Holi Phagwa: voortvarend werken aan verheffing land en volk

2

PARAMARIBO, 6 mrt – Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken vindt Holi Phagwa een goede gelegenheid voor overdenking. “We dienen gezamenlijk met voortvarendheid te werken aan de verheffing van land en volk en te excelleren in alles wat we doen”, zegt Leilis.

Het excelleren moet dan zowel nationaal, regionaal als internationaal. Het Holifeest inspireert om het transformatieproces in de juiste richting te begeleiden. “Om zichzelf te verheffen, moet elk persoon continu bezig zijn met het bijstellen van zijn opvattingen en levensvisie”, zei Leilis in zijn Holi-boodschap. Streven naar vooruitgang en duurzame ontwikkeling zonder dat de samenleving zich enkele kernvoorwaarden eigen te maken.

Het betreft dan onder meer wederzijds respect, oprechtheid, verdraagzaamheid, rechtvaardigheid, deugdzaamheid, vertrouwen, liefde en geduld. “Wij kunnen het Holifeest aangrijpen om ons te bezinnen over de richting waar we naar toe willen gaan met ons geliefd Suriname. In ons gezamenlijke streven om verbetering te brengen in ons bestaan en het leven van de generaties na ons, is deze betekenis van het Holifeest van onschatbare waarde.”

2 REACTIES

  1. Ik wens dat er meer aan zelfreflectie gedaan wordt zoals de boodschap van Holi dit bedoeld. Alleen dan komt de samenleving verder.
    Idioten die anderen voor houden dat zij zelf of hun baas door god gezonden is horen daar niet bij. Dergelijke concepten stammen uit de tijd van de slavernij toen de blanken dachten dat zij door god uitverkoren waren. Dergelijke waanzinnige ideeën zijn de eerste die losgelaten moeten worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.