Pertjajah Luhur: bijdrage Surinaamse vrouw overal merkbaar

2

PARAMARIBO, 8 mrt – “De bijdrage en de aanwezigheid van de Surinaamse vrouw is overal merkbaar, maar nog niet door eenieder erkend en gewaardeerd. Toch putten wij hoop uit de wezenlijke verbeteringen op dit gebied.” Dit stelt de politieke partij Pertjajah Luhur in verband met de Internationale Dag van de Vrouw.

De situatie van de Surinaamse vrouw is hoe dan ook verbeterd de afgelopen tijd. “Helaas zijn er nog belangrijke zaken waaraan harder gewerkt moet worden. In dit kader moeten wij de uitdagingen onderkennen, waarmee de vrouw dagelijks te kampen heeft”, aldus de partij van Paul Somohardjo. Als prioriteit wordt onder meer genoemd de rechtsbescherming van vrouwen. Dit geldt ook deelname aan het openbare leven, onderwijsprestaties en gendergelijkheid.

Binnen de Pertjajah Luhur zijn serieuze stappen ondernomen om vrouwen ruimte te geven zich te profileren. Het beleid is vanuit de gedachte van gelijkheid en gelijkwaardigheid gestoeld op gelijke deelname van mannen en vrouwen op bestuurlijk niveau. Pertjajah Luhur blijft werken aan betere omstandigheden voor vrouwen. Dit dan via het stimuleren van ondernemerschap en versterking van het gezin “als hoeksteen van de samenleving.”


2 REACTIES

  1. Pertjajah La- hoers vinden jullie niet dat het wat aan de late kant is, toen het mogelijk was konden jullie het niet verwezenlijken maar de vrouwen misbruiken wat tot nu gebeurd en de amnestie wet was boven alles, dus ophouden jullie.


    Maak melding

  2. PL vertel ons hoe gaat jou partij de levens van de Javaanse vrouw verdedigen en beteren wanneer de Javaans vrouw scheiden van hun Javaanse mannen en voor vrijheid kiezen dood eindigen. Wat gaat de PL hier aandoen want elk vrouw heeft de vrijheid om haar keuze te maken en voor vrijheid en zelfwaardigheid tegaan zonder het met de dood te beknopen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.