VHP: eensgezind optrekken tegen het kwade

22

PARAMARIBO, 6 mrt – “Laten we vanaf nu eensgezind optrekken om met het kwade, zij het op dit moment slechts symbolisch, maar later op een bestemd tijdstip af te rekenen.” Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, in verband met hindoefeest Phagwa. Het gaat ook en vooral om het kwaad in de Surinaamse gemeenschap.

Vrede, veiligheid en welvaart is wat Suriname nu nodig heeft. “Laten we alvast bij ons zelf beginnen met het kwade dat in ons verborgen is, om die meteen van ons af te schuiven, teneinde een goed mens voor de gemeenschap te worden. Laten we als volk eensgezind, zoals de kleuren en geuren van Holi in elkaar opgaan, optrekken om het kwade uit te bannen”, stelt de partij. De symboliek van het feest is in deze tijd uitermate sprekend.

Niet alleen de poeder waarmee mensen elkaar bestrooien tijdens Phagwa, maar ook de kleur van de poeder heeft een betekenis. “Rood symboliseert de overwinning; Oranje staat voor tevredenheid en warmte; Roze voor blijdschap, geruststelling en hergeboorte; Groen voor hoop, vertrouwen en vitaliteit; blauw voor kalmte en rust; geel voor een vroom gevoel; en wit voor reinheid.” De poeder zelf leert dat het leven vergankelijk is.


22 REACTIES

 1. Bla bla bla bla bladi bladi bla …………VHP ! Maar wanneer komt meneer Chaan met een plausibel verhaal wat de VHP voor Suriname zal betekenen na 25 Mei 2015.

  Dit Holika verhaal is allemaal mooi en waar, maar na 25 Mei ’15 willen we weten wat de VHP voor ons kan betekenen en zal doen !

  Put your money where you’re mouth is Chandrika, en laat de mensen weten wat je zal doen naast ‘veiligheid, rechtstaat en bestrijding van corruptie’ !

  Sukkel !


  Maak melding

 2. Staat er in het partijprogram dat de bij regeringsdeelname na 2015 de nep amnestie wordt ingetrokken en dat het strafproces doorgang kan vinden.


  Maak melding

 3. W.Whome
  Terecht, opzouten met de moordenaars en de vrienden!!!

  Heeft deze OEN wel goed gekeken naar daar waar het allemaal vandaan hierheen is overgewaaid?

  Ik heb hoegenaamd geen vertrouwen in het hokken en samenklitten van gelijkgelijken! Kijk maar simpelweg naar de redenen waarom de S.V.B. geen ene millimeter vooruit komt en ons voetbal gegijzeld wordt gehouden door een select gezelschap.
  Ik ben voorts 11- en 12 maart 1982 NIET vergeten!


  Maak melding

 4. Milton, wanneer komt jouw Bouterse met een sluitende begroting om zijn sprookjes te financieren. Waar blijven die 18.000 nieuw te bouwen huizen, fly overs, diepzee havens, spoorlijnen, dijken, bruggen, wegen, cruise terminals en nog veel meer om op te noemen. Onder Bouterse zijn de monetaire reserves ook met een derde afgenomen. Ambtenaren en leveranciers worden structureel te betaald of zelfs helemaal niet. Ook criminaliteit is exorbitant gestegen. Mensen durven ’s avonds niet meer weg te gaan. Bouterse heeft het land naar de afgrond gebracht. Su wordt een 2e Venezuela.


  Maak melding

 5. Ik weet niet wie die Koos is maar hij schijn de weg kwijt te zijn Door onjuiste info .Hij woon niet in su dus waarschijnlijk of is hij een surinamer die doe alsof.maar zijn verhaal klopt van geen kanten.


  Maak melding

 6. @ Koos de Jong, Geef deze president nog 5 jaar, stem op NDP en jou stoutste dromen zullen worden bewaarheid !

  De monetaire reserves mogen ietwat afgenomen zijn, maar de Suri bevolking heeft tenminste vele veranderingen c.q. verbeteringen in het land mogen meemaken.
  Het ‘monie no de, monie no de’ gelul van de vorige regering naar de kleine man toe van weleer is afgelopen !

  Leveranciers die goederen aan de overheid leveren moeten niet zeuren want ze zullen hun geld heus wel ontvangen.
  Wie geen genoegen neemt met de betalingsvoorwaarden van de Suri overheid moet dan maar geen zaken doen met deze overheid en andere afnemers gaan zoeken !

  Over de criminaliteit van heden zou je moeten zwijgen beste Koos want die was tijdens de vorige regering veel en veel hoger.
  Er waren zelf geruchten dat VHP’ers toen (en nog steeds) criminelen betaalden om veelal ouderen te beroven, en op die manier paniek en chaos probeerde te zaaien.

  Toen de huidige regering aantrad en de criminelen hardhandig probeerde aan te pakken waren er zelf een stel NieuwFronters die die riepen dat de rechten van de criminelen werden geschonden en overtreden !!!

  Ergo, het NF is altijd voor de criminaliteit en criminelen geweest en is dus hiermee de theorie van de VHP als supporters van de onderwereld onderbouwd !


  Maak melding

 7. @Milton
  …… maar na 25 Mei ’15 willen we weten wat de VHP voor ons kan betekenen en zal doen ! ….

  Ja van de NDP weten we het al toch. Die gaat weer allerlei onzin beloven die ze toch niet gaat realiseren omdat ze het te druk hebben met feesten en de staatskas plunderen.

  Hoe hoog is de koers vandaag??


  Maak melding

 8. @Neus, binnen de NDP geldt; geen woorden maar daden ! Zij hebben een ‘hands on’ attitude en geen bla bla bla zoals de oude politici.

  De koers van vandaag beste Noso wordt niet bepaalt door deze president maar is geheel afhankelijk van hetgeen buiten Suriname gebeurd.
  De afgelopen weken en maanden zijn de prijzen van olie, gas, goud, zilver, platinum, palladium, de Euro, Zwitserse frank, Japanse Yen, Yuan renminbi, etc. etc internationaal enorm onderuit gegaan en is dat volgens jullie (anti-Surinamers) zeker ook de schuld van onze president Bouterse ?????

  Die arme man doet zijn uiterste best om Suriname buiten de internationale economische ellende en malaise te houden, hetgeen hem ook nog is gelukt.

  Give this gentleman another 5 (five) years and he’ll show the whole world how to elevate a small and tiny country !


  Maak melding

 9. @sweart

  “Ik weet niet wie die Koos is maar hij schijn de weg kwijt te zijn Door onjuiste info”

  Koos lijkt me een wannabe neonazi die graag voor inspiratie de website van stormfront opzoekt.


  Maak melding

 10. MiltonMiltonMilton, uit welke lijmpot snuif jij!
  Hoe blind en hardleers kan je zijn als je nog steeds niet door heeft dat DDB het land naar de rand van de afgrond heeft gebracht. Hoe blind ben je als je niet in kan zien dat DDB alleen maar om zichzelf geeft en zich verrijkt om, op het moment dat Suriname over “het randje” gaat de vlucht te nemen met medeneming van zijn “plunderopbrengsten”. De vorige regering heeft boodschappen gedaan en de maaltijd bereid! DDB heeft zich vervolgens vol zitten vreten en zich tegoed gedaan aan de champagne en laat het opruim-en vaatwerk over aan hen die straks gaan regeren! En oh ja, hij vergat ook nog te betalen! Snap je ??????

  P.S. “jullie anti Surinamers”, waar lees jij dat diegene die geen fan (lees: oppositie) van DDB zijn, anti Suriname zijn?

  @fraver. “wannabe neonazi”? Waar gaat het over!!


  Maak melding

 11. @milton

  @Neus, binnen de NDP geldt; geen woorden maar daden ! Zij hebben een ‘hands on’ attitude en geen bla bla bla zoals de oude politici.
  ======================
  Vandaar dat die oude zak omringt is door ouwe lullen en dat hij klaagt dat de eigenpartij niet deugd. Dat hij na 1 jaar nietsen een DOE-jaar beloofd waar vervolgens niets uitkomt.

  We zitten niet te wachten op paarse tories, luchtkastelen en de zoveelste eerste steen of dansie.


  Maak melding

 12. @milton
  Als de koers van een groot aantal van de door jouw genoemde zaken daalt dan zou de SRD moeten stijgen. Maar dat gebeurt niet.
  Als de koers van de SRD helemaal niet beinvloed kan worden door SU waarom heeft Hoefdraadnagel dan net weer een interventie van 20 Milj US$ gedaan??? Als het toch niet werkt is dit wanbeleid. Als het wel werkt dan is het noodzakelijk door eerder wanbeleid. Hoe het zij. WANBELEID dus.


  Maak melding

 13. @ Astaman & Neus, eigenlijk zou onze president Bouterse in de positie van (en op de stoel van) de Amerikaanse president Obama moeten zitten voor een geheel nieuwe wereld orde.

  The New Frontier 5.0 (new style) zou door onze president getrokken moeten to make this world a better place to live for all of us.

  Ik zie Pres. Bouterse als een prima wereldleider die z’n mannetje best wel zou kunnen staan tussen al die grote buitenlandse machthebbers.


  Maak melding

 14. Milton wacht maar je krijgt een 25 mei weer een portie en bruine bonen met zoutvlees, vreet jezelf klem die dag, ga lekker en feesten die dag en de volgende dag wordt je wakker. Zo mensen ik heb honger krijg ik vandaag weer een portie bruine bonen met rotte zoutvlees?


  Maak melding

 15. Chan heeft de kleur oranje, de kleur van de VHP, die samengesteld is door rood en geel belicht, maar is niet ingegaan op andere samengestelde kleuren zoals bijvoorbeeld paars. Om het verhaal van Santhoki compleet te maken: Paars staat onder meer voor creatieviteit en out of the box denken, psychische ontwikkeling, intuïtie, wijsheid, kracht en onafhankelijkheid. Past goed bij de NDP. Barst maar los V6ers!!!


  Maak melding

 16. De vraag is wie is het kwade?
  Is de kwade degene die Suriname in tweeën wilde opsplitsen in twee gedeelte 1deel voor hindoestanen de andere deel voor derest van de Surinamers!
  is het kwade degene die de donkere Surinamers vanaf hun aankomst en tot opheden discrimineert en alle soort leugens over hun de wereld inbrengt opzicht beter te voelen.
  is de kwade niet degene die schreeuwt dat het hardwerkende zijn terwijl ze hard exporterende drugsdeler zijn. Is de kwade degen die schreeuwt dat het beter opgeleid is den betere banen heeft van alle Surinamers terwijl onderzoek aantoont dat ze slecht zijn opgeleid niet de betere papieren hebben maar het zijn wel de kampioenen uitkeringstrekkers van alle Surinamers en den haag is het Vlaggenschip van deze uitkeringstrekkers die derest van de goed hardwerkende Surinamers in verlegenheid brengt. Surinamers de kwaad is om ons heen en in ons midden, we moeten onze ogen openen en het kwaad herkennen en zien wie en wat het is, dan kunnen we de kwaad verdrijven en vernietigen zodat we in vrede kunnenleven zonder de kwaad in ons midden en om ons heen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.