Somohardjo: Dag van de Revolutie is waanzin

36

PARAMARIBO, 25 feb – Vijf en twintig februari aanduiden als Dag van de Revolutie is waanzinnig. Dit stelt Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur en voormalig coalitiegenoot van Desi Bouterse. De werkelijkheid vijf en dertig jaar geleden was dat “enkele militairen in opstand waren en de macht hebben overgenomen middels een militaire coup.”

Maar de zaak romantiseren is je reinste geschiedvervalsing. “Zonder de Nederlandse kolonel Hans Valk zou het Bouterse nooit lukken om de coup te plegen. Hij zou het nooit op eigen kracht kunnen doen. Laten we die dossiers openmaken”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. De nasleep van de coup herinnert de politicus zich als de dag van gisteren. Al na een jaar was het leven niet gemakkelijk meer.

“De situatie werd van slecht tot slecht in het kwadraat. De persvrijheid werd verkracht door Bouterse.” En dan was er het uitschakelen van tegenstanders, met als dieptepunt december 1982. Tot de vele slachtoffers behoorde de militair Soerinder Rambocus, die een couppoging ondernam tegen Bouterse. “Ik noem het geen coup, want Rambocus heeft geen enkel wapen gebruikt en heeft op niemand geschoten”, aldus Somohardjo. Bouterse geniet intussen wel amnestie.

36 REACTIES

 1. Somo tot een jaar geleden zat jij deze Nationale dag ook te vieren, toen vond je het geen waanzin, nu wel. over een jaar wanneer je weer op de schoot van de President mag zitten zal het weer geen waanzin zijn.

  Zo werkt het bij sommigen.


  Maak melding

 2. Ach,
  Het is maar Somo, die is zo als de wind waait. Deze rare ego is in staat om des avonds te ontkennen precies datgene wat hij diezelfde morgen nog bevestigde.


  Maak melding

 3. 25 februari is Dag van het teloor gang van Suriname, Dag waarop criminele en moordenaars de dienst uitmaken in Suriname, Dag waarop Suriname nooit met zichzelf in het reine zal komen. Een van de donkerste dagen voor Suriname.
  Een moordenaar, rover, boef en verkrachter die het land alweer doende is naar het bankroet koerst.


  Maak melding

 4. Jammer dat Somo de zwarte Goebels niet aanhaalt.Die[Limbo] is bezig de ene bevolkings groep tegen de andere op te zetten.En je hebt dan enkele van de gekken die zich voor lenen.Eerst werden er beelden beklad en toen dat niet de gewenste resultaat opleverde,is nu de neus van Kwakoe ‘verminkt’.


  Maak melding

 5. Wij van de V7 zijn trots op je Somo!
  Je bent op de goede weg ! Houden zo Somo!!
  Wat jij eerder geholpen had om te breken nu is het de tijd om het weer te herstellen in V7 combinatie !!!
  Lang leve Somo ,een leider zonder Amnestie,lang leve de V7.


  Maak melding

 6. Tijdens de onrustige periode voor 25 februari 1980 had een politie- inspecteur ter plaatse, membere boekoe kazerne of ABO-gebouw aan de Mungrastraat, waar deze 16 tuchthuisboeven samen schoolden, opdracht gegeven aan politieagenten die daar aanwezig waren onder zijn bevel om gericht op hen te schieten. Ik vraag me nog steeds af, wie de politieagenten waren, die dit bevel van de politie -inspecteur niet hadden uitgevoerd.


  Maak melding

 7. Tijdens de binnenlandse oorlog was deze man vanuit Nederland naar Suriname gekomen te pikien kondre om de opstandelingen te steunen, waardoor een Javaanse militair werd onthoofd.
  Hij was met een paar anderen de organisator van de binnenlandse oorlog.
  Deze man is van alles in staat,soms geef je hem het voordeel van de twijfel.


  Maak melding

 8. In hoeverre kan men deze ex – paarse parasiet serieus nemen? Hij stemde voor de verdorven amnestywet. Een ding is en blijft een feit. vertrouw nooit van je leven een verrader. Het is ook erg jammer dat V7 niet heeft willen luisteren. Ook bv.toen het Front werd gewaarschuwd, vertrouw geen bankrovers. Ma kut, alleen omdat V7 een samenwerking is aangegaan met Somo en Willy is er in principe wantrouwen en ongeloof bij vele zwevende kiezers. De dieharde barbaarse paarse oliedomme stommelingen kunnen niets anders dan wederom stemmen op leugenaars, rovers en dieven. Ze weten al wat ze hebben en weten niet wat ze zullen krijgen. Vele paarsen zijn vol van liefde over hun onberechte paarse lijder, voor hun de onschuldigste Surbabwaan.Neks no fout als de misdaad blijft gedijen onder de paarse regering. Maar als de nationale debilen/dommen partij wint is Suribabwe een grote feit. De dictatoriale Misdaadstaat. Men verdiend het vreselijk gevolg voor de paarse duisternis.


  Maak melding

 9. Wat een lullo is deze Somo. Hij lijkt wel een uitgedroogde drol die nauwelijks een luchtje vrijgeeft.
  Hij die de amnestie heeft gesteund zegt iets. Hij moest tegen beter weten in de wet niet ondersteunen maar het geldelijk gewin telt bij hem heel heel erg.

  Somo,
  Als je zo overtuigd en oprecht bent met je excuses naar de familie van de 8 december gebeurtenissen dan is er maar 1 advies:
  “Mocht je met jou PL de verkiezing winnen dan moet je met een wet komen die de amnestie onmiddellijk intrekt en opdracht geeft aan de krijgsraad dat de rechtszaak op korte termijn weder word opgestart”

  Ja dan pas ben je een vent en niet een kleine foefoermang want dat ben je en zal je altijd blijven


  Maak melding

 10. Je kunt keihard zijn, maar als je harder bent dan keihard, dan ben je Somohard. Deze hardjoe lijkt vaak last te hebben van geheugenverlies. Bijvoorbeeld toen hij in 2010 in de regering stapte. Mocht de v7 verliezen, dan zal hij weer lijden aan een slechte geheugen en richting Boutje varen.


  Maak melding

 11. Was het niet somo die:javanen emigreerde naar nederland,samen met de ktpi en hpp,samenbundelden voor de onafhankelijkheid,loterij in su organiseerde,die amnestie wet tekende,brunswijk voorzag van allerlei spullen voor de oorlog,een gokhuis had in rotterdan(binnenweg) beticht van verkrachting -man teveel om op te noemen.Bananen-republiek,en zo zal dat ook blijven.Wie kan mij vertellen wat,lachmon-pengel-aron-venetiaan gedaan hebben voor suriname? het etnisch gedoe is anno 2015 nog sterker geworden. Het is een nog grotere puinhoop geworden.De sommelsdijkse kreek,die dus voor de afwaterring zorgd,die kun je thans vanaf de rosevelkade,tot waar hij eindigd ,nu met een stapje oversteken.Zo verwaarloosd is het.Ja,grote gebouwen,maar waar,en van wie,ma-retraite,rain-ville,geyers-vlijt,tourtonne,enz….maar dat zijn van chinese,braziliaanse, en buitenlandse investeerders.De binnenstad is men totaal vergeten,je breekt je poten als je niet uitkijkt waar je loopt,maagdenstraat,watermolenstraat keizerstraat,trotoirs kent men niet in suriname.En dan niet over de gebouwen gesproken.De hendrikschool,magretha school en noem maar op,hebben geen ramen maar kippengaas,als raam.Handelaars als chinezen,brazilianen,en ook surinamers verkopen alles door elkaar in een winkel,van verf tot etenswaren en chemische troep,en wat valt of gegooit moet worden gaat rechtstreeks het riool in,geen hond die wat zegd.Staan fabrieken gewoon in dichte woonwijken.Zie,julianastraat,louiselaan,combe,alles gaat gewoon de riool in.Goud-fabriek eldoradolaan-ma-retraite,gewoon tussen bewoners in.Was een prachtige vakantie in su,vooral na tig jaren ,maar ben erg geschrokken van de infrastructuur,en de verpaupering.Mensen die aangeven dat su vooruit gaat,raad ik aan naar het programma 1voor12 te kijken(you-tube)en oordeelt maar zelf.


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar

  Aldus de man die met alle winden meewaait…..
  =======================
  Wat dat betreft was hij in de NDp beter op zijn plek. Die idioten prezen hem eerst de hemel is en vervloeken hem nu.


  Maak melding

 13. Dat deze klojo nog in de politiek zit en serieus genomen wordt. Sterker nog er zijn mensen die op hem stemmen. Zelfs v7 heeft hem onderdak aangeboden. Hoe kun je v7 als alternatief zien. Jammer…


  Maak melding

 14. Santhoki zal ons vertellen dat de meer dan 30.000 mensen onder bedreiging zijn gekomen en ze zijn via hun mobiel gechanteerd daarom moeten we zeven voor even laten regeren want de democratie staat onderdruk. Ray en de frontjes waren al gewaarschuwd door PERO dat de mensen de NDP massaal zullen steunen , Pero heeft alweer gelijk gehad zie de Beelden. Het tijdperk van de NDP is aangekomen om de komen de 35 jaar het land te regeren op te bouwen, de tijd om onder tegaan is voor de VHP en mederovers aangekomen! Ray en zijn frontjes zijn opvallend stil, dit noem men de shock verwerken het begin stilletjes door te dringen dat op 25 mei de stelende OLIFANT en zijn mederovers RITUEEL geslacht zullen worden! Dames en heren ik zeg jullie let op Somohardjo hij zoekt naar een ontsnapping plan en de VHP zoek een uitweg om santhoki te dumpen.


  Maak melding

 15. Flauwekul van deze man. Hij is gevlucht voor de hoofdverdachte, op het moment dat de verdachte van moord aangepakt leek te worden stemde hij voor straffeloosheid.
  Ook hij kon weten dat de voorzitter van de DNA haar ging positie zou gebruiken om het strafproces de nek om te draaien.
  De snelheid waarmee de nep amnestie behandeld was binnen 48 uur dat gaf al aan waar het om te doen was.
  Misschien na 25 mei krijgt Somo nog een kans, intrekking nep amnestie. We zullen het volgen.
  In een Staat waar het Recht gerespecteerd wordt, was het waarschijnlijk niet zo ver gekomen.


  Maak melding

 16. Rambocus was slechts gewapend met een Y-P. De man was in Nederland getraind, onderricht en afgestudeerd in de specialisatie plegen van een staatsreep. Het uitvoeren waar hij voor was opgeleid heeft hem het leven gekost. Somo kletst uit zijn leugenachtige nek. In het verleden heeft hij prcie et tegenovergestelde gezegd, toen het hem goed uitkwam. Toen was niks fout. Wat dat betreft is Waterberg tenminste eerlijk bezig.


  Maak melding

 17. Wie neemt de huichelachtige politicus Soemohardjo serieus? Natuurlijk……………De mensen die hem nog serieus nemen zijn z’n hyperventilerende politieke vrienden in het samenraapsel V7 m.a.w. de hyperventilerende politici van het NieuwFront……………………………. Soemodihardjo worstelt met zichzelf want hij voelt reeds de nattigheid van de komende vijf jaren die hij in de oppositiebanken zal moeten doorbrengen……………………. Maar neem van me aan………………… Deze man is een politiekdier en hij gaat gaan flirten met de NDP omdat hij weet dat hij alleen met de NDP regeermacht kan krijgen.


  Maak melding

 18. Iedereen die flirt met de NDP krijgt daar een njang!
  Hoe noem je zo’n partij?
  Somo past er precies in. Laat hij maar terug gaan waar hij vandaan komt, de NDP dus. Met zijn Petjajah Ouwehoer!
  Overloper eerste klas!


  Maak melding

 19. Paul Somohardjo; Jij bent géén haar beter!!!!! Hypocriet ten top!!!!

  Losers zijn jullie allemaal stuk voor stuk!!! Jullie houden absoluut niet van het land!!!! Doe een keer aan zelfreflectie. KIJK IN DE SPEIGEL VAN JE LEVEN HUIGELAAR!!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 20. Surinamers zijn ook een verschrikkelijk schijnheilig volkje. Zijn ook niet vies van om elkaar het licht niet in de ogen te gunnen, een afgunstig volk. Ook een dom volk dat nooit zelfstandig zal worden behalve dan op papier. Suriname zal altijd afhankelijk blijven van het buitenland, ook al wil de oorlogsmisdadiger Desi het volk anders doen geloven. Bepaalde mensen op dit forum hebben een te rooskleurig beeld over Suriname maar ja die wonen dan ook in Nederland. Een spreekwoord in het Nederlands luidt dan ook dat de beste stuurlui aan wal staan. Zoals ene MCX die mondje vol heeft over het nazi verleden niet wetende dat zijn zware Afrikaanse broeders ergere nazis zijn. Maar dat wil deze surrogate aanbidder van de voormalige terrorist Malcolm X niet toegeven. Daar is hij te dom voor. Te dom om te poepen.


  Maak melding

 21. Hallo 1 Voormalig coalitieGENOOT niet om niks of zomaar zoo 1 basale iemand dat nog lef heb om zoveelste kansen dat ie had en krijgt tog nog ondanks de goede winden dat nu aan het waaien is na switie sranang maakt hij nu 1 retrospectief van al dat omstandigheden nu het te laat is!
  Zo is ook Sabidirie heb t heel mooi verwoord!

  V.H.P. SOSO Prospectief denkend nanga Lobie….
  Hij is nooit eerlijk in het werk en het contact met anderen en hanteerde daarbij persoonlijke als zakelijke ethische maatstaven altijd geschonden en nog steeds!Bijna heel SU heb afschuw van hem mi tu ahahaaaa..


  Maak melding

 22. Dag van Vernietiging Grondwet, Dag van Verdwijning
  Democratie, Dag van afscheid Surinaamse Mensenrechten,
  Dag van de start van het stelen en toeeigenen gronden, eigendommen en concessies door zieke militairen en hun
  lafhartige ondersteuners, Dag start Voorbereiding
  Wraakmoorden en Massamoorden op Sranan staats-
  burgers, Dag van introductie volksvijandig vervolgings-
  beleid door Openbaar ministerie !

  Tjago, NDP-Anti-democraten, vier Onze vernietiging !

  Sribi srafu’s ! A staatskas lai hipi hipi, moro o doro !


  Maak melding

 23. Aha de DiDibrie Pae Somo, die met alle winden waait zegt ,dat de Revolutie viering waanzin is. Als je goed nagaat dan heeft deze debiele Pae Somo de Amnestie wet meegestemd voor DDB. Elk jaar heeft hij de Revo uitbundig meegevierd. Nu komt hij met Koeterwaalse praatjes tevoorschijn. Die Pae is zo onbetrouwbaar!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.