‘Veel haat van ‘witte Nederlanders’ vanwege discussie Zwarte Piet’

64

Nederlanders van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse afkomst zijn vorig jaar vaker dan ooit het slachtoffer geworden van discriminatie op internet. Bij het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) kwamen hierover 255 klachten binnen. Dat meldt het MDI in het jaarverslag 2014 dat vandaag is gepubliceerd.

Het aantal klachten is ruim 30 procent meer dan in 2013 en zelfs twee keer zoveel als in 2009. De flinke toename vindt zijn oorzaak in de discussie over de kleur van Zwarte Piet. „Vooral ‘witte Nederlanders’ lieten zich in deze kwestie behoorlijk gaan”, schrijft het MDI in zijn jaarverslag. „Felle debatten, vaak ontaardend in volkomen hysterie.”

Een aantal uitingen die door het MDI verwijderd zijn:
” Dat die zwarte pietjes op de foto’s ertegen zijn, oke daar kan ik inkomen. Maar dat de blanken ertegen zijn, die verdienen de pijnbank en een kogel na. Rasverraders! Negerlikkende kutsnollen. ”

” Niet Ebola pakt ons de cultuur af wel het soort volk wat uit die hoek vandaan komt, een recent voorbeeld is zwarte piet !”

“dat doen ze ook maar ik hun eigen land opzouten. vier je geen sinterklaas ga dan lekker het land uit tot 6 dec of liever voor altijd”

“de traditie die hier in Nederland al meer dan een eeuw is wordt te niet gedaan door een stel piepels die hier te gast zijn”

“nee hoor we laten de boze bosjesmannen met rieten rokje wel spreken, want dat waren ze allemaal nog geweest als hun bet bet bet overgroot ouders geen slaaf waren geweest”

“Die zwarte pedo die hier ooit mee begonnen is zou ik wel tegen een muurtje willen zetten,om de sfeer in dit land zoo te verzieken.”


64 REACTIES

 1. Als Nederlander kan ik slechts met walging bovenstaande opmerkingen lezen. Absurde, lompe, domme, krenkende opmerkingen die geheel niets te maken hebben met hoe in mijn overtuiging het overgrote merendeel van de Nederlanders er over denkt. Jazeker Zwarte Piet wordt gezien als onderdeel van de Nederlandse cultuur, jazeker Zwarte Piet wordt gezien als kindervriend en ondanks de tekst van liedjes -allang niet meer als knecht. Zwarte Piet is een possitive role-model waarmee alle kinderen zich graag vereenzelvigen (Sinterklaas slechts een enge oude man). De gemaakte stuitend racistische en totaal abjecte opmerkingen geven slechts blijk van een absurd minderwaardigheidsgevoel, totaal gebrek aan historisch besef en nog veel minder inlevingsgevoel en medemenselijkheid. Als Nederlander bied ik mijn welgemeende verontschuldigingen aan voor deze totaal idioten!


  Maak melding

 2. Ben het helemaal eens met Fred Janssen.
  Daarnaast hoeveel mensen klagen er eindelijk. MAAR LIEFST (ironie) 255 over heel 2014 het geen 30% (60) meer is dan 2013 en 100% meer is dan in 2009.

  Voor opgesteld kwetsende reacties zijn niet goed te praten. Echter men mag ook wel eens de schouders op halen want sommige van deze opmerkingen zeggen meer over die gene die ze uitspreekt dan over de gene waar tegen ze bedoeld zijn.

  Iets is waar en je kunt het je aantrekken of het is banale onzin en dan haal je gewoon je schouders op. Zijn die klagers niet een beetje verzuurde mensen waarvoor het nooit goed is, Zijn die klagers geen mensen zoals Fred het stelt aan wie elk historisch inzicht ontbreekt en die niets kunnen relativeren en zich zelf steeds in een slachtoffer rol plaatsen.

  Let wel het zijn er 0,7 klagers per dag die in een staatje verwerkt zijn en daardoor serieus genomen worden.


  Maak melding

 3. Met dank aan über-racist en beroeps-provocateur Quincy Gario… de werkeloze excuus-allochtoon die al sinds mensenheugenis zijn hand ophoudt om geld te krijgen voor kunst waar niemand op te wachten zit.

  Door zijn stigmatiserende uitspraken, zijn extreme hang naar narcisme en een structureel negatief zelfbeeld, zet hij iedereen tegen elkaar op met dit soort excessen als gevolg.

  Voordat hij begon was Zwarte Piet juist leuk en cool en lief en grappig en slim, na zijn auditieve diarree aan kotszinnige uitspraken is Zwarte Piet verworden tot een leidend voorwerp van rascisme.

  Bedankt Gario – je hebt exact bereikt wat je niet wilde realiseren…


  Maak melding

 4. Racisme is een expressie van bekrompen mensen met een ontwikkelings en inkomen achterstand en actieve zowel passieve politici die dat melken voor eigen gewin. Als zwarte piet zo populair is waarom doet de KLM niet die toerisme niet promoten in de US zoals met tulpen? Of waarom zou de Nederlandse Ambassade in Washington DC ook geen sinterklaas receptie houden met zwarte piet. Hou die discussie wakker want alleen door het constant belachelijk te maken gaat het verdwijnen.


  Maak melding

 5. Henk Molenaar
  MIsselijkmakende opmerkingen maar als je maar diep genoeg het Nederlandse riool induikt komt dit ongedierte maar boven
  ================

  Zo te lezen is het wel een open riool!!

  Gelukkig zijn er nog NLers als Fred Janssen.
  Daar kunnen jullie veel van leren.


  Maak melding

 6. De gemiddelde blanke Nederlander (iedereen die dat is herkent zichzelf wel hierin), is te laf om de strijd aan te gaan met de Turken en de Marokkanen, dus pakken ze andere groepen om hun haat te venten. Maar rechtstreeks de confrontatie aangaan met de Marokkanen en de Turken en zelfs de Molukkers durven ze niet. Want dan krijgen ze klop en daar zijn ze vreslijk bang voor.


  Maak melding

 7. Het is natuurlijk maar de vraag wat er het eerst was. Regelmatig druipt de Nederlander-/wittemensen- haat uit de reacties van de reageerders op deze website, zie bijvoorbeeld de reactie hier boven van “Steenhard de Waarheid”.

  Naar mijn mening is de zwartepieten hysterie gewoon een kwestie van zwart racisme, voortkomend uit frustraties en jaloezie van losers omdat de blanken hebben wat zij niet hebben en kunnen wat zij niet kunnen, geholpen door witte zelfhaters. Kapot maken, dat is waar het ze om gaat, anders niet.
  Proleten heb je overal, dus ja, dan komen er minder beschaafde tegenreacties van witte Steenhard de Waarheiders. Wie wind zaait zal storm oogsten luidt het gezegde.

  Wethouder Baldewsingh wil dat iedereen in Nederland integreert. Wel, wie nog niet begrijpt dat Zwarte Piet onderdeel is van een onschuldig toneelstukje voor kinderen is gewoon nog niet voldoende geïntegreerd en moet beter zijn best doen om zich aan te passen aan de Nederlandse samenleving. Wie niet van Zwarte Piet houdt zet zijn toekomst in Nederland op het spel. Je weet wat burgemeester Aboutaleb heeft gezegd, “Bevalt het je hier niet, rot dan maar op”.

  De maatschappij verandert, de PvdAllochtonen verkruimelt, de fluwelen handschoenen gaan uit.


  Maak melding

 8. Het is weer verkiezingstijd!!! Onderwerp van de zwakbeschaafde en zwakbegaafde; Zwart/Wit.

  Maar, wie gaat de Trambaan aanleggen?! Zwart of is het toch
  Wit?!


  Maak melding

 9. aah…non topic voor Su. Dit is een ballgame voor de Surineds.

  Waar we in Su ons druk over moeten maken is dat het volk achter clans aan loopt en niet door heeft dat een Pablo Escobar..terse ons land weer in zijn macht heeft.


  Maak melding

 10. De reacties etaleren de ware ‘ ik ‘ van de Ollanders !
  Henk de MOL vertelt in vogelvlucht over het riool waar hij vandaan komt .
  En Whome , de tram wordt betaalt door de zwarte en de Ollanders verdient er geld mee .
  Kunnen de Ollanders / witte wederom hun slag slaan op de zwarte .
  Transparanter kan ik het niet voor jou maken !!!
  ETE 05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 11. Kijk , je hebt twee types bakras.

  Gewone Nederlanders, en Tokkies (sbs6 kijkende aso’s) tokkiedieren / agu’s, zoals ik ze noem.
  (tattoos, honden, sbs6, bierzuipen, laag iq)

  Het laatst genoemde zijn vaak helden op het internet, maar in je koalo gezicht durven ze geen moer te zeggen.

  In discussie gaan heeft geen zin, want daar hebben ze het verstand niet voor. (is praten tegen een muur)

  Oja ik ben Hindoestaan, geboren in Nederland.


  Maak melding

 12. @ Hans vd Broek,
  Ik citeer jouw hieronder:
  “Naar mijn mening is de zwartepieten hysterie gewoon een kwestie van zwart racisme, voortkomend uit frustraties en jaloezie van losers omdat de blanken hebben wat zij niet hebben en kunnen wat zij niet kunnen, geholpen door witte zelfhaters. Kapot maken, dat is waar het ze om gaat, anders niet”

  “Wat blanken hebben wat zij niet hebben”

  Vraag: Van welke landen hebben de blanken het rijkdom gehaald?
  En weet je (nog) ook hoe het rijkdom bijelkaar gesprokkeld is? Barbaars.

  Dus kom niet met nonsens uitleg.


  Maak melding

 13. Gewoon jammer dat slavernij is afgeschaft.Dat is keihard de waarheid.de meeste die klagen hebben zelf een bakra vader of moeder.Wees blij dat je een kind bent van zwarte piet.


  Maak melding

 14. Sempa komt uit het Surinaamse riool kruipen……

  Zijn favouriee onderwerp wit racisme wordt besproken en dan is het voor onze Sempa makkelijk scoren.

  “En Whome , de tram wordt betaalt door de zwarte en de Ollanders verdient er geld mee”

  Dat laatste vind ik eigenlijk wel slim van de Ollanders……Moeten de Surinamers ook eens probeen: geld verdienen.

  Ge a life en move on….


  Maak melding

 15. RAM SINGH,heb je het nou over mensen als ABAISA,KEIHARD DE WAARHEID???EN wat jij zelf schrijf blijkt niet echt van iemand met brains.Want!!!! in het land van jou oorsprong is rasicme uitgevonden, en als je daar zwart ben van kleur zal je nooit wat bereiken.Dus ik ga er van uit dat ook hindoestanen,bekrompen,ontwikkelings en inkomens achterstand hebben.Zo en nu jij weer.


  Maak melding

 16. En Sempa,

  Terwijl de Nederlandse Tokkies op Wilders stemmen, stemmen de Surinaamse Tokkiers op Bouterse….

  Overeenkomst: weinig verstand en veel hol geschreeuw.


  Maak melding

 17. Ik vond het al een beetje saai worden op waterkant….
  Goed gedaan redactie om zwarte piet alvast weer eens van stal te halen. Dan komen we vanzelf wel weer op de slavernij discussie terecht en kunnen alle gefrustreerde hier weer een lekker zieken over wat onze oud opa’s wel niet zoal gedaan hebben.
  Dus gaat nu weer over de volgende stellingen:
  1 is Zwarte piet racisties: ja, nou en
  2 is dan heel NL racistisch: nee allen enkelen net als in Su het geval is
  3 is NL rijk geworden door de slavernij: nee eerder armer
  4 Su is op papier een rijk land, waarom zie je daar dan niets van terug?


  Maak melding

 18. @ Wan Pipel
  Het is duidelijk dat Hans vd Broek het over de hedendaagse Nederlandse maatschappij heeft. Een maatschappij waarin iedereen gelijke rechten, kansen en plichten heeft. Het lijkt er dan ook op dat het vermeende racisme door de Sinterklaas vierende Nederlander, meer te maken heeft met jaloezie van deze (dus niet alle) gekleurde Nederlanders. Die zien dat hard werkende blanke Nederlanders het beter hebben dan zij. Ze gaan er alleen volledig aan voorbij dat je dat niet bereikt door ‘kunst’ te gaan maken. Hou op met janken en maak zelf wat van je leven. Niemand anders dan jij zelf bent daarvoor verantwoordelijk. (die slavernij is all lang geleden en daar heeft niemand die nu nog leeft iets mee te maken gehad of onder geleden)


  Maak melding

 19. Toe god bezig was met het scheppen de van kleurloze (witte mensen) hebben die geen geduld kunnen opbrengen, en zijn blijkbaar te vroeg uit de pan gesprongen, waardoor zij geen kleur hebben kunnen krijgen van god. Jammer hoor.
  Laat de gekleurde mensen toch met rust! Die kleur(zogenaamd wit) kom overeen met dat van een zwijn.


  Maak melding

 20. Elke discussie over het afschaffen van zwarte piet lokt de racisten uit hun donkere zelfingenomen hol. Henk Molenaar, Koos, Bakra Bille en andere nazi-bruinhemden voelen zich onmiddelijk geroepen om de zwarte mens te beschuldigen van alles wat ze zelf in het kwadraat doen. Dit baggergroepje idioten is helemaal geen Surinamer maar vinden het nodig een site voor Surinamers te vervuilen met hun walgelijke racistische tokkiegelul. Maar zwarte Piet zal de ontketende storm niet overleven en de nazibagger zal roemloos ten onder gaan in een duister zwart gat. Dat witte Nederlanders een racistisch gen hebben is al langer bekend en we kunnen deze neanderthalers ook niet meer bekeren. Dat moeten we overigens ook niet willen. Wat we wel kunnen doen is de Molukse methoden gaan toepassen zoals een zeer geacht forumlid in een reactie opperde. De Japanners zijn ons al voor geweest.


  Maak melding

 21. Beste Wan Pipel, dat kletsverhaal over de rijkdom die de blanken gestolen zouden hebben uit de rest van de wereld is een zielig excuus van de huidige bewoners van de rest van de wereld en zij die daar vandaan komen om te verhullen dat ze er niets van gemaakt hebben, ondanks al die rijkdommen die er nog steeds zijn. Het ging de Europeanen vooral om landbouwproducten die in Europa niet konden groeien en dat kan daar nog steeds groeien, maar ja, van landbouw wordt je zo vuil en zo moe en daar ga je zo van zweten, nietwaar Wan Pipel?
  .
  Kijk naar Afrika, overal armoede ondanks al de grondstoffen die daar zijn en die nu, vooral door de Chinezen, worden weggehaald. Kijk naar Venezuela, een van de grootste olievoorraden ter wereld en het volk lijdt armoede. Kijk naar Suriname, goud, olie, hout, landbouwgronden, en wie wordt er beter van? Men moet nu bezuinigen omdat men het verdomd te gaan werken in plaats van allemaal ambtenaar of handelaar te willen zijn.
  Waarom worden die landen niet rijk? Als de blanken dat volgens jou wel werden? Omdat de blanken de suiker, de tabak en de rijst gestolen hebben?

  En dat barbaarse harde werken van de slaven en de andere gekoloniseerden, dat was erg ja, Maar weet jij hoe hard mijn voorouders moesten werken en onder welke omstandigheden? Nee, daar weet jij helemaal niets van. Dus hou op met je slachtoffergedrag en kijk naar morgen, niet naar gisteren.

  Goed bestuur en de wil om aan te pakken. Dat is waar het westen rijk van geworden is en waar het in een groot deel van de wereld aan ontbreekt. De grootste koloniale mogendheden van Europa, Spanje en Portugal, zijn nu de armste. Duitsland dat nauwelijks koloniën had en na de oorlog kapot en straatarm was is nu het rijkste land van Europa, dus, rijk van de koloniën? Onzin! Hou op met je sprookjes Wan Pipel, Werken! daar wordt je rijk van.

  Als Europa rijk werd van de koloniën? Waarom lukt het die vroegere koloniën dan niet om rijk te worden nu ze onafhankelijk zijn en alles zelf in handen hebben???? Wat is het rijkste land van Afrika? En wat is het verschil met de andere landen in Afrika? Denk daar maar eens over na. Mentaliteit, dat maakt het verschil.


  Maak melding

 22. @Michel,
  Mooi uitgelegd, maar één ding zie je over het hoofd.
  Als de fundering van je huis al gestort is ( niet door het hedendaagse NL-ers), dan is het afbouwen van je huis heel simpel.
  Hoe heeft NL ervoor gezorgd dat er een fundering is?
  Ja hoor, hard werken!!


  Maak melding

 23. Onze koloniaal geconditioneerde huisnegertjes staan weer in de rij om hun bleke baasjes te verdedigen. En natuurlijk gaat daarover heen het oeverloos racistisch geneuzel van de kleurloze parias van de wereld. Het is weer even spannend op waterkant.net.


  Maak melding

 24. @Hans van den Broek

  Zwarte Piet is niet de oorzaak van de wereldwijde haat tegen blanken. De blanken zijn door de eeuwen heen rovers, dieven en verkrachters en worden bijna overal in niet-blanke landen gehaat. Hele volkstammen zijn door de blanken uitgemoord en de autochtone bevolking van de VS en Australie kunnen doorover meepraten. Wordt het niet tijd voor zelfreflectie of blijf je hangen in je primitieve en idiote witte suprematie?


  Maak melding

 25. De autochtone Nederlander interesseren voor een emigratie of een vakantie in Suriname zo als op emigratiebeurs en op vakantiebeurs in Nederland werd gepromoot is waarschijnlijk een vergissing geweest. Ik ben blank (zo geboren) en dus geboren racist volgens enkelen hier, nu vraag ik me alleen af of het niet racistisch is om te stellen dat ieder persoon van een bepaald ras racistisch is.
  Verder kan ik mij dus niet verontschuldigen voor mijn racistisch genotype want dat is tenslotte een aangeboren iets volgens enkelen hier althans, jammer dat BPwr niet met dat racistisch gen is geboren die moet dus een ander excuus voor zijn haatdragendheid aanvoeren.


  Maak melding

 26. @Jimmy;

  Als die zwarte piet zo mooi voor jou uitkomt heb ik een heel goed idee voor jou en de toerisme in Nederland;
  Maak een mooie poster of website voor de KLM compleet met de koninklijke familie gekleed als zwarte pieten, tulpen, grachten, rosse buurt, cofee shop en nodig de wereld uit voor een week racisme in Holland zeg in de eerste week van december. Hopelijk verdien je wat extra als schoonmaker in deze tijd.


  Maak melding

 27. @BPwr
  van jouw verhaal knappen we op zeg! Op deze manier kunnen we een goede dialoog aangaan?

  Daar waar jij “de ander” beticht van zelfingenomennazibruinhemdneanderthaler met racistisch tokkiegelul die niet te bekeren zijn roep jij zelf op tot

  “Wat we wel kunnen doen is de Molukse methoden gaan toepassen zoals een zeer geacht forumlid in een reactie opperde. De Japanners zijn ons al voor geweest”.

  Ben jij wel volledig bij je verstand als je dit soort uitspraken roept!


  Maak melding

 28. Amerikaan maakt documentaire over ‘schokkend’ feest met zwarte pieten

  Voor Roger Ross Williams kan de discussie over Zwarte Piet niet vroeg genoeg beginnen. De Amerikaanse documentairemaker van CNN bereidt een film voor over – zoals hij het noemt – Nederlands ‘dirty, little secret’.

  Hoe meer hij zich verdiept in het verschijnsel Zwarte Piet, hoe schokkender hij het vindt. Roger Ross Williams (41) is een gelouterde documentairemaker in de Verenigde Staten, niet in de laatste plaats omdat hij vijf jaar geleden een Oscar won met zijn film Music By Prudence, over een gehandicapte Zimbabwaanse muzikante.

  De oud-winnaar liet het Oscar-evenement dit keer schieten om in Amsterdam aan zijn film te werken. De CNN-documentaire over Zwarte Piet moet eind dit jaar te zien zijn. Zaterdag filmde Williams in de hoofdstad de bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, waar tegenstanders van Zwarte Piet brainstormden over acties in dit jaar.

  Nederland is geen vreemd terrein voor Williams; de liefde drijft hem de laatste jaren steeds vaker naar Amsterdam. ‘Ik probeer nu ook een eigen productiemaatschappij van de grond te krijgen en me hier een deel van het jaar te vestigen. Ik had de afgelopen jaren wel iets van het bestaan van Sinterklaas en Zwarte Piet meegekregen, maar nog niet veel. Vorig jaar was ik hier voor het eerst in de sinterklaasperiode en toen ben ik me erin gaan verdiepen. Ik postte foto’s van Zwarte Piet op mijn eigen Facebookpagina en vanuit Amerika kreeg ik de ene na de andere geschokte reactie.’

  Tijdens het internationaal documentairefestival Idfa in Amsterdam van november vorig jaar raakten Williams en zijn Amerikaanse collega’s niet uitgepraat over Zwarte Piet. ‘Het hoofd van CNN’s filmafdeling zei bij een drankje: ‘Hier moet je echt een documentaire over maken. Dit moet de wereld weten.’ En dat vind ik ook.’

  Williams maakt er geen geheim van dat hij persoonlijk geraakt wordt door de helper van Sinterklaas. ‘Ik vind het een beledigende karikatuur, die rechtstreeks verbonden is aan het koloniale verleden van Nederland – waar hier al amper over gesproken wordt. Maar het is met name zo schokkend omdat de rest van de wereld Nederland als progressief land ziet. Amerikanen die afbeeldingen van Zwarte Piet zien, zijn niet alleen in shock; ze geloven het ook niet. Vooral niet dat Zwarte Piet zo wijdverbreid is, dat dit één van de grootste nationale feesten is.’

  ‘In een bepaald opzicht is Zwarte Piet het dirty little secret van Nederland, want het is ook niet zo dat jullie deze traditie vol trots uitdragen over de rest van de planeet.’

  Gevolgen voor toerisme
  Williams verwacht dat Nederland iets zal merken van zijn film: ‘Als de wereld deze praktijken ziet, kan dat grote gevolgen hebben voor het toerisme en dus ook voor de economie. En vooral voor de manier waarop naar jullie land gekeken wordt door mensen uit andere landen. Dat beeld van een uiterst progressief land zal moeten worden bijgesteld.’

  Met zijn camera- en geluidsman gaat Williams niet alleen langs bij de tegenstanders van Zwarte Piet. ‘We willen natuurlijk beide kanten belichten, dus we komen ook bij de mensen van het Pietengilde en van de Stichting Sinterklaas Centrale, hier in Amsterdam.’

  ‘En ik interview politici, ik probeer nog bij burgemeester Eberhard van der Laan binnen te komen. Ik wil vooral begrijpen wat er gebeurt, hoe de traditie er tot in detail uitziet. Ik wil het hele verhaal laten zien, dat is belangrijk.’


  Maak melding

 29. @Hans van den Broek

  De blanken waren te lui om te werken en hebben zwarte mensen misbruikt om het vuile werk op te knappen. Na de tweede wereldoorlog konden gastarbeiders voor een hongerloontje het vuile werk opknappen omdat de blanken wederom te lui waren om te werken. Als je drie eeuwen lang mensen misbruikt en niet uitbetaald voor de gedane arbeid dan loopt de bloedwinst snel op. Je probeert op een goedkope manier de boel de bagetelliseren klein nazi onderkruipertje. Blanken en hard werken gaan echt niet samen.


  Maak melding

 30. @ Hans v/d B.

  “Het ging de Europeanen vooral om landbouwproducten die in Europa niet konden groeien.”

  De gronstoffen ben je vergeten te noemen.

  “De Koh-i-Noor of Kohinoor is een diamant van 109 karaat afkomstig uit India. De diamant kwam in het bezit van koningin Victoria, en is een van de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk.
  “De Britten stalen de Koh-i-Noor om aan koningin Victoria te schenken”
  Is ook methode van hoe men rijlk kan worden.


  Maak melding

 31. “Vooral ‘witte Nederlanders’ lieten zich in deze kwestie behoorlijk gaan”, schrijft het MDI in zijn jaarverslag. “Felle debatten, vaak ontaardend in volkomen hysterie.”

  Precies wat je hier op dit forum weer ziet. Wanneer wordt de witte Nederlander beschaafd? De beschaving die 3000 jaar geleden in Afrika is onstaan is in Europa erbarmelijk slecht geimplementeerd. Ze hebben nog pogingen ondernomen om te beweren dat de Egyptenaren blank waren door de neus van bijna alle Egyptische beelden te verwijderen, en films te maken met blonde Egyptenaren. Totaal lachwekkend en geschift natuurlijk van dit primitief en hysterisch volk.


  Maak melding

 32. Beste Hans van den Broek:

  “Hans van den Broek
  Beste Wan Pipel, dat kletsverhaal over de rijkdom die de blanken gestolen zouden hebben uit de rest van de wereld is een zielig excuus van de huidige bewoners van de rest van de wereld en zij die daar vandaan komen om te verhullen dat ze er niets van gemaakt hebben, ondanks al die rijkdommen die er nog steeds zijn. Het ging de Europeanen vooral om landbouwproducten die in Europa niet konden groeien en dat kan daar nog steeds groeien, maar ja, van landbouw wordt je zo vuil en zo moe en daar ga je zo van zweten, nietwaar Wan Pipel?”

  Geen speld tussen te krijgen.

  Ik las net in DWT dat de ABOP, de partij van Brunswijk meer dan 1000 ambtenaren heeft aangenomen op diverse ministeries om ze te winnen als kiezer. Stuk voor stuk ongeletterde mensen die geen idee hebben wat ze achter dat bureau waar ze met zijn vieren geplaatst hebben moeten doen.

  Suriname op zijn smalst.

  Ook natuurlijk de schuld van de blanken.


  Maak melding

 33. Henk Molenaar

  MIsselijkmakende opmerkingen maar als je maar diep genoeg het Nederlandse riool induikt komt dit ongedierte maar boven
  >
  >
  Het Wordt eens tijd dat men een paar van je oude posting kopieer en plak dan kan iedereen lezen wat jij allemaal geschreven had en de haat die eruit spat. Wat ik nu zie is een hypocriete ongedierte aan het werk die uit een diepe riool is ontsnap waar ik kostmisselijk van word!


  Maak melding

 34. Ik ben een Surinamer met dezelfde huidskleur als een Marokkaan. Sinds Charlie Hepdo word ik vaak smerig aangekeken door de Nederlanders op straat. Het is net alsof ze bang zijn dat ik een AK-47 onder mijn jas zou halen en hun dood zou willen schieten. Zijn er nog meer Surinamers die hier last van hebben. Ik vind het namelijk irritant en discriminerend. Ik vraag me hierdoor af wat ons nog verder te wachten staat.


  Maak melding

 35. Yvonne
  Ik schaam mij diep voor mijn blanke tokkie landgenoten.
  Wat een primitieve hersenloze idioten.

  Aldus Yvonne…. toch handig als je elke keer een andere schuilnaam kan kiezen….


  Maak melding

 36. De Europeaan, in deze discussie vertegenwoordigd door de Nederlander blijft de voorloper in racisme en xenofobie. Men heeft werkelijk niks geleerd van W.O. 2!


  Maak melding

 37. @ molenaar
  The master
  Spielbergs film Amistad is niet fictief maar gebaseerd op het ware V.O.C. mentaliteit.het zwarte schmink op jou racistische zwarte piet kun je wel wegpoetsen. maar het verschepen van meer dan 500000 zwarte mensen als koopwaar door de V.O.C. Poets kan je nooit weg hoe meer je poets des te zichtbaarder het wordt.En in een ware democratie gaat het niet om blank of zwart,maar hoe moeilijk het ook is, een positieve draai te geven aan zaken waar nodig. En geen domme burgemeester van Rotterdam mentaliteit.


  Maak melding

 38. Witte Nederlanders hebben een blinde vlek. Het zijn emotionele wezens die over het algemeen niet geremd worden door enige historische noch hedendaagse kennis en zich doorgaans laten informeren door propagandistische bladvulling als de telegraaf.

  Elke beginnende pedagoog of psycholoog weet dat kinderen kwetsbaar zijn en juist in de leeftijd waarmee ze geconfronteerd worden met het fenomeen sinterklaas de associaties gevormd worden. Hierdoor is het te verklaren dat Nederlanders tot de meest racistische mensen kunnen worden gerekend. Alleen het feit dat ze ontkennen, en ze geloven daar ook echt in, Dat het hele sinterklaasfeest een racistisch feest is, kenmerkt ze al voldoende.

  Het verklaart mede het diep gewortelde superioriteitsgevoel van deze mensen De grootste tokkie uit de diepste goot voelt zich beter dan welk ander mens dat niet op zijn soortgenoten lijkt. De aanwezigheid van deze witte opportunisten op dit forum moet dan ook niet anders worden uitgelegd dan zelfbevrediging.

  In hun bijdragen is vaak de minachting voor alles wat anders is en niet voldoet aan wat zij als minderheid op deze aardkloot hebben verklaard als universele waarden en normen.

  Wie goed oplet ziet de laatste tijd ook dat het imperium dat de westerling heeft opgebouwd, een imperium gebouwd op bloed, verderf en een planeet die dankzij deze mensen op de laatste benen loopt, wankelt.

  De laatste stuiptrekkingen zijn nu zichtbaar en er is nu een emancipatie van de rest van de wereld die onomkeerbaar is.
  Handelsblokken, sancties, handelsbeperkingen en regelrechte destabilisatie van derde wereld landen worden steeds minder. Er is een zuid zuid alliantie aan het groeien die ervoor zal zorgen dat en misschien sneller dan we denken de westerse wereld een gigantische crisis zal doormaken.

  Echte eerlijke handel en echte vrijheid voor de rest van de wereld. En poster als hans van de broek kan alleen maar zijn onzin en achterlijkheid, gebrek aan kennis etaleren op fora waar mensen een kennisachterstand hebben en die hebben ze omdat de zaken die hij aanhaalt niet vallen binnen de dagelijkse praktijken.

  Dit soort sujetten kom ik graag tegen om ze in een paar minuten en verbaal pak slaag te geven door ze leren hoe het westen zich nog steeds verrijkt ten koste van de rest van de wereld en hoe hij en zijn kornuiten genieten van wat ze hebben ten koste van anderen en welk apparaat daarvoor nodig is dat in stand te houden. Maar hem ook laten zien dat de motor hapert.

  Opkomst en ondergang, het is een kosmische wet. Het is nu tijd te gaan…..Ook voor zwarte piet.


  Maak melding

 39. @Henk Molenaar

  “Het ging de Europeanen vooral om landbouwproducten die in Europa niet konden groeien en dat kan daar nog steeds groeien’

  De blanken kwamen ongevraagd en zonder inburgeringscursus en hadden met hun poten van ons land moeten afblijven. En wat heeft de ABOP te maken met ‘Veel haat van ‘witte Nederlanders’ vanwege discussie Zwarte Piet’ ???????? Ben je wel goed wijs oude pee?

  Zelfs de domste zwarte is nog slimmer dan jij.


  Maak melding

 40. RAM SINGH,ik heb een huizen in NL,Brasil, Su,en in India.60% van elke ton die ik verdien gaat op aan armoede,ik zorg voor kinderen in Suriname, Brasil,en in India heeft mijn vrouw een school met 150 kinderen en voor onderwijzers werk gebracht.Mijn ouders hebben mij geleerd dat je rijkdom moet delen.maar dat zijn dingen die komen in jou achterlijke cultuur niet voor.En ik ben 54 en hoef niet meer te werken doe dat maar eens na.Ik ben pas rijk omdat mijn rijkdom in mijn hart zit.


  Maak melding

 41. De enige fout die je god kan verwijten is, dat hij witte mensen(Europeanen) op de gekleurde aarde heeft gezet. Het is ook duidelijk dat de aarde zonder witte mensen het paradijs genoemd zou kunnen worden. En blank is overigens de kleur van de duivel,Wat eigenlijk voor vernietiging staat.


  Maak melding

 42. Jimmy je zit anoniem te djaffen. Als je zoveel goed doet zet je echte naam, charities en dan zal ik je ook een bijdrage sturen in al het goede werk dat je doet.


  Maak melding

 43. Wat een onzin wordt er hier geschreven.

  Ga eens googlen naar de geschiedenis van deze traditie. Het wordt ook in België en Noord Frankrijk, Duitse gedeelte van Zwitserland en in delen van Duitsland gevierd.
  Het is terug te leiden tot ver voor het christendom, in de tijd dat Wodan op een paard door de lucht vloog, samen met zijn zwarte raven om te kijken in schoorstenen hoe de mensen zich gedroegen. Door de tijden heen is het veranderd maar de kern bleef het zelfde.
  In Zwitserland heet de helper van Sinterklaas Schmutzli.

  En moet dit figuur niet afgeschaft worden in IRAN.?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hadji_Firoez


  Maak melding

 44. @ henk , de MOL
  Wij verdienen ons geld op een eerlijke manier .
  Niet door het bedrijven van slavenhandel/slavernij , kolonisatie of zee-piraterij !!!
  En betreffende het woord ‘ tokkies ‘ ; Het is een Ollandse woord en uitvinding , idem dito als het woord ‘ APARTHEID ‘ !!!
  In SU hebben wij geen ‘ TOKKIES ‘ , alle blanken ( witte – mensen ) zijn hier zeer gefortuneerd !!!
  O ja , de mensen die op de NDP stemmen zijn de waarachtige surinaamse patriotten !!!
  Maar dat weet jij ook al vanaf de dag dat jij met een surinaamse samen woont .
  Ga het nu weer niet ontkennen , MOL !
  NOG 05 MEER , NIET VERKEERD !!!

  PS ; Als een facist ademt
  Dan liegt ie !!!


  Maak melding

 45. Ik heb eerder aangegeven dat ik niet van Hollanders(e) hou,het meest laagste europeesh ras op deze aardboden,hun discrminatie is een dekmantel voor geestelijk stank die acoustisch een vollume heeft bij hen,zij copieren,eigen intellect is er niet bij,wijsheid is zoek,arrogantie naar buiten,wanneer wij de coloniale wreedheden uiteen zetten en hun bijdragen in de twede wereld oorlog t.a.v. vergassen van kinderen enz.NSBers,Nederlandse S.Sers dan is mijn speegsel te hoog op hen te spuwen in algemeen.Statistiek zult u zien dat dit ras 70% uit incest is voortgekomen,van adeldom tot de laagste regionen . Het konigs huis heeft blauw bloed,geen rood,dus dierlijk ?? inkvissen.slakken,alen en ander ongevleugelde dieren hebben blauw bloed,van welk dierlijk geslacht zijn zij ?? vraag!!!
  Blauw blood is gerelateerd aan van hyacine gerelateerd aan koper dat blauw kleur,mensenlijk bloed aan homoglobine gerelateerd aan ijzer,kom niet met een Hollander thuis,je haalt hoge geestelijke stank in je familie,ik kom nog met meer,St, Nicolaas is discriminerend.Vergeven kan tot zekere hoogte,vergeten nooit .!!!!!!!!!!!!!!! Zie Surinaamse ancyclopedie,
  Mijn vader familie is adelijk,maar Hoge Oosterijkse adeldom,Graaf Ludwieg van Zinzendorf,heel fijn. De Telegraaf is de stank van ontbindings lucht.!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 46. Even een correctie aanbrengen,Nicolaas Jarig 5 Dec,geen 25,sorry !!! Mirna Klein Azie,thans Turkije..De coloniale Geschiedenis,De NSB,DE Apartheid,De Slavenhandel,De AIDS
  (HIV).Gerelateerd aan de slaven handel,zult u zien hoe satanische stank de geest was en mogelijk is van Hollanders.
  Op de schepen bij het vervoeren van mensen (slaven) naar Amerika en Suriname,werden de jonge vrouwen verkracht,en wie tegen in ging uit hun gelederen werd overboord gegooid.
  De wreedheden in Suriname,in Commewijne,en andere plantages,de slaven houders verkrachten de vrouwen en jonge meisjes,ondanks zij in hun ogen minderwaardig waren,en als bekend is bij hun echtgenote,werden de borsten van de vrouw of meisje afgesneden en haar man bij het dinee aangeboden,of men ging met een baionet in de vagina,en protest komend van de slaven mannen werden hun penis afgesneden,of opgehangen op een vrezelijke wijze. Dit zijn geen handelingen om te vergeven en te vergeten,er is meer aan wreedheden te vinden in Readers Digest Encylopedie Suriname,dit is gechiedenis die op de scholen in beeld moet worden gebracht.
  Aids(Hiv),hoe is deze ziekte de wereld ingekomen??
  De West Indische Company,Hollandse handels organisatie,die met schepen handelde,waar de bemaning sterk homosexueel was,de naam uittering ziekte,brachten dat naar de landen waar zij mee handelden,sex contacten met vrouwen of meisjes droegen zij de vertering bacterie over,thans Hiv. genaamd
  en gaven aan het komt uit Africa,de Hollanders brachen het naar Africa enz.Wat zegt de Hollander het komt van apen,zeker zij waren de . apen, Niets wetenschappelijk bewezen dat het van Apen komt,Hollander als homosex apen. Ik kom hierop nog terug. Groetjes !!!!


  Maak melding

 47. West Indische compagny,Human inner virus,vertering ontstond vanuit zaad inpact in de dikke darm afvoer,op de schepen werden met grote naalden via de borstkast inwendig onderzoek gedaan,er ontstond een virus dat men overdroeg bij seks contacten,thans is het nogsteeds het geval,maar medicatie verdoezelt dit,H.I.V of te wel Hollanders inzet Virus uit W.I.C..
  Hier wil ik duidelijk aangeven dat Hiv(Aids) een productie is van Hollanders,niet van apen,zij waren de apen die dit inzich hadden. De Hollander een ras dat alles onder de vloerkleed schuift,en vaak de vinger naar ander wijst,waar de geestlijke stank demonis hoog is.Gaan wij naar de tweede wereld oorlog,hun NSBers die rasias uitvoerden voor de duitsers,door het op pakken van Joden en kinderen voor de Gas kamers,begeleiden van treinen vol kinder naar het emplasement Dusseldorf voor Auswisch,ook familie van mij in amsterdam en Naarden vesting’s stad. 1969 het opstraat dood schieten van mensen en kinderen Zuid Africa Apartheid,kunt u van Hollanders houden ?
  1947 opdracht van koniging Wilhelmina t.a.v Indonesie,die hun vrijheid aanvochten 50,000 doden,terwijl zij 1945 door de gealieerden het duitse juk konden wegdoen,onthouden zij Indonesie dat,verkrachten van 12 jarige kinderen door Hollandse Ambtenaren toen,Hollanders..Het zou mij niet verwonderen als wetenschapper, uitgaande van de Delta Delta XX -2 methode hun genen profiel geen demonische molecullen bevatten,te meer dat het Adeldom vanaf het koning’s huis blauw bloed heeft,dat alleen bij dieren voorkomt,slakken,inktvissen,alen enz.enz. Ik ben ook van Adel maar heb rood bloed,Fam. Graaf von Zinzendorf,mij Slot in Zeist is mij onterft. Ik kom hierop terug.Hoog Oostenrijkse Adeldom,geen Nederlands Hollands.Een staten Generaal waar de geestelijke stank ondragelijk is,Nederland !!!!!


  Maak melding

 48. Ik ben geschokt,t.a.v de dood van het jongetje van 9 jaar die een tumor had in zijn oog en door artsen in A.Z. op een zeer onkundige wijze vier maal werd geopareerd, waar het een tumor was in een cellulaire fase dat in zijn geheel kon worden verwijdert.
  Ik heb mede gezorgd dat het jongetje naar Nederland op Internationaal niveau met Safarina het kind in Nerdland te krijgen
  Helaas bleek dat de domheid van de artsen A.Z. zoals bekend t.a.v Bul Surinaamse artsen,viermaal in de tumor opareerden waar metastase is ontstaan,terwijl het een intercellulaire fase was en geen cellulaire,dus gramm positieve bacterien zijn het lichaam ingegaan waar metastae plaats vond wegens onkunde van opereren,de totale domheid van artsen In Suriname,dat stinkt. Deze domheden heb ik toen in 2009 t/m 20011toen ik in mijn land was waar ik ook genezing heb gebracht,en daarvoor,maar
  ik zou gevallen kunen noemen van domheden,alle ziekenhuizen daar en huis artsen z.g..zeer onkundig.
  Mijn opleiding is W.O. AIO, Moloculair Cito-Oncologg.Micro Chirurg Kinder geneeskunde, dat zoek is in Suriname. Internatinaal zie linkendin wie ik ben,3 uinversiteiten Reg.Internationaal en Europeesh U.S.A. De dood van dat kind jongetje van 9 jaar op domheid van A.Z. Surinaamse bul of Boel artsen heeft mij zeer geschokt,het had niet gehoeven.
  Wat voor Medicijnen oipleiding kent Suriname, Anton de Kom universiteit,domheid ?? Ik denk ondanks mijn leeftijd voorgoed terug kom voor de kinderen,niet voor bull artsen stomheden
  Ik condoleer zijn moeder en familie leden,ik ben geschokt.
  A.Z Artsen domheden. mij I.Q. is gemeten 198.9 Surinaamse artsen zal niet hoger zijn dan even boven de 50… Ik heb 14 certificaten en diploma”s , May the Lord bless the family !!!!!
  Shalom Melech !!!!!


  Maak melding

 49. Haat,

  Uit pure rancune tegen de zwarte piet discussie heb ik besloten alle 9 Surinaamse medewerkers in mijn bedrijf op
  Juridische juiste wijzen af te vloeien wat inmiddels is gebeurt. Tevens uit angst voor discriminatie tegen Surinamers hebben wij besloten ook geen Surinamers meer aan te nemen. Wij hopen dat vele Nederlandse ondernemers ons voorbeeld volgen.


  Maak melding

 50. Drs.Dr. Jonkheer H.A.Naarden von Zinzendorf spoort u niet helemaal? Ik heb het idee dat u ontzettend schizofreen bent. Wat een nare en belachelijke reactie. Het feit dat u uw IQ hier benoemt en uw certificaten zegt voor mij voldoende, dit kan niet kloppen. Uw reactie is namelijk van een dusdanig lage kwaliteit dat ik betwijfel of u de middelbare school wel heeft afgemaakt, vervelende reactie. Uw zinnen stikken bovendien van de spelfouten. Een man van uw IQ en met 14 diploma’s kan toch wel betere zinnen formuleren dan dat u nu doet? Raar mannetje….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.