Bondgenoot Brunswijk laat advocatuur even links

44

PARAMARIBO, 5 mrt – Parlementariër Harish Monorath, kersverse politieke bondgenoot van Ronnie Brunswijk, laat zijn advocatenpraktijk even links liggen. Zijn functie als deken van de Orde van Advocaten gaat ook voor een moment de ijskast in. De twee functies verdragen elkaar niet.

Dat het besturen van de advocatenorde en een politiek maatschap met Brunswijk niet te rijmen zijn, is veel te horen de afgelopen dagen. De reacties waren niet van de lucht toen eenmaal bekend werd dat Monorath op de kandidatenlijst zal prijken van Brunswijks politieke partij Abop. De kritiek heeft alles te maken met Brunswijks status als gezochte bij Interpol. “Ik heb niets te ontduiken”, zegt Monorath tegenover de Ware Tijd.

Hij acht zich niet verantwoordelijk voor handelingen van anderen. Bovendien vertegenwoordigt Brunswijk als politicus een deel van de kiezers in Suriname. Overigens is Monorath gekozen tot deken in een periode waarin hij deelnam in een politieke coalitie met Desi Bouterse. Daar zou ook het een en ander over op te merken kunnen zijn in justitiële zin. Monorath neemt gedurende drie maanden afstand van zijn functie als deken van de orde.


44 REACTIES

 1. Deze Mono-rath is duidelijk niet het etiket die je verwacht van een advocaat. Heulen met criminelen en hopen dat dit zich uitbetaald.
  Foei wat een misselijkmakend gedrag.

  Krijg ik loesberé van


  Maak melding

 2. Wederom heeft redimusu Monorat zijn ziel en zaligheid verkocht aan een misdadiger.

  “Hij acht zich niet verantwoordelijk voor handelingen van anderen. Bovendien vertegenwoordigt Brunswijk als politicus een deel van de kiezers in Suriname”

  Zegt genoeg over deze man.


  Maak melding

 3. waterkant maakt van haar stukken steeds meer een opinieartikel.

  dat vind ik persoonlijk heel informerend.

  jammer dat wij er niet altijd even beleefd op reageren.

  verder vind ik het niet meer dan redelijk dat een advocaat, wanneer hij met een wel veroordeelde/niet-zijn-straf-uitgezeten-hebbende crimineel in zee gaat, zijn advocatenpraktijk/werkzaamheden aan de wilgen hangt, maar realiseert hij zich dan ook hoe hij terug moet? hij is nog zo jong.

  oh, ja, ik vergeet, iets hij zit in suriname. daar schijn je nergens te komen zonder een goed ingevuld strafblad.

  jammer harish, ik had je veel hoger ingeschat.


  Maak melding

 4. Zo ziet men weer dat politiek big business is. Een grove fout die deze Monorat heeft gemaakt door in zee te gaan met een bij verstek veroordeelde drugsbons en bankrover, eigenlijk dus een wetsverachter zal nog maken dat het spreekwoord, wie met pek omgaat, mettertijd mee besmet raakt een feit zal worden. Het is erg triest om te zien en te horen dat oprechtheid, eerlijkheid en trouw bij het gros van de politici in verwordend Suribabwe geen rol speelt. Het is de geldzucht,hebzucht en machtzucht. De wortel van dit kwaad is gezaaid op 25 februari 1980 en zal als oliedomme paars/gele stommelingen wederom zonder verstand zullen stemmen op twee onberechte mensenrechten schenders en twee bij verstek veroordeelde drugsbonzen tot volle bloei komen na mei 2015. De misdaadstaat Suri Babwe.


  Maak melding

 5. In Suriname vindt iedereen het normaal om te stelen van de baas. De dupe zijn de nazaten van Suriname, die straks achter het net zullen vissen. @pokai tongo,hoe kom je erop mono rath, whoehaa!


  Maak melding

 6. @Koos

  Je kent het begrip redimusu niet. Een Redimusu is iemand die heult met de vijand (koloniaal Nederland) en de status draagt van een landverrader. VHP en NPS zijn prototypen van de redimusu.


  Maak melding

 7. Keer op keer laat deze rat- de mano zien hoe laf hij is. Hoe kan zo iemand een voorbeeld zijn voor zo’n functie. Wat de politiek in Suriname niet kan doen!


  Maak melding

 8. Ekte kankantrie: HOOFD-Redi Musu is Desi Bouta, deze
  Zeeuw, heeft met advies en steun van Kolonisator Holland
  de Surinaamse Democratie gebroken en verkracht met zijn
  coup ! Een koloniale coup !

  Met advies/hulp van de Ned MID, hr VALK, pleegt Desi zijn BLOEDIGE coup ! Weg vakbbondsrechten, weg Grondwet,
  weg Mensenrechten van Surinaamse Volk, weg Persvrijheid,
  weg Vrijheid van meningsuiting, weg Bewegingsvrijheid door avondklok etc !

  Oprichting van criminele/terroristische bewapende volksmilitie !

  Dus stop geschiedvervalsing Sranan, Desi Bouterse van
  Oranje, de Zeeuwse Redi Musu heeft ons verraden en heeft
  onze vrijheid en democratie vernietigd !

  Grootste massamoorden van voor en na de slavernij staan
  op naam van Redi Musu DDB ! Acht december massamoord
  en Moiwana massamoord !

  PS : De koloniaal Desi en zoon, hebben door toedoen CIA/
  DEA laten zien hoeveel zij geven/wat hun bedoeling is met
  ons Srananmans : Onderdrukking door een Hezbollah-terreurleger konden wij krijgen !!!


  Maak melding

 9. Als je als advocaat Brunswijk of Bouterse wil verdedigen is dat nog met goed fatsoen te verkopen aan de gemeenschap, een van misdaden verdachte persoon heeft immers ook recht op een goede verdediging, maar het is onvoorstelbaar dat een advocaat uit vrije wil gaat samenwerken met Brunswijk en Bouterse alleen maar om macht en materieel gewin. Monorat heeft het als veelbelovende advocaat, die al een goed belegde boterham verdient, helemaal niet nodig om zijn ziel te verkopen aan de duivel, hij moet oppassen dat hij daarmee geen ‘kunu’/negatieve karma laadt op zijn jonge gezin.


  Maak melding

 10. Dus die rat zit straks samen met “ka jullie skoppen” in het NDP Kamp.
  Sommige politici denken dat ze vooruit kunnen denken en verder dan de man van de straat kunnen zien.
  Wel, Mi na rath, je toont hiermee absoluut geen politieke visie te hebben.
  Dat is jammer, ik had je in het verleden hoger ingeschat.


  Maak melding

 11. kankantrie het is maar vanuit welke invalshoek je het bekijkt.voor mij zijn bouterse en brunswijk vijanden van de staat suriname, dat is blijkbaar ook de beleving van anderen.


  Maak melding

 12. Monorath moet zich met een dergelijke opmerking twee keer achter de orden krabben. Ook een advocaat zonder ethische principes. Je staat als advocaat en deken van de bali wel op een lijst met een veroordeelde, die wordt gezocht. Hoe onafhankelijk ben je dan en waar is jouw geloofwaardigheid. Ik zou mijzelf niet gereprenseerd willen zielen door deze principeloze rath. Het zal mij niet verbazen wanneer we te horen zouden krijgen dat hij ook deel is van een groter syndicaat. Laat de orde hem wegstemmen.


  Maak melding

 13. Mono-RAT…waait met alle winden mee. In KLEPTOCRATIE Suriname is het algemeen geaccepteerd dat het land (staatskas), leeggeplundert wordt door een zootje a-sociale, gewetenloze criminelen.


  Maak melding

 14. Bouterse heeft Suriname bevrijd van de koloniale elite en het koloniaal denken en is een Surinaamse held. Op geen enkele manier kan je onze bevrijder het label redimusu geven.

  Brunswijk, hoewel zeer omstreden heeft de Marrons een stem gegeven en de macht en de kracht om hard terug te slaan. De redimusu elite kan haar discriminatie tegen de Marrons niet ongestraft meer voortzetten.

  Ja mensen, Suriname is veranderd en koloniaal denken krijgt weinig kans meer. Op dit forum is koloniaal denken wel volop aanwezig en dat is jammer.


  Maak melding

 15. Oh…La..La. Ay die Mono-Ratje is een mede crimi geworden nu hij aangesloten is bij ABOP. Wel,de Crimi Baas Lonni zal hem een dikke Doekoe in een open enveloppe geloosd hebben. Zoals jullie het allemaal weten,dat in ons geliefd Suri alles mogelijk is.Als je nou nagaat,dat een Deken als functie van de Orde van Advocaten zomaar drie maanden op eigen initiatief neerlegd.”” Wat een Ballentent “” in de Suri politiek. Eigen belang gaat voor.Misschien als ABOP grandioos binnen is bij de mei verkiezingen,dan kan Mono-Ratje een Top functie van VP krijgen via deze partij.”””Che-Che !!! “”


  Maak melding

 16. In Nederland stemt een groot aantal Surinaamse Hindustanen op de rechtsextremistische PVV maar als een paar echte Hindustaanse Surinamers in Suriname zich aansluiten bij de ABOP dan wordt er geklaagd. VREEMD HOOR!


  Maak melding

 17. @Pokai Tongo
  Mono-rath heeft de afgelopen jaren gezien dat je als crimineel en politicus meer verdiend dan als advocaat. Vooral de combinatie van de drie trekt hem. Net als enkele advocaten die hem recent voorgingen wil hij een baan als advocaat-adviseur van een crimineel-politicus. Aangezien er bij DDB al een flink aantal rondlopen moest hij wel naar Bruns uitwijken.


  Maak melding

 18. Momorat heulde al met Belfor, want brood veilig stellen opportunisme is belangrijker dan morele normen en waarden. Toch fijn dat de marrons in Paramaribo voor een hindoestaan gaan stemmen hoor. En wie zegt nog dat politiek in Suriname etnies is?


  Maak melding

 19. liever mensen die een eigen denkwijze hebben, dan figuren zoals jij die geindoctrineerd zijn door een paarse drugsveroordeelde meervoudig moordenaar. Jij kakelt alleen maar na wat je ingefluisterd wordt. Triest bestaan hoor.


  Maak melding

 20. Eindelijk heeft hij zich ontdaan vanhet masker waarachter hij zich verschuilde. Monorath kan gezien worden als een werkelijke Mono Rat, op solotoer. Vroeg of laat komt de ware aard aan het licht. En terecht soort zoekt soort, met of zonder titel in de hand………it’s allways money talks, bullshits walk…….wie weet als de gele geldstrooier aka.onberechte bankrover hem een grote geste heeft gedaan?


  Maak melding

 21. wat versta je onder koloniaal denken, doen,handelen..

  bijna alle suris denken niets anders dan de hollandse denk wijze ook ddb denkt even zo..

  zie maar zijn uitstraling,doen en laten,hij heeft zelfs de weg gestuurde ambassadeur terug genomen zonder enig beperking,dus gewoon door de voordeur binnen gehaald
  ,ondanks dat hij op een bijeenkomst hem geen stoel had aangeboden..

  nu geniet hij ddb van alle privileces van van holland,dank aan zijn medicijnen..

  hij heeft zelf een nederlandse advocaat om zijn belangen te behartigen ,het dombo volk hoef je maar een worst voor te houden en ze rennen achter holland aan in ruil voor een paspoort…


  Maak melding

 22. Spa Water jij bent zelf de grootste koloniale denker voor zo ver je nog kan denken je denkt net zo barbaars en achterlijk als 100 jaar geleden net zo als de kolonisator toen ze nog achterlijk en barbaars dachten,deden en waren zo denkt half Su zo als jij achterlijk en barbaars kom uit het verleden leef in het heden de wereld lust jou smaak niet meer alleen boko haram, IS,NOORD KOREA,HAÏTI EN NOG EEN PAAR schurken staten
  LAAT ME.


  Maak melding

 23. @Spa Water, ik zou graag willen weten wat koloniaal denken is.

  =Wel velen die zijn afgestuurd tijdens het “koloniaal denken” zijn mensen met heel veel respect en zouden bepaalde zaken nooit goed keuren.

  Die Monorat,,,stelt zijn salaris ook veilig.


  Maak melding

 24. -Ik ben het niet altijd eens met deze meneer, maar nu geeft ik hem wel gelijk. Het klopt als een bus.

  Lees maar::

  ==PARAMARIBO – Dat er zoveel politieke partijen opgericht worden die zich op hun beurt bundelen in politieke combinaties is volgens politicoloog Hans Breeveld geen goede ontwikkeling. Het gaat volgens Breeveld om gelukszoekers die simpelweg geen draagvlak hebben. Er moet volgens Breeveld gedacht worden aan het instellen van een waarborgsom voor politieke partijen.

  De partijen die het vastgestelde percentage aan stemmen halen conform de huidige 1% regeling krijgen na de verkiezingen hun waarborgsom terug. Een twee partijenstelsel zoals in de Verenigde Staten is volgens Breeveld voor Suriname niet relevant. Hier zijn volgens de politicoloog logische redenen voor.


  Maak melding

 25. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag zal blijken of dit Surinaamse volk enig zelfrespect en karakter heeft.

  Willen zij hun land en daarmee zichzelf vertegenwoordigd zien door een moordenaar en gezochte drugscrimineel dan zegt dat alles over dit dan afgrijselijk respectloze en dom volk.

  Als je een vader hebt die crimineel is heb je die niet kunnen kiezen, wel kies je voor een drugscrimineel als leider.
  De verloedering is een feit in Suriname en is niet gebonden aan opleidingsniveau, Manorath is daar maar een voorbeeld van.


  Maak melding

 26. Sommige mensen kunnen maar geen genoegen nemen met het feit dat hun rol is uitgespeeld. Ze blijven maar wegen bewandelen om toch nog enige macht te verkrijgen. Al komt dat neer op hun ziel verkopen aan de duvel.


  Maak melding

 27. Het wordt tijd dat de orde van Advocaten gaat handelen en Monorath uit zijn functie zet vanwege:

  1) even niet beschikbaar/ andere prioriteiten.
  2) het in diskrediet brengen van de advocatuur.
  3) het associëren met internationaal veroordeelden.
  4) heel erg kromme juridische trajecten rond om NS die niet tot een correct einde gebracht worden.


  Maak melding

 28. Koloniaal denken is teveel uitgeven aan Onproductieve
  rotzooi en Sranan vanwege massa-NDP-leningen
  uitleveren aan China !

  Koloniaal is : denken dat je Gratis-Yuans van China krijgt
  om je schulden te betalen ! Potti yu ede moro nanga moro
  na ini a Snesi-strop !

  PS : De hollandse zeeuw Desi, verkoopt Ons Land aan
  China !
  Het is door toedoen/optreden van USA dat wij niet
  uitgeleverd/verkocht zijn aan terreurgroep Hezbollah !


  Maak melding

 29. Deze is een deken van action of zeeman.
  Hij die principieel is sluit zich aan bij een crimineel, drugsbarron, moordenaar. Iemand die op de lijst van interpol staat. Waar zijn jouw principes deken van de action/zeeman?


  Maak melding

 30. Toen Bruinswijk nog onder het regie van Olland was , was hij geen crimineel .
  Integendeel werd hij op Schiphol met alle egards ontvangen , ‘de Robinhood van de surinaamse jungle ‘ !
  En heden , anno 2015 , krijgt hij het predikaat ‘ crimineel ‘ opgespeld door dezelfde Ollanders , omdat heden , hij niet meer te regiseren is door de Ollanders .
  Ter verfrissing aan allen die lijden aan een kortgeheugen of vergeetachtig zijn ; ‘ Bruinswijk is een Ollandse creatie ‘ !!!
  En dat de Deken van Advocaten , Mono-rat , samen met Bruinswijk de verkiezingen willen ingaan , is zijn democratische recht .
  Dinky na tori , bun tranga !!!
  ETE 05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 31. Bob Black,
  Surinamse hindostanen op de rechtsextremistishe pvv stemmen????
  Beste bob ik zou mijn huiswerk eerst goed doen voodat ik een lul verhaal zou neerpennen..
  In het bijzonder zijn het de hindoes(tjamaars)die stemmen op de pvv.2 jaar terug is door radio ujala op een bijeenkomst in rotterdam opnamens gemaakt en uitgezonden,waar hindoes de uitspraak hebben gedaan,dat zij puur op basis van geloofsovertuiging op de pvv van geert wilders stemmen.
  Alle islamieten moeten oprotten uit nederland. De man die de islam door de mangel haalt. In su is het nog altijd een enorme haat naar de mosliems door hindoes.
  Zie maar de samenstelling van de vhp top.
  Dus neem bij je zelve de keus voor en op wie je straks gaat stemmen.
  Khan


  Maak melding

 32. @ sempa

  Jij praat recht wat krom is. “Jouw” Robin Hood kreeg last van hoogmoedswaanzin en een niet te stillen honger naar geld en macht en werd, daaruit voortvloeiend gewoon een ordinaire crimineel! De “cultuur” in Suriname heeft hem zo gemaakt! Ga nu niet net doen alsof dat aan Nederland ligt.
  En het geval Monorath?
  Hoe geloofwaardig komt deze figuur nog over!
  Ook Suriname heeft zo “zijn eigen” Bram Moskowitz !!


  Maak melding

 33. @spa water
  Het enige dat de, zichzelf gekroonde “koning der Marrons” voor de marrons kan betekenen is zich heer en meester wanen en af en toe een handje muntjes uitdelen en achter andermans vrouwen aanzitten.


  Maak melding

 34. In mijn optiek (en ik kan me vergissen) Is Monorath over het algemeen een integer mens met principes. Ik denk dat hij in dit geval een fout maakt. Misschien denkt hij dat het belangrijk is dat er een paar integeren zitten tussen dat gespuis en dat hij daarom deze domme keus maakt. Ik hoop niet dat hij er last van krijgt. Met moordenaars en bankrovers moet je nooit samenwerken. Het Front is daarin ook stom geweest. Ze wilden het grote kwaad bestrijden door met het minder grote kwaad samen te werken.

  NOOIT DOEN!!


  Maak melding

 35. @ Integer:

  Dat de gemiddelde Surinamer geen zelfrespect en gevoel voor eigenwaarde heeft, is al lang gebleken. Daar heb je de komende verkiezing niet voor nodig. Zo lang de moraal niet verandert, zal het land ook niet veranderen.

  De gemiddelde Surinamer krijgt de leiders die hij/zij verdient.

  Jammer dat de eerlijke minderhed er onder leidt.

  De COUP (want meer is het niet) van 1980 heeft meer kapot gemaakt dan we denken. We zijn daar alle moraliteit kwijtgeraakt.


  Maak melding

 36. @Midete
  Monorath heeft duidelijk allerlei rare dingen gedaan om op een verkiesbare plaats voor de DNA te komen omdat hij geen mandaat heeft om voor zijn eigen partij gekandideerd te worden.

  Het is heel vreemd dat een Jurist/Advocaat geen kans ziet in pakweg 3 jaar de juridische problemen binnen de eigen partij niet tot een goed einde te brengen en daarmee de eigen partij te gronde richt.


  Maak melding

 37. @ Last a man ,
  Mijn ‘ Robinhood ‘ , menigen met , is de huidige volks-president !!!
  Bruinswijk is door de Ollanders gemaakt en de cultuur heeft hem gevormd !!!
  Ik heb niet de intentie om iets dat krom is recht te trekken zoals jij dat de wereld wil doen geloven , maar als een gelovig mens hecht mijn persoon heel veel waarde aan de waarheid !!!
  Mono-rath , een integer mens , heeft een keus gemaakt en dat moeten wij respecteren .
  Vraagje aan jouw ; Zou de integriteit van Mono-rath in het geding gekomen zijn , als hij voor V 6 had gekozen ???
  ETE 05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.