer nadenken voor je voor de overheid wil werken. Bij de overheid pesten ze elkaar helemaal kapot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.