Damaru gaat voor partij Bouterse aan de slag

42

PARAMARIBO, 25 feb – De populaire Surinaamse zanger Damaru gaat voor de Nationale Democratische Partij (NDP) aan de slag om jongeren aan te trekken als potentiële stemmers op de partij van president Desi Bouterse. Dat meldt de Surinaamse krant Times of Suriname. Damaru was vannacht prominent aanwezig op een massameeting van de partij op het Plein van de Revolutie aan de Waterkant.

Eerder verzond het publiciteitsteam van Damaru een bericht waarin werd gemeld dat de zanger heeft besloten om tijdelijk geen nieuwe muziek op te nemen. ‘De man, die zich de afgelopen tien jaar heeft ontpopt van tienersensatie tot de nationale volkszanger van Suriname, is klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven’ aldus het persbericht. Damaru zelf heeft geen uitspraken gedaan over zijn politieke ambities schrijft de krant.

Dino Orpheo Canterburg (Paramaribo, 2 juli 1986), beter bekend onder zijn artiestennaam Damaru, is een populaire Surinaamse zanger. In Suriname had hij hits als Yu na mi engel, Hey baby en Sranang Koningin, tot hij in 2008 doorbrak met het lied Mi rowsu (Tuintje in mijn hart). Een jaar later bracht hij het lied samen met Jan Smit in Nederland uit waar het meerdere weken op nummer 1 en een groot aantal weken in de top 3 bleef staan.

Damaru vannacht op de NDP massameeting:
damaruNDP

42 REACTIES

 1. Paniekvoetbal van Bouterse……

  En Damaru kan zijn muzikale loopbaan ook in de ijskast zetten door zich te verbinden met deze Paarse Roversbende.


  Maak melding

 2. Een tuintje in zijn hart en zaagsel in zijn hoofd…

  Ook wel weer logisch; zijn counterpart Jan Smit verdient bakken / tonnen / miljoenen met geld met liedjes en Damaru lijkt over het hoogtepunt heen.

  Dus gewoon een carriere-switch, zal voor zijn zangtoekomst niet voordelig uitpakken – als hij internationaal actief had willen blijven, maar op korte termijn weer wat doegoe erbij… en iedereen houdt van doegoe.


  Maak melding

 3. @Sabidirie, Wist je dat jouw Desi Bouterse, de president van Suriname, een achterachterkleinkind blijkt te zijn van de Zeeuwse boerenzoon Kole Jan Bouterse. De in Kamperland(een dorp in de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland) geboren Bouterse trok in 1841 als soldaat met het koloniale leger van Nederland naar Suriname en bleef daar wonen en werken tot zijn dood in 1869. Bouterse is een nazaat van de oud kolonisator. Goh wat een tegenvaller voor je.

  Blijk maar weer dat de NDP 1 grote populistische bende is. Nog even en Bouterse belooft iedere Surinamer een Bentley. Het ging toch goed in de peilingen, dus waarom Damaru inschakelen ?


  Maak melding

 4. NJANG DRINGI ,PRISIRIE _NDP STYLE !!

  Zo als de NDP verliest wat gaat Damaru dan doen?!
  Want echt dan gaan de ndpers geen zin hebben om naar hem te luisteren! Al geeft deze DAMARU gratis concerten weg na het verlies van de NDP ,geen enkel ndp kip zal komen opdagen !!
  Zo Damaru heb je een back up plan bedacht voor je zelve!!!
  Nu al heb ik medelijden met je .


  Maak melding

 5. @Koos, wat ben je toch een domme boerenlul, een ieder in de Americas heeft het verachtelijke wit verkrachtersbloed in zich. Al die smerige witten die zich aan de slavinnen vergrepen.

  Ik merk dat Bouta je grootste trauma is, ach die koloniale tijden zijn voorbij.


  Maak melding

 6. Zijn politieke ambities ? Zo dan ! Amper nat achter zijn oren en nu al dromen over politieke ambities ? Spreekt hij een fatsoenlijke taal ? Je moet wel erg diep gezakt zijn wil je op een moordenaar en cocainesmokkelaar gaan stemmen. Nederland moet ervoor zorgen dat deze aan overgewicht lijdende neger nooit meer het land binnen ma.


  Maak melding

 7. Op Sky werd aan Damaru de vraag gesteld of hij de NDP zou gaan ondersteunen wist deze GRAPJAS DOODLEUK te vertellen dat de mensen die dit zeggen ONWAARHEID verkondigen.

  Is deze GRAPJURK ook van plan om in DNA te gaan zitten? Het moet niet gekker worden!!! Eerst Brunsie, Nu Damaru.Miiii Gadooooo


  Maak melding

 8. @Bally, dan pak jij toch lekker je spullen in en rot je op naar het land van jouw voorouders ? Kijken hoe snel je weer naar Suriname terugkeert omdat in het land van jouw voorouders je geen leven hebt. Ga maar na, op elke straathoek loert het gevaar vermoord te worden, verkracht te worden, geen eten, geen ziekenfonds, geen schoon drinkwater, geen bescherming tegen natuurverschijnselen, geen hygiene, en ga zo maar door. Wees dankbaar dat de ‘smerige witten; jouw voorouders uit de grotten en oerwouden van Afrika bevrijd hebben. Vergeet niet dat jullie al slaven waren; van de Arabieren en de zwarte chiefs. Dus je bent een achterlijke eikel met je opmerkingen.


  Maak melding

 9. @Bakra Basi

  Een tuintje in zijn hart en zaagsel in zijn hoofd…
  ==============================

  Hij denkt dat de ka van DDB zijn rozen zal laten bloeien maar hij zal snel merken dat er sprake is van wildgroei met veel doornen.

  ———————————–
  @Sabidirie

  Iedereen met een beetje VERSTAND zal voor de NDP GAAN.
  ================================
  met een beetje wel. Maar wie meer dan een beetje, twee hersencellen, heeft zal V7 stemmen.


  Maak melding

 10. Dit geef aan hoe het Surinaams volk denkt over politiek voering in Suriname.
  Want het niveau van politiek voering is tot het diepte punt gedaald.
  Assemblee leden die onverzorgd rondlopen en qua communicatie ,bijscholing geen overbodige luxe is. Natuurlijk denkt men dan als die het kan als radio directeur met bad slippers of Koenders school, dan kan ik het ook.
  Want dan ben ik verzekerd van een goed salaris tot de pensionering.

  Iedereen zoek die mogelijkheid om met het centrum van de macht bevriend te raken want dan ben je binnen.
  Een volk verdiend een president die het verdiend.


  Maak melding

 11. aah… Damaru …maar je bent jong dus een beetje dwaling en opportunisme is te begrijpen. wel jammer…

  Waar ik absoluut over me nek van ga zijn de uitspraken van een zekere Watraberg.
  Meneer Watraberg: heeft u niet door dat het Marxistische, Communiistische, Socialistisch experiment de facto een mislukt experiment is? De 2 grootste gesloten kooien van de Wereld zijn daar voorbeeld van. Iemand die naar Rusland of NoordKorea verhuisd? Wanneer gaat u??

  Ik geef u de juiste analyse:
  Su is in de ban van populistische partijen die het volk wederom worsten voor houden van een schijndemocratie en clans hebben nu daardoor de macht.


  Maak melding

 12. Damaru, ben je nu helemaal gek geworden?

  Wil jij je inlaten met een veroordeelde drugscrimineel en wereldwijd gezochte moordenaar?

  Waar is je moraal gebleven mi boy?
  Heb je dan zoveel verdiend met je songs dat je dit alles over de reling gooit om voor een cocaboer te gaan opkomen?

  Jou muziek zal sterven, net als je politieke drang, jammer mi boy, ik had je hoger ingeschat.


  Maak melding

 13. @Jan Willem

  Jij als blanke cocainejunk moet je niet al te druk maken. De blanken zijn wereldwijd al een uitstervend ras en het wereldprobleem lost zich wel vanzelf op. Als je echt als een woeste neanderhaler tekeer wilt gaan kun je ook de website van stormfront bezoeken en je mengen in de hoogstaande discussies van je nazi-bruinhemdenvriendjes op die site. Daar zul je wat meer response krijgen van je gedegenereerde broeders met de hersencapaciteit van een amoebe. Ik wens je heel veel succes.


  Maak melding

 14. Damaru wilt de plek van zoon Dino innemen,,dan mist baas Dino niet , baas maakt damarutje tot zijn trotse zoon op muziekonderwijs en kabaal wetenschappen.


  Maak melding

 15. Damaru, de nieuwste aangenomen zoon van papa desi.
  Zijn tuintje is uitgebloeid. Toen heeft hij het nog met bronwater geprobeerd. Nu, ten einde raad, zet hij de stap naar paars.
  Want daar is een tuintje…..
  De laatste strohalm, als je dus echt niets meer hebt, is er nog….Paars!!
  Purple Rain! Damaru!


  Maak melding

 16. Dat Damaru,naar NDP gaat,is geen verassing.Hij had het al laten doorschemeren.Damaru zegt,parlementariër te willen worden.
  Hij zei verder letterlijk”dat hij genoeg achterbanden had” geen grap.Welnu,wanneer we dit zien gebeuren,is het over duidelijk dat de Sur.politiek compleet in het verval is geraakt.En dat de jeugd geen enkel benul heeft en de politiek ziet als de weg om aan veel geld te komen,zonder iets te weten of te kunnen.


  Maak melding

 17. Alleen de eerlijke/arme bevolking is nu de slachtoffer!!
  En Damaru een advies blijf waar je bent, ga niet met deze regen mee anders wordt je straks ook nat.


  Maak melding

 18. @MCX; je bent zelf een stuk vreten door onder de naam Malcom X hier te reageren. Het gaat aan dat je geen haar beter bent dan degenen die je verwijten maakt. En als de blanke ras uitsterft, wie moet dan voor de zielige negertjes zorgen ? Want zij doen niets anders dan de handen ophouden en zeuren over slavernij en onderdrukking. Je hebt een te grote mond over blanken maar ondertussen parasiteer je wel lekker uit de Bijlmer. Aarsruiker noem ik jouw soort beesten.


  Maak melding

 19. DAMARU : IK HEB ALTIJD GEZEGD, IK WIL PRESIDENT VAN HET LAND WORDEN. (Starnieuws)

  DAMARU For PRESIDENT: Goede Genade, Mie Jezus Christus
  Deze Grapjurk heeft AMBITIES, baja.

  Arm Suriname, wat heeft U allemaal zo misdaan dat dit soort lieden U wilt gaan leiden.


  Maak melding

 20. Damaru kan niet eens zijn WAT HIJ DENKT goed onder woorden brengen. Ik verwacht een hoop ONZIN van deze Grapjurk op de diverse politieke podia.

  Ik lig nu al in een deuk (Damaru amusementswaarde 10+)


  Maak melding

 21. Damaru wil dit jaar op kwakoe ook schitteren in in zijn paarse jurk maar dan is hij voor de vvd propganda maken.

  Van politiek moet je kaas hebben gegeten en vooral in de DNA moet je goed geschoold zijn geen hoge freubel opleiding want dan kun je beter blijven zingen totdat je tuintje vol met bloemen beplant is en deze kun je weer snoeien en verkopen, ben je ook met handel bezig. Maar in de DNA te komen mag je wel blijven dromen dat alvast een goede perspectief.


  Maak melding

 22. hoeveel verstand heeft deze domme-roe dan wel? Het zal mooi worden in het parlement van
  su met deze achter(lijke)bandeman. Yes, yes, yes man heeel veel verstand Dommeroe abie. Volk van Su vergeet het volgende niet:……slapen doen we snachts , Suries oeng tang na aai. Laat de DiDiBrie en Co een poepje ruiken netals in 1987 stuur ze naar huis met 1 zetel of geen zetel, stem masssssaal op V7. DiDiBrie gaat voor nog 5…. en wij van V7 gaan voor 41 zetels en a kang, want dat oeng bewijs ding eerder k’ba. Bam bam bam zij gaan voor nog 5, tra la la la la laaa en wij halen DiDiBrie en Co uit dat bedrijf(DNA) en wie ó tap ding M.rs, totdat ding kong paars. Ja, ja en ga zo maar door….la la la la laa. @passant, Ray en anderen helpen jullie mij verder. Odi.
  Glenny


  Maak melding

 23. @Sjang

  Hallo,
  Op dit forum heb je meer gekken buiten dan binnen ja toch?
  ====================
  Dat valt wel mee want achter veel van de paarse nicknames gaat het zelfde kleine groepje broodschrijvers schuil.


  Maak melding

 24. 26 febr. 2015

  Beste mensen,

  Damaru is een zakenman en ziet de werkrelatie met de NDP als een mogelijkheid om te verdienen.

  Ja, Damaru ey suku eng sowtu tu !! En mag hem dat verboden worden?

  Weet je hoeveel mensen die de NDP uitschelden ook via deze zelfde NDP hun ‘sowtu’ in Suriname zoeken? Normaal menselijk gedrag die je moet kunnen begrijpen en doorzien!!!!
  Srika


  Maak melding

 25. Einde oefening Damaru…….

  Bouterse is president…..

  Dino wilde president worden
  Brunsie wil president worden
  Damaru wil president worden……

  Ik pies in mijn broek van lachen..

  Iedereen met een strafblad, 4 jaar lagere school kan/wil president worden in Suriname……


  Maak melding

 26. Voor alle pro en contra boutisten, hier het alternatief voor een beter SURINAME,…….. DOE

  Er vinden voortdurend veranderingen plaats in ons leven. Dat kan niemand ontkennen. Sterker nog, sommige veranderingen kan niemand tegenhouden. Anders is het met veranderingen die wij wel kunnen beïnvloeden, maar – jammer genoeg – nalaten dit te doen.
  Bij opeenvolgende verkiezingen – vanaf 1987-2015 – wordt tijdens verkiezingscampagnes door alle politieke partijen/partijcombinaties verandering aan het volk beloofd. Wij noemen u enkele issues, die haast elke verkiezing terugkomen op hun lijstje:
  ● Wijziging Grondwet
  ● Wijziging Kieswet
  ● Eerlijke verdeling van inkomsten grondstoffen
  ● Bestrijding van vele vormen van corruptie
  ● Hervorming ambtenaren apparaat
  ● Transparantie bij besteding van Staatsfinanciën
  ● Transparantie grondbeleid
  ● Creëren van werkgelegenheid vooral voor jongeren
  ● Verbeterde toegang tot onderwijs en modernisering van het onderwijssysteem
  ● Verbeterde toegang tot huisvesting
  ● Meer inspraak en betrokkenheid van de bevolking
  Wij zouden oneindig kunnen doorgaan, maar dat is niet het doel van dit artikel. Wij wilden u slechts enkele issues voorhouden, zodat u als burger zelf kan nadenken over het proces van verandering.

  Verandering geen doel maar middel
  Verandering is geen doel, maar een middel in een proces om één of meerdere doelen te realiseren. De vraag daarbij blijft: waarom veranderen? Deze vraag roept weer andere vragen op zoals: welke doelen willen wij bereiken? Welke stappen moeten wij zetten? Wie is verantwoordelijk voor uitvoeren en begeleiden van het proces? Welke uitdagingen en bedreigingen zouden zich kunnen aandienen bij dit veranderingsproces?
  Veranderen kan als individu en als collectief. In alle rollen die dagelijks worden ingevuld. Bijvoorbeeld: burger, Surinamer, ambtenaar, medewerker, vakbondsleider, ondernemer, politicus, leider, moeder, vader, dochter, zoon.
  Om ernstig na te kunnen denken over verandering moeten wij samen een aantal zaken die zich voordoen in de periode vóór en tijdens de verkiezingen en binnen regeringen onder de loep nemen:

  ● Sommige partijcombinaties veranderen iedere verkiezing hun logo en de naam van de combinatie
  ● Sommige partijen sluiten zich iedere verkiezing aan bij een andere combinatie
  ● Sommige partijen die de vorige verkiezing zelfstandig waren, en verbinding vóór de verkiezing als nadelig hebben benoemd, gaan de volgende verkiezing toch in een combinatie
  ● Alle combinaties komen steeds met dezelfde issues, ongeacht of ze in de periode toen zij regeerverantwoordelijkheid hadden, gewoon te weinig hebben gedaan om daadwerkelijk verandering te brengen om Suriname en alle Surinamers succesvol te maken.

  Het is duidelijk dat en u kunt het zelf vaststellen, dat deze vormen van verandering er niet op gericht zijn om Suriname en Surinamers succesvol te maken.
  Wie of wat moet er dan veranderen?
  1- De burger – de Surinamer – moet veranderen.
  Te nemen stappen:
  – We moeten evalueren en doelen stellen voor de toekomst.
  – We moeten onze verantwoordelijkheid nemen in het proces en het niet langer overlaten aan combinatie X of Y. Zelfvertrouwen is de sleutel.
  – We moeten durven kiezen voor Suriname en niet voor pre-electorale combinaties, omdat deze weinig vertrouwen en inspiratie uitstralen, in algemene zin en ten opzichte van elkaar
  – We moeten durven politieke partijen die zelfstandig deelnemen aan de verkiezing meer invloed te geven. Het is bij deze partijen heel duidelijk waar ze voor staan en men kan hen daarop aanspreken!

  Waarom?
  Bij eventuele winst voor pre-electorale combinaties is gebleken dat men geen verantwoordelijke kan aanwijzen gedurende het regeertraject. Het blijft helaas een vage groep, waarbij zo makkelijk gezegd wordt:
  ● het is de schuld van partner X of Y, niet van mijn partij.
  ● wij doen het goed in de combinatie, het zijn de andere partners die dit of dat fout doen, geen visie hebben of te weinig kader.
  Dit zijn drogredenen. Vooraf had men dit al kunnen weten!

  2- Het leiderschap
  Te nemen stappen:
  – De manier waarop wij leiding geven moet in alle opzichten veranderen om Suriname en Surinamers succesvol te laten zijn. Het leiderschap in het gezin, in de buurt- of sportvereniging, op de opleidingsinstituten, op de werkvloer en in de bedrijven. Waarden als Respect, Transparantie, Verantwoordelijkheid en Samenwerken mogen in ons leiderschap, op welke plek dan ook, niet ontbreken. Hierdoor kan het ook overgedragen worden aan allen die betrokken zijn bij zo een leider. Bewust van de aanstekelijke werking hiervan, zal vermenigvuldigend doorwerken.
  – Feedback op het juiste moment met doelgerichte argumenten – geen drogredenen – aangeven wat beter of anders moet. Hier vooral zelf ook verantwoordelijkheid in nemen geeft glans aan het eigen leiderschap.
  – Feedback of kritiek moet niet alleen naar anderen toe zijn, maar eerst en vooral naar jezelf. Dat vraagt ook om een kwetsbare opstelling, waarin inschattingsfouten worden erkend.
  – Feedback of kritiek moet mensen in staat stellen om te veranderen: bouwen aan zichzelf en aan de ander, zodat Suriname en de Surinamers succesvol kunnen zijn .
  – Feedback is in elk geval niet de ander beschuldigen en zelf buiten schot blijven, want dan is er sprake van afbreken waardoor de leider niet meer serieus wordt genomen.

  De potentie om Suriname en Surinamers succesvol te maken moet optimaal benut worden.
  Tip voor verandering:
  THE SECRET OF CHANGE IS TO FOCUS ALL OF OUR ENERGY, NOT ON FIGHTING THE OLD BUT ON BUILDING THE NEW.
  QUOTE: SOCRATES

  De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
  Paramaribo, 25 februari 2015


  Maak melding

 27. Damaru: The Purple Bird van de NDP die zijn Mulo diploma niet heeft gehaald, wil PRESIDENT worden van Suriname.

  Populariteit free na you ede.

  Wat je zangkwaliteiten betreft; ik ben echt niet van onder de indruk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.