Onderzoek fenomeen weglooptieners in Suriname

16

PARAMARIBO, 4 mrt – De politie onderzoekt het fenomeen van tienermeisjes die weglopen van huis. Dit zegt waarnemend politiechef Agnes Daniël. Er is reden tot zorg, ook omdat er weinig inzicht is. Meisjes gaan soms enkele dagen van huis.

Voor ouders en politie is het dan haast tasten in het duister. Na enige tijd komen de dametjes meestal dan terug thuis. Volgens Daniël en inspecteur Glenn Fernald van Kapitale Delicten zijn er wel vermoedens. Een mogelijkheid is dat de meisjes naar goudzoekerskampen gaan of worden gebracht. Het onderzoek moet meer licht brengen. “Dit onderzoek is in afrondende fase. Ik denk dat er heel binnenkort een analyse komt”, zei Fernald tijdens een persconferentie.

De politie verwacht dan te kunnen vaststellen wat er precies speelt. Op dit moment worden tien meisjes vermist. Dat is dan wat bekend is bij de politie, dankzij aangifte. De meisjes variëren in leeftijd tussen de twaalf en zestien jaar. De politie had eerder al strenger optreden aangekondigd tegen derden. Uitlokkers blijven doorgaans buiten schot, amoureuze bedoeling of niet. Het onderzoek kan leiden tot een effectievere aanpak.


16 REACTIES

 1. Wel hieruit blijkt weer eens duidelijk dat er helemaal geen sprake is van enige ordening van de goudsector. Alle blabla van Dommig te spijt.

  Overigens als het om geld gaat en eigen concessies dan is hij minder dommig.


  Maak melding

 2. @ Neus
  Gaat DDB daarom zo vaak naar het binnenland???

  Je zou haast wel denken van wel maar dan ook met een pot vol blauwe tabletten van 500 milligram (hoogste dosering) en eentje met zelfrijzend bakmeel.
  Ook neemt hij colgate mee met een grote harde tandenborstel.


  Maak melding

 3. Triest,verschrikkelijk,de jeugd is de toekomst wordt er gezegd.Suriname.,waar gaan wij naar toe.Ja,heb je familie of vrienden in de politiek dan hebben je kinderen het goed .Geen hond die naar deze arme kinderen omkijkt,dus worden zij het slachtoffer van criminelen.Zwervers,ontheemden,verslaafden..en noem maar op,zij die echt in nood zitten,kunnen nergens terecht.JA,en toch wordt er beweerd door een paar koeien dat het uitstekend gaat in SU…JAzeker als het gaat om casino,s,sexhuizen ,bar-dancing,drugs,maar de scholen hebben kippengaas als venster.Suriname heeft een ziekte,en die heet rassen haat,en die werdt verspreidt door mensen als lachmon,pengel,arron,bruma,hindorie,radhakisoen,sedney,van genderen,adhin,soemita,findley,en nog velen meer.En nu anno 2015 gebeurd het nog steeds,geen enkele klootzak die het etnische gedoe stopt.Zolang er wrijving is tussen hindoestanen,creolen,javanen,enz…..zal suriname naar z,n verdoemis verdwijnen .


  Maak melding

 4. @pero kan nu niet meer claimen dat misbruik alleen in India voorkomt. Vlak onder zijn neus gebeurt dat in Suriname. Hallo pero. Wat te zeggen hierop?


  Maak melding

 5. 04 maart 2015

  Srika had al in 2009 een post gedaan van een aantal schoolgaande meisjes in Suriname, die donderdagmiddag opeens niet te vinden zijn en pas zondagavond of maandag weer thuis komen. srika gaf toen aan dat deze meisjes even naar het binnenland ”reizen” en in de goudvelden voor een paar gram aan goud hun diensten aanbieden.Enkele van deze meisjes houden ook vertier met toeristen en of zijn op de erotische video tour.

  Dit verschijnsel is niet uniek in Suriname. In de tijd van MUSA en BERDJAJA, houtkapbedrijven uit Indonesië, gebeurde dit ook. Srika had hierover ook al eens gepost !!

  Srika vraagt zich af, of de politie in Suriname met oogkleppen door Paramaribo en het binnenland van Suriname lopen. Want als Srika hierover kan posten, hadden zij, politie, het reeds lang moeten opmerken.
  Maar ja, Suriname wordt nog steeds gedomineerd door een mannenwereld !!
  Srika


  Maak melding

 6. Ouders horen te praten met hun kinderen en hen erop te wijzen van gevaren die er zijn als vreemden hun iets aanbieden op straat of als zij zogenaamd de weg vragen en stiekum de kinderen met valse voorwendsels in hun auto laten stappen. Een gewaarschuwd kind zal nooit op de avances van vreemden ingaan en zeggen dat zij niet mogen praten met vreemde mensen die zij niet kennen.
  Kinderen die opgroeien met geweld thuis en vader en moeder hen niet lief hebben; zullen makkelijker tot andere verleiden aangesproken voelen; zonder dat zij bewustzijn van de gevaren.


  Maak melding

 7. ““Dit onderzoek is in afrondende fase. Ik denk dat er heel binnenkort een analyse komt”, zei Fernald tijdens een persconferentie.”

  ===============================================

  Je voert een onderzoek uit of niet en je bent ervan op de hoogte of niet. Maar je kan niet zeggen . Dit getuigt het ontbreken van een stukje kennis en inzicht in een gesprek. Is niet professioneel.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 8. Errata:

  Maar je kan niet zeggen : moet zijn

  Maar je kan niet zeggen *Ik denk dat er heel binnenkort een analyse komt*

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 9. Mensen wilt u aub eerst goed nadenken voordat u een reactie plaats.Dit gebeurt overal in de wereld en ook bij gezinnen die het goed hebben en is ook moeilijk te bewijzen.Voor de mannen geld hebben jullie nooit meegemaakt hoe het is als een meisje verliefd op jou is.Ze luistert dan helemaal niet meer naar haar opvoeders,ze hoort alleen hetgene wat haar lover haar zegt.Bid god dat dit jullie niet overkomt.Dus wees voorzichtig met het vellen van een oordeel over andere.Vooral deze meiden die op een bepaalde leeftijd zeer kwetsbaar zijn.Dit verschijnsel komt ook voor in AMSTERDAM.Zoek en gij zult vinden.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 10. @Mundo
  Dat het overal voorkomt betekend nog niet dat er geen probleem is en dat we rustig in de hangmat kunnen liggen.

  @Hojot
  Ja het lijkt wel de vooraankondiging van een boek waar iemand flink aan wil verdienen. Als er een probleem is moet er gewoon snel een analyse komen en bij de constatering van een probleem hoort een goede beschrijving geen vaag verhaal zoals nu.
  Je hebt volkomen gelijk. Deze man had beter zijn mond kunnen houden of – beter natuurlijk – met een goed en duidelijk verhaal moeten komen.


  Maak melding

 11. Wat ga je hieraan doen, niets en helemaal geen moer! De jeugd in su zijn zo materialistisch geworden. Ze lopen erbij ,vooral jonge meiden , om zo gepakt te kunnen worden. De ouders die vinden het waarschijnlijk geweldig wat hun kroost doet. En dat ze dagen wegblijven is maar om een ding sex en geld , want alleen daarmee kun je spulletjes kopen om erbij te horen . De overheid gaat ze niet helpen. Want die beloven zoveel en doen toch niks. Trouwens dd jeugd heeft ook voor dese regering gekozen!


  Maak melding

 12. En ja, ook dit gebeurt dankzij de situatie waar Suriname door deze regering.

  Die tieners lopen weg, zijn dagen spoorloos omdat ze geld op hun rug verdienen, helaas doen ezels als jullie alsof jullie het niet weten.

  Ik dacht dat Bouterse welvaart aan Suriname had beloofd, ja ja zoveel welvaart dat jullie tieners van huis weglopen en dagen geld op de rug verdienen!. Nu nog een witte kerst!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.