Suriname’s nieuwste politiek blok: Mega Front

17

PARAMARIBO, 4 mrt – Een beetje van beide kanten. Dat zal menigeen te binnen schieten bij het vernemen van de naam. Ook weer niet lood om oud ijzer, maar veel weg van Mega Combinatie en Nieuw Front. Mega Front, zo heet de nieuwste combinatie van politieke partijen.

Het moet Suriname nu eens eindelijk echt voor de wind gaan. ‘Wan nyun winti mus’ wai’, is het strijdmotto naar de aanstaande parlementsverkiezingen. Suriname heeft behoefte aan een frisse bries. Ook al bevinden zich onder de zes leiders enkele oude rotten. Zoals Dharm Mungra met zijn De Nieuwe Leeuw. Het moet eerst en vooral moreel gaan kloppen. “Het is de weg die we opgaan in Suriname”, zei Mungra bij de publieke lancering.

De lancering was net zo sober als de hele verkiezingscampagne zal zijn. Geen geldsmijtpartijtjes of allerlei entertainment om te paaien. “Je ziet alle miljonairs bij de grote combinaties. Wij gaan een goede boodschap overbrengen, het kan anders”, aldus Mungra. In Mega Front zitten ook coalitiepartij Nieuw Suriname, de Democratische Unie Suriname, de Nationale Ontwikkelings Partij, Ontwikkeling door Eenheid en de Progressieve Politieke Partij.


17 REACTIES

 1. Gaan jullie , AUB, wat doen aan een drempel. Dit voor nieuwe politieke partijen.
  Want zo wordt Suriname een lachertje in de wereld.
  Elke maand komt er wel een andere partij bij.
  Het kost de belasting betaler heel veel geld.

  Een land met iets meer dan 500.00 inwoners.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Een land qua inwonertal ongeveer half miljoen heeft 10 tot 15 politiek partijen dit is geld smijterij en ongezond voor een klein land als Suriname.

  Beter zou het zijn om 2 blokken te vormen in plaats van deze onzin gedoe, wat niet ten goede komt voor het volk.

  Het criterium is eerst ik en dan de rest daarom gaat het land naar de klote.

  De huidig criminele partijen hebben wortel geschoten in de assemblee en deze zijn met geen enkel verdelgingsmiddel uit te roeien, verdeel en heers politiek wordt bedreven, Er wordt door de de NDP etnisch politiek bedreven, ene limbo van de staatsradio ventileert openlijk haat en beledigingen jegens andere groepen Surinamers. Hoop dat 25 mei de kiezers met hun verstand stemmen en zich niet laat omkopen door een bordje bruine bonen met zoutvlees. Want die ene dag op 25 mei vreten ze zich klem en daarna is het weer honger lijden en zie hoe hard het land in moreel verval is getreden.


  Maak melding

 3. Straks gaat Boutje weer een staatsgreep plegen. Ditmaal omdat zgn de politiek onoverzichtelijk is geworden met al die partijen en hij orde op zaken moet stellen.


  Maak melding

 4. Ongelooflijk Believe it or not.

  Huidige president blijft president na 25 mei 2015.

  Hoe dan.

  Scenario:

  ABOP weggestuurd met de opdracht de BEP te decimaliseren.

  PL ” weggejaagd ” om binnen NF te penetreren met het doel het kiezersvolk te overtuigen dat VHP-NPS alleen maar macht willen. Het volk te laten zien dat VHP-NPS in staat zijn om met schurkpartij als PL samen te werken.

  Ongeacht de verkiezingsuitslag zullen NDP ABOP en PL samenwerken. Zonodig mbv DOE.

  NDP/DDB president
  PL vice-president + minstens LVV
  ABOP DNA voorzitter

  Scenario 8 maanden terug bedacht.


  Maak melding

 5. Het Mega Front?

  Als deze nieuwe combinatie de eigenschappen van de Megacombinatie en het Nieuw Front combineert kunnen we er niet veel goeds van verwachten; mega frontale corruptie, mega frontale vriendjespolitiek, mega frontale nepotisme, mega frontale zakkenvullerij, mega frontale beloften, mega frontale quorumproblemen en het op MEGALOMANE schaal kortwieken van de rechterlijke macht.


  Maak melding

 6. @Ddiako

  Tegenwoordig worden kiezers omgekocht met roti doksa. Bruine bonen met zoutvlees is een nationaal gerecht geworden en dient door de bewustwording niet meer als omkoopmiddel.


  Maak melding

 7. Paraman, Het enge dierenbos van Suriname kent noch olifanten, noch leeuwen, fawaka?

  ————————————————————————————-

  Maar wel enge paarse kakkerlakken


  Maak melding

 8. Dharm Mungra is gewoon machtsdronken ten koste van alles.
  In 2010 heeft hij gezorgd dat nu de BVD niet bestaat. De nieuwe tijdperk met de nieuwe leeuw heeft dus ook een nul waarde.


  Maak melding

 9. Paarse hersenen : De paarse mier wil de USA-olifant boycotten !

  “We gaan de USA in de problemen brengen, w’o soor ding” !

  Omdat wij weinig dollars hebben, wo pai ala sanni in snesie
  Yuan !

  W’o pur law dji USA, mi boy Dino e pina na in USA-jail !

  Paarse redenering :
  W’o teki Yuan, dji den datti un no abbi fu pai !
  Yuan na gratis, i grabu ! Moro konni o doro !


  Maak melding

 10. @Srafu

  De euro staat heel laag op dit moment en de dollar zal volgen. Het westers-zionistisch kapitalistisch systeem staat op instorten door onzinnige oorlogen en totaal wanbeleid. Er zullen meer landen op de Chinese munt overstappen en de BRICS-landen komen eraan.

  Wordt het voor jou ook niet eens tijd om op iets anders over te stappen? Je lijkt me een erg gefrustreerd persoon en bij jou is alles wat er verkeerd gaat de schuld van Desi Bouterse. Ben je soms psychiatrisch patient?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.