NDP scoort hoogst in Idos-peiling Wanica en Commewijne

44

PARAMARIBO, 23 feb – Ook bij de opiniepeiling van onderzoeksbureau Idos scoort De Nationale Democratische Partij, NDP, het hoogst. In Wanica haalt de partij van Desi Bouterse ruim veertig procent. Naaste concurrent V7 volgt op grote afstand.

In Wanica blijkt ruim zestien procent van de respondenten het oppositieblok te steunen. Ruim acht en twintig procent heeft nog geen voorkeur. Uit deze groep sympathiseert toch ruim zeven en twintig procent met de NDP. Ruim twaalf procent kiest voor V7. In Commewijne is de stemvoorkeur ruim vier en dertig procent voor NDP en ruim achttien procent voor V7. Tijdens de peiling van Nikos in Commewijne was het ruim veertig om ruim zeventien procent.

Ruim vijftig procent van de respondenten in Commewijne weet niet op welke partij hij of zij zal stemmen. Van dit percentage geeft ruim zes en twintig procent de voorkeur aan de NDP. V7 is goed voor ruim elf procent bij deze zwevende kiezers. In geen van de groepen halen andere politieke partijen meer dan vijf procent. Op basis van deze peiling zouden alleen NDP en V7 in deze districten genoeg binnenhalen om parlementszetels te winnen.

44 REACTIES

 1. Santoki schijt V& kleuren. Mooi is dat. Deze idioten hadden de kans van hun leven om de tij te keren, Nu zal deze vos tot aan zijn dood president blijven.


  Maak melding

 2. Waktie té sieskie uru barie.Want in deze tijd van intimidatie zijn ook de honden en katten NDPer.Onlangs zag ik een straat hond met streepje paars verf op zijn rug.
  Die hond komt ook trouw zijn eten halen aan de Benjaminstraat.Eten verstrekt door de dieren vrienden tegenover de bakkerij.


  Maak melding

 3. Een samenleving waar de media niets meer is dan een publicatiebedrijf van de regering, zonder analyse en kritiek kan natuurlijk niet anders dan zo een manipulerende regering aan de macht houden. Na 25 mei komt er een gigantische devaluatie van de SRD aan, jullie Surinamers zullen het verdient hebben. Bouterse’s vermogen zit veilig in Zwitserland.


  Maak melding

 4. maandag, 25 mei 2015, stem massaal op V7, Flogo, Flogo, Flogo, massaal op V7!

  Brada nanga Sisa, Sranansma, oema nanga man, jongoe wan, nanga oewroe wan in her sranan, Flogo, Flogo, Flogo djie V7.
  V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7 in her sranan na partij, V7, V7 na partij, V7 mi boi!, V7 mi sisa! V 7 in her sranankondre, V7 na alla se in her Sranan!

  De kiezers in het stemhokje hebben het laatste woord.
  De kiezers weten hoe hun leven eruit zien.
  Mai en Bab en kids in de polder in de districten, oa, Wanica, Commewijne, Moesje en oompie met kids in de prasie-oso, krotten in Paramaribo, Wanica, volkswijken, pontbuiten, latour, Ramgoelangweg, enz moddersteegjes, boitie, districten, mae en pae in de kampong/dessa in de districten, pernasie, oa Commewijne, Wanica, Coronie, enz, marrons en inheemsen in hun dorpen in heel Suriname in het oerwoud, langs de wegen enz, weten wat armoede is en willen verandering.

  Daarom sranansma, oema,brada nanga sisa no tik koekoe nanga sopie, portie njan tapoe onafhankelijkheidsplein of lik van so lijder de taki foe ser oe ondro beré so dierie mogelijk. tik monie foe wqan dai, dan tamara is skeer baka!

  Flogo/Stem V7
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Yes, we can!
  Yes, we can!
  Yes, we can!

  Leve V7
  Stem,Flogo, Flogo, flogo!,
  Chandrikaperkash Santokhi – VHP
  Gegrory Rusland – NPS
  Paul, Salam Somohardjo – PL
  Guno Castelen – SPA
  Winston Jesserun – DA91
  Celsius Waterberg – BEP

  Time4Change!
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Yes, we can!, (3x), repeat!

  Leve de (jonge) kiezers die voor de overwinning gaan zorgen van V7 op 25 mei 2015, in Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne, Saramacca, Coronie, Nickerie, Marowijne, Brokopondo, Sipaliwinie, ook voor de dr-en rr-leden in heel Suriname.

  Leve de welvaart en welzijn van alle Surinamers in heel Suriname.
  Leve V7!
  Yes, we Can! repeat!

  God Zij Met Ons Suriname(rs)!


  Maak melding

 5. Hhahahaaaaaa….wij wisten allang dat na grote broer NIMOS ,andere grote broer Idos zou volgen nu is het even wachten op kleine broer Rapar..
  Geen enkel ander partij ook niet de V7 komt met peilingen gewoon omdat zij de ndp niet als competitie zien en gelijk hebben ze ook !
  Alleen de NDP komt met peilingen , God noch mens weet hoe de Idos,rapar en Nimos peilingen aan de cijfers komen !!!


  Maak melding

 6. Met alleen maar schelden op Bouterse en de NDP win je geen verkiezingengen. De V7 ontbeert een goed programma en is te machtsgeil. Ik zie Bouterse weer als president en het tij is niet te keren. Bouterse is omstreden maar blijft een charismatische staatsman en visionair waar Santokhi de personificatie is van de oude politiek.


  Maak melding

 7. @Ray

  Volgen mij is V7 geen partij maar een verzameling uitgerangeerde wakamangs waar geen hond naar luistert. Je kunt Somo en Santokhi toch geen politici noemen.


  Maak melding

 8. Oh la la mi Goedoe. Na de verkiezingen van 25 mei 2015 gaan de Poppen dansen. Het arme volk ziet niet ,dat de NDP hun 5 jaren misleid heeft met al die enorme beloften van een tramlijn van Poelepantje naar Onverwacht,2 grensrivieren met hun bruggen naar de Guyana,s,een highway van noord naar zuid Suri richting Manaus in Brazilie etc etc. A Bakra ay taki : De Vos verliest zijn haren maar zijn streken niet. “”Watch Out”” mi Switi Sranang People. Dus 10 keer nadenken dan stemmen op de juiste Partij. “” Sterkte mensen”””.


  Maak melding

 9. INGEZONDEN – NIKOS peiling in Commewijne nader belicht Afgelopen zaterdag 14 februari 2015 heeft prof.Maarten Schalkwijk een peiling (poll) gehouden in het district Commewijne. Het resultaat van dat onderzoek is intussen al gepubliceerd. De Paarse partij zit op rozen volgens die peiling. De NDP is op dit ogenblik bezig in alle districten de “vlaggenoorlog” te voeren. Mensen worden voor zes maanden in dienst genomen bij de overheid.

  De Hindostaanse Redi Moesoes, zoals Wim, Kesho, Johnny, Hans, Geeta Mata Hari en anderen zijn bijzonder actief in de districten Nickerie, Saramacca, Wanica, Paramaribo en Commewijne. Onlangs zag ik op de televisie (SBS) meneer Johnny van Nickerie met een grote groep Paarse aanhangers huis aan huis bezoekjes brengen. Meneer Johnny van Nickerie die nooit eerder bereid was iemand een handdruk te geven, omhelst nu iedere Nickeriaan die hij tegenkomt. Mensen kunnen als een blad van een boom veranderen. De Paarse partij is continu bezig, vooral met ondersteuning van de Hindostaanse Redi Moesoes, slechts de VHP aan te vallen. De andere partijen zoals de NPS, BEP, SPA, DA-91 en PL hebben deze Redi Moesoes met rust gelaten, omdat het moeilijk is om in hun politieke vijvers te vissen.

  Leven of dood voor de Paarse partij
  Na weken, maanden en jaren gesprekken gevoerd te hebben tussen verschillen politieke partijen is politiek Suriname op 29 mei 2014 zover gekomen dat een intentieverklaring werd getekend tussen het Nieuw Front (VHP, NPS, SPA en DA-91) de PL, BEP en de KTPI. Tussen 29 mei 2014 en nu heb ik aardig wat discussies in de nationale pers gevolgd. Allerlei “moraalridders” geven hun mening en becommentariëren de samenwerking tussen het NF, de PL, de KTPI en de BEP. Ik ben blij dat wij onze mening makkelijk in de nationale pers via de radio’s, de kranten en de verschillende sites kunnen ventileren.

  Termen als chantage, chanteur, onbetrouwbaarheid, monsterverbond, verrader, bij elkaar geharkt, worden door deze moraalridders de ether ingestuurd, zonder een goede onderbouwing te geven. Deze termen klinken goed in de oren van de paarse partijleden. Op de politici G.Rusland, Ch.Santokhi, G.Castelen, S.Somohardjo, C.Waterberg en W.Jessurun wil ik een verzoek doen om op de ingeslagen weg voort te gaan. Enkele weken terug hebben de samenwerkende partijen de naam V-7 officieel geproclameerd. Intussen is de KTPI weer in de boezem van de Paarse Partij. Betrouwbare tongen beweren dat de leider van de KTPI aardig wat paisa, doeweit gehad heeft. Deze verkiezingsstrijd welke op 25 mei 2015 gehouden zal worden, zal de toekomst van Suriname bepalen.

  Regeringswoordvoerder gaat tekeer
  De regeringswoordvoerder, de moraalridder van de Koendersschool gaat elke middag tekeer tegen V-7. Vooral de politieke leiders S.Somohardjo, G.Rusland en Ch.Santokhi worden op zeer subtiele manier door deze moraalridder besproken. De gefabriceerde sms-ers worden voorgelezen door deze meneer en de luisteraars worden volgepropt met insinuaties en verzinsels. Achteraf is gebleken dat hij alleen “de zanger” van het programma is, maar de liedjes worden op het kantoor van zijn politieke baas geschreven en voorgekauwd.

  Elke peiling (poll) neem ik zeer serieus
  De schrijver van dit artikel heeft voldoende statistiek kennis, maar heeft zich niet gespecialiseerd om peilingen te doen. De recente peiling in Commewijne heeft uitgewezen dat indien nu verkiezingen gehouden zouden worden, de uitslag als volgt zou zijn: NDP 43 %; V-7 15%; Andere partijen 7%; weet niet 33% en stemt niet 2%. Velen hebben de vraag gesteld hoe het komt dat een corrupte regeringspartij alleen zo hoog scoort bij een poll.

  Tabel1.: Sterkte van de NDP tijdens de afgelopen vier verkiezingen in Commewijne:

  Commewijne

  Totaal

  NDP

  %

  zetel

  1996

  11.214

  1.555

  13.87 %

  geen

  2000

  11.763

  2.275

  19.34 %

  1 zetel

  2005

  13.913

  1.106

  7.95 %

  Geen zetel

  2010

  15.443

  2.551

  15.52 %

  1 zetel

  In 2010 had de Megacombinatie 4.395 stemmen behaald. Zonder de KTPI stemmen had de MC 4.395-1.846 (KTPI) stemmen= 2.551 stemmen behaald.

  Tabel 2.:De sterkte van NF en de andere partijen van de V-7

  Comm.

  Totaal

  NF/PL

  %

  Zetels

  1996

  11.214

  NF (4.452) +PL (3405)= 7.857

  70.06

  4 zetels

  2000

  11.763

  5.141

  43.70

  3 zetels

  2005

  13.913

  6.874

  49.41

  3 zetels

  2010

  15.443

  NF (4.363)+ PL (4.554) =8.917

  57.74

  3 zetels

  In 1996 was de PL nog niet bij het NF.

  In 2000 was de KTPI uit het NF gestapt en de PL is toen bij het NF gekomen.

  In 2005 bestond het NF uit VHP, NPS, PL, SPA en DA-91

  In 2010 is de PL weer alleen de verkiezingen ingegaan.

  Met deze kleine insteek kan ik mij nauwelijks voorstellen dat het kiezersgedrag in Commewijne tussen 25 mei 2010 en 14 februari 2015 zodanig veranderd is dat de partijen van V7 (VHP, NPS, PL, BEP, SPA en DA-91) slechts 15% gescoord hebben bij een poll. Op deze materie kom ik in een ander artikel terug.

  Oproep aan het Surinaamse electoraat
  Op de kiezers in het algemeen, maar in het bijzonder de kiezers van Commewijne wil ik vragen om op 25 mei 2015 de juiste keuze te maken. De Paarse Partij is kampioen in het beloven van allerlei droomverhalen. De Paarse Partij gaat in deze periode veel cadeautjes uitdelen. Geruchten doen de ronde dat er 60.000 Blackberry’s gehaald zijn door een partij om dat gratis uit te delen. Tussen 2010 en 2015 is de koers van de Amerikaanse dollars gestegen van 2.80 voor een US$ naar 3.90. Uw geld is gedevalueerd met 3.85-2.80= 1.05. In procenten uitgedrukt komt dit neer op (1.05:2.80) X 100%= 37.50%. U bent door de Paarse Partij 37.50% armer gemaakt. Elke SRD 100,00 heeft nu een koopkrachtwaarde van SRD 62.50. Laat die meneer van de Koendersschool ons komen uitleggen of mijn informatie onjuist is.
  Hardeo Ramadhin


  Maak melding

 10. @passant

  Raak AUB niet in paniek. Voor Santokhi, Rusland, Somohardjo, Castelen, Jesserun en Waterberg staan voor na de verkiezingen nog de volgende vacatures open.

  1 Dotwagie

  2 Brombere

  3 Brushcutter

  4 wc schoonmaker centrale markt

  5 wc schoonmaker zanderij

  6 wc schoonmaker combe markt


  Maak melding

 11. @ray,
  Luister je naar die onzin van Hardeo Ramadhin?
  Vooral blijven doen! Die man geeft zelf toe dat hij geen kaas heeft gegeten van statistiek.
  Hij is een propagandist van de VHP. Hij is door de mand gevallen. Lees zijn artikelen goed.
  Om snap jij het niet? Dat kan ook natuurlijk.


  Maak melding

 12. @Tajabravoe

  1 Dotwagie

  2 Brombere

  3 Brushcutter

  4 wc schoonmaker centrale markt

  5 wc schoonmaker zanderij

  6 wc schoonmaker combe markt

  Deze zijn mensen die hun brood op een eerlijke manier verdienen !! En weet je wiens Rommel deze mensen opruimen…Ja juist jou Rommel !
  Wanneer jij je wc volpoept wie komt het dan ledigen voor je ?Ja juist BFROMBERE !!Deze beroepen die jij probeerd neer te halen ja jij,jij hebt ze nodig in je dagelijkse leven, idioot!!
  Ze hebben niet eens amnestie , zie je baasje bv…speelt de lijder van Suriname en heeft AMNESTIE nodig. Zinj kop prijkt op plaats no 1 op de WANTED lijst van de EURO-EN EUROPOL,
  doet tevens aan drugs en wapenhandel,kan zich niet vrij bewegen naar bepaalde landen behalve dan de meest armste landen en landen die geregeerd worden door dictators!!
  De rest van ons kan reizen naar welk land dan ook ,ja ook naar Amerika en Nederland !
  PFFFFF….liever zou je stiefkindje Dinootje brombere werk doen,buschcutter zijn ,Dotwagie rijden,wc schoonmaken ,,wc schoonmaker combemarkt en zanderij zijn , …tja dan zou hij heden niet opgesloten zitten in Amerika !!
  Pappie gaf hem zeker geen zakgeld dus zoonloief dacht laat mij wat wapens gaan verkopen en enkele Hezbollah’s naar Suriame smokkelen. Weet jij wie snachts heel lekker slapen zonder zich zorgen te maken om opgepakt te worden?!
  Juist dezen

  1 Dotwagie

  2 Brombere

  3 Brushcutter

  4 wc schoonmaker centrale markt

  5 wc schoonmaker zanderij

  6 wc schoonmaker combe markt

  Weet jij wie snachts niet kan slapen met Amnestie en al en met de titel lijder van Suriname en over zij schouders moet kijken om niet opgepakt te worden?
  Juist , je baas bouta !!!


  Maak melding

 13. @Charles Kromopawiro

  Weet jij wat Kromo?.
  Jullie van de NDP zijn bang voor de V7!!
  Geen van de V7 combinatie hebben de behoefte voor een peiling en geen van de V7 hebben de NIKOS,IDOS of Rapar nodig !!
  Komt er een bericht te staan over de NDP die een negatieve inslag heft voor deze ndp partij, en morgen al krijg je peilingen van de IDOS,NIKOS EN RAPAR!!
  Wij noemen deze drie…NDP RECLAME MAKERS !!


  Maak melding

 14. @Wi nan wang

  Meneer Hardeo komt met bewijzen en feiten op papier !!
  Geen van je baasje zijn broodschrijvers durven het op te nemen tegen Hardeo !!
  Ik lees Hardeo zijn artikels heel nauwkeurig en wat deze meneer op papier neerzet ,daar kan de ndp broodjeschrijvers liever wat van gaan leren !


  Maak melding

 15. Ray
  @Wi nan wang

  Meneer Hardeo komt met bewijzen en feiten op papier !!
  Geen van je baasje zijn broodschrijvers durven het op te nemen tegen Hardeo !!
  Ik lees Hardeo zijn artikels heel nauwkeurig en wat deze meneer op papier neerzet ,daar kan de ndp broodjeschrijvers liever wat van gaan leren !

  ja hij komt met bewijzen dat het NF hem niet meer als dc van nickerie luste nadat hy een potje van had gebrouwen.


  Maak melding

 16. NDP go for 5 years, alleen de corruptie en criminaliteit moet deze partij bestrijden. Moderniseer ons geliefd Suriname zonder inmenging van Nederland en USA


  Maak melding

 17. @Kromo en wi na wang

  Ik denk dat de gefabriceerde opiniepijlingen van de IDOS,RAPAR EN NIKOS als kalmeermiddel dienen te werken voor de IN PANIEK rakende ndpers!!


  Maak melding

 18. Zoals ik in meerdere posting heb aangegeven het is gebeurd de verkiezing is slechts een formaliteit als de mensen stemmen zoals ze zeggen tegaan stemmen. Het is wachten op de streken die de VHP zal geen uithalen om de boel te saboteren. Gegarandeerd dat onze waterkant propagandist Ray zijn diarree is toegenomen. Nu is het wachten op somo om het schip te verlaten!
  >
  Bron Nieuws site
  Idos-peiling: NDP goed voor 27 zetels
  NDP is alleen in staat om 27 zetels binnen te halen bij de verkiezingen van 25 mei 2015. Dit blijkt uit de jongste peiling van het onderzoeksbureau Idos van John Krishnadath.
  Sammie Doerga onthulde deze informatie zondag in zijn programma ‘Door de Bank’. Hij zegt deze informatie van een betrouwbare bron te hebben gehad.
  De redactie van GFC heeft geen bevestiging kunnen krijgen van Krishnadath.
  De peiling zou volgens de informant gehouden zijn in de districten Paramaribo, Wanica, Nickerie, Commewijne, Saramacca, Coronie en Para.
  Van de geënquêteerden zou 40% op de NDP stemmen, terwijl V7 goed is voor 27%. 30% van de geënquêteerden wil niet gaan stemmen vanwege enkele politici die zij bestempelen als verraders.
  Uit de peiling blijkt verder dat de NDP in Wanica 4 zetels zou behalen, Commewijne 2, Nickerie 3, Saramacca 2, Para 3 en Coronie 2. In Paramaribo is de partij goed voor 11 van de 17 zetels.
  De districten Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne zijn niet meegenomen in de peiling.
  De peilingen van het Idos worden al enige tijd betwist. Zo werd het onderzoeksbureau in 2013 nog verweten verwarring te willen stichten onder de kiezers en hun zand in de ogen te strooien.
  De vorige week publiceerde Nikos, ook een onderzoeksbureau, een peiling die gehouden is in Commewijne. Deze peilingen staan onder wetenschappelijke supervisie van prof. Martin Schalkwijk. Ook daar bleek de NDP van Desi Bouterse goed te scoren. 43% van de stemgerechtigden van Commewijne zou op de NDP stemmen. De peilingen van Nikos worden in februari en maart gehouden.


  Maak melding

 19. Waterkant fronters gewoon blijven lachen jongens, niets aan de hand.

  Wij met een gezond verstand hadden dit voorspeld en hebben het jullie netjes verteld, maar die donkere haat tunnel waarin jullie zitten, belemmert nou eenmaal elk zicht op de realiteit en de waarheid.

  Jullie bleven en blijven maar vasthouden aan die leugens, complete onzin en rotzooi alsof jullie levens vanaf hangen.

  Neem nou die arme ray die durft gewoon op de proppen te komen met liegende Hardeo, dan ben je toch rijp voor een gesticht.


  Maak melding

 20. Dat zal wel.

  Ik zag op de t.v. de minister van landbouw (Algoe), huis aan huis mensen bezoeken in Para en ze vragen of ze ‘vrijwillig’ de vlag van een andere politieke partij uit hun tuin wilden verwijderen en daar een NDP vlag voor in de plaats wilden plaatsen, allemaal waren ze zonder meer bereid dat te doen en Algoe voegde er trots aan toe dat er niemand gedwongen werd de NDP vlag te plaatsen.

  De vraag is natuurlijk hoe vrijwillig en ongedwongen je als burger kan zijn ‘when NDP makes you an offer you can’t refuse’.


  Maak melding

 21. @ray heeft volkomen gelijk. Tenminste wordt surinam op die manier schoner en hoeven surinamers zich ook niet meer te schamen wanneer er een boot vol toeristen komt of wanneer er andere toeristen komen. Ik bedoel Natuurlijk zij die zich kunnen schamen, niet de varkens onder ons!


  Maak melding

 22. @Alleen ,Frontliner n Sabiirie

  Wanneer de ndpers in Paniek raken komen de opinie peilingen van de ndpers uit. LIEGEN EN BEDRIEGEN…gewoon om de ndpers over de ndp in de krant die nare gevlgen heeft voor de ndp en de volgende dag komen de Idos,de rapar en nikos peilingen zodat de ndpers niet verlamd raken door paniek. Het is net iets als zuurstof voor de ndpers !!
  Dit is niet de eerste keer dat het gebeurd is !!!En niemand van de V7 combinatie de deze peilingen van de ndp broodjeschrivers serieus neemt !!

  Over Hardeo Ramadhin,
  hij komt met verslag en cijfers. Hij is zijn partij die hij aanhangt heel trouw.
  Kij bv naar de ndp , daar heb je Soemita die bijna een echtscheiding aanging met de ndp, hij werd uit zijn graf gehaald door jullie baasje bouta,want eerlijk ome willy sjeesjes, die is meer dood dan levend voor bijkans geheel Suriname!
  Maar okay ,die kwam als een bruidgom op krukken zich aanmelden bij de V7 in opdracht van jullie baasje. Arme ome Willy moest als spy fungeren en toen hij heel veel begon te eisen gewoon zomaar toen zei de V7 hola,ouwe ome willy,niet zo snel en toen ome willy zijn zin niet kreeg vertrok hij als een BLOZENDE BRUID even snel als hij toen gekomen was terug ,in de amnestiearmen van bijna ex-echtgenoot Bouta.
  Enne,hoevel heeft bouta ,willy betaald om erug te kruipen naar hem…1 miljoen ,een perceel,goud,een auto..wat …wat?!!!!

  Zie hier onze meneer Hardeo….hij is niet materialistisch gesteld.
  Hij is misschien geen DC geworden maar is voor altijd zijn partij loyaal gebleven. Dit verwacht niemand van een ndper. Hang ze een worst voor hun neus en morgen zitten ze al binnen andere partij, . Het lijkt alsof de ndpers geveild worden ,de hoogste bieder wordt eigenaar van deze omkoopbare ndpers. Bijna altijd lopen de ndpers met een sticker van…IK BEN IN DE VERKOOP….op hun kop !!!

  O,ja de idos,rapar en nikos peilingen ….
  Het lijkt alsof ze smeken aan het volk om op de ndp te stemmen. Hun peilingen is net een SMEEKBEDE.!!!
  Waar de heer Hardeo bewijzen ,cijfers en verslagen overlegd om zijn standpunten te gronden daar komen de nikos,rapar en idos met de regels….ndp is goed ,ndp gaat winnen 1000x
  Daarom lachen wij ze uit.Eens in de maand komen ze in leven ,letterlijk uit de doden gewekt,om een peiling te houden en de ndp als winnaar te stempelen.
  Hahahaaaaaaaa…ho maar…wie behalve de ndpers nemen deze idos,rapar en nikos peilingen serieus!!!!!?

  Boi,de ndp kan liever in de ENTERTAINMENT BUSINESS gaan hoor…..de ndp comedy club…wat een passend naam!!!


  Maak melding

 23. @Alleen,Sabidirie en Frontliner

  Jullie baasje die loopt rond met de sticker….VERGEEF EN VERGEET !!! OP ZIJN LIJF gedrukt. Of gewoon PLEASE forgive me sticker of de sticker met de opschrift …AMNESTIE’HELD’.
  De niet belangrijke ndpers lopen rond met de sticker…

  …TE KOOP….!


  Maak melding

 24. Wil graag weten hoe ze de pelingen uitvoeren?? In 2010 had de NDP 17 zetels behaald en de MC samen 23. Deze peiling geeft nu aan dat de Ndp alleen dus op 27 zetels staat?? ondanks die vele reshuffelingen en corruptie schandalen?? Dit kan gewoon niet kloppen!!


  Maak melding

 25. Jullie gaan niet met ons kunnen. Onze jongeren zijn beleefd en correct. Als zij aan jou deur kloppen heb je geen keus dan hen beleefd te woord te staan. Als die gasten weg zijn ben jij automatisch ook lid van de paarse partij.


  Maak melding

 26. Een deel van het Surinaamse volk dat zwicht voor de dictator DDB en de gangsters, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht

  Als de vos de passie preekt, boer pas op uw ganzen.

  DDB en de gangsters zijn wolven in schaapskleding.

  Surinaamse volk, let op! Suriname is momenteel skeer!
  zie de contractors die op hun geld wachten oa die van de brug van
  Beekhuizen naar Indira Gandhiweg.

  DDB en de gangsters zijn heel oude vossen, velen zijn kaal, hebben dikke pensen, borstelsnorhaar, vette salarissen, reizen vaak met het SLM-vliegtuig naar andere landen en duperen daarmee tientallen reizigers op de route Paramaribo – Amsterdam – Paramaribo, vele voorzieningen, grote paleizen met hoge muren erom heen met beveiliging, heel dure auto’s, bodyguard met dure zonnebrillen, die zwaar bewapend zijn, enz, enz, enz.

  maandag, 25 mei 2015
  Surinamers stem bewust,
  flogo, flogo, Flogo, stem massaal op V7

  – Chandrikapersad Santokhi – VHP
  – Gegory Rusland – NPS
  – Paul Salam Somohardjo – PL
  – Guno Castelen – SPA
  – Winston Jesserun – DA91
  – Celsius Waterberg – BEP

  Leve V7
  Leve de democratische rechtsstaat
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten

  Weg met de moordenaar DDB, criminelen en de gangsters. moordenaar, Misdadigers horen in een rechtsstaat voor de rechtbank/krijgsraad voor de rechter te Boxel in Commewijne te verschijnen, die een vonnis geeft.
  DDB is in Nederland veroordeeld voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugscriminaliteit,
  Tegen DDB was er een rechtzaak die bij de krijgsraad in Boxel was en die door een omstreden amnestiewet is stopgezet door de NDP,en coalitiegenoten van 25 mei 2010. ( behalve noreem cheung);
  De DEA in Miami wil DDB heel graag voor de rechtbank in Miami voor drugscrimininaliteit vanuit Suriname naar USA horen.

  DDB is een zeer zware crimineel, misdadiger, die van Suriname een land wil maken als Cuba van Raul en Fidel Castro, Maduro van Venezuela, Poetin van Rusland, Robert Mugabe van Zimbabwe, Theodore Obiang van Equatoiraal Guinee, vele moslimlanden in het midden-oosten, waarin de dictator en zijn familie, vrienden heel rijk zijn en het totale volk in heel grote armoede leeft, net zoals het momenteel in Suriname aan de hand is en in de jaren 80, 90 van de vorige eeuw ook al was. DDB bepaald wat er gebeurd en legt aan niemand een verklaring af, ook niet aan de DNA, rechters daar heeft hij lak aan, zie amnestiewet! Hij bepaalt, zie hoe hij omgaat met de huidige DNA en vraag hem wanneer hij een verklaring in de DNA aan het volk heeft gegeven. DDB noemt de DNA poppenkast, DDB noemt het Surinaamse volk, lui!
  DDB noemt het volk, vijand!

  Surinamers!, Surinaamse volk ziet u dan niet wat er met u gebeurt, zie u niet waar DDB met Suriname naar toe wil, zie zijn vrienden;
  – Madura – Venezuela,
  – Raul en Fidel Castro – Cuba
  – Theodoro Obiang – Equatoriaal Guinee

  Sranansma oe wiki!, morgen is het te laat.

  Laat DDBen de gangsters u geen zand in de ogen strooien.

  kiest u bewust, (jonge) kiezers, zij die zich momenteel stil houden!
  kiest u voor Change)

  Yes we can!
  Yes we can!
  Yes we can!

  Time4Chan(ge)!


  Maak melding

 27. Op 10 maart 2015 zal idios de verklaring van justitiële autoriteiten in New York ook rooskleurig vertalen voor de NDP-ers. Een ding is zeker na 10 maart moet DDB vrezen voor zijn leven men komt hem halen.
  Idios houdt nu een peiling over het lot van jouw opdrachtgever DDB over wat de amerikanen zullen zeggen op 10 maart en daarna.


  Maak melding

 28. Ik zeg elke KIEZER, in het bijzonder de JONGERE KIEZER, om je stem NIMMER te verkwanselen aan een partij of combinatie van partijen met een RACISTISCHE insteek.

  RACISME behoort voorgoed te worden VERBANNEN uit de Surinaamse POLITIEK, als men de POLITIEK daadwerkelijk een WARM HART toedraagt.

  Zeg NEE tegen OUDE wijn in NIEUWE zakken. RACISME, weg ermee, NU en GEEN DAG langer! Ook niet onder welke DEKMANTEL dan ook.

  Kortom, zeg NEE en NOOIT tegen de ‘vloek’, RACISME!!!


  Maak melding

 29. Stem(V)ee 7 ??? Het waren er ooit 7, maken vandaag de dag nog steeds gebruik van STEM(V)EE!

  In deze MODERNE tijd behoort men als POLITIEKE PARTIJ met een GEDEGEN PARTIJ-PROGRAMMA te komen, maar niet jou “GELUK” zoeken middels STEM(V)EE 7.

  Stemmen van KIEZERS binnen halen op BASIS van hun RAS is RACISTISCH en derhalve KIEZERSBEDROG.

  SURINAME AGAINST RACISM! Say NO to RACISM in POLITICS.

  Kortom, zeg NEE en NOOIT tegen de ‘VLOEK’, RACISME!!!


  Maak melding

 30. Ben geen aankondiger of profeet maar Bhaai gaat1 ding niet stiekem identificeren! ahahahahaaaa…De onderaardse ruimte unieke belangstellenden moeten ook 1 beetje frisse lucht tog LOL V.H.P. soso onverklaarbaarheid nanga faya lobie.. 25 mei 2015.


  Maak melding

 31. De vraag is;hoe betrouwbaar zijn deze peilingen?Als wij kijken naar de grote groep mensen die het zg nog niet weten zegt het al heel veel.Een goed verstaander heeft dit gelijk door.
  Wat ook meegenomen moet worden tav deze peilingen is,dat uit vrees de mensen sociaalwenselijke antwoorden geven.Dus nogmaals de betrouwbaarheid van de peilingen valt zeer te betwijfelen.


  Maak melding

 32. Ray
  @Alleen,Sabidirie en Frontliner
  Jullie baasje die loopt rond met de sticker….VERGEEF EN VERGEET !!! OP ZIJN LIJF gedrukt. Of gewoon PLEASE forgive me sticker of de sticker met de opschrift …AMNESTIE’HELD’.
  De niet belangrijke ndpers lopen rond met de sticker…
  …TE KOOP….!
  >
  >
  Ray
  Je spuugt wartaal uit door de schrik en nu zeg je dat de opiniepeilers partij gebonden zijn, Ray je bent de weg kwijt. Een paarmaanden geleden hebben buitenlandse opiniepeilers hetzelfde gezegd wat nu de binnenlandse opiniepeilers zeggen en vele verbaas het niet daarom is Santhoki een V7 ooh jee ik bedoel V6 gestart. Ray je moet de waarheid onder ogen zien het is simpel wiskundig gezien kan v6 nooit genoeg zetels halen. Spa en da91 zullen beide 0 zetels halen als de aflopende verkiezingen. Nps en Bep zullen totaal 3 zetels halen. PL en vhp moeten de overige halen en dat is een onmogelijke taak omdat de vhp daarvoor andere etnisch groepen nodig heeft en die zullen niet op VHP gaan stemmen. Somohardjo kennen wij allemaal hij zal gaan janken op TV net als 5 jaar geleden dat de mensen die hadden beloofd op hem te stemmen hebben niet op hem gestemd. Ray om je nog een indicatie tegeven dat VHP de verkiezing gaat verliezen is Nederland. Nederlandbesluit juist 6 maanden voor de verkiezingen hun smeekbede te verhevigen naar Suriname om hun ambassadeur goed te keuren, als Nederland inlichtingen had dat Santhoki de verkiezingen gaat winnen dan hadden ze echt de RIT uitgezeten en hun nieuwe ambassadeur geïnstalleerd naar de beëdiging van hun trouwe puppets. Nederland zag de bui hangen en is daarom op de knieën gegaan. Ray ik weet wat jij en al die andere frontjes na 25 mei gaan zeggen en dat is de NDP heeft gefraudeerd daarom hebben ze de verkiezingen gewonnen en dat is jullie dekmantel! Ray jouw BAASJE santoki was met de VHP jongerenraad bezig met schoonmaken ik denk dat Santhoki zijn roeping heeft gevonden. Ray kun je de VHP jongerenraad en je baas Santhoki vragen om de schoonmaak ploeg te behouden dan kunnen ze heel Suriname gaan schoon vegen zo doen ze tenminste iets nuttig!


  Maak melding

 33. Onzin

  Wil graag weten hoe ze de pelingen uitvoeren?? In 2010 had de NDP 17 zetels behaald en de MC samen 23. Deze peiling geeft nu aan dat de Ndp alleen dus op 27 zetels staat?? ondanks die vele reshuffelingen en corruptie schandalen?? Dit kan gewoon niet kloppen!!
  >
  >
  Onzin. Je bent nu ONZIN aan het spugen, corruptie zijn nooit bewezen in de woorden van de VHP we hoeven niks te bewijzen als we zeggen dat er corruptieplaats vind.


  Maak melding

 34. Ik zeg tegen de kiezer:
  Zeg nee tegen een partij waarvan de voorzitter moorden heeft gepleegd net een strafblad op zijn naam.
  Die corruptieve handelingen toelaat.
  Die telkens weer de economie van het land in gevaar brengt.
  Die op de de lijst van Interpol op nr 1 staat en niet overal in de wereld kan reizen
  Die een schande is voor Suriname.


  Maak melding

 35. Mooi dankzij promotie en internationale bekendheid is het duidelijk dat populariteit en inbreng toch NDP winnende partij wordt van 2015 nu nog even wachten tot voet op bodem kunnen zetten om het een ander te bekijken en nog wat die woorden en haat wat mensen in hun hebben moeten ze afleren onzinnigheid nonserij


  Maak melding

 36. IDOS Peiling: meetmoment.

  Enkele kritische opmerkingen.
  1. Welke ressorten zijn de zgn steekproeven genomen
  2. Wat is doelgroep
  3. Wie heeft en hoe is de steekproef uitgevoerd.
  4. Welke referentiekader is gebruikt.

  De hedendaagse Surinaamse politiek en de kiezers worden zeer beinvloed door volksmisleiding en volksbedrog.

  Corruptie en onbetrouwbaarheid is het adagium van de hedendaagse machthebbers.


  Maak melding

 37. Reacties van de lachwekkende frontlosers

  Voor de verkiezingen: De peilingen kloppen niet.

  Na de verkiezingen: Er is gefraudeerd en het volk is dom.

  Als Bouterse weer president is: Suriname wordt geisoleerd.

  Best wel zielig deze gasten.


  Maak melding

 38. @powerndp

  Je hebt gelijk als je zegt dat v& nog geen echt programma heeft. Maar heeft de NDP dan wel een programma?? En hoe geloofwaardig is dat programma na het schandalig verbroken sociaal contract en de vele geboste luchtkastelen??

  V7 kan nog aanvoeren dat ze snel met een progamma komen maar dat ze nog de details met elkaar moeten afstemmen om tot een geloofwaardig en realiseerbaar programma te komen. Welk excuus gaat de NDP gebruiken?? Soms dat de NDP-ers eerst moeten afleren naar zichzelf toe te rekenen??


  Maak melding

 39. Alleen zwakzinnige mensen willen een president die bevlekt is!!
  Fatsoenlijke en ontwikkelde mensen willen een president van onbesproken gedrag hebben!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.