Surinaams staatshoofd bespreekt verkiezingen met partijleiders

9

PARAMARIBO, 21 feb – President Desiré Bouterse heeft enkele zaken rond de algemene verkiezingen besproken met leiders van politieke partijen. Een bont gezelschap van politieke leiders is ingegaan op een uitnodiging om onder meer een gedragscode te bespreken.

In een gemeenschappelijke verklaring wordt de bespreking aangemerkt als “openhartig en constructief.” Volgens de verklaring is gesproken over een gedragscode tijdens verkiezingscampagnes. Ook de één procent regeling voor deelname aan de verkiezingen kwam ter sprake. Volgens de regeling moeten politieke partijen minstens één procent van het aantal Surinaamse kiezers achter zich hebben.

Dit moet bewezen worden via de indiening van handtekeningen. Alleen dan kan worden deelgenomen aan de verkiezingen. Afgesproken is dat de regeling ‘nader bekeken’ wordt na de verkiezingen. “Allen waren van mening dat een gedragscode van belang is voor de eerbiediging en het respecteren van de etnische en religieuze verscheidenheid binnen de samenleving”, staat in de verklaring.


9 REACTIES

 1. President Desiré Bouterse heeft enkele zaken rond de algemene verkiezingen besproken met leiders van politieke partijen.
  In een gemeenschappelijke verklaring wordt de bespreking aangemerkt als “openhartig en constructief.”

  Asi go lontoe ma toch ai ka fokantie (schijn bedriegt)
  Sedert wanneer is DDB
  – openhartig, verschijnt niet op de rechtszitting van de 8 december moorden
  – constructief, heeft schijt aan recht en regelgeving, verschijnt niet in DNA om tot een constructief overleg zaken te weerleggen. Zal nimmer proberen om oplossingen te zoeken in gzamenlijk overleg doch alleen zijn visie geldt.

  Mensen moeten weten dat DDB alleen bezig is zijn eigen onder water gelopen gebied schoon en droog te krijgen.
  Alleen weet hij dus niet dat er sprake is van een tsunami waarvan het water pas opdroogt als er ettelijke jaren geen andere tsunami is geweest (DDB dus niet meer aan de macht is als president)


  Maak melding

 2. De gebruikelijke achterkamertjespolitiek van de wolf. De kaarten moeten nu geschud worden, want anders hangt het zwaard van de internationale opsporingsdiensten boven zijn dictatoriale hoofd.


  Maak melding

 3. Wat zien de Hindostanen in de N.D.P. een loopjongens baan bij de overheid alsof de overheid van de n.d.p. is, worden zij nooit meer wakker of zijn ze omgevormd als een mol.


  Maak melding

 4. Boezemvriend van dibrie” Afrikaanse dictator spekt carnaval Rio met miljoenen dit alleen maar om vaste voet te krijgen in brazil,maar de brazilianen zijn geen surinamers (a.d.nl.vandaag-buitenland.)


  Maak melding

 5. Hopelijk hebben de leiders ABU DADA kunnen duidelijk maken dat hij catastrofaal is voor Sur.en dat hij liever naar het kalifaat van ISIL vertrekt.Met zijn verleden en sik past hij beter daar.


  Maak melding

 6. En terwijl DDB de gedragscode afspreekt is de NDP druk bezig om het zoveelste walgelijke stuk op naam van de “Jongeren van Flora” te verzinnen met als doel mensen te beschadigen met leugens en misbruik te maken van de jeugd.

  In GFC staat inmiddels een reactie Saturday 21 February
  Ter voorkoming van verwarring….
  Op GFC Nieuws is een artikel verschenen van ‘Jongeren van Flora en omgeving’ met als kop ‘Zoon bekende politicus brutaliseert dc Miranda’.

  Ter voorkoming van misverstanden en verwarring, lijkt het mij goed om aan te geven dat de organisatie genoemd in dit artikel, betreft een organisatie die zich bezighoudt met politieke activiteiten, terwijl de Stichting Jongeren van Flora en Omgeving (SJOFLO) zich bezighoudt met sociale projecten.

  Er is enige consternatie ontstaan bij jongeren van de stichting over dit bericht. Zij hebben hun misnoegen geuit bij ondergetekende.

  De stichting wenst dit bericht te plaatsen om onnodige verwarring te voorkomen.

  Stichting Jongeren van Flora en Omgeving,
  Plein I. K.
  Voorzitter
  ========================
  Overigens is ook het gedrag van Miranda volkomen strijdig met wat DDB beloofde in dit overleg. Maar goed wie hecht er nog enige waarde aan toezeggingen van DDB???


  Maak melding

 7. Idos-peiling: NDP goed voor 27 zetels
  Monday 23 February

  ——————————————————————————–
  GRATIS UITGEBREIDE ZWEEDSE MASSAGES!
  Gratis Zweedse gezondheidsmassages in combinatie met Hotstone therapie!
  Zeer effectief bij stress & pijnklachten! Klik hier voor meer informatie.
  ——————————————————————————–

  NDP is alleen in staat om 27 zetels binnen te halen bij de verkiezingen van 25 mei 2015. Dit blijkt uit de jongste peiling van het onderzoeksbureau Idos van John Krishnadath.

  Sammie Doerga onthulde deze informatie zondag in zijn programma ‘Door de Bank’. Hij zegt deze informatie van een betrouwbare bron te hebben gehad.

  De redactie van GFC heeft geen bevestiging kunnen krijgen van Krishnadath.

  De peiling zou volgens de informant gehouden zijn in de districten Paramaribo, Wanica, Nickerie, Commewijne, Saramacca, Coronie en Para.

  Van de geënquêteerden zou 40% op de NDP stemmen, terwijl V7 goed is voor 27%. 30% van de geënquêteerden wil niet gaan stemmen vanwege enkele politici die zij bestempelen als verraders.

  Uit de peiling blijkt verder dat de NDP in Wanica 4 zetels zou behalen, Commewijne 2, Nickerie 3, Saramacca 2, Para 3 en Coronie 2. In Paramaribo is de partij goed voor 11 van de 17 zetels.

  De districten Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne zijn niet meegenomen in de peiling.

  De peilingen van het Idos worden al enige tijd betwist. Zo werd het onderzoeksbureau in 2013 nog verweten verwarring te willen stichten onder de kiezers en hun zand in de ogen te strooien.

  De vorige week publiceerde Nikos, ook een onderzoeksbureau, een peiling die gehouden is in Commewijne. Deze peilingen staan onder wetenschappelijke supervisie van prof. Martin Schalkwijk. Ook daar bleek de NDP van Desi Bouterse goed te scoren. 43% van de stemgerechtigden van Commewijne zou op de NDP stemmen. De peilingen van Nikos worden in februari en maart gehouden.

  Bron GFC


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.