Overheid Suriname komt met hulpdam Weg naar Zee

15

Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Openbare Werken in Suriname heeft bewoners van de omgeving van Weg Naar Zee gevraagd om een stuk van hun grond af te staan voor een hulpdam, zodat de overheid de wateroverlast beter kan bestrijden. Het zeewater heeft donderdagavond de dijk ter plaatse doorbroken en het gebied onder water gezet. Tientallen gezinnen zijn met behulp van het Nationaal Coordinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) geëvacueerd. Het ministerie is van plan een 8 kilometer dam te bouwen die ruim US$100 miljoen zal kosten. Parmessar verwacht financiële steun van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB).

15 REACTIES

 1. Lol – alles kost blijkbaar 100.000.000 USD in Suriname…

  Nieuwe Spoorlijn? 100.000.000 USD!
  Nieuwe Dam? 100.000.000 USD!

  Ze kunnen natuurlijk ook die spoorlijn op een aarden wal laten rijden… sla je twee vliegen in één klap 🙂


  Maak melding

 2. neus ga in je neus peuteren je weet geen moer .
  wat deze regering heeft gedaan zal front v7 nooit kunnen evenaren .jullie zijn daarvoor te dom .hoe lang hebben jou regering aan de macht gezeten en geen bal hebben gedaan .ze hebben geld van nederland gehad wat hebben zij ermee gedaan vraag het aan ze .zoveel ontwikkelings geld heeft front gehad leg uit wat hebben ze ermee gedaan .ik heb duizend maal meer respect voor deze regering daar ik oiit voor die front .v7 mamoet blok zal hebben .jullie hebben alles verwaarloost .er worden trenzen opgehaalt op domburg ,.die trenzen of goten zijn meer dan 30 jaar niet opgehaalt .ga een kijkje je nemen op vele wegen dan zal je zien tenminste als je surinamer bent .velen van jullie weten geen moer wat er hier in su gebeurt .het enige wat jullie weten is wat jullie goeroe segebai santhoki in nederland komt vertellen .


  Maak melding

 3. Slecht en opportunistisch beleid manifesteert zich nu openlijk.
  Het project voor dijk versterking was al voorbereid begroot en de gelden waren al gereserveerd door de vorige regering. Wat doen de moordenaar en zijn criminele bende dat project stopzetten.
  Het gereserveerd bedrag liet moordenaar DDB zijn handlanger Abrahams stelen. Zeker is dat stelen in opdracht van DDB is gedaan want een paar maanden daarna werd Abrahams benoemd tot adviseur van Staat en het gestolen geld hebben de criminelen onderling verdeeld.
  Deze dam doorbraak brengt eens temeer naar voren wat voor een destructief beleid nu gevoerd wordt in ons land.
  De ontwikkeling van Suriname zal nooit voortgang vinden met DDB in het centrum van de macht. Deze man en zijn handlangers moeten voorgoed worden verwijderd uit Suriname.


  Maak melding

 4. Bezuinigen is het enige dat NDP-wanbeleid zal stoppen,
  en dat is juist wat Bouta weigert, hij wil regelrecht naar
  totale vernietiging van de SRD ! En deze vent zegt dat hij
  voor het volk bezig is !

  Stop de onzinnige uitgaven aan oa Spookambassades
  en bescherm de bevolking vooral tegen het water en tegen
  de MEGA-zware criminaliteit !

  Ik zie dat een reageerder vraagt om de reserves ! Die
  worden zonder meer ingezet voor het “redden” van de
  SRD die steeds zwakker wordt door te HOGE NONSENS UITGAVEN van Desi ! Puru bruku weri bruku !

  Sranan sa wiki, stop uitverkoop van Sranan aan sjacheraars,
  GEEN criminelen in de leiding van het land !
  De dam had er al moeten staan, door crimineel gedrag van
  de NDP zitten de mensen nu in een rampgebied en in
  de mesere !


  Maak melding

 5. @PERO

  “…wat deze regering heeft gedaan zal front v7 nooit kunnen evenaren”

  Zonder dat je het weet, heb je 100% gelijk 🙂

  Zo dom, laag, corrupt en ongeschoold als de huidige “regering” kan een ander nooit evenaren.

  Dus gefeliciteerd; níemand kan de huidige regering evenaren, je hebt gelijk!

  Tell Baas Bouta, ask him for money :p


  Maak melding

 6. Beste Pero
  deze regering heeft shows gemaakt met projecten die de vorige regering reeds geïnitieerd en oo gang gebracht had (staatsolie, sarammaca kanaal brug, oostwest verbinding, weg naar Atjohni, energie centrale Staatsolie en Saramaccastraat etc.)
  Deze regering heeft met geld van het dijkenproject Coronie en Commewijne de waterkant gepimpd.

  De eigen projecten blijken show projecten te zijn Veel geschreeuw en weinig wol.
  Waar zijn de flyovers, waar zijn de huizen en zijn de gerealiseerde huizen bereikbaar en aangesloten op water en energie en wegen, Waar zijn de ziekenhuizen (academisch in Wanica en streek in Albina), Waar zijn bruggen met de buurlanden en de verbinding met Brazilie en de diepzee havens (die in Nickerie is bijna af maar dat was nog een front project),

  Nu levert de president ad hoc de nutteloze vooruitgang en treinverbinding in voor een dijk van 8 km. Dit heet Ad hoc en wanbeleid van mensen die geen idee hebben is wat regeren en het land vooruit brengen is.

  De vorige regering moest prioriteiten stellen en geeft planmatig gewerkt aan vooruitgang en heeft daarmee deze regering in een heel comfortabele start positie gebracht. Weinig schuld, groeiden de inkomsten (BNP is tussen 2000 en 2010 met meer dan 300% gestegen), stabiele munt, groei in deviezen en goudvoorraad en zelfs een uit stekkende start positie om met Surgold en IAMgold te onderhandelen voor echt goede gouddeals.

  Waar staat Suriname nu. Adhoc besluit op ahoc besluit, Duizenden extra ambtenaren, aannemers en medewerkers die niet betaald worden, Staatsolie volgeladen met schuld ($ 400.000.000 extra) en geen werkende raffinaderij. verdampende deviezen, verdwenen goud voorraad, bij devaluatie een negatieve groei. devaluatie die niet te voorkomen is omdat de Governor nu niet meer over de deviezen beschikt om de maagbloeding van de Surinaamse economie te stelpen.

  Bouterse wind wellicht maar dan door show en stemmenkopen.
  Edoch een land krijgt de regering die het verdiend. Succes beste Pero u ogen zullen ooit open gaan.


  Maak melding

 7. @Kwasimodo

  1) Ze worden helemaal niet geholpen, ze worden bedrogen dat ze worden geholpen.

  2) Beter had dit kunnen voorkomen, dan was hulp niet nodig.


  Maak melding

 8. Als je een dam of dijk of whatever bouiwt doe het dan gelijk goed. Sommige landen hebben 100 of 300 jaar over gedaan om een goede dijk te bouwen. Laat het een degelijke dijk zijn die wel een miljard mag kosten en waar men 50 of 100 jaar over mag doen in fases.

  Laat het aub geen corrupte klei-dam zijn die over vijf jaar weggesmolten is svp… Waarvan 75 miljoen verdwijnt in zakken van corruptelingen….


  Maak melding

 9. Eindelijk is ook een keertje de house nigga Theodorus Vishnudatt te zien en dan nog zonder zonnebril op.Dat is schrikken van zijn bloeddoorlopen ogen.
  Misschien dat hij aanbeveelt de getroffen bewoners van zwemvesten te voorzien terwijl de hulpdammen gebouwd worden.


  Maak melding

 10. Water beheersing moet Suriname serieus nemen.
  Even een dam van 100 miljoen neer zetten.
  Zeg de mensen dan hoe lang het hun gaat beschermen tegen het water. Ik zou zeggen kijk naar nl hoe ze daar het water beheersen en leer ervan.
  Men moet er niet al te licht over denken.


  Maak melding

 11. @Pero,

  Parmessar verwacht financiële steun van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). En wat als die steun niet komt ?
  Ook dat kan….

  En niet onbelangrijk uitgangspunt van islamitisch bankieren is dat er tegenover geld altijd een reële waarde moet staan. Ofwel, islamitische banken moeten daadwerkelijk iets bijdragen aan de reële economie en mogen geen geld verdienen met geld alleen. Dit is ook de reden dat islamitische banken niet aan rente doen.

  Als een ondernemer of overheid voor een lening aanklopt bij een gewone bank, dan leent de bank het geld uit aan de ondernemer en ligt het ondernemersrisico volledig bij de ondernemer en niet bij de bank. De bank leent alleen het geld uit en ontvangt hiervoor een passende rente. Islamitische banken doen juist aan risicodeling in plaats van risicoverdracht en zullen het geld uitlenen aan de ondernemer, waarbij de bank geen rente ontvangt maar deelt in de winst én het eventuele verlies dat de ondernemer maakt. De bank mag risico’s niet zomaar afschuiven.

  Verder is speculatie, ofwel het verhandelen van risico’s, niet toegestaan. Het handelen in derivaten is dan ook verboden voor islamitische banken.

  Islamitische banken mogen geen geld stoppen in bedrijven of overheden die zich bezig houden met zaken die tegen het islamitische geloof indruisen. De zwarte lijst bestaat uit o.a. alcohol-, tabaks-, porno-, gok-, en wapenindustrie.

  Met betrekking tot deze casus zie ik weinig heil voor deze bank. Zou niet weten hoe de Surinaamse overheid winst zou moeten maken op deze hulpdam ? Er is geen sprake van winst alleen maar verlies. Daar kan een bank niet van leven.

  Maar goed als jouw vriend Ramon Abrahams met zijn klauwen was afgebleven van het geld was deze ramp niet eens ontstaan.


  Maak melding

 12. de surinaame kust bij weg naar zee is bij eb mijlen ver. Men zou juist een dijk of dam kunnen bouwen dat enkele kilometer verder ligt in zee dan de huidige grens van land en zee. het gevolg is dat dan de gedeelte ontsloten wordt van woeste golven en zo kun je ook de dijk hier verhogen en heb je ook een stukje natuurgebied dat voor vogels en fauna meteen goede zaken zijn. de tussenland kun je dat vol planten met mangrove bossen zodat dat een buffer kan vormen voor een kraam kamer voor garnalen en andere vissoorten…in 1996 kon je langs de oostwest verbinding in coronie gewoon de linker land zijde gewoon volop vissen in zoetwater; mensen trokken massaal met hengels om zondag,s heerlijk te vissen. In 1999 was dat gedeelte door dijk doorbraak allemaal brak en zoutwater geworden. Hoe het nu daarvoor staat, weet ik niet want sinds 2003 ben ik niet meer dat gebied bezocht. In nickerie is de kustlijn inmiddels een dijk verhoogd en beschermd. ik maak mij nog steeds ook zorgen om het gebied vooral in commewijne vanaf matapica tot aan Albina; want hier heeft ook de oceaan vrijspel en wint steeds terrein om het zoute water landinwaarts alles te vernielen…kortom wat gaat de regering doen aan dit gedeelte van de kustlijn van suriname??? er zou ook een brug komen tussen albina en frans guyana. De bouw zou starten in 2008; werd er beloofd in het jaar 2000. wij zijn 15 jaren verder; de brug is nooit gekomen.!!!! ik wacht nog steeds op een brug…een brug verbind mensen met elkaar en ook naties en landen… hoe ver zijn ze daarmee.. beloftes maken schuld…dus surinamers allemaal er valt veel belasting geld op te halen om suriname nog welvarender te maken. als nou alle surinamers die in mooie waggies rijden en een beetje meer belasting afdragen in een aparte potje voor doelstelling dan kan er meer bereikt worden. maar de pot moet niet door de regering beheerd worden maar door anderen…


  Maak melding

 13. Nou als de regio bewoners van Weg naar Zee eens zijn een stuk grond te missen,dan gaat er een Dam gebouwd worden. Dat is een pressie van de regering nu. Als dat uitblijft, dan komt er geen Dam.
  Is dit weer een verkiezings stunt van Bigi Baas Bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.