Minister tevreden over groei leger Suriname

24

Nieuwbakken soldaten tijdens een showexercitie op de appelplaats van de Ayoko Kazerne. Majoor J. Veira, commandant van de Elementaire Algemene Opleiding van het Nationaal Leger, heeft onlangs uit een lichting van 348 rekruten die hij in juni vorig jaar kreeg voorgeschoteld, 333 geoefende soldaten overgedragen aan bevelhebber brigade-generaal Ronni Benschop. Defensieminister Lamure Latour is tevreden over de groei die het leger sinds drie jaren doormaakt.


24 REACTIES

 1. Surinaams leger kan alleen marcheren in mooie kleren en helmen want Tigri blijft bezet en Guyana blijft daar de baas. Al die bigi mofo and de ndp en hun lijder tegen Venetiaan hebben niets opgeleverd in de laatste 5 jaren. Soso bluf zelfs de back track route en Clara sluis waar de meeste smokkelaars komen en gaan is nooit een politie, mp of militair aanwezig.


  Maak melding

 2. Als ze elk jaar 350 rekruten aannemen en we gaan uit van 30 dienstjaren dan hebben we een leger van ruim 10.000 militairen op een bevolking van 500.000 waarvan slechts 50% op de arbeidsmarkt participeert.

  Dwz dan is 1 op de 25 militair. !!!! Zelfs rijke landen kunnen de kosten daarvan niet dragen. En ook is het een vraag hoe we die 10.000 bezig houden zonder dat ze weer idiote dingen gaan doen uit verveling en onvrede.


  Maak melding

 3. @ Ram Singh

  Duidelijk dat je geen militaire kennis heb.

  Suriname heeft haar leger sinds 1990 verwaarloosd omdat de politiek het leger wantrouwt en er nog steeds angst voor heeft.
  Terecht of onterecht doet er niet toe. Er is steeds door de politiek net genoeg geld uitgekeerd/geïnvesteerd zodat er geen ontevreden gevoel heerst in het leger. Onder pres. Wijdenbosch was het leger even op genoeg krachten om zeer kleine militaire acties te ondernemen, nadien wederom verwaarloosd.

  Nu is men het leger opnieuw aan het opbouwen, dat heeft tijd nodig. Guyana heeft echter haar leger niet en te nimmer verwaarloosd, met name in de regio Tigri staat haar leger altijd in de hoogste staat van paraatheid.

  Suriname zou er goed aan doen om naast het Nationaal Leger een Nationale Garde op te richten, die als contrabalans zou dienen.
  Dit zou het vertrouwen van de politiek, met name vd VHP & NPS doen vergroten in het leger.


  Maak melding

 4. Ach, dat Surinaamse leger. Ik kom er eerlijk voor uit, dat ik toch echt NIETS van militairen moet hebben. Het Surinaamse leger, dat dient ter bescherming van de democratie en rechtstaat en onze onafhankelijk van vreemde mogendheden, heeft in zijn bestaan nooit wat anders gedaan dan zijn wapens richten op de eigen bevolking. Coup en couppogingen van de jaren 80, allemaal tegen de democratische en rechtstatelijke regels in. 1982, binnenlandse oorlog enz. Ik ben opgelucht dat de korpschef een einde heeft gemaakt aan die idioterie van militairen die met politie op patrouille gaan. Kwamen alleen maar ongelukken van. In mijn ogen zijn militairen overwegend mensen met te weinig capaciteiten om het in andere sectoren te kunnen maken. Wie kiest er nou voor een beroep waarin van je wordt verwacht dat je op commando andere mensen doodschiet? Suriname hoeft wat mij betreft geen eigen leger te hebben. Ik zie meer toegevoegde waarde in een goed uitgerust politiekorps dat ook in staat is de grensbewaking te doen, inclusief kustwacht. die paar duizend leeghoofden die zich nu militair noemt, kan toch geen deuk in een pak boter slaan t.o. de legers van de landen om ons heen.


  Maak melding

 5. Ik wil niet negatief zijn maar tot nu toe heeft het Surinaamse leger nooit iets waar gemaakt. Junglecommando werd nooit verslagen en tigri blijft bezet inderdaad.


  Maak melding

 6. Een leger is bedoeld om externe agressors buiten een land te houden of om andere landen te veroveren. Wel, Guyana durven we nog steeds niet uit Tigri te verwijderen. Ik zou de Surinaamse overheid overigens willen adviseren dit probleem niet militair maar diplomatiek op te lossen en ik heb ook niet het idee dat wij, nadat Tigri weer in ons bezit is, de rest van Guyana zullen willen inlijven. Als Frans Guyana (Frankrijk) en Brazilië het in hun dolle kop krijgen om Suriname aan te vallen (dat willen ze niet), kan ons leger, al zou het 1000 x sterker zijn dan nu, daar niets tegen inbrengen. Waarom heeft Suriname eigenlijk een, op het wereldtoneel, voor spek en bonen meedoend, geldverslindend leger nodig? We kunnen het geld, dat we gebruiken om het ‘fu soso’ leger in stand te houden, beter gebruiken om de politie beter uit te rusten, we hebben, gevangen achter ons eigen diefijzer, meer te vrezen van onze eigen criminele landgenoten dan van buitenlandse agressors. De leraren van de naschoolse opvang, die nog steeds hun geld niet hebben ontvangen, zouden we met het geld dat uitgespaard wordt ook eindelijk uit kunnen betalen.


  Maak melding

 7. Waar waren ze , tijdens het opruimen van de rotzooi die de overstroming heeft veroorzaakt op weg naar zee. Dat is toch ook de taak van de militairen. Zoals ik vernomen heb , hebben de mensen onderling alles opgeruimt. Hoezo is deze minister dan tevreden. Wacht maar totdat het hele land onder water komt te liggen , dan hoop ik maar dat genoeg militairen zijjn die hun poten uitsteken. Een ding weet ik zeker deze minister zal smeken om hulp aan andere landen.


  Maak melding

 8. Ram Singh
  Surinaams leger kan alleen marcheren in mooie kleren en helmen want Tigri blijft bezet en Guyana blijft daar de baas. Al die bigi mofo and de ndp en hun lijder tegen Venetiaan hebben niets opgeleverd in de laatste 5 jaren. Soso bluf zelfs de back track route en Clara sluis waar de meeste smokkelaars komen en gaan is nooit een politie, mp of militair aanwezig.

  ——————
  Adviesje hoor,
  Het leger kijkt gaarne uit naar jou zoon om als eerste te worden afgericht voor Tigri.


  Maak melding

 9. aboikoni-k@
  Ik wil niet negatief zijn maar tot nu toe heeft het Surinaamse leger nooit iets waar gemaakt. Junglecommando werd nooit verslagen en tigri blijft bezet inderdaad.

  Was het leger er niet dan hadden die JC’s anno 2015, jou huis en haard in Paramaribo tot hun bezit gemaakt als z.g. oorlogsbuit!


  Maak melding

 10. Ram Singh

  Surinaams leger kan alleen marcheren in mooie kleren en helmen want Tigri blijft bezet en Guyana blijft daar de baas. Al die bigi mofo and de ndp en hun lijder tegen Venetiaan hebben niets opgeleverd in de laatste 5 jaren. Soso bluf zelfs de back track route en Clara sluis waar de meeste smokkelaars komen en gaan is nooit een politie, mp of militair aanwezig.
  >
  >
  Ram je kraamt onzin uit, als Bouterse besluit om de militaire naar tigri te sturen zullen de Guyanezen geen moer doen en geen verzet tonen. De enige weerstand die Bouterse zal krijgen is van de Guyanezen broeders de VHP die Bouterse van agressief gedrag tegen een vredelievend volk zal beschuldigen en zal een verband trekken met de jaren tachtig. We hebben het over Bouterse en je moet beseffen wanneer hij tegen de GUYANEZEN zegt feest is afgelopen Tigri is van Suriname we komen het halen dan wil ik zien wat de Guyanezen zullen doen. Wij weten dat jullie laffe broertje van de VHP, Guyana geen moer gaat en zal doen dus hou op met je onzin. Bouterse wilt niet agressief overkomen daarom laat hij de zaak rusten. De NPS en VHP hebben in hun 35 jaar regeerschap geen moer gedaan aan Tigri toen wijdenbosch president was en dreigde Guyana met geweld wie was het die zijn vaderlandse liefde toonde en Guyana steunde tegen wijdenbosch en hem van agressief gedrag beschuldigde, juist de VHP!


  Maak melding

 11. @Tjallie, ben het 200% met je eens. De surinaamse leger is een schaamteloze instituut. Als de heldendaden van deze criminelen kunt samenvatten dan kom je niet verder dan een halve A4tje.


  Maak melding

 12. Geweren in de aanslag…de verkiezingen komen eraan. En als de wolf niet wint gaan we terug naar de jaren “80. Mensen moeten deze onbetrouwbare gek goed in de gaten houden.


  Maak melding

 13. En nu wordt dino bevrijd uit de gevangenis in New-york. Suriname kan de Amerikanen nu aan met de nieuwe marine schepen en de ultra moderne apache heli’s van Indiase makelij, dus amerikanen het is oppassen geblazen. Dibrie from surinam is coming to free dino!


  Maak melding

 14. @Paraman,

  Dat is het domste wat je kunt zeggen. Het junglecommando was niet verantwoordelijk voor de dood van onschuldige vrouwen en kinderen. Het nationaal leger wel. Enige waar ik waardering voor heb is de coup van 1980. Voor de rest hebben we een zwaar gemankeerd leger. Maar ik kan ze niet kwalijk nemen. Ze zijn onderbewapend en zijn ook niet getraind tegen vijanden die terugschieten en dan verwijs ik wederom naar het Junglecommando.


  Maak melding

 15. hallo,wie weet het wat er gaande is..

  wat gebeurt er met die geweldige spoorlijn poele-pantje – onverwacht..

  je hoort er verder ook niks meer van meneer de zoon van josef..

  wie kan mij dat uitleggen..


  Maak melding

 16. bezopen gedoe weer, met al die operette soldaatjes, ik zie het helemaal voor me dat iedere grote stad in Nl. met meer inwoners dan heel Suriname zijn eigen leger zou hebben, net wat Tjallie stelde, een goed opgeleide en uitgerustte grenspolitie en kustwacht, zou veel meer zin hebben


  Maak melding

 17. Frontliner: Bouterse wil niet agressief overkomen, daarom laat hij de zaak rusten”.

  Heeft zijn vredelievendheid misschien iets te maken met het feit dat de Guyanezen ook wapens hebben?
  Jammer dat hij in 1982 wel agressief was, was hij toen al vredelievend dan was ons land en hemzelf een heleboel ellende bespaard gebleven en hadden we geschiedenisboekjes met hem ongevallige tekst niet uit de roulatie hoeven halen. Zijn vredelievendheid valt overigens reuze mee, niet zo lang geleden hoorde ik hem nog roepen ‘don’t push a peaceful man to far’, er hoeft maar één Guyanees met de initialen R. K. te zeggen tegen een Amerikaanse rechter dat Bouterse meer afweet van louche zaken die in Suriname bekokstoofd werden en voordat we het weten breekt de hel los.


  Maak melding

 18. @aboikoni
  @Paraman,

  Dat is het domste wat je kunt zeggen. Het junglecommando was niet verantwoordelijk voor de dood van onschuldige vrouwen en kinderen. Het nationaal leger wel.
  =================
  Paraman kennende van het andere WKN forum zou ik het gewoon anders formuleren.

  Dit si weer de gebruikelijke schofterige onzin die de paarse beroeps leugenaar verkondigd.

  Voormij zijn al die paarse een gevaar voor de volksgezondheid en moeten ze direct afgezonderd worden. Voor het sociale welzijn en de economie maakt dat niets uit. Ze leveren nu toch ook geen enkele bijdragen en, erger nog, ze parasiteren als de ziekte op de samenleving.


  Maak melding

 19. @marcel
  De spoorlijn annex diepzeehaven annex superhighway flyover caraibisch voedselschuur ziekenhuis blablabla zijn spinsels uit door cocaïne vergiftigd oud brein


  Maak melding

 20. Afschuwelijk en gruwelijk zien ze eruit!

  Paramang wat betekenen die rode doekjes: communisme?
  En die witte doekjes bij hun broekspijpen?

  In een woord, lelijk!
  Blehhh


  Maak melding

 21. Suriname heeft geen leger nodig.Waarvoor eigenlijk.Het is gewoon kapitaalsvernietiging van het land.Dat gel;d kan beter gebruikt worden voor armoede bestrijding in het land.Dat is mijn advies aan de leiding van het land.


  Maak melding

 22. Een leger zullen we toch moeten hebben om bij eventueel grotere calimiteiten dan het politiekorps aankan,ondersteuning te bieden.Wat we ook door moeten laten gaan, is een infrastruktuur voor treinverkeer,die op termijn zichzelf kan bedruipen,en uit- groeien tot een logistieke kracht.Het achterland van Suriname,maar ook de achterlanden van Zuid-Amerika kunnen in de toekomst dan bediend worden vanuit bijv. de Surinaamse haven.Ook de buurlanden Frans Guyana en (Br).Guyana kunnen dan ook profiteren van het gemak dat dan ontstaat.The USA heeft de snelle ontwikkeling als land voor een groot deel te danken aan de spoorwegen.Dus President,win de verkiezingen en zet de plannen door in het belang van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.