woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijEvacuatie burgers na dambreuk Weg Naar Zee

Evacuatie burgers na dambreuk Weg Naar Zee

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 feb – Bij Weg Naar Zee, op de weg tussen Paramaribo en Saramacca, is de dam doorgebroken. Door sprongvloed ontstaan hoge golven. Niet alleen woningen kregen water binnen. Ook het crematieoord is getroffen.

Er zijn verwoestingen aangericht en opstallen zijn door het zeewater mee genomen. Intussen hebben de autoriteiten maatregelen getroffen. Rampenautoriteit NCCR is ingekomen met materieel. Getroffen gezinnen zijn geëvacueerd. Er zijn opvangmogelijkheden in orde gebracht. Onder meer zijn mensen opgevangen in een nabijgelegen loods. Het is een noodmaatregel. Andere gezinnen zijn opgevangen door particulieren.

De springvloed werd een dag later verwacht. Maar het geweld begon eerder en niemand was berekend op de mate van het natuurgeweld. Ook vandaag weer wordt springvloed verwacht. Volgens oogegtuigen waren de golven ‘extreem hoog’. Ook langs de Anton Dragten weg, in het noorden van Paramaribo, waren krachtige golfslagen te merken. De weg ligt dichtbij de monding van de Surinamerivier. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken wil hulpdammen opzetten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Het lijkt een beetje op “de put dempen als het kalf verzopen is”triest voor de mensen die er wonen. wel wilde plannen ontwikkelen voor een spoorlijn, maar een bestaande gevaarlijke situatie gewoon zo goed als niets aan doen, mede oorzaak, het woord onderhoud staat achter in het woordenboek in Suriname


  Maak melding
 2. DIT was verdorie al BEKEND dat dat risico boven het hoofd hing en wat deed de huidige regering NEKS helemaal f*ckin NEKS wel verdorie, een regering had er allang opmoeten inspringen en allang maatregelingen moeten treffen ,maar vooruit denken zit er niet bij bij deze regering…. ergens in de afgelopen 5 jaartjes is er zelfs gesteld dat de bewoners het maar zelf moetne oplossen ?????????????????

  la me ni lachuh hoor, weg met deze regring die totaal geen inzicht heeft… pleur op , Su gaat met jullie letterlijk naar de haaien , verdorieeeee Ik kan niet emigreren … Su moet beschermd worden… tegen het water EN tegen deze regering… :/


  Maak melding
 3. Jacobus wat nou goed dat de NDP er is, 4 jaar geleden was er al aan de fuckin bel getrokken en de bewoners werd gezegd dat ze er zelf verantwoordelijk voor waren , sinds wanneer moetne bewoners zelf eemn dijk aanleggen ??? De regering heeft idd het kalf laten verdrinken en nu dan in ijl tempo de put dempen, hee gast met mensn ezoals jij gaat Su naar de kLOTE hou gewoon je mond liever met je goed dat fuckin NDP er is, kailo NDP had allang wat moeten dfoen, a regring dise no ben do neksssssssss je hele mond lijkt op ijl tempo just shut up als je er geen kaa s van hebt gegeten… 🙁

  @ Hans juist hans dus dat toch !


  Maak melding
 4. tja, geld was er, plannen en begroting, alles was in orde maar wie moest zo nodig het project stop zetten. juist ja, toilet gepimpt, waterkant onnodig verpest en waar is de rest van het geld van de dijken gebleven?????
  en wie zit nu lekker hoog en droog?
  triest maar helaas


  Maak melding
 5. Inderdaad dr ir prof mr Abrakadabrams en mede-regeerders
  hebben voor eigen bestwil GESCHOVEN en GEGOOCHELD
  met de bestaande gereserveerde budgetten voor zelfs al
  gestarte projecten !

  Trouwens het GEHELE JAARBUDGET van OW is indertijd
  door de NDP-professor WEGGECHOOGELD !

  Nu komen de corruptie-zondaars zogenaamd aangesneld
  met NOODmaatregelen !

  Het Volk en de belangen van het Volk komen voor NDP op
  de zevende plaats !

  Alle Sribi-Srafu’s in Sranan, opo un ai !

  Volg de berichten over de DICTATUUR waarin het Venezuelaanse volk door financieel wanbeleid is beland !

  PS : Volgens NDP is ambassade/ambassadeur belangrijker
  dan uw veiligheid /uw beschermende noodzakelijke dam !


  Maak melding
 6. Pe oenoe pleziertent de, vroegen enkele paarsen onder hen? A mang no kong tek poolshoogte. Parmessje soema na mang disi? Soso paarse twijfel e nak ding paarswang onder de gedupeerden. Woo lokoe sa ndp e go doe. O sa stem bakka noh, gi oenoe noh, foe tjisie soso paarse K.


  Maak melding
 7. @Vanity

  neem het een beetje cynisch man.Als het aan de NDP lag,hadden ze met het dijken geld wat anders gedaan.Die van Coronie zou er nooit komen en die van Commewijne is ook niet afgemaakt.
  Weg naar zee is een steeds terug komend lied.Elk jaar is er wat aan de hand daar.Kan je nog herinneren dat Parmessar vorig keer zei dat er een dam komen moest van Leonsberg tot voorbij Weg naar Zee?


  Maak melding
 8. Een erfenis van Ramon Abrahams. Hier hadden wij al voor gewaarschuwd. Nederland had geld gedoneerd voor het verstevigen van dijken. Imiddels staat deze gift op de bank rekening van Ramon en de bevolking mag puin ruimen.


  Maak melding
 9. Dat een dam door breekt kan niemand iets aan doen en zeker de president niet.tegen springvloed is weinig te doen ,het bouwen van
  goede fungtioneerde dammen is nu een maal een specialiteit van de Nederlanders die hier heel veel ervaring mee hebben.B.v.Amerika heeft de nederlanders gevraagd Newyork dammen te bouwen tegen het steeds wassende water.Ik weet zeker dat President Bouterse
  de Nederlanders zal vragen om dit land te helpen.Geen enkele president heeft zo veel gedaan in korte tijd als deze zeer geliefde president.Zij die hem dit verwijten kijk naar het verleden toen Lachman aan het bewind was en totaal niets deed.heel Nickerie
  liep onder.Zij die kritiek hebben op deze president moeten zich schamen en daar bij ook nog geen kennis van zaken.

  Leo Snel Milieudeskundige.


  Maak melding
 10. Wat een onzin en oelewapper verhalen lees ik allemaal hier op het forum. Natuurlijk is het van de NF’ers het de schuld van de NDP en president dat dit Suriname overkomt !

  Waarom, omdat ze zich nog nooit hebben verdiept in de Sterrenkunde om te weten wat en hoe de invloed van de maan en de zon op de aarde is.
  Het is nu o zo makkelijk dmv Google en andere zoekmachines om te weten wat de invloed van Nieuwemaan 18/02 in Su en Eerste kwartier 25/02 in Su is op de waterstanden in het land.

  In combinatie met een harde aanlandige wind betekend dit een zeer hoge waterstand en vaak ook een hoge golfslag.

  Is het de schuld van de president en de NDP dat de maan en de zon op één lijn staan met de aarde waardoor wij te maken hebben met dit fenomeen.

  Moet deze president de gehele kust van Suriname (ca 400 km) gaan indammen, ophogen en versterken om het water tegen te houden ?
  In dat geval moeten we alle rivieren in Suriname die naar zee stromen gaan voorzien van sluizen en waterkeerringen, want als het water éénmaal komt is er geen houden meer aan.

  Wat een sukkels en simpele zielen zijn de NF aanhangers want ze weten niet hoe het allemaal in elkaar steekt.


  Maak melding
 11. @Barabas

  Dus nationale ramp afkondigen en geen verkiezing meer
  ==============

  Je bedoeld zeker het volgende:
  Een nationale ramp afkondigen en alle NDP-ers opsluiten wegens grove nalatigheid en corruptie.


  Maak melding
 12. ” BRAMPIE de ZAKKENVULLER ” , ex- ( PIMPING ) minister van OW, heeft een smak GELD verkwanseld aan een opknapbeurt van zijn vorige ” werkplek ” !!!!!!!!

  Met dat ” PIMPING GELD ” had de ” PAARSE DEUGNIET ” alvast enkele scheuren, gaten of spleten in de dijk kunnen herstellen.

  Hier word ik echt niet goed van !!!!

  Trevlig help ! Chavéz


  Maak melding
 13. Nooit naar weg naar zee geweest. Beelden op internet gezien. Hier maak ik wellicht geen vrienden mee, maar daar wordt ik ook geconfronteerd met de afschuwelijke beelden in de openbare ruimte net ls bij de brug naar commewijne. Het is m.i. Absoluut geen stadsvervraaing.


  Maak melding
 14. @Leo Snel Milieudeskundige
  Wat een ongelovelijk domme onzin is je posting en wat en milieuvervuiling ben jij.

  Dijken worden regelmatig geschouwd om vast te stellen of ze hoog en sterk genoeg zijn voor de komende springvloeden. Doe je dat en het bijbehorende onderhoud niet dan kun je net zo goed zonder dijk Je posting is dan ook te stom voor woorden.

  En dat je jezelf omschrijft als “Milieudeskundige” geeft slechts aan hoe gestoord en onbeschoft jij bent. TYPISCH PAARS is het niet??


  Maak melding
 15. @Milton
  De regeringen hebben echter wel rekening te houden met de stand van de maan en de zon en het effect daarvan op eb en vloed. Althans dat doen zorgvuldige regeringen naar hun beste kunnen.

  Je hoeft niet de hele kust te beschermen en in te dammen. Het grootste deel laat je over aan de werking van de natuur (mangrove/aanwas kust). Bescherm de natuur.
  Alleen op plaatsen van belang (prioriteiten) gaat men over tot ingrepen en beschermende maatregelen of je haalt de mensen er gewoon weg als het te gevaarlijk wordt.

  Beste Milton deze regering heeft geen onderhoud gepleegd aan de reeds uitgevoerde werken en voorzieningen en heeft de voor bereide plannen laten liggen om met de budgetten eigen pimp projecten uit te voeren. Dat is nalatigheid en wanbeleid en wel de verantwoordelijkheid van de regering en dus de president.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES