Suriname gaat zelf goudstaven produceren

34

PARAMARIBO, 20 feb – Suriname kan voortaan zelf goudstaven produceren. De vestiging van Suriname Kaloti Mint House, dochteronderneming van Kaloti Precious Metals, is een feit. Het was bijna niet zo ver gekomen.

Het in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten, gevestigde Kaloti Precious Metals was niet van plan in Suriname te investeren. Toch werd Kaloti Mint House te Zanderij de eerste dochteronderneming van de multinational in Zuid-Amerika. “Met inzet van governor Hoefdraad is het toch Suriname geworden. Daar ben ik trots op”, zei Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank tijdens de opening van Suriname’s eerste goudraffinaderij.

De opening verrichtten vicepresident Robert Ameerali en Munir Al Kalotti, president van Kaloti Precious Metals. Volgens vicepresident Robert Ameerali bewijst Suriname dat het openstaat voor buitenlandse investeringen. Kaloti is daar een goed voorbeeld van. Munir Al Kaloti zei dat Suriname een grote stap heeft gezet in de verdere ontwikkeling van zijn goudindustrie. Voorlopig zal vooral het product van de kleinschalige goudwinning worden verwerkt.

FOTO: Minister Andy Rusland van Financiën tekent de presentielijst bij de opening van het Suriname Kaloti Mint House (SKMH) vrijdag te Zanderij. Wanneer het mint house op volle toeren draait, kan het een capaciteit bereiken van 60 ton goud.


34 REACTIES

 1. Nog geen maand geleden mochten we lezen dat deze organisatie geen internationale erkenning heeft en dus niets anders is dan een smelterij die metaal smelt en in broodjes verpakt waarna de koper het product weer moet smelten en goed mengen om het goudgehalte vast te stellen.

  En nu, met de dambreuk, moet er natuurlijk weer snel een hosanna verhaal geproduceerd worden.

  Ik vraag mij af wat Sigmund Proeve heeft gekregen om zijn ziel en zelfrespect te verkopen voor dit onzin verhaal. ??


  Maak melding

 2. 20 febr. 2015

  Van grondstof naar een halffabricaat en naar een eindproduct !
  Dat is de juiste richting voor de economische ontwikkeling van Suriname.

  Wel opletten dat Kaloti Mint, niet met behulp van corrupte ambtenaren in de toekomst deze halffabricaten en eindproducten op deels op een slinkse wijze uit Suriname ”exporteert”.
  Surinamers, let op je belang !!
  Srika


  Maak melding

 3. Het in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten, gevestigde Kaloti Precious Metals was niet van plan in Suriname te investeren.
  ..Maar door de aantrekkelijke aanbiedingen, zo goed als gratis van de corrupte dongkaws van Suriname was het moeilijk om nee te zeggen.


  Maak melding

 4. Over ontwikkelingsvisie gesproken. Dit ontbeerde het volk tijdens de Frontperiode, visie!! Nu wil ik jullie horen! Brandt maar los met de negatieve, inhoudsloze kritiek. Domme Ray mag beginnen.


  Maak melding

 5. De regering zegt/denkt control te hebben over de klein-
  schalige goudwinning. Volgens haar ook over de scalians !

  Het goud uit kleinschalige winning zal door Kaloti tot staven
  worden verwerkt.

  Hoe goed/slecht de veiligheidsdiensten en andere
  toezichthouders zijn, blijkt uit het feit dat Dino
  ONGESTOORD al zijn vele criminele daden, ook die
  in het buitenland, heeft kunnen uitvoeren !

  Nu zal Sranan ongetwijfeld de kans lopen dat niet
  geregistreerd goud uit het land zal verdwijnen.

  De governor van de Centrale bank heeft onlangs nog een
  enorme BLUNDER begaan door Surinaamse munten te
  willen laten slaan bij een louche muntbedrijf in Amsterdam, Nederland !
  Dit muntbedrijf is inmiddels opgerold door de Nederlandse
  FIOD en andere landelijke politiediensten.
  Kantoor van het bedrijf te Amsterdam is ontruimd.

  PS : Dus screening gewenst van ALLE politici en van
  alle bedrijven waarmee de regering ZAKEN wil gaan doen !


  Maak melding

 6. @lucien….hoezo visie???

  het is een niet-gecertificeerd bedrijfje dat kleinschalig gaat opereren met een product wat alleen maar in waarde daalt. Suriname, zoals gewoonlijk, holt weer achter de feiten aan.


  Maak melding

 7. Aan@Lucien

  de visie is niet meer dan witie visie.

  jij denkt dat jouw regering het zonder nederland doet. prima. en jouw regering staat op haar eigen benen. prima.

  maar niet helemaal.

  jouw regering heeft in ieder ander buitenland leningen en schulden. en het mooiste van alles is: jouw regering hoeft zich niet druk te maken over hoe deze schulden terugbetaald worden.

  een ander woord voor deze visie is neo-imperialisme van binnenuit.

  het is jammer dat jij het land verkopen ziet als een visie.

  in welk buitenland heeft suriname aandelen?

  china viert chinees nieuwjaar en suriname is het eerste land dat het chinese nieuwjaar tot een vrije dag promoot, vertelt de chinese ambassadeur: wake up and smell the coffee, niemand anders zal dit doen. zelfs al wordt china het hoofd van de wereld.

  veel wijsheid met je visie, dan. he?


  Maak melding

 8. Natuurlijk brengt Kaloti goudraffinaderij economische welvaart voor een stelletje paarse en abop boeven. Men kan nu rustig hun vieze geld wit wassen in de raffinaderij, een wasmachine is verleden tijd!


  Maak melding

 9. @Lucien, je schrijft:::::::Over ontwikkelingsvisie gesproken. Dit ontbeerde het volk tijdens de Frontperiode, visie!! Nu wil ik jullie horen!

  Wel ik had het al eerder geschreven dat front een fout heeft gemaakt en dat is dat zij NOOIT de media hadden ingeroepen om te laten zien wat zij voor land en volk hebben gedaan.

  Als ik deze regering naast die van Venetiaan moet plaatsten kan ik jou vertellen dat er goed geschoolden bij Venetiaan zaten en ook ver in het buitenland gestudeerd hebben.

  Dankzij de visie van Venetiaan is het stabiel gebleven in het land, anders was Suriname misschien failliet vandaag.

  Als Venetiaan een opening moest plegen gaf hij zijn voorganger altijd de eer van wat zij gedaan hebben of hadden, maar bij deze regering is dit anders. Zie maar de bruggen.
  V.b. Bouterse was nog geen week president en zijn naam staat al met grote letters op een bord alsof hij iets hiermee te maken had. politieke-stunt noemt men dit.

  Dat waterkant zo mooi is geworden is geld van de hardwerkende burger uit Europa!!!!!!


  Maak melding

 10. Een kleine economie met MEGA-schulden en duizenden
  werkozen !

  Dictatoriaal Venezuelaanse model is in gereedheid gebracht !

  Weigering NDP om MEGA-broodnodige-bezuinigingen te
  plegen !

  Staatsfaillissement plus onderdrukking zal volgen !


  Maak melding

 11. Beste Ira, omdat Venetiaan en zijn gevolg zulk goed werk hebben geleverd en dat duidelijk voelbaar, merkbaar was bij de bevolking, zijn ze weggestemd. Ik ga ervan uit dat je niet denkt/vindt dat het volk daarmee een foute keus heeft gemaakt want zij zijn het die in Suriname leven en wonen en een duidelijke vergelijking kunnen maken tussen prestaties van verschillende politieke constellaties. Het is mij duidelijk dat jij een van de “hard werkende”Europeanen bent die denkt, zoals jullie vaak plegen te doen, beter te weten dan de Surinamer welke kant ze op moeten met HUN land. En even ter herinnereing, Venetiaan wist alleen maar in odo’s te praten en had niet door dat de achterban van de NPS aan het verjongen was en daarom is weg gelopen omdat dat oude gezanik hun niet aanspreekt en weet je, Gregory gaat op dezelfde voet door. Kijk maar wat er nu gaande is in dat wegrottende huis. Eens zullen ze snappen dat de houtluizen die de afbraak plegen in de leiding gezocht moeten worden.


  Maak melding

 12. Juist ja, leve de criminelen ! Un pot moro gevonnisten na ini
  na Leiding fu a kondre ! Dat o tja moesje go na Parijs !

  A Spookambassade de drape keba !

  PS : Nu Screeningswet en anti-corruptiewet, anders dondert
  Sranan financieel in mekaar !


  Maak melding

 13. @Luciën, in Suriname valt het mij heel erg op dat velen niet eens de krant lezen of naar nieuws luisteren, maar vaak genoeg de ander na-praten.
  Ook is het mij opgevallen dat velen niet eens weten wat er in het buitenland gebeurt.

  Discussie voeren met sommigen in Suriname hoef je helemaal niet mee te beginnen, omdat van velen het niveau onder de maat is en heel agressief worden als ze het gevoel hebben of krijgen dat zij in het nauw gedreven worden.
  Zie maar de leiders hun gedrag op het podium.


  Maak melding

 14. Eindelijk bezit SME nu RAFFINAGE capaciteit voor het verwerken van ons eigen goud!!

  Prima!!

  Als de certificering nog niet helemaal in orde is dan moet daaraan gewerkt worden. Vanaf heden beschikken we wel over de knowhow en de techniek van het raffineren tot fine gold. 999.9

  Hup Suriname!!


  Maak melding

 15. @Ira

  Surinamers lezen wel degelijk kranten maar zijn niet geinteresseerd in de onzin die jij en de andere fronters hier dagelijks ventileren. En jij bent de laatste die moet reppen over napraten gezien je dagelijkse kopieer- en plakwerk. Moet jij trouwens niet eens een keer aan het werk?


  Maak melding

 16. @Luciën
  Veni is helemaal niet weggestemd en zeker niet om haar daden.

  De NDP had geen meerderheid maar kocht Bruns en Somo en diverse kiesmannen zodat hij president kon worden.
  De NDP heeft veel stemmen van “first voters” gekregen omdat die in al zijn onzinnige leugens en beloftes geloofden. Een enkeling daarvan heeft nu een 7-even baan maar de meerderheid zal echt niet meer op DDB stemmen
  Veni heeft met beperkte middelen het land opgebouwd na de puinhopen van de NDP en alle schulden van de NDP betaald. DDB begon met een volle schatkist, weinig leningen en had het voordeel van een extreem hoge goudprijs. Maar wat zien we daarvan terug??? Waar is al het geld gebleven?? De PG en CLAD moeten dringen een onderzoek doen en de schuldigen vervolgen. Dan zijn we voorlopig verlost van de NDP-criminelen.

  En voor de goede orde. Er zijn ook eervalle NDP-ers die aangetrokken door alle verhalen hoopte dat de NDP er iets van zou maken. Maar na 4 tot 5 jaar is het hen duidelijk dat zij door de partijleiding zijn voorgelogen en dat de partij leiding bestaat uit schaamteloze criminelen. DDB mag daarbij dan op de achtergrond blijven, hij is de grootste crimineel van allemaal. DDB was/is een waar crimineel voorbeeld voor zijn zoon.


  Maak melding

 17. @Ari, ik ben heel erg blij dat jij een goed voorbeeld geeft om die onzin ook te lezen.

  Internet is informatie voor een ieder en al die knipwerk is voor degene die NIET verder lezen en maar de ander na-praten en het terug schrijven op deze forum zonder te gaan onderzoeken of het waar is.

  Je schrijft:::::Moet jij trouwens niet eens een keer aan het werk?
  Wel ik heb alles en kom letterlijk NIETS tekort. Bouterse hoeft mij niet te verzorgen en hoef ook niets van het gratis gedoe.
  Ik geniet van het leven.


  Maak melding

 18. @Ari, nog even dit, 2 1/2 jaar geleden had men al voorspeld dat het water in de zee zal stijgen en dat Suriname en Brazilië eronder zullen lijden.

  Als de regering deze info serieus had genomen en de dijken had versterkt zat Suriname vandaag niet onder water.

  Jij noemt dit dus ::::onzin schrijven:::::


  Maak melding

 19. Een land krijgt een regering wat het verdiend. Ik wil niet negatief zijn maar ik gun dit project van harte alleen als het gerund wordt door technocraten, dan wel mensen die er verstand van hebben en geen politieke loyalisten in een functie als raad van bestuur toe geschoven krijgen. Wanneer politiek paars ermee zich ermee gaat bemoeien kan het fout gaan.
  Ik meen in de jaren 80 en 90 hebben wij een glasfabriek dan wel baksteen fabriek gehad . Daar is ook de kleur paars een functie binnen het bedrijf. Alles wat gedrenkt is in de kleur paars kan fout gaan. Jammer dat het arme volk dat niet in ziet en steeds weer een foute keus maakt. Als ik de eigenaar van dit bedrijf zou zijn en mag ze mag toe spreken blijft ver weg van de politiek en kijkt uit dat je niet ondergedompeld wordt in de kleur paars. Anders gaat het fout. en wil niemand met je werken.


  Maak melding

 20. @Abaisa

  “Eindelijk bezit SME nu RAFFINAGE capaciteit voor het verwerken van ons eigen goud!!”

  U vergist zich. SME bezit niets. Kaloti Precious Metals uit Dubai bezit iets.

  Uw reactie berust op groots spraak net zoals de uitspraak van Hoefdraad over 40 ton goud per jaar. Het is net 30. Hoefdraad rekent de 10 ton van SURGOLD er voor het gemak reeds bij.

  AMgold en Surgold gaan hun goud echt niet via Kaloti verwerken. Ofwel 20 ton/jaar is realistischer.

  Beste Pero.
  weet u dat de goudhandel in Dubai geheel in handen is van Hindoestanen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.