Holi-Phagwa viering in Suriname

2

Vandaag vieren meer dan 1 miljard mensen het Hindoe lente-/nieuwjaarsfeest Holi (Phagwa). Op diverse scholen in Suriname vond donderdag al de Holi Phagwa viering plaats voor kinderen. Dit omdat Phagwa in Suriname officieel een nationale vrije dag is. De avond voorafgaand aan Holi is ook Holika Dahan; de kwaad symboliserende brandstapel wordt dan verbrand. Op de dag zelf zijn er diverse activiteiten in huiselijke sfeer, maar ook in het openbaar. Zo is er een groot Phagwa feest op het Onafhankelijkheidsplein te Paramaribo of zoals hier in de Palmentuin:
Phagwa-1

Bekijk ook:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.