Officiële kick-off in de strijd tegen Zwarte Piet 2015

25

Gisteren vond in Amsterdam de officiële kick-off plaats in de strijd tegen Zwarte Piet voor het jaar 2015. Deze kick-off, georganiseerd door Kick Out Zwarte Piet, is bedoeld om samen te reflecteren, publiek te informeren en de strijd tegen Zwarte Piet en institutioneel racisme in te luiden voor het komende jaar. Tijdens de bijeenkomst in Boom Chicago werden de komende acties in 2015 besproken.

Zo gaat Kick Out Zwarte Piet zich dit jaar niet alleen richten op de nationale intocht maar ook op lokale intochten en festiviteiten, waar dan ‘geweldloze acties’ zullen plaatsvinden. Is dat niet een beetje vroeg? stelde het radioprogramma ‘Dit is de Dag‘. “We zijn juist te laat”, vertelt Jerry Afriyie. “Je kan niet vroeg genoeg beginnen om racisme uit te bannen.” Op de vraag van het programma of het gepast is om kinderen daarmee te confronteren, reageert Afryie: “Kinderen moet je niet laten opgroeien in racisme. Dat is ook niet gepast.”

De kick-off wordt gerealiseerd voor en door mensen die vooraan in de strijd staan; betrokken professionals, organisaties en medestrijders. Kick-Out Zwarte Piet is een initiatief van de Zwarte Piet is Racisme campagne en Zwarte Piet Niet.

25 REACTIES

 1. Alweer ,ALweer een hele heisa rond Sinterklaas en zwarte piet !!!
  Hebben deze betogers niks nuttigs te doen ?!!!

  400 jaren later en ze zijn nog steeds ]bezig met sinterklaas en zwarte piet !
  Geen wonder dat zij niet werken want zwarte piet neemt hun hele leven in beslag !!!


  Maak melding

 2. Goed zo zet die zwarte piet te schande zodat het een natuurlijke dood sterft. Weet je verkleed je als zwarte pieten en wandel op de aankomst en vertrekhallen van Schiphol en leg mensen uit wat je doet als ze vragen of geef ze een folder met uitleg in nederlands en engels.
  Zelfde op de toeristiese trekpleisters zoals Leidseplein, Museumplein, binnenhof in Den Haag etc, de ambassades en overal waar je met weinig moeite veel aandacht kan krijgen.


  Maak melding

 3. Ongelooflijk….! Dit is Nederland met Nederlandse gewoontes die al jaren van ouders op kinderen over gaan…; bevallen je die regels niet, ook goed…het staat je dan vrij om ergens anders te gaan wonen. Ik ga toch ook niet in één of ander vreemd land wonen om me daar later te beklagen over de gewoontes van de mensen in dat land. Heeft NIETS met enige vorm van slavernij te maken…komt alleen op in de mensen die daar door een of andere kronkel, ineens menen een punt te van moeten maken…En dat dit nog steeds exposure krijgt…om moedeloos van te worden….!!!!! Ga tegen iets zinvols demonstreren! Je hebt er kennelijk tijd voor…!


  Maak melding

 4. Waar kan Frontliner zich aanmelden voor de strijd, de handschoenen gaan af,
  2015 wordt een harde strijd tegen de eeuwenlange traditionele racisme van de Nederlanders.
  We laten ons niet het zwijgen opleggen door de Nederlanders. De Nederlanders willen dat alle buitenlanders die in Nederland wonen moeten intrigeren in de Nederlandse samenleving. Zie dit als een integratie Afscheid cadeau Weg met de racistische ZWARTEPIET!


  Maak melding

 5. Interessant, intrigeren! Frontliner, jij “raild” niet!
  Juist mensen zoals jij staan elke dialoog in de weg met je onverholen “haatzaai-nijd” naar maar alles wat niet in jouw straatje past.
  Je bent gewoon een ordinaire relnicht!


  Maak melding

 6. Frontliner je bent gewoon een looser en dat zul je altijd blijven ook zielepiet!
  Mensen als jij zou ik graag eens tegenkomen om even te “babbelen”…….
  Niksnut!


  Maak melding

 7. Racisten zijn heel domme mensen. Ze worden boosaardig tegen mensen met een andere kleur.
  Is er iets dommers?
  Iemand zegt dat je er niet bij mag horen, niet vanwege je gedrag maar gewoon omdat je een andere kleur hebt.
  Wat een stommiteit. En omdat er meer stomme mensen op de wereld zijn zal er altijd racisme zijn, want stomme mensen denken niet met hun hoofd maar met hun onderbuik.

  Zwarte piet is het allerdomste fenomeen dat er bestaat.
  De hoogste tijd dat hij gewoon vergaat.
  Dag lelijke zwarte piet,
  Ik hoor je niet en ik zie je niet.
  Je bent gewoon een stuk verdriet.
  De wereld zal je een lesje leren
  Het tij is niet meer te keren.


  Maak melding

 8. 2x in Suriname geweest, op familiebezoek, wat me beide keren opviel was dat men er praat over de slavernij alsof het vorige week nog actueel was. Misschien was het beter dat mensen die nu nog zo’n last van de gevolgen van de slavernij van hun voorvaderen hebben zich daar op richten, dus therapie of zo en dat je een kinderfeest met rust laat


  Maak melding

 9. Als iedere Surinamer zich hier nou eens net zo druk zou maken om die zwarte piet van een didibrie in plaats van die december piet, en als iedere Surinamer nou ervoor zorgt om die piet op 25 mei eruit te donderen dan zou ons geliefd Suriname er een heel stuk op vooruit gaan…


  Maak melding

 10. @Jaap
  AAP: dankzij Bouterse gaat Suriname voorruit en we zien het met onze eigen ogen ondanks het geschreeuwd dat alles wat deze regering maakt nep zijn of ze zijn voorbereid door front en hij plukt de vruchten. Terwijl dezelfde front in het assemblee tegen alles is wat Bouterse bouwt want dit laat zien hoe slechts ze het land bestuurd hebben.


  Maak melding

 11. Hans

  Frontliner je bent gewoon een looser en dat zul je altijd blijven ook zielepiet!
  Mensen als jij zou ik graag eens tegenkomen om even te “babbelen”…….
  Niksnut!
  >
  >
  De tijd en plaats AUB waar we elkaar kunnen ontmoeten voor een beschaafd gesprek en je moet dan in mijn gezicht herhalen wat ik ben als je de ballen voor hebt!


  Maak melding

 12. Frontliner……dommer dan jou komen ze op Waterkant niet voorbij.

  ik probeerde gisteravond op de Surinaamse tv Info Actueel te ontwijkwn van Goebels Limbo met zij Paarse Propaganda geleuter.

  was niet mogelijk. Op 80 procent van de zenders de hele godsganse avond Paarse Propaganda en het brainwashen van deSurinamers. Het leek Noord Korea wel.

  Daar haalt Fronliner zijn informatie vandaan. KAN IK AL EEN KAARTJE KOPEN VOOR TREIN NAAR PARRA???


  Maak melding

 13. Waarom wordt de donkerkleurige en/of kroesharige mens vermeden, uitgebuit of belachelijk gemaakt ?.

  Niemand kan je leven veranderen dan jij zelf. Vind daarom je zelf in de eenheid van de schepping en leef. Laat je niet uit je element lokken door negatieve creaties die niets anders zijn dan hekserij en toverij.


  Maak melding

 14. Dit kunnen jullie lezen telegraaf website. Nederland DIRTY LITLE Secret!
  Dit melden verschillende media.
  De opnames van de film zijn momenteel in volle gang. Afgelopen zaterdag filmde de Amerikaan een bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet, die een overleg hadden over nog te organiseren acties. Daarnaast wil Williams ook de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan spreken. De filmmaker noemt de traditie Nederlands ‘dirty little secret’ omdat het volgens hem niet vol trots wordt uitgedragen over de rest van de wereld.
  Nederland zal volgens Williams grote economische gevolgen ondervinden als de wereld over het fenomeen hoort. Zo stelde hij ,,dat het grote gevolgen zou hebben voor het toerisme en dat het beeld van een zeer progressief land zal worden bijgesteld.
  De CNN-documentaire moet eind dit jaar te zien zijn.


  Maak melding

 15. Frontliner , voor de juiste orde, er blijkt nu een achterbaks figuur hier op de site voor de zoveelste maal onder mijn naam te posten, ik ben het meestal niet met je eens en dat zul je lezen ook, maar wat deze lafaard post is dus niet mijn stijl


  Maak melding

 16. Beste Jan Willem,
  Zwarte Piet hoort zeker weten bij jullie racistische traditie. Dat is een feit. Tradities moeten met de tijd mee gaan en zijn dus aan verandering, aanpassing onderhevig.
  Als jij niet wil veranderen heb jíj een probleem want zwarte piet is RIP.
  En ik ga niet terug naar mijn land omdat jij het zo graag wil. Ik blijf hier, als het jou bevalt of niet.
  Hebben jouw voorouders rekening gehouden met de tradities van de kolonien toen ze voet aan wal zetten? Want daarom zijn wíj hier omdat jullie eerst bij ons waren en vraag niet HOÉ! Zoals de NL hooligans tekeer zijn gegaan met het historisch erfgoed van Rome, zo zijn je voorouders tekeer gegaan met de mensen in de koloniën. 400 jaar lang! Ga je geschiedenis eens goed leren. Dat deel dat je nooit op school hebt geleerd, de zwarte bladzijden waar jullie je niet eens voor schamen en daarom die lelijke zwarte piet in stand willen houden, jullie enig levend overblijfsel van jullie Gouden Eeuw! Zielig!


  Maak melding

 17. Handje je bent gewoon een looser en dat zul je altijd blijven ook zielepiet!
  Mensen als jij zou ik graag eens tegenkomen om even te “babbelen”…….
  Niksnut!

  Tutupmulut ja hansje!


  Maak melding

 18. Jan Willem
  “Racisme”
  hoort bij onze traditie en mensen die daar moeite mee hebben mogen hun spullen pakken en vertrekken. Dank U !

  maandag 23 februari 2015 om 09:19 uur


  Maak melding

 19. Muis
  2x in Suriname geweest, op familiebezoek, wat me beide keren opviel was dat men er praat over de slavernij alsof het vorige week nog actueel was. Misschien was het beter dat mensen die nu nog zo’n last van de gevolgen van de slavernij van hun voorvaderen hebben zich daar op richten, dus therapie of zo en dat je een kinderfeest met rust laat

  Probeer je eens te verdiepen in een ander.
  Misschien dat het licht een keer bij je aan gaat.


  Maak melding

 20. Nja ik vindt ook dat zwarte racistische apen eruit moeten ze zijn t nog niet waard dat ze lucht krijgen!! Als ik een tijdmachine had ging ik terug en gaf de vader van Abraham Lincoln een condoom!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.