‘Suriname noodgedwongen achter overlevingsstrijd leider’

41

PARAMARIBO, 2 mrt – Surinamers laten zich noodgedwongen meesleuren in de overlevingsstrijd van Desi Bouterse. Dit stelt parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Het is tegelijk rechtvaardigingsgrond en drijfveer van het populisme van het moment.

Het is anders moeilijk te verklaren waarom zoveel zich gewillig scharen achter Bouterse. “Een leider die allerlei populistische projecten aankondigt, om alleen maar zijn voortbestaan te garanderen. Dit, terwijl de samenleving verder verarmt en er geen overzicht is van hoe deze populistische projecten gefinancierd zullen worden”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Dat zo’n ideologie gesteund wordt door zelfs weldenkenden is dan ook onbegrijpelijk.

Het voorbeeld van zo’n paradox is de huidige minister van Onderwijs & Volksontwikkeling, Ashwin Adhin. Die werd tijdens de laatste massameeting van de NDP prompt door Bouterse naar voren geroepen. Met anderen werd hij voorgesteld als ‘ondersteuner’ van de partij. “Het is een democratisch recht van elke burger dat door een ieder gerespecteerd moet worden”, zegt Gajadien. Toch vindt hij de hele beweging maar kwalijk en curieus.


41 REACTIES

 1. Niet alleen populistisch maar ook nog een narcobaas en moordenaar. En de Pavlovreactie is dan: “Je moet geen oude koeien uit de sloot halen”. Dat moet je de nabestaanden vertellen. En waarom wel steeds terugkomen op de slavernij?


  Maak melding

 2. De komende verkiezing staat in het teken van:

  NA ONS DE ZONDVLOED.

  In 2010 begon DDB met verhalen over de buikriem en de lege schatkist die Veni achter zou hebben gelaten. Onterecht, maar wel gebruikt als reden om de verkiezingsbeloftes direct te verbreken en te devalueren
  Wat zal hij deze keer aanhalen. Het hele sociale contract dat hij beloofde is niets meer dan een onbetaalbare worst.


  Maak melding

 3. Wat een ONZIN KRAAM deze VHPer uit!
  Bouterse overlevingsstrijd, overlevingsstrijd tegen wat en wie, wanneer men A zegt moet men ook B zeggen?
  waarom de NDP en Bouterse populair zijn omdat het volk voor de zoveelste maal vooruitgang ziet, men ziet dat het land zich aan het ontwikkelen is en dat men meer doet en heeft gedaan tijdens de regeer periode van VHP en NPS. Nog een belangrijke punt is de Surinamers beseffen dat ze in een multiculturele samenleving wonen waar geen plaats is voor etnische partijen en etnische belangen.
  de VHP die klaag maar steeds over Bouterse en de NDP en hoe ze het land regeren maar wij weten nog steeds niet hoe V6 het land wilt regeren behalve dat die partijen alvast een geheime oorlog voeren om posities en ministersposten mogen ze ooit de verkiezingen winnen. De VHP heeft zoveel vertrouwen in hun Baasje Santhoki dat ze niet hard durven op tezeggen dat Santhoki de president kandidaat is van V6. Wat de VHP doet is zand strooien in de ogen van het Surinaamse bevolking door te zeggen dat alle partijen binnen de v6 een kandidaat leveren en daaruit wordt de president gekozen, dit is 100% misleiden naar het volk omdat ze dondersgoed weten dat Santhoki de presidentschap krijgt maar ze weten dat het Surinaamse volk Santhoki niet wilt als hun president ,behalve hun etnische aanhang van de VHP die verkiezingstrainingen krijgen van een institutie die aan de PVDA is verbonden maar de Nederlanders zeggen meteen ze bemoeien niet met het Surinaamse verkiezingen ze trainen slechts VHP mensen in de hogere kunst van manipuleren en bedriegen. De enige eerlijkheid die ik van V6 heb gehoord is van Somohardjo, Somohardjo zei dat vhp de presidentschap krijgt en Somohardjo die als 2de zal eindigen in de V6 krijgt het vicepresidentschap, met ander woorden Somohardjo wilt Vicepresident worden. Twee meester schurken die elkaar kunnen aanvullen Santhoki en Somohardjo en dat betekend het einde van Suriname mochten die 2 ooit samen regeren! Dames en heren let op deze situatie als de VHP besluit dat niet de 2de partij binnen de V6 de vicepresident schap krijgt maar Traditie getrouwd tijdens een regeerschap van de VHP en NPS dat de NPS de vicepresidentschap zal krijgen met zijn behaalde 1 zetel dat garandeer ik jullie Somohardjo zal het hard spelen en alle belangrijke minister posten voor zijn partij op eisen of hij trekt het stekker uit V6. De strijd der dieven binnen V6 is nog niet gestreden het is POPCORN Tijd en ik geniet met vreugde van hun strijd!


  Maak melding

 4. te joe kwik snekie a trong aboma. nu zit de V6 te huilen omdat ze nu echt zien dat de beweging NDP niet meer te stuiten is .
  Vene heeft zijn kans gehad om Bouterse uit te schakelen door Sheriff maar heeft het laten liggen . blijkbaar was Vene als president te bang voor Bouta.

  het kiezersvolk in Su is vrij jong en de oude politiek trekt ze ook niet aan .Bouta staat heel dicht bij het volk en kan ze inspireren .

  Sheriff ook wel een beetje maar hij is een beetje te hindoestaans
  en dat spreekt de niet hindoestanen weer niet aan .

  het zou beter voor de ontwikkeling van het land zijn als NDP en VHP zouden samenwerken .


  Maak melding

 5. na de komende verkiezing zal de V6 uiteen spatten door Verraad.

  vele VHP-ers zullen ook geen genoegen nemen met wederom de reserve bank . dat trekken ze niet meer .

  kijk wat met de NPS is gebeurd , eens een grote, nu geminimaliseerd .

  NDP wint terrein dat is duidelijk . kijk maar de laatste massa-meeting 25 febr.j.l.

  het enige wat de NDP schade zou kunnen toebrengen is als Dino straks een hoge straf krijgt in de USA. dat zou de oppositie kunnen gebruiken in de verkiezingsstrijd. want dat 8 december ding werkt niet meer .

  NDP zal niet alleen een coalitie kunnen vormen ,dat is duidelijk .
  Bouterse zal wederom eerst de VHP vragen om samen te werken als partij alleen omdat hij weet dat daar veel kennis en know how zit en ook in de economie en geldwezen staan ze sterk . ik hoop dat Sheriff dit keer zijn verstand zal gebruiken en rancune achterwege laat .


  Maak melding

 6. Het is verbazing wekend hoe de mensen zich bij de neus laten nemen. List en bedrog is tot nobel en oprecht verheven.

  Niets van wat er verklaard wordt blijkt waar te zijn en toch wordt het omarmd als successen.

  Lees aub het ontwikkelingsplan 2011-2016. Lees aub de rapportage van de Centrale bank van Suriname en u weet dat er niets gedaan is en niets gedaan zal worden voor het volk.

  Verhoging van kinderbijslag is leuk maar wie zal het betalen.
  Instellen van minimumloos is leuk maar wie zal het betalen.
  Verhogen AOV is leuk maar wie zal het betalen.
  Invoeren van algemene zorg verzekering is nuttig maar wie zal het betalen.
  Volkswoningen zijn nodig, maar wie zullen ze betalen.

  De burgers en dat is er nooit echt duidelijk bij vertelt.
  De regering zou woningen bouwen, het zijn er minder dan ooit geworden en nu komt de aap uit de mouw de burger moet ze betalen. Daarom staan ze on afgebouwd leeg.

  Hoeveel Broodjes AAP laat de kiezer zich nog verkopen.

  Maar ook hoelang duurt het nog voor dat V7 klare wijn schenkt. Hoe bang zijn ze dat hun kandidaten met bosjes omgekocht gaan worden als hun kieslijsten ingediend gaan worden.


  Maak melding

 7. Zullen we Suriname maar voortaan Boutaland noemen?

  Het wordt nu wel heel griezelig in Suriname met Noord Koreaanse kenmerken. Je kan geen tv zender opzetten of de Paarse Propaganda machines maakt kijkers hersendood met pure onzin.


  Maak melding

 8. beweging niet te stuiten? als nps/vhp/v7 meer geld er tegenaan gooit, meer bonen, meer busjes die mensen verplicht uit hun huizen komen halen etc, dan die je de werkelijke beweging.

  het prettige voor ndp is, het kost geld, maar het is niet ons eigen geld, wij geven de mensen een sigaar uit eigen doos. en gelukkig voor ndp zijn de mensen stom genoeg om dit niet te merken. wie heeft de slaventijd opnieuw ingeluid in suriname? willozen? landverkopers, chinezen.


  Maak melding

 9. vraag 1: wat gaat tjou tjou niet bij de abop doen?

  vraag 2: en wat als de abop straks met pl wil samenwerken?

  vraag 3: is het echt zo erg gesteld met de integriteit van surinamers? ja!


  Maak melding

 10. Deze reactie van de heer Gajadin, geeft duidelijk de situatie weer en de toestand waarin de VHP verkeerd.

  VHP’ers/Fronters zijn totaal hun contact met de samenleving kwijtgeraakt, deze gasten leven niet meer in de realiteit.

  Deze domme fronters denken nogsteeds dat zij de erfgenamen zijn van de staat Suriname. het verbaasd ze daarom dat er zoveel Surinamers lid zijn van de NDP, zelfs weldenkenden volgens Gajadin, zie daar hoe beledigend en minachtend deze VHP’ers Surinamers ziet die geen lid zijn van de vhp of front.

  Meneer Gajadin het Surinaams volk veracht etnische partijen als de vhp dat is de realiteit. Het Surinaams Volk zal achter elke Nationale leider aanlopen die eenheid voorstaat en geen verdeeldheid. Front/V7 heeft afgedaan, jullie zijn verleden tijd.


  Maak melding

 11. Beste JoJo.

  Heb je de aanhang van Bouterse gezien op tv tijdens de genante Revo herdenking van vorige week.

  Deze mensen gingen blij nar huis met weer een zak vol lege verkiezingsbelofte en een verhoging van de kinderbijslag.

  Zag je de vrouwen ( ongeschoold, alleenstaand en met 6 kinderen) Bouterse niet als een heilige aanschouwen?

  Denk je nu echt dat dit Paarse Stemvee denkt aan de toekomst die pikzwart is voor Suriname omdat het geld over de balk wordt gesmeten aan zaken die helemaal niets aan economische groei opleveren????


  Maak melding

 12. Hahahaha de Verenigde dievenbende is in paniek!!

  Ze kijken er naar en kunnen geen antwoord bedenken tegen de de paarse stormvloed. De Revo kinderen zijn nu groot geworden 😀 en de koloniaal opgevoede niet wetende SMErs zijn nu senioren burgers uit de top segment. Het restje hardnekkig koloniaal geconditioneerden heeft zich verenigd en zijn thans de Verliezende7.


  Maak melding

 13. Volgens Misiekaba heeft GOD BOUTA aan Suriname gegeven. GOD heeft ingegrepen in Suriname om erger te voorkomen.

  Ik zat vol ONGELOOF naar DIE ONZIN van Misiekaba te luisteren.
  DDB is de Kim-Jung Un van Suriname, dit is mij meer dan duidelijk.


  Maak melding

 14. als het movinas volk of te wel de domboos dol graag die crimineel drugs veroordeelde samen met drugs veroordeelde ronny terug willen hebben als hun lijder,wie belet je dan om niet op hem te stemmen..

  alle succes tot gewenst..

  ga dan niet stelen, roven ,moorden, verkrachten,bedreigen in het land,maar je moet je boontjes zelf doppen dus werk hard..


  Maak melding

 15. het zegt alles over de laffe, schijterige, bange houding van dit domme en luie volk. Elk zichzelf respecterend wezen laat zich niet willoos naar de slachtbank leiden, behalve de geindoctrineerde paarse meute. Ik wens dit volk nog 5 jaar Bouterse toe. Dan zitten ze rest van hun armetierig leven met de brokken en ik heb nog 5 jaar mijn dagelijkse portie leedvermaak.


  Maak melding

 16. Onnozelheid,onwetenheid,laksheid zullen niet positief bijdagen aan de onwikkeling van Suriname.Misschien zou het goed zijn voor Su
  terug tegaan naar het capacitiets kiesrecht.
  Ook bied de Suriaamse politiek geen alternatief die veelal uit politieke recidivisten bestaat.Politiek maakt dit mooie land kapot.
  Op dit moment is het is een one man show.Het spelletje draait om1 persoon.Een afgod omrimgd door profiteurs.
  I have a dream dat op een dag deze politieke goden tesamen met
  hun apostelen zullen verdwijnen van het toneel en dat er een ander wind zal waaien.Zo komen wij er nooit!


  Maak melding

 17. Zelfs Suriname wordt niet gespaard door deze moord commando’s
  In Nederland is er nog niemand aangehouden van de liquidatie golf van de afgelopen 14 maanden.
  Rara wie zijn deze mensen?????????
  Reizen zij misschien op een diplomatiek paspoort??????????


  Maak melding

 18. Frontliner, ben je kippig ofzo, neem de wegen, die hadden in 1x goed gemaakt moeten worden maar nee deze regering koos voor elke maand jaar in jaar uit de wegen te pleisteren wat immens veel meer kost dan het in 1x gewoon goed te doen, welke ontwikkeling ??? Hou je ook een oogje op alle belatingsachterstanden en tegelijkertijd wil men een schuld van 130 miljoen EURO aangaan, wat is dat voor ontwikkeling : een zeer slecht mi boi.

  NDP laat zich wederom van zijn smerigste kant zien en blinde schaapjes volgen hun hoeder… la me ni lachuh…


  Maak melding

 19. Paramaribo 2 maart,

  Gajadien behoort dus duidelijk niet tot de Surinamers. Front is westers en volgt de Hollanders.
  Populistisch niets doen dat is juist Front. De one liners en hun inactiviteit in het parlement zijn wel heel opvallend.

  Een drietal punten,

  Wij hebben in Su een heel ander normen en waarden stelsel dan in het westen. Ook zijn veel mensen in Su gebonden aan een geloof. Die combinatie is heel goed. Wij moeten naar onafhankelijkheid van het westen toe, en dat kan. Van de hollander hoeven wij niets te hebben. Wat front wil is een terugkeer naar het westen en afhankelijk zijn van Amerika en de hollander. Een heel slechte zaak. In Ned. gaat het eigenlijk altijd slecht met iemand die gelovig is en of normen en waarden heeft. Dit is het culturele dilemma van de surneds. Wij rekenen deze goep niet meer tot de surinamers. Het is een verloren deel van Su. Als er niet snel een verplicht remigratie beleid komt. maw een verplichte terugkeer binnen drie jaren dan dient in mijn ogen deze groep op papier alles te verliezen . De psa kaart is niet genoeg. Een snelle naturalisatie binnen 3 mnd, huisvesting en domeingronden dienen voor deze groep te worden gefaciliteerd. Ik vrees het ergste voor de surneds. het is jammer.

  Mijn tweede punt is dat wij vinden dat Suriname er erg op vooruit is gegaan in deze regeerperiode. Sociaal economisch gezien en infrastrureel. Er is geen reden tot negativiteit. Vertouw je eigen mensen. De tijd voor de massale terugkeer is nu.
  Ik vind dat ondanks de tegenwerking van Front en de hollander, Su toch duidelijk heeft laten zien er te staan. Hindoestanen en afro Surinamers moeten leren met elkaar samen te werken. Hun verhouding is de grootste tegenwerking die alle vooruitgang, in welke sector dan ook blokkeert. Verdeel en heers ogv etniciteit is niet goed. De VHP en de NPS zijn verkeerd bezig. Iedereen mag een kans krijgen in Su, om te werken en om te leven. Niet alleen bepaalde etnische groepen en of families. Aandacht dient er te zijn voor een behoorlijke studie financiering. Iedereen mag studeren. Hulp kan desnoods aan de Cubanen worden gevraagd.

  Als laatste punt het feit van het etnisch stemmen. Waarom. Je moet stemmen op wat een partij wil gaan doen. Niet ogv ras en geloof.
  Wat wij waarschijnlijk in Su na de verkiezingen zullen gaan zien is het eerste niet etnische kabinet in Su.. Een zakenkabinet wordt dit.
  Het zal beter gaan.

  mvrgr.
  Mr. Roy Siwpersad


  Maak melding

 20. @ sabidrie, oh en jij wilt doen laten overkomen dat NDP niet etnisch is, whahhahaha slaap lekker verder, ik hoop dat je je verslaapt op de dag dat er gestemd moet worden. VHP is wel degelijk de nationale koers in gegaan… dus wat is je punt, NEKS !!!! DDB is geen geschikte president, hij had geen eens in aanmerking MOGEN komen yu domoor, waarom zie je dat niet in…. oh hij is vergeven en kreeg een kans noh, hee vergeet en vergeef de slavernij en de koloniale tijd ook joh, das ook zooooooo lang geleden, wel consequent blijven hooooooooooooor 🙁


  Maak melding

 21. Een ding is zeker narco bisschop Steve Meye heeft goed werk verricht door deze moordenaar te zegenen en dat de meeste surinamers eindelijk het licht hebben gezien whaaaaaaaaaha.


  Maak melding

 22. Als wij komen… Fu du sang?

  02 Mar, 02:00

   
  ZoomOnlangs zag ik de partijleider van de NDP, tevens regeringsleider, op een politiek podium van zijn partij een uitspraak doen, waar hij aangeeft dat de oppositiepartijen hebben aangegeven dat als zij aan de macht komen het een en ander gerealiseerd zal worden. Uit zijn houding en uitspraak voel ik aan dat hij wil zeggen dat zolang hij aan de macht is, niemand moet denken dat zij op een gemakkelijke wijze de macht kunnen overnemen. Als president gooit hij meer olie op het vuur door zijn aanhang voor te houden dat elke andere partij die aan de macht komt, vele sociale voorzieningen zal terugbrengen en/of afschaffen. Deze ondoordachte en haat zaaiende uitspraak wordt door zijn aanhang als een zeer geslaagde uitspraak gezien en er zal zelfs een complete Info-Act episode aan besteed worden.

  Om terug te komen op de vraag van de NDP-leider wat de andere partijen willen komen doen, zal ik trachten hem enkele zaken voor te houden, waarom de oppositie wil komen:
  1) Komen om het volk te verlossen van de armoede-wurggreep
  2) Komen om het volk een veilig gevoel te geven, want nog nooit in de geschiedenis heeft criminaliteit zich op een dusdanige brutale wijze gemanifesteerd
  3) Komen om de financieel-economische chaos op te ruimen, want hij is gekomen en heeft er een potje van gemaakt
  4) Komen om de amnestiewet terug te draaien, zodat wet en recht hun eerlijk beloop kunnen hebben
  5) Komen om de buitenlandse relaties te herstellen, want tenminste twee huidige regeringleiders worden in het buitenland gezocht voor criminele praktijken
  6) Komen om te onderzoeken wat de afgelopen vijf jaren door de commissie ordening goudsector is gedaan en wie er voordeel aan heeft gehad
  7) Komen om na te gaan wie op IDCS projecten toegewezen krijgt en hoe onze staatseigendommen zijn weggegeven aan vrienden
  8) Komen om werkgelegenheid te creëren voor de duizenden werklozen die beloofd waren door deze zelfde leider dat er werk voor hen zou zijn
  9) Komen om op structurele wijze de woningsnood aan te pakken en niet op een blauwe maandag het volk 18.000 woningen te beloven en aan het eind van de regeringsperiode nog geen 10% daarvan te hebben opgezet
  10) Komen om de Weg naar Zee dijk te bouwen, want zijn eigen minister van OW (boezemvriend) was daarin niet geïnteresseerd in 2012
  11) Komen om een kort, middellang en lang termijn ontwikkelingsplan voor te houden aan het volk om o.a. de landbouw, mijnbouw en veeteelt sector te redden
  12) Komen om te onderzoeken wie al de jaren Info-Act heeft betaald en wie draait voor de kosten van een middagprogramma waar burgers dagelijks worden uitgemaakt voor landverraders
  13) Komen om de vele regeringsadviseurs die op het Kabinet van de President zijn aangesteld ter verantwoording te roepen. Welke adviezen en ontwikkelingsmodellen hebben zij de afgelopen vijf jaren ontwikkeld om dit land tot een hoger niveau te tillen, of hebben zij slechts hun zakken gevuld met een ministerssalaris.
  14) Komen om te werken aan kaderversterking en institutionele versterking van alle poliklinieken en ziekenhuizen zodat we niet weer worden belazerd met een nieuw ziekenhuis, of moet ik zeggen beddenhuis, terwijl verpleegkundigen op regelmatige basis Suriname verlaten voor een baan in het Caribische gebied.
  15) Komen om de vermeende gronduitgifte (Bruynzeel) van 86.000 ha aan de NDP-er M.Gopi te onderzoeken, want een onderzoek naar die vreemde uitgifte is nooit gekomen.

  Er zijn nog tal van redenen waarom de oppositionele partijen de regeermacht wensen over te nemen, meneer de partijleider. U had het hoogste woord voor 25 mei 2010, wanneer het ging om corruptie, om vermeende vriendjespolitiek en u riep de regering vaak op om de macht over te dragen. U hebt de kans gehad en hebt bewezen dat u en uw vrienden slechts één doel hadden. U was ook voorstander van verjonging in de politiek, en naar mijn bescheiden mening hebt u uw kans gehad. Het wordt tijd voor het beëindigen van uw loopbaan. Geef toe dat u niet meer gemotiveerd bent, want uw doel is al verzadigd. Maar vergeet niet dat de kruistocht tegen corruptie, welke door u slechts met de mond wordt gevoerd, omgezet zal worden tot een “corruptie–expeditie”, aangezien u en de uwen corruptie tot een behoorlijk ingewikkelde materie hebben gemaakt. 

  Ik doe hierbij een oproep aan de nieuwe leiders om inderdaad invulling te geven aan de wensen van het volk om vooruitgang te brengen. De opgesomde zaken dienen serieus in overweging genomen te worden, want deze regering heeft essentiële zaken laten liggen. Verder doe ik een oproep aan eenieder om zich niet te laten beïnvloeden door personen die er baat bij hebben dat deze regering aan de macht blijft, maar te kijken naar de realiteit, te kijken naar uw tevredenheid, te kijken naar uw financieel balans aan het eind van elke maand, te kijken naar de onevenwichtigheid in het land, waar velen hard moeten werken om vooruit te komen en anderen op een heel simpele manier zichzelf verrijken. 

  Ik beëindig dit artikel met een citaat van Pablo Picasso (1881-1973; Spaans schilder, tekenaar en beeldhouwer). De huidige regering riep in 2010 om verandering. Dat was ook hun slagzin (“we want change”). Picasso zegt: “Verandering betekent niet ontwikkeling”. 
  De vraag die u zichzelf moet stellen: Heeft deze verandering in 2010 (positieve) ontwikkeling gebracht?

  Drs.Amar Ramadhin
  Huisarts


  Maak melding

 23. @Frontliner, je kunt op je vingers tellen hoeveel eigen bedrijven Suriname heeft en er zijn veel particulieren die eigen bedrijven hebben.

  Geld moet van ergens komen en als al die mensen hun baan en bedrijven opzeggen heeft het land een groot probleem.

  Ook al wint Bouterse de verkiezingen gaat hij toch als de vorige keer samen moeten werken met anderen.

  Ik kan jou vertellen dat als men het land Suriname kapot wil maken en Bouterse onderuit wilt halen is het zo gebeurt dan zegt die verhoging van de AOV en AKB niets.

  Pas maar op Suriname is geen Venezuela!!!!en die fout maakt Bouterse wel.


  Maak melding

 24. Henry
  Volgens Misiekaba heeft GOD BOUTA aan Suriname gegeven. GOD heeft ingegrepen in Suriname om erger te voorkomen.

  Die Misiekaba is knettergek en dus gevaarlijk.

  Dan heeft God ook Dino Bouterse aan Suriname gegeven.

  Maar elk land krijgt de leiders die het verdient en blijkbaar verdienen de Surinamers Bouterse….

  Uit de brand ben je als volk.


  Maak melding

 25. Het was een leuke gezellige herdenking van 35 jaar daadwerkelijke onafhankelijkheid !!!
  Duizenden patriotten kwamen naar Paramaribo om het te vieren en volgend jaar wordt het nog groter en drukker !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning
  Ete 05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 26. Die malafide handelaar , henk de MOL , heeft nog nooit voor een staatshoofd mogen kiezen .
  Conform de wet heeft hij daar geen recht op !!!
  Zijn staatshoofd wordt genetisch bepaalt en is vervat in de wet ( democratische wet ? )
  henk de MOL , de demonen-creater !!!
  Nog 05 jaren , NIET VERKEERD !!!


  Maak melding

 27. Veel beloven en een beetje geven maakt een dwaas blij door het leven.
  4 baans highway naar Zanderij met flyovers
  Highway naar Brazilie
  Diepzee haven
  18000 huizen
  Graanschuur
  Cassavefabriek
  Nieuwe poort in Europa
  Rijstexport naar Venezuela
  Geen moer wilt maar lukken.

  Staat niet in staat om rekeningen bij ondernemers te betalen zelfs niet naschool opvang. Als ze binnenkort de chinezen niet kunnen betalen nemen ze het land over. En als staatsolie de geleende bedragen niet kan terugbetalen koopt china ook staatsolie, en de brokopondo stuwmeer. Dan zijn jullie overgeleverd, met een beetje geluk aan de IMF en dan gaan ze saneren 50% overheidsambtenaren, salarissen, kinderbijslag, aow, noem maar op blijf verteren zonder verder te kijken zoals de narco groothandelaar moordenaar couplpleger jullie blijft beloven om van zijn amnestie te blijven genieten. En vergeet niet zijn zoontje princes dino deed alles met zijn pappies toestemming.


  Maak melding

 28. Frontliner ben jij misschien familie deze waarde garnaal ddb! Het is toch niet te geloven dat zo positief praat over deze man. Ik zie jou precies het hebben van deze hersenloze garnaal. Trouwens ik niet of jij dat weet maar in de jaren 70 ,80 was er nooit zoveel negatief nieuws dan nu sinds bouta aan de macht. Of snuif eerst voordat deze nonsence uitkraamt.


  Maak melding

 29. Mijn mening hoor mensen we kunnen van hier naar gender met elkaar bekvechten maar we bereiken er helemaaaaaal niets mee.zijn wij nouw echte Surinamers rs met hoofd letter of klein letter.Kunne we aub stoppen n aub een (1)wan.one.uno.ego.vuist maken??????????😔😔😔door zoveel vies met elkaar te schelden en onze kids hier mee te beinvloeden(besmeten)dat behaagt God onze schepper van Hemel en Aarde niet😳.beseffen jullie wel dt wij uitgelachen worden door de buiten landersssss vooral Nederland comeone dit is niet wat de schepper van ons wilt joh n dan nog van mensen die zeggn principes te hebben😳😓😓wat zegt het Grootste Gebod?? gij zult GOD Lief hebben met Geheel jou HART met Geheel jou ZIEL en met Geheel jou VERSTAND.En jou NAASTEN GELIJK jou ZELF😉😊Laten wij dat proberen in Praktijk te THINK ABOUTH THIS.WANT ER STAAT OOK GESCHREVEN:OORDEEL niet want met de MAATE dt jij OORDEELT zul jij VEROORLD worden .laten we ons BESTE kanten laten zien en eeeeeeeen 111111 vuist maken n geen 20 of zo hbben jullie een fijne dag💝💝💝👊👍👍😘😘


  Maak melding

 30. Een probleem is dat in Suriname niemand de programma’s van de politieke partijen naast elkaar legt en de bevolking informeert over de verschillen en de overeenkomsten en de financiele haalbaarheid.
  Wanneer de bevolking dit niet weet, hoe moet ze dan een goede keuze maken? Dan doet ze wat logisch lijkt: ze kiest voor de partij die het meest belooft, ongeacht of dit tot bankroet van het land kan leiden. Want dat heeft de bevolking ook niet door.
  Iedereen denkt dat het financieel geweldig gaat in Suriname en er geld zat is.


  Maak melding

 31. Inderdaad, Suriname heeft een leider, die t verdient.
  Een deel van het volk heeft nog niet door, dat het financieel beleid van deze regering negatief zal werken voor de verdere ontwikkeling van het land.
  Men zal t pas inzien, wanneer het te laat is.
  Jammer, zijn we echt onderontwikkeld ???
  Of zijn we bezig wraak te nemen op de oude politieke partijen, ten koste van alles ?


  Maak melding

 32. Ik hoop echt dat de Surinamers massaal voor de NDP kiezen en dientengevolge de komende 5 jaar flink gaan pienaren. Een dom volk verdient dit.


  Maak melding

 33. Vanity

  Frontliner, ben je kippig ofzo, neem de wegen, die hadden in 1x goed gemaakt moeten worden maar nee deze regering koos voor elke maand jaar in jaar uit de wegen te pleisteren wat immens veel meer kost dan het in 1x gewoon goed te doen, welke ontwikkeling ??? Hou je ook een oogje op alle belatingsachterstanden en tegelijkertijd wil men een schuld van 130 miljoen EURO aangaan, wat is dat voor ontwikkeling : een zeer slecht mi boi.

  NDP laat zich wederom van zijn smerigste kant zien en blinde schaapjes volgen hun hoeder… la me ni lachuh…
  >
  >
  @ Sanity
  Sanity het is tijd om je pillen in te nemen ,ik discuteer niet met gekken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.