Surinaamse padieboeren in het geweer tegen vastlopen export

7

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 26 feb – Padieboeren in het district Nickerie bereiden protestdemonstraties voor. Dit meldt de Ware Tijd. Tientallen boeren zijn ontevreden over de onzekerheid rond rijstexporten. Er wordt politieke bemoeienis vermoed.

De Surinaamse Padieboeren Associatie, SPBA, ziet geen heil in de acties. Het zou gaan om een ‘harde kern’ van relschoppers. Die zouden door politici worden aangezet. “Het zijn mensen die, toen wij in september in actie gingen, wilden dat wij vernielingen aanrichten en de Henarbrug bezetten. Die mensen worden aangestuurd door de politiek”, zegt SPBA-voorzitter Harinandan Oemraw. Maar volgens de protesterende boeren is er wel wat aan de hand.

DE afspraken met Venezuela over het afnemen van rijst lijken nergens op uit te lopen. De regering geeft wel wat geruststelling, maar de export komt maar niet op gang. De boeren zijn voor de bepaling van hun afzetprijs sterk afhankelijk van een vlotte afzet. “We willen spoedig meer duidelijkheid over de Petro Caribe deal met Venezuela, want wij worden helemaal niet betrokken en weten niet waar de regering mee bezig is”, zegt boer Radja Ahamadkhan.


7 REACTIES

 1. Venezuela is niet in staat hun TOILETPAPIER probleem op te lossen . Het is een land die bankroet is ,alleen bouta ziet het niet zo. Maar dan Soort zoekt soort !


  Maak melding

 2. Vergeet het maar, de regering die jullie verdienen is druk bezig met hun verkiezingspropaganda. Alles wat is beloofd zal op niets uitlopen. Hoe dom is men om mislukte revo lijders te geloven. Paars oliedom. Daarom is het zeer triest gesteld met de toekomst van verwordend Suribabwe. Geloof het of niet, maar er komen echt geen betere tijden als paars wederom de macht wordt gegeven door paars benevelde oliedomme aanhangers. Zevenmaal erger dan in de jaren tachtig zal de onderdrukking worden ervaren, en niemand zal helpen. De hele wereld, eigenlijk nu al, lacht al die paarse oliedomme stommelingen uit, evenals hun paarse lijders. Wat een knudde.


  Maak melding

 3. De SPBA-voorzitter Harinandan Oemraw en Radja Ahamadkhan maken zich slechts schuldig aan bashing ( zijn dus zelf destructief) en geven geen inhoudelijke verantwoording voor hun gedrag.

  De deal met Venezuela is al jaren terug gesloten volgens kranten berichten uit die tijd dus wat gaat er mis?? Toen was een goede prijs bedongen !! Is het soms omdat Venezuela inmiddels helemaal geen geld heeft en DDB ze goedkope rijst wil geven waarvoor de boeren dan moeten bloeden.

  Bouterse is altijd goed geweest in het uitdelen van sigaren die niet uit zijn doos kwamen.


  Maak melding

 4. Hallo Paddi-boeren wake up, no arki deng “Bakkadina Tori”

  luku sang e psa na Venezuela-kondre tapu CNN.com :

  Artikel CNN-site :

  Five reasons why Venezuela may be the world’s worst economy
  Venezuela has the world’s worst inflation as it’s fighting a food crisis, falling oil prices and a possible default this year.
  Feb 20, 2015

  PS : Eis Herstel Grondwet en rechtsstaat !

  Eis vervolging daders corruptie en massamoorden !

  No meki sma drai un ede !!!


  Maak melding

 5. Suriname kan zich beter toeleggen op het verbouw van kwalitatief goede rijst zoals Pandan en Basmati (indien dat kan natuurlijk). Voor deze rijstsoorten is er een goede exportmarkt. Daarnaast moet men zelf bedenken wat voor produkten er met rijst (en de bijprodukten hooi, kaf etc) gemaakt kunnen worden. Ook daarmee kan men verdienen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.