Baldewsingh: “Ook autochtone Hagenaar moet integreren”

21

Iedereen moet zich in Den Haag aanpassen: nieuwkomers én de mensen die al generaties lang in de stad wonen. De gemeente richt het integratiebeleid daarom óók op Hagenaars die zich niet lekker voelen in de multiculturele stad, of zich daar tegen verzetten. Dat schrijft PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh in zijn brief over integratie en discriminatie meldt dagblad Trouw.

Volgens de krant zegt Baldewsingh hierover: “Autochtone Hagenaars moeten aanvaarden dat hun stad inwoners telt met 140 etnische achtergronden. Geluiden tegen nieuwkomers als ‘jullie horen hier niet thuis’ leiden tot gevoelens van buitengesloten worden. “Dat accepteren we niet in Den Haag.”

Anderzijds roept Baldewsingh nieuwkomers op uit hun isolement te komen. Hij noemt expliciet minderheidsgroepen die zich ‘opsluiten in de eigen groep en met groot wantrouwen kijken naar hun leef- en werkomgeving’.


21 REACTIES

 1. Mijnheer Baldewsingh is een Hindustaan. Het valt mij op dat Hindustanen behoorlijk wat moeite hebben met integreren, zowel in Den Haag als in Suriname. Laat mijnheer Baldewsingh maar eens beginnen bij zijn eigen ethnische groep voordat hij de autochtone Nederlanders de les gaat lezen. Mijnheer Baldewsingh is degene die verhuisd is, niet de Nederlanders.

  Zijn positie als wethouder van Den Haag en de persoon van de burgemeester van Rotterdam, een Marokkaan, bewijst al dat Nederlanders allang geaccepteerd hebben dat er mensen van elders in Nederland wonen en een rol spelen in de Nederlandse samenleving. Als de allochtone Nederlanders nu eens accepteren dat er in Nederland vrijheid van denken, geloven en spreken is.

  Het probleem ligt vooral bij diegenen die vanuit hun ideologie menen dat zij superieur zijn aan andersdenkenden en vinden dat die anderen, de autochtone Nederlanders dus, moeten buigen voor hun religieuze obsessies. En dat terwijl ze in hun herkomstlanden een grandioze puinhoop hebben achtergelaten, met dank aan hun superieure religie.
  Daar heeft men in Nederland in toenemende mate genoeg van.


  Maak melding

 2. De Hollander voelt zich superieur in alles wat hij doet. hij meent nog steeds te denken dat de wereld om hem draait, dat hij als gids van de wereld geldt. Hoe goed je in de Nederlandse samenleviing ook geintegreerd bent, voor de Hollander blijf je als buitenlander altijd een nummer. Niet alleen moslims. maar ook andere bevolkingsgroepen hebben inmiddels ondervonden hoe racistisch Hollanders zijn. Chinezen, Molukkers, Turken, Marokkanen, Antillianen, Surinamers zijn allen slachtoffers van racistische agressie. De Hollander is ook een zeer afgunstig en wantrouwend volk. Onderling is dat het sterkst merkbaar. De heer Baldewsingh slaat de spijker op zijn kop door aan te geven dat racisme jegens de moslimbevolking door de Hollanders als normaal gezien wordt maar wie de geschiedenis van Nederland kent, weet dat het in hun genen zit. Het is ook een achterbaks volk. neen, geef mij maar een Duitser die is tenminste mans genoeg om recht in je gezicht dat te zeggen wat hij denkt. Hollanders zijn net als beesten, volgens de Italianen dan na de rellen van afgelopen donderdag in Rome. Dit wist ik al veer eerder!


  Maak melding

 3. Nep propagandist van den Broek,
  U bent aan het generaliseren.

  Bedoelt u misschien de Nederlandse integratie á la Italie van de afgelopen week??????
  Ik kan me niet voorstellen dat u er moeite mee heeft dat ik nu ook generaliseer.


  Maak melding

 4. Prachtig, ik ben nu al een fan van hem! Zoals de nederlanders graag zeggen gelijke monniken gelijke kappen. Let op de autochtone Nederlanders gaan deze man verscheuren met haatdragende commentaren op fracebook!


  Maak melding

 5. Kan deze van den Broek zelf integreren. Hij discrimineert zelf, dat er mensen van elders in Nederland zijn. Wie heeft vandaag ervoor gezorgd,dat die mensen hier zijn. Is deze rand debiele van de Broek niet bewust,dat de voorvaderen van hem de Kolonieen van Overzeesche Gebieden uitgebuit hebben.Wie heeft de slaven uit west Afrika en daarna de contractarbeiders van de Aziatische gebieden onder dwang en leugens naar de Kolonieen gehaald. Hij is zeker een Wilders Fan,die niet beter weet met de mede mens om te gaan!!!!


  Maak melding

 6. hans groot gelijk heb je,sommigen willen jou hun wil opleggen en dat kan niet .hunnie moeten zich aan passen en niet jij als blanke nederlander moet je aanpassen .


  Maak melding

 7. Mijnheer Rabin Baldewsing heb volkomen Equaal wat hij nu dit aan het openbaren is.Ooit moeten de autochtonen van dit feitelijkheid accepteren hoe kalverachtig het ook is! Het zijn gewoonweg cruciale immorele natuurkundige begrippen dat autochtonen jammer genoeg niet getroffen hebben of de hoofdomstandigheden en Mijnheer Hans van de Broek wij Hindustanen of onze dierbare voorouders zijn in het verleden niet onbeschaafd of ruwe mens geweest en tot heden ook nog zo interpreten onze rassen dan wel.Mijnheer Rutte zelf moet zich schamen voor Nederlanders in het Buitenland wat ze bezorgd hebben de afgelopen dagen! V,H.P love and peace


  Maak melding

 8. @ Broek of Slipje,
  Lees hieronder het gedrag van een echte (Hol)Lander van hoe hij is/geweest. Ook een passend naam voor de schip gekozen: DE RUSTHOF (Synoniem: Rust In Vrede).

  Vanuit de Afrikaanse kust vertrekt dit schip op 21 november met aan boord 719 gevangen genomen Afrikanen: 195 mannen en 521 vrouwen. Daarnaast heeft de kapitein nog drie gevangenen als zijn eigendom meegenomen. Enkele vrouwen zijn zwanger. Bovendien zijn er ook nog honderd baby’s.

  De Rusthof komt op 1 maart , dus na een reis van honderd dagen, in Paramaribo aan. Geen enkele baby heeft de reis overleefd. Onderweg zijn 109 mannen en 236 vrouwen overleden. In het slavenmagazijn in Paramaribo sterven nog eens veertig mensen”.

  JA,ja, je leest het goed: SLAVENMAGAZIJN.

  Citaat uit jouw verhaal: “Als de allochtone Nederlanders nu eens accepteren dat er in Nederland vrijheid van denken, geloven en spreken is.”
  Je bedoelt hierboven: vrijheid van denken, doen , vernielen en als het even kan ook zodanig handelen, dat mensen in Rust in Vrede leven.

  Wat is jouw excuus: Het waren mijn voorouders? Of is het een traditie van (Hol)Land ( net als die Zwarte Piet)
  Jullie hebben Suriname leeg geroofd. Nu is de beurt aan de Surinamers om het geroofde deel terug te halen. Dus niks van dat Nederland aan Surinamers uitlkering verstrekt. Neen, het is hun eigen geld. Bloed en Sweet van hun voorouders.

  PS: jullie hebben het nog niet verleerd. Een vos verliest wel zijn haren maar ………………….. ( Rome / Hooligans).
  (Hol)Landers moeten hun kinderen beter opvoeden, dan pas mag de wijsvinger gebruikt worden. En ja, “The Nederlander bestaat niet”. Dus praat niet namens “de Nederlanders”.


  Maak melding

 9. Pero
  hans groot gelijk heb je,sommigen willen jou hun wil opleggen en dat kan niet .hunnie moeten zich aan passen en niet jij als blanke nederlander moet je aanpassen .

  @Pero,

  En nu verschuiven we de focus naar Suriname.
  Kan je me dan uitleggen waarom je baasje en zijn vrouw in traditioneel klederdracht aanwezig waren bij de viering van het chinees nieuwjaar?

  Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel met bovenstaande opmerking.

  P.S., Die posting van mijnheer Hans van den Broek is een psychologische bliksemafleider. Zijn doel is dat wij nu de Nederlanders bekritiseren in plaats van de Surinaamse lijders.


  Maak melding

 10. @Wijna1 Zal ik t eens verwoorden want j bent: Heel erg basaal misschien hou j meer van zwijmelen in het leven en daardoor ook primitief bent! V.H.P. soso lobie mi booi….


  Maak melding

 11. wie zich niet wil aanpassen moet voor mij part opzouten naar het gat waar ze vandaan komen . wat zijn ze trouwens komen doen in Blanda.

  ik dacht dat racisme en discriminatie
  was uitgevonden in Suriname of niet soms .


  Maak melding

 12. @Hans van den Broek :

  “Het probleem ligt vooral bij diegenen die vanuit hun ideologie menen dat zij superieur zijn aan andersdenkenden”

  Mooi gezegd !


  Maak melding

 13. Ach ach wat een frustraties als reactie op mijn commentaar ten aanzien van de oproep van mijnheer Baldewsingh die overigens eens in het woordenboek moet opzoeken wat integreren betekent. Integreren is dat iemand van buiten zich aanpast aan de normen en waarden van de autochtone gemeenschap waar hij deel van wil gaan uitmaken.
  Een autochtoon kan dus nooit integreren want als deel van die gemeenschap is hij is per definitie al geïntegreerd. Wat mijnheer Baldewsingh bedoelt is dat de autochtoon zich moet aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden. Alleen hoeft mijnheer Baldewsingh mij dat niet te vertellen, net zo min als een Surinamer het waardeert als iemand uit China, die naar Suriname is gekomen, zegt dat de autochtone Surinamers moeten integreren vanwege al die nieuwe Chinese medeburgers.

  Hoe ziet integrator Baldewsingh het in dat verband dat Moslims en Hindoestanen eigen scholen oprichten zodat hun kindertjes niet tussen de Nederlandse kinderen hoeven te zitten en dingen horen waarvan hun ouders niet willen dat ze die horen? Waarschijnlijk is dat integratie in zijn ogen. In Zuid-Afrika noemen ze het apartheid.

  Wat dat gezeur over de slavernij betreft en het schelden hierboven, ach, sommige mensen hebben het nu eenmaal niet gemaakt in het leven. Alles aan Nederland en de Nederlanders is per definitie fout, alleen de uitkering is goed.

  Ja we hebben spijt van de slavernij. Het heeft niets opgeleverd en het had een heleboel problemen en gezeur voorkomen als we de Afrikanen in Afrika hadden gelaten om vermoord te worden door hun broeders of verkocht te worden aan de Arabieren.
  Van Suriname hadden we een soort Australlië kunnen maken en van de Antillen vakantieparadijzen, maar helaas. Ja, van die slavernij hebben we veel spijt.


  Maak melding

 14. @sweetie mofo, begin naar de Surinamers onderling te kijken hoe zij met elkaar leven en vooral de laatste jaren onder deze regering. Zie maar die haat tussen de creolen en Hindoestanen.
  De Brazilianen worden toch ook niet netjes behandeld????

  De Hollanders of wie dan ook heeft geen enkel buitenlander uitgenodigd om in hun land te wonen.

  In Amerika zie je ze ook allemaal binnenkomen met en bepaald gedrag die gewoon niet past en als ze botsen met elkaar en je er iets van zegt ben je gelijk racistisch en discrimineer je de ander.

  Sorry, maar ik zou zeggen als je je niet kan aanpassen ga dan maar terug.


  Maak melding

 15. Hans van den Broek, je snapt werkelijk geen moer van wat de wethouder eigenlijk bedoeld!!! Uit welke studie blijkt trouwens dat Hindoestanen moeite hebben met intergreren?? Uit je eigen domme studie soms?? Van alle Surinamers in Nederland zijn de Hindoestanen jawel het meest succesvol!!!!


  Maak melding

 16. Hallo,
  Ik heb altijd gezegd geef elke Surinamer 3 miljoen dan gaan wij terug.
  Wie hier wil blijven, mag blijven wij zijn het zat geworden!
  Zonder geld gaan wij niet weg dat moet men goed onthouden.
  De marionetten hier op dit forum mogen voor mij de boom in.


  Maak melding

 17. @Hans van den Broek,

  Spijt? Dat is niet de lezing van de NL overheid.
  Die heeft nog nooit excuses aangeboden voor het eeuwen lang systematisch schenden van mensenrechten.

  De meeste Nederlanders zijn trots hoor op den strooptogten in den goudeneeuw en de jaren daarna.


  Maak melding

 18. Was het ook niet deze Hans van den Broek die elders als reactie gaf dat het Sarnami behoort tot de creolentalen?
  Daarom neem ik hem niet serieus.

  Hindustanen zijn de meest geïntregeerden met behoud van de eigen identiteit van alle allochtonen in Nederland.
  Sommigen hindustanen gaan zelfs zover dat ze de hielen likken van de autochtone Nederlanders.
  Wel deze hindustaanse is geïntregeerd, maar ze is beslist geen hielenlikster van geen enkele autochtone nederlander, al helemaal niet van de racistische autochtone nederlander.
  De autochtone Nederlanders (gelukkig niet allemaal) worden met de dag racistischer.
  Een aanpassing van de zwarte pieten is voor hen al een hele zware klus.

  Houden de autochtone Nederlanders zich wel aan de normen en waarden van andere landen?
  Afgelopen donderdag hebben de Nederlandse hooligans hun visite kaartje in Rome al afgegeven.
  Het zijn deze onbeschaafden die hun eigen land te schande hebben gezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.