Bouterse achterachterkleinkind van Zeeuwse boerenzoon

67

Desi Bouterse, de president van Suriname, blijkt het achterachterkleinkind te zijn van de Zeeuwse boerenzoon Kole Jan Bouterse. De in Kamperland(een dorp in de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland) geboren Bouterse trok in 1841 als soldaat met het koloniale leger van Nederland naar Suriname en bleef daar wonen en werken tot zijn dood in 1869. Dat schrijft Het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant zijn de Zeeuwse wortels van de Surinaamse president blootgelegd door historicus Pepijn Reeser. Hij ontdekte dat Kole Jan Bouterse na zijn tijd in het leger directeur van suikerplantage Vredenburg werd en daar trouwde met een van de meer dan honderd slaven. Een dochter uit dat huwelijk kreeg 4 kinderen met een Fransman, waarvan eentje trouwde met een lid van de stam der Arowakken. Ook zij kregen 4 kinderen waarvan het jongste kind, Desiré Juliaan, de vader van de huidige president is.

Historicus Pepijn Reeser (1984) was conservator bij het Nationaal Historisch Museum en onderzoeker voor het Surinaams Museum in Paramaribo. De afgelopen jaren publiceerde hij onder meer een populair-wetenschappelijk boek over erfgoed en musea in Suriname. Van zijn hand verschijnt volgende maand een biografie van Bouterse getiteld: ‘Desi Bouterse, een Surinaamse tragedie.’ Daarin is ondermeer dit onderzoek naar de geschiedenis van Bouterse’s voorouders te lezen.


67 REACTIES

 1. wereldnieuws! Goed!, dan kan hij nu nog sneller aan Nederland worden uitgeleverd.

  we weten nu: kleine indiaan van Ka Se Wi niet Ka!
  verder: achterachterklienkind van Zeeuwse boer, vandaar zijn koloniaalgedrag/kolonialisme en stilstaan in de ontwikkeling vooruitgang van Suriname/rs!
  Nu nog waar komt dat kroes borstelsnorhaar van daan?
  enz, enz.

  na 26 mei 2015 kan hij uitgeleverd worden aan Nederland om zijn 11-jaar gevangenisstraf in de gevangenis van Scheveningen komen uitzitten.

  (jonge) kiezers, democraten laat u niet afleiden. DDB is na 26 mei einde oefening. Het tijdperk DDB is afgelopen.

  Time4Chan(ge)!

  Yes we can!
  Yes we can!
  Yes we can!

  Leve V7
  Leve de democratische rechtsstaat
  Leve de welzijn en welvaart van de Surinamers!

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 2. …dus al die tijd worden wij gegijzeld gehouden door ZWEEDSE kolonisator bouta!!???
  En hij geeft de schuld aan Nederland ?!

  Gefeliciteerd DIE HARD NDP fans zoals Sabidirie,RobG,Paraman,FReedom2u,Frontliner,Afu Ede en de rest…..GEFELICITEERD met je koloniale lijder de ZWEED BOUTA!!!
  Hoe zou bouta genoemd worden als hij niet in Suriname maar in Zweden zou wonen ?!

  O,ja , …DE ZWEEDSE TRAGEDIE !!!


  Maak melding

 3. OMG die domme Ray weet het verschil niet tussen *Zweedse* en *Zeeuwse* hahahahahaha. Ray ben je wereldvreemd of gewoon dom? hahahaha

  to the point: alle Surinamers zijn geïmporteerd op sommige Indianen na… dus…


  Maak melding

 4. Bijna elke creool heeft zeeuwse wortels. Dit is dus geen nieuws en de historische context is nauwelijks interessant. Maar ja, weer een hollandse boer die goedkoop wil scoren met een waardeloos boek. Een boek over nazi prins Bernhard was beter geweest.


  Maak melding

 5. Alleen I am Su kan lezen boi, Jezusss man ZEEUWSE mensen dat is in Nederland … any how achter je stamboom komen is super leuk, onze Hindostaanse familie blijkt Afrikaans bloed te hebben whahhahah zo grappig… ja is wel interessant als het terug gezocht kan worden.


  Maak melding

 6. Zijn afkomst verklaart het manifesteren van multi-schizofrenische symptomen in ABU DADA.
  De meeste patienten vertonen er maar één zo als dwangmatig stelen of vrees ontvoerd te worden door marsmannetjes.
  Zijn primitievere genen neigen naar verminkingen voor het doden van iemand of na de dood.Dan vooral de genetalien.
  Andere genen willen dan een trein zien rijden maar alom is in hem de kleptomanie en pyromanie aanwezig.
  Zijn afkomst verklaart ook de dwang tot het vernietigen van alles die toevallig op zijn weg komt.Een heel gevaarlijk persoon


  Maak melding

 7. Zeeuw, Zweeds, Fransman, Neger, Zambo, Zwitser, Nieuw- Zeelander, Nederlander/ let hier goed op!), Surinamer, pikin ingie boi, Wilde kust Beest, of what the f..k, hij gaat na 26 mei 2015 uitgeleverd worden aan Nederland, USA en daarna worden veroordeeld voor misdaden tegen de menselijkheid in Suriname oa, 8 december 1982 moorden en Moiwanamoorden.

  Wat hij is staat vast, zware crimineel, zware misdadiger en daar geldt één straf voor, nl: jaren lange gevangenis! net als Dino!

  zo boerenvader uit Zeeland, zo inheemse zoon uit Casiwinica, zo zoon uit Nederland. zware misdadigers! koloniaal!/kolonialisme!


  Maak melding

 8. Ia hij als nakomeling van een Nederlandse boer dan ook niet geld schuldig aan de slaven, want hij heeft hoe je het keert of draait Hollands bloed ondanks het feit dat hij dus een mix is.


  Maak melding

 9. Leve de stamboomrage, met deze informatie nu kan ik het beter plaatsen waarom de achterachterkleinzoon van de Zweeuwse boer, zijn eigen mensen in Suriname, zo wreed over de kling heeft gejaagd en alle bijkomende gebeurtenissen van de jaren sinds 1980.

  De Koloniale genen!


  Maak melding

 10. In Suriname heeft vrijwel iedereen wel blank/joods bloed in de aderen.
  Dus Bouterse met zijn indianenverhalen is gewoon blank.
  Vandaar dat hij zo zeikt over Nederlanders


  Maak melding

 11. Ach ja, weer zo een aanval die niks zal opleveren. Je kan zeggen wat je wil, maar door Bouterse hebben een heleboel mensen zich in de schijnwerpers gewerkt en zo een bestaan opgebouwd. Kijk maar naar die Antilliaanse uitwas Romeo Hoost. Was er geen Bouterse, dan hadden we nooit wat van deze mislukkeling gehoord. En nu probeert weer een er een slaatje uit te slaan en dat noemt zich wetenschapper. What a joke!


  Maak melding

 12. Dat Ray maar 1 hersencel heeft wisten we al en toch lukt het hem om ook met die ene cel onzin uit te kramen. Het is wel grappig om te zien hoe kinderlijk blij de loosers op deze site zijn nu ze een botje toegeworpen krijgen. Ze kirren en krijsen gewoon van blijdschap dat ze weer eens een onzinverhaal kunnen ophangen. Zie hoe ze zich uitleven, hebben ze eindelijk een goede dag want iemand die geschoold is heeft het gezegd. Ongelooflijk simpel al dat spul hier.


  Maak melding

 13. De mensheid stamt af van de apen dus ook Zeeuwen. En als je heel wat stambomen verder terug gaat kijken, stammen we allemaal af uit Afrika, daar komt de Homo Sapiens zoals we de moderne mens van nu kennen oorspronkelijk vandaan…

  Een groep of meerdere groepen zijn uit Afrika vertrokken en hebben zich verder ontwikkeld…


  Maak melding

 14. -leuk dat je je eigen geschiedenis kent en vooral als een ander alles heeft uitgezocht. Bij deze kun je nu ook je eigen identiteit een plaatst geven.

  1. Het zit in de gene van Bouterse dat hij ook militair is geworden.
  2, Kole Jan Boutersem was directeur van een suikerplantage waar slaven hard moesten werken.
  Op een gegeven moment trouwde hij met een van de mooiste slavin.
  3. Ik neem aan dat vanuit de geschiedenis vele slaven mishandeld werken!!dit vanwege het jaartal

  -Wel als ik mij nu bedenkt verwondert het mij dan ook niet dat Bouterse een dictator gedrag heeft en wil bepalen wat er moet gebeuren. Velen zeggen dan ook dat Bouterse de NDP is en de NDP Bouterse is. De genen dus!!!

  -Mij grootste vraag is dan hoe meneer Zunder nu zal omgaan met Bouterse, omdat een deel van Bouterse ook betrokken was met de slavernij en meneer Zunder NIETS van Nederland moet hebben.


  Maak melding

 15. Er zijn meerdere surinamers met nederlandse voorouders en die ook blauwe ogen hebben maar daarover wordt niet gesproken,oh wat zijn de blanke nederlanders laf toch, schandalig met de telgen alhier bhaaaaa!


  Maak melding

 16. Als dit waar is, kan het nog heel spannend worden. Want dan zou het betekenen dat Armand Zunder bij de president moet aankloppen voor herstelbetalingen voor de (mis)daden van diens overovergrootvader als slavenhouder.
  En nu maar eens zien hoe consequent dhr. Zunder is in het aanklagen van de nazaten van slavenhouders in Suriname….


  Maak melding

 17. Een groep of meerdere groepen zijn uit Afrika vertrokken en hebben zich verder ontwikkeld…

  En de groep die achtergebleven is in haar ontwikkeling stil blijven staan.


  Maak melding

 18. Jürgen Habermas: ‘De politiek wil de bevolking erbuiten houden’

  De Duitse filosoof Jürgen Habermas waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid. De politieke elite heeft zich opgesloten in een technocratisch systeem en luistert niet meer naar de kiezers. ‘We hebben behoefte aan een controversieel en polariserend debat.’

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 19. Overeenkomst:

  Bedovergrootvader: leider van SUIKERplantage Vredenburg, koloniale onderdrukker en uitbuiter

  Achterachterkleinzoon: leider van COKEplantge Suriname, militaire onderdrukker en uitbuiter van het volk

  De appel valt niet ver van de stam, ook niet na 4 generaties!


  Maak melding

 20. Wat een ontnuchtering voor deze meneer DDB om tot de ontdekking te komen dat zijn voorvaderen van Hollandsch- Zeeuwsche afkomst zijn, het land en volk dat hij zo verafschuwt.
  Wat nu wel helder en duidelijk wordt is de wrede moordlustige kant van zijn karakter, Zeeuws bloed! (Abraham Crijnssen was een Zeeuwse zeerover!!)


  Maak melding

 21. Desiré Delano (Desi) B. heeft Zeeuws bloed in de aderen
  24 februari 2015 om 20:52

  Hoe moet het nu verder. Bouterse schijnt voorouders te hebben in Zeeland. Dat verandert de zaak. Bij eventuele herstelbetalingen moet de sterke man van Sranan ook persoonlijk aangeslagen worden en wat steekt een toontje lager gaan zingen richting die gasten aan de Noordzee. Eerst werd de kleine Indiaanse jongen zo bejubeld dat zelfs de palmbomen in katzwijm vielen en naar nu blijkt liggen zijn roots ook ergens in Zeeland. Dat verschijnt allemaal in een boek over het leven en de drijfveren van de president van Sranan. Ik heb alleen maar grote bewondering voor mijn voorouders die zich uit de naad gewerkt hebben om te kunnen overleven en kan geen kwaad woord over hun handel en wandel horen. Maar dat ben ik en de geschiedenis leert dat anderen een zich doodschamen over hun roots.Ik hoop dat die vijandigheid van Baas B. richting die minderwaardige gasten ergens in de buurt van de Noordzee na deze nieuwe onthulling plaats zal maken voor wederzijds respect. Het gaat zo goed in Suriname dat zelfs de zeegolven door de verwaarlozing van de kustlijn een stukje land weer opeisen. Misschien moet het land in de buurt van Weg naar Zee weer teruggeven worden aan de Oceaan. Gewoon omdat men decennialang niet eens de moeite heeft genomen om iets van een soort bescherming in te bouwen. Een telefoontje naar de familie in Zeeland kan misschien voor wat kant en klare oplossingen zorgen. Waarom verzuipen terwijl er genoeg kennis aanwezig is bij je eigen verwaarloosde familie. Het is de hoogste tijd om die banden weer wat steviger aan te halen.


  Maak melding

 22. Goed te weten, en reuze blij voor de bere Bouterse kan historicus Pepijn Reeser aan de slag voor de rest van de nazaten van de tot slaaf gemaakten, die ook dolgraag willen weten hoe het bij hun zit, maar de middelen en mogelijkheid niet hebben om dat te onderzoeken. Dat kan hij doen in het kader van de herstelbetalingen, heeft hij de rest van zijn leven een baangarantie. We vernemen graag als hij daar voor open staat, ertoe bereid is.


  Maak melding

 23. @Lucien

  Zeelander,zeeuwse maakt niks uit ,je baasje is eeen koloniale nakomeling.
  En prent het in je kop ,we gaan met alle plezier de spot met hem drijven !!


  Maak melding

 24. Mijn excuses mensen,moet zijn ZEEUWSE EN NIET ZWEEDSE
  Overal waar ik zweedse heb staan lees ZEEUWSE !!

  Ps
  Zie foto,
  Niemand anders dan bouta tekent het document dat hij ergens in ZEELAND thuis hoort,
  foto’s liegen niet!!


  Maak melding

 25. Wat sneu voor hem dat hij als nazaat, die het tot president geschopt heeft, het dorp van zijn stamvader nooit zal kunnen bezoeken als president, zoals Obama dat wel heeft kunnen doen in Engeland. En tot overmaat van ramp, zal ook zoonlief hem niet kunnen vertegenwoordigen, nu roept Bouta wel steeds ‘neks no fout’, maar er was blijkbaar iets goed fout met de Zeeuwse genen van overgrootvader, als we een beetje verder gaan graven zal blijken dat overgrootvader Bouta familie is van zowel Piet Hein als Michiel de Ruiter, vandaar de liefde van deze familie voor alles wat blinkt. Als onze Bouta dat aanhaalt op zijn visumaanvraag, heeft hij misschien een kleine kans om Zeeland nog te mogen bezoeken, want Nederlanders zijn trots op hun twee beruchtste piraten.


  Maak melding

 26. Desi van Oranje, HOOFD Redi Musu , heeft via een koloniale coup, met advies en in nauwe samenwerking met de
  Kolonisator Holland, onze democratie in 1980 vernietigd !

  k heb meerdere malen aandacht hiervoor gevraagd.
  Het is mijns inziens logisch dat de staat Sranan een schadeloosstelling bij Nederland zal claimen !
  Van enig nationalisme was bij de Bouta-Hollandcoup
  geen sprake, het ging meer om macht en onderdrukking
  van ons volk !

  Logisch is ook dat het Nederland was die internationale
  steun aan onze bevolking/optreden tegen de wrede Sranan dictator Desi heeft geblokkeerd !

  Ook is bekend dat Desi ten tijde van de Decembermoorden,
  de Nederlandse nationaliteit bezat !

  Vandaar de schijnoorlog van Desi tegen Nederland en omgekeerd. Beide partijen winnen tijd, de een om nog
  geen schadevergoeding te hoeven betalen aan Sranan
  (de archieven zijn volgens de wet voorlopig gesloten) en
  de andere ontloopt een strafproces in Nederland voor het vermoorden van Nederlandse staatsburgers in en omstreeks 1982. Onder andere voor de moord op de Srananman met Nederlandse nationaliteit, de journalist Frank Wijngaarde,
  zou Bouterse in Nederland kunnen worden berecht !

  Broers van Frank Wijngaarde hebben de IND-dossiers, vermeldende de Nederlandse nationaliteit van Bouterse, persoonlijk kunnen inzien !

  People fu Sranan , laat u niet gek maken, bewaak en
  versterk uw democratie, eis dat !

  Zie hoe Bouta steun betuigt aan Maduro, de dictator van Venezuela, terwijl deze enkele dagen geleden de
  Burgemeester van Caracas met geweld uit zijn kanoor
  heeft laten slepen door militairen !
  De man die vals beschuldigd wordt van bemoeienis met
  een Coup tegen Maduro zit nog steeds vast !

  Maduro geeft ANDEREN de schuld van de financiele
  chaos in Venezuela, de inflatie is op dit moment 79 % !
  Terwijl de staatsschuld enorm is, haast onbetaalbaar !

  Srananman let op dat u niet in het dictatoriale vaarwater van Venezuela terecht komt ! Geen communisme in Sranan !
  Eis anti-corruptiewetten, een screeningswet en eis een niet-crimineel bestuur van het Land !


  Maak melding

 27. mooi en prachtig land, nu geleid door een echte volksheld. we komen allen uit een van die bloedzuigers. bakras, joden, duitsers etc. , maar worden nu verlost. door Oom Desi.

  crowd funding voor een standbeeld starten


  Maak melding

 28. @hans

  Bijna alle creolen in Suriname hebben een beetje hollands bloed en daar kan niets aan gedaan worden omdat het een stukje historie is. De creolen voelen zich echter geen hollander en dat is belangrijk. Onze grote verzetstrijder Boni was een halfbloed en heeft jouw voorouders behoorlijk het vuur aan de schenen gelegd. Dat doet onze president ook en daarom houden we onvoorwaardelijk van hem. Ons bewustzijn is gelukkig Afrikaans-Indiaans en niet Europees en dat is het belangrijkste.


  Maak melding

 29. Caat, De Zeeuwen hebben een standbeeld voor de vermeende moordenaar Michiel de Ruyter,en nu wil jij er een voor de moordenaar en drugscrimineel Bouterse?.
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet


  Maak melding

 30. voorvaderen van creolen zijn slaven geweest die verkocht zijn middels kraaltjes en spiegeltjes.
  Pas toen de slavenhouders flink hebben huisgehouden met de naakt lopende slavinnen zijn er mixjes onstaan en hebben ze zodoende puur hollandse namen gekregen.

  Maar hun echte roots is Ghana Afrika. Want in Afrika hebben ze echt Afrikaanse namen zoals mobutu, chugukuku, wkambo, giambo, kokoto, djokoto, kwambu, kwambala, ogwechuku, changwabe, lwanguabe, bokofasi, bokoboko, koko, loko loko, khokhwuabe, bosriwalla pffff.


  Maak melding

 31. 25 febr. 2015

  Mnnnnnnnnn!!!!!!!!!
  Srika denkt dat het onderzoek van bedoelde wetenschapper over Bouterse niet klopt.

  Dat de naam Bouterse uit Zeeland komt, is al jaren bekend. Dat de vader van DD Bouterse de jongste uit het gezin was, wordt ook door Srika betwijfeld.

  Ook dat pas na het huwelijk met Kole Jan Bouterse de kinderen zijn gekomen is zeer twijfelachtig. Let op dat ook een Fransman, waarvan de naam bij Srika zeer bekend is, eerder in het spel was en dat toen al bij de vrouw (inheemse/indiaanse) kinderen verwekt waren.

  Srika had in de jaren ’90, vorige eeuw, in Suriname al publiciteit aan gegeven.

  Maar de familie Bouterse zal haar geschiedenis beter moeten kennen dan de bedoelde wetenschapper en Srika!!!
  Srika


  Maak melding

 32. Dat hij Zeeuws bloed heeft is niet zo belangrijk. Belangrijker is of hij hoge bloed(druk) heeft of lage. Ik vermoed het eerste, gezien zijn baldadigheid.


  Maak melding

 33. De meeste witte mensen (niet allemaal) willen op deze manier hun slechte eigen schap voorzetten, dus ze dachten wij moeten straks weer naar Holland en dan gingen ze de zwarte vrouwen verkrachten,en zo krijg je dat de mensen die wij halfbloed noemen die zetten de slechte eigenscheppen voort,wij zwarten mensen zijn altyd lief en helaas komt door veel witte mensen dat wij ook besmet zijn geraakt met slechte eigenschappen.
  groetjes


  Maak melding

 34. 26 febr. 2015

  Srika begrijpt het nu veel beter!!!!

  DD Bouterse draagt alleen maar de familienaam van Bouterse.

  De overgrootmoeder van DD Bouterse komt uit het geslacht Sabajo-Ibicilio.

  Deze vrouw kreeg kinderen met een Fransman (H.L), maar waren niet getrouwd. Deze Fransman verdween en kwam Jan Kole Bouterse, in beeld.

  Deze wilde wel met deze prachtige indiaanse vrouw trouwen, maar zij eiste dat bij het huwelijk de twee kinderen van de vorige relatie met die Fransman door Bouterse erkend zouden worden. Dat gebeurde ook en uit een van deze erkende kinderen werden Willem en Hendrik Bouterse geboren. Willem stierf kinderloos en Hendrik was de opa van DD Bouterse. Uit het huwelijk met Jan Kole Bouterse zijn nog enkele kinderen geboren.

  Deze woonden te Kasewinika (Kasnika) in Commewijne en in het gebied waar de kolonisten met een deel van de indianen vrede sloten en waar in 1690, 325 jaren geleden, de eerste grote slavenopstand in Suriname uitbrak en de plantage-eigenaar, Immamuel Machado, gedood werd door opstandige slaven. Dit ziet Srika ook als het moment van bewustwording van de slaven te vechten voor hun vrijheid en zich niet als minder van de de blanken te achten.

  Dus DD Bouterse zou, indien de erkenning nooit was gebeurd, Sabajo of Ibicilio moeten heten. Verder onderzoek is moeilijk, omdat de koloniale overheid indianen en hun nakomelingen niet registreerden in het volksregister.

  Kan de fam. Bouterse op de post van Srika reageren?
  Srika


  Maak melding

 35. Wat een onzin, niemand kiest voor zijn ouders, grootouders of overgrootouders. Ik kan mijn voorouders van 200.000 jaren geleden traceren uit Afrika?


  Maak melding

 36. De meeste Creolen zijn achterachterachter kleinkinderen van westeuropese,Aziatische en andere volken van de Wereld,ik raad iedereen die dat betalen kan een dna test te doen via myheritage.com

  Ik bleek Japanse,Indonesische,Oost-Afrikaanse,Welsh-Iers en schotse en West-Afrikaanse roots te hebben maar ik voel me 100% Suri….zo ook onze DDB !


  Maak melding

 37. Reactie vanuit blank Nederland. Mooi man dat dit topic al jaren de gemoederen bezig hield. Of je het wilt of niet, als blanke etnische zuidelijke Nederlander ben ik trots om ook van de Afrikaan af te stammen, weliswaar kwamen mijn voorouders al duizenden jaren geleden uit Afrika en ben ik blond en heb blauwe ogen, maar ik zeg het toch:” i’am proud to be black.”

  P.s. Ik reken de mensen alleen af op gedrag.


  Maak melding

 38. Hij kan liever een boek schrijven over Maxima haar vader en Co😂😂😂😂😂 zou beter zijn ipv te lullen over de suri President koulo kaaskop. Su ditsu dat maar elk godganze jaar of maand un da su fu kong tik Zonnebaden😌😏🙌🙌🙌🙌


  Maak melding

 39. Ha ha ha leuke soap dit.

  Ik begin te begrypen waarom deze man is zoals hij is.
  Hij is in mijn ogen een nederlander en hij doet zn naam afkomst eer aan…miss waren zn voorouders blanke slavendrijvers en neemt hij gewoon het stokje over.

  Hij speelt zgn een grote nationalist …maar is hier maar om 1 reden…hij wilt de rol van slavendryver overnemen, wat hem deels gelukt is.
  Als slaven liepen ze achter hem aan nederland uitscheldend en…hij bestal deze mensen vermoorde ze lichte ze op etc

  Is dat verdacht …lijkt dit niet op moderne slavernij hij heeft jaren kunnen rekenen op deze slappe deel vd bevolking.
  Maar ook deze mensen zijn of worden slim na 40 jaar…vandaag de dag heeft men deze dagoe kunnen uitmaken voor wat hij is.

  Je bent de grootste verrader ooit …je bent de grootste leugenaar ooit. Ik schaam me voor je ik schaam me voor wat je 40 jaar geflikt hebt.
  100 miljoenen verdwenen …
  Geen daders
  Geen idee waar dit geld naartoe is
  e
  En zou juist nu goed uitkomen met de corona…waarom word dot niet meer besproken?
  Waarom zijn dr geen daders ..waarom zoekt men niet uit wie dit gedaan kan hebben.

  Bouterse voorop natiurlijk…

  Ps kan deze crimineel aub niet meer op tv verschijnen zodra ik die mpp kop zie wil ik overgeven …het liefst schijt ik in zn bek.


  Maak melding

 40. Dat weten we dan ook weer.
  Daarom was hij altijd zo blij als ze hem indiaan noemden.
  Daarom zette hij zich ook af tegen Holland. Ze motten hem niet, terwijl hij ergens heel ver een boeroe granpa had.
  Dat verklaart waarom hij hier zo nu en dan rooie wordt genoemd.
  Hij is dus een mislukte bonkoro met een bigie noso van oor tot oor

  Van zijn hand verschijnt volgende maand een biografie van Bouterse getiteld: ‘Desi Bouterse, een Surinaamse tragedie.’


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.