Nationale Partij Suriname laakt bemoeienis lokale overheid

22

PARAMARIBO, 2 mrt – De Nationale Partij Suriname, NPS, is niet gediend van gebleken politieke bemoeienis vanuit het commissariaat van het district Para. Volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland is er bemoeid met interne aangelegenheden van zijn partij.

Het commissariaat zou burgers hebben uitgenodigd voor een vergadering van de NPS. Het bleek achteraf om een vergadering te gaan van dissidenten binnen deze oppositionele partij. “Ik ga niet vroom doen en zeggen dat bepaalde zaken nooit gebeurd zijn in het verleden, maar nu zien we dat de grenzen worden verlegd. Hoe kan dit? Dit is voor het eerst in Suriname”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Hij vindt het niet kunnen.

De regering moet zich bij haar leest houden. “De regeringspartij (NDP, red.) heeft al bewezen niet te zullen schromen om welk middel dan ook in te zetten om er voor te zorgen dat zij verkiezingswinst haalt. Als men een dienstauto inzet om mensen op te roepen voor een vergadering, laat men zien dat niets aan het toeval wordt overgelaten. Je kunt niet zo pertinent staatsmiddelen inzetten om politieke tegenstanders een kopje kleiner te maken”, aldus Rusland.


22 REACTIES

 1. Meneer Rusland U had het advies van Mevr. Pengel moeten opvolgen dan was de partij heel veel narigheid bespaard gebleven. Met een beetje geluk bestaat deze partij er nog na 25-05-15.


  Maak melding

 2. Noreen Chung vond dat de leiding van de NDP uit alleen maar stommelingen bestaat, dus kon ze niet meer meedoen met deze partij !!!!!!!

  Nu blijkt echter dat een vergadering van de NPS op Para in z’n geheel door de NDP is overgenomen (ra ra hoe kan dit), dus vraag ik me af in welke partij de echte stommelingen en ezels zitten.

  Die zitten zeker niet in de NDP want als je politics wise kunt ambushen en daarna controlen, dan vergt dat zeker enige intelligentie, know how en moed.

  Wat een simpele ziel en geest is deze Noreen C, alleen weet ze het zelf nog niet.


  Maak melding

 3. Walgelijke manier van doen, eerst een paarsevlaggen oorlog houden… zo puberaal… oranje vlaggen werden ijskoud verwijderd heh… en nu weer een nep vergadering voor de NPS regelen… en dan nog een 5 jaar…

  oost west
  noord zuid
  NDP ligt eruit


  Maak melding

 4. @ Milton

  “Nu blijkt echter dat een vergadering van de NPS op Para in z’n geheel door de NDP is overgenomen (ra ra hoe kan dit),”

  Zou het niet mogelijk kunnen zijn dat het een NPS maar een NDP vergadering geweest zou zijn.
  Indien het echt een collectieve overgang zou zijn wat toont beter dan dat Groene shirts vervangen worden door Paarse.
  Alles en iedereen zelfs de kinderen zijn gekomen in Paars.

  Dit is puberaal omgaan met de waarheid, politiek op het allerlaagste niveau. Zelfs Noord Korea en Zimbabwe schamen zich voor dit soort gedrag.

  Ik heb geen glazen bol maar op 25 mei kan de Surinaamse bevolking wel eens een enorme grote grap uit halen en na de cadeautjes van de NDP de stem elders brengen.

  Herinner u zich de BVD nog die op straat een enorme (betaalde) achterban had die later NDP bleek te stemmen.


  Maak melding

 5. correctie\

  “een NPS vergadering maar een NDP vergadering geweest zou zijn” “GEEN NPS vergadering maar een NDP vergadering geweest zou zijn”


  Maak melding

 6. De gehele vertoning was werkelijk meer dan schandalig. Het toont het karakter van de NDP: Liegen, verdraaien, oplichten en misbruik maken. Daar zijn ze specialist in.

  Deze vergadering was door de NDP georganiseerd en hun vlaggen, shirtjes en inschrijfpapieren waren dan ook volop aanwezig.
  Om de “vergadering” aan te kondigen is op schandalige en criminele wijze gebruik gemaakt van overheidsmiddelen. Hier moet door de verantwoordelijke direct een onderzoek met straf en correctie maatregelen op worden uit gevoerd. O.a. moet degene die verantwoordelijk is voor de geluidswagen per direct ontslagen worden. Etc.


  Maak melding

 7. NDP het CRIMINELE CLUBJE bij UITSTEK; Staatsmiddelen worden aangewend om vlaggen van andere partijen te verwijderen.

  Ik vrees met grote Vreze dat er zwaar GEFRAUDEERD zal worden bij de verkiezingen van 25 mei 2015.
  Als men zelf er niet voor schroomt om Dienstvoertuigen van de staat in te zetten om mensen op te roepen een NDP-VERGADERING bij te wonen.

  Deze Criminele Kliek zal Criminele Praktijken uithalen om zijn Criminele Handel en wandel te kunnen voorzetten.


  Maak melding

 8. Mensen, let op het meest recent woord in de Surinaamse politiek, nl: ‘Ambush politics’ !
  Founder Mr. D.D. Bouterse, chairman of NDP – Suriname !

  Ik denk dat de VHP het nu ook al begint te shaken want niemand weet wat Oom Tjallie en anderen allemaal aan het doen zijn binnen de VHP ?


  Maak melding

 9. -Meneer Rusland, zoals u weet wordt deze verkiezing gedomineerd door, leugens, oplichterijen, fraude en het manipuleren van mensen.

  Bouterse zijn gedrag is Chavez gedrag en ik kan zeggen dat velen heel erg DOM zijn om voor Bouterse te gaan stemmen. Deze man gebruikt en misbruikt het volk!!!
  Bouterse is inderdaad een MISLEIDER zoals Theo dit heeft weer gegeven.
  Voor wie het nog niet heeft gelezen::::::::::

  -Volksvertegenwoordiger Noreen Cheung heeft de NDP definitief verlaten. Op de persconferentie waar ze haar aansluiting bij de NPS aankondigde, heeft ze president-hoofdverdachte Bouterse, die een strafblad heeft, ‘een misleider’ genoemd. Zij riep hem op te stoppen met ‘leugens’.
  Zij onderbouwde haar ernstige beschuldiging met haar eigen ervaringen binnen de NDP, een partij die naar haar zeggen om de belangen van de persoon van Bouterse draait. Ik heb geen tweede bron om de beweringen van Cheung over haar ervaringen binnen de NDP te toetsen. Anderzijds heb ik geen reden aan haar geloofwaardigheid te twijfelen.

  Ik was onder de indruk van de morele moed van deze jonge vrouw, toen ze ondanks de autoritaire, paarse druk van het machismo, weigerde voor de zelfamnestiewet te stemmen. Anders dan de rest van de NDP- fractie bleef zij trouw aan de verkiezingsbelofte van de NDP het lopende 8 december strafproces ongemoeid te laten.
  Een misleider?
  Waaraan ik Cheung’s karakterisering van Bouterse als misleider wel zou kunnen toetsen is zijn gedrag in de kwestie van de decembermoorden. Op 9 december 1982 heeft hij als bevelhebber van het leger en Leider van de Revolutie op de televisie verklaard dat de slachtoffers ‘op de vlucht zijn neergeschoten’.

  De onderzoekers van de Verenigde Naties en de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) concludeerden in hun rapporten dat de slachtoffers zonder vorm van proces in het Fort Zeelandia door de militairen waren geëxecuteerd.

  Ik hoop dat het recht zal zegevieren.


  Maak melding

 10. Het paars extremisme begint steeds ernstiger vormen aan te nemen, nog even dan beginnen ze ook met ISIS praktijken, de denkwijze is er in ieder geval al wel, ben je het niet met ons eens dan is elk middel geoorloofd tegenstand uit de wereld te helpen en de anders denkenden onze wil op te leggen, eigenlijk ook geeen wonder met een drugscrimineel en massamoordenaar aan het hoofd


  Maak melding

 11. Hou alstublieft op elkaar te demoniseren en steek de koppen bijeen om van ons mooi landje Door hard werken en verstandig beleid een goed functionerend geheel te maken. Dank u.


  Maak melding

 12. Stop met oeverloos geklets en werk je indien je daartoe in staat bent uit de naad om suriname op te stuwen in de vaart der volkeren. Niets is onmogelijk.


  Maak melding

 13. Milton,

  Ze willen niet met de NDP samenwerken, dus worden ze door de NDP overgenomen. Ze zijn zo zwak dat ze gewoon een overname prooi zijn zonder dat ze het zelf weten.

  NDP tranga. Na 25 mei 2015 zullen sommige partijen gewoon ophouden te bestaan of ze zullen alleen bij naam bestaan zoals de VHP.

  Intussen voelt SPA al nattigheid en gaat adviseren dat zijn achterban alleen op SPA mensen gaat stemmen.

  Totzover deeenheid binnen de vee.


  Maak melding

 14. @Sylvo

  Met die gestoorde paarse fascisten valt niet te praten.
  Ook zal die groep nooit werken. Misschien maar goed ook want er komt nooit iets goeds uit hun handen.

  Wat SU nodig heeft is goed onderwijs waarin ook maatschappelijke waarden en normen worden bijgebracht en het vermogen zich in een ander te verplaatsen.


  Maak melding

 15. De NDP haalt alle trucs uit die Duryodhan en z’n demonische oom Shakuni ook uithaalden in aanloop naar de grote Mahabharat oorlog om hun gelederen te versterken. Ook Duryodhan kaapte de steun van menige Pandu-aanhanger weg met valse voorwendsels. VHP en V7 moeten niet naief zijn en lijdzaam toekijken. Ze moeten de grip op hun mensen gaan versterken en een en ander duidelijk maken (consequenties), want anders gaan er nog veel meer van hun mensen gekaapt worden door de NDP.


  Maak melding

 16. De verkiezingen moeten nog gehouden worden en de opposities geloven en denken deze te kunnen winnen en moge de uitslagen van het nog te houden verkiezingen niet aan de verwachtingen voldoen van de opposities , moet de wereld van oppositie het geloven ( van zelfsprekendheid ) dat er frauduleuze / corrupties en onwettige handelingen gepleegd zijn door de huidige coalitie / nationaal regering .
  Dat zijn Voorbarige V( 7 )alselijke aantijgingen en aperte leugens die zijn oorsprong hebben/vinden in het ‘ brein van afhankelijke a-nationalistische politici en politica ‘ !!!
  Visionair zijn ze niet of is het een constatering middels een ‘ ondoorzichtige kristallenbol ‘ ???
  Het is internationaal bekent dat Republiek Suriname / huidige nationaal regering hoog aangeschreven staat betreffende het organiseren en houden van democratische vrije verkiezingen en dat wil Republiek Suriname / huidige nationaal regering consolideren !!!
  Het Nationaal Belang , moeten en worden door waarachtige surinaamse patriotten heel hoog in het vaandel gehouden !!!
  Ete 05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 17. @ hans ,
  er lopen dagelijks geblondeerde hitlertjes in de 2e kamer rond !!!
  Wat doe jij daaraan , rechts-extrimist ???
  NOG 05 MEER , NIET VERKEERD !!!


  Maak melding

 18. Gaat de V7 haar leden niet strict in de gaten houden en een loyaliteitsverklaring laten ondertekenen, dan zullen er nog meer omgekocht worden. V7 moet niet naie zijn.


  Maak melding

 19. DDB heeft de leden te verstaan gegeven dat wie nu nog de partij verlaat “op de vlucht …. ”

  Gelukkig zijn de verkiezingen in principe geheim.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.