donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurHaagse leerlingen vieren samen Holi (Phagwa)

Haagse leerlingen vieren samen Holi (Phagwa)

-

Does Travel - naar Suriname

Subh Holi, oftewel Gelukkig Nieuwjaar… Met kleurrijke poeders luiden Hindoestanen de start van het nieuwe jaar en de lente in tijdens Holi Phagwa. Al dansend en zingend wordt met dit feest de overwinning van het goede op het kwade gevierd. TV West zendt vrijdag 6 maart vanaf 18.00 uur een feestelijke special uit rond dit kleurrijke feest.

In deze special laat PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash kinderen van de O.G. Heldringschool, een basisschool in de Haagse Vogelwijk kennismaken met het Holi-feest. Spelenderwijs leren de kinderen samen met kinderen van de Haagse Algemene Hindoe Basisschool Vahonuit meer over dit Hindoestaanse feest. Waar komt het vandaan, wat wordt er gevierd en waarom word je helemaal ondergedompeld met al die gekleurde poeders?
Haagse leerlingen vieren samen Holi (Phagwa)
Den Haag Hindoestaanse hoofdstad
Den Haag wordt gezien als ‘de Hindoestaanse hoofdstad’ van het Europese vasteland. Ruim 10 procent van de Nederlandse Hindoestanen woont in Den Haag. Dat zijn meer dan 50.000 mensen. Zij zijn voor het grootste deel afstammelingen van Indiase voorouders, veelal in Suriname geboren en ooit naar Nederland gemigreerd. Den Haag is daarom jaarlijks het middelpunt van de festiviteiten.

Uitzendtijden
TV West zendt de special ‘Holi Phagwa, kleurrijk lentefeest’ uit op vrijdag 6 maart vanaf 18.00 uur (herhaling op de even uren tot en met zaterdag 12.00 uur). Zaterdag 7 maart is er nog een extra uitzending te zien om 16.30 uur en op zondag 8 maart om 10.00 uur en 12.00 uur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Ik blijf dit prachtig vinden en verheug me erop! Hoop dat velen in alle culturen aan deze viering meedoen. Hier kun je zien en meemaken hoe het is om met elkaar te leven en te respecteren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES