Viering Chinees Nieuwjaar in Suriname

15

Chinese vrouwen vanmorgen tijdens dansworkshop op het Directoraat Cultuur in verband met de viering van het Chinees Nieuwjaar. Thema van de workshop was “Stimulering en waarderen van de Chinese Cultuur”. Volgens de Chinese astrologie begint het nieuw jaar op donderdag 19 februari. Dan wordt het Jaar van de Schaap ingeluid als het jaar van rust, vertrouwen en zachtaardigheid.

15 REACTIES

 1. Traditiegetrouw zullen zich vandaag de families Kong Foe Njang, Foe Foer Man, Chim Pan See en Krap Na Pang in grote getale richting Kong Ngie Tong Sang begeven voor het glatis lekkele eten.


  Maak melding

 2. Een ieder, een gelukkig nieuwjaar!! Ik had al een ieder op 1 januari jl. de beste wensen toegewenst, maar het is nooit te veel!!!

  wanneer is het weer de volgende dat ik mag toewensen? Moslims, Hindoestaans, Javaans nieuwjaar? ha ha haa! sjoveel nieuwjaren!! Su is echt rijk hoor!!!!


  Maak melding

 3. @ Surambtenaar
  Ai meneer mi beré en sikie foe a lafoe sang mi e lafoe.
  Je vergeet enkelen o.a. (die wonen te Texas)
  Pi Mi Pang
  Tik Sajoe Sjie
  Man Kap Mie
  Tollie Sang
  🙂


  Maak melding

 4. Ai @Pokai Tongo j’e kier mi.
  Sorry dat ik zoveel families ben vergeten.

  Vermeldenswaard is ook, dat ze allen onder de bezielende leiding zijn van R!@0.
  Hij woont en werkt in Suriname.
  Waar hij woont en wat voor werk hij doet, daar zullen wij nooit achter komen.
  Feit is en blijft dat @R!@0 een afstammeling is van familie uit de Gie Tju Ku dynastie.


  Maak melding

 5. surambtenaar en pokai bek zo vroeg aan de drank sa ung dringi palmboom , zie commewijne het lachen zal jullie straks vergaan op 25 mei ung sa lafu leki ung abi kiespijn nietsnutten bij elkaar


  Maak melding

 6. Meteen afschaffen die vrije dag, de nieuwe chinezen vieren elk dag feest met het plunderen van Surinaamse grondstoffen nu krijgen ze nog een welkom dag want een drama! Slechte beslissing ooit van de NDP. Wat we moeten doen is al die illegale chinezen in Suriname oppakken en naar huis sturen dan kunnen we een feestje bouwen in de vorm van afscheidsfeestje!


  Maak melding

 7. Geloof je dat erin China of andere land in de wereld zie zelfstandig is, die symbolen heeft als een wapen, volkslied en een vlag, een nationaliteit voor een andere land in zijn eigen land een nationale vrije dag/nieuwjaarfeest zou geven. Laat Suriname China maar vragen dat zij 1 juli keti koti of 25 november de onafhankelijkheidsdag in China ook een nationale dag moet worden gehouden. De Chinezen zullen met hun hoofden wel knikken en DDb zal de Suri’s vertellen dat de Chinezen dat willen en dat ze nog om lachten ook, want ze hebben ja geknikt. Wat DDB niet weet dat met je hoofd ja knikken in China, nee is en dat lachen, was gewoon uitlachen. Weet je hoeveel (inter)nationale schade dat voor China zou betekenen. Hoeveel verlies dat zou betekenen als de beurs, handel en in China een dag op slot gaat. In Suriname heeft DDB dat niet door. Zijn zakken en die van de gangsters zijn goed gevuld en het arme volk daar heeft hij gewoon lak aan. Deze oude hoogbejaarde vos met zijn (borstel)snorhaar en zijn gangsters strooien het arme volk sinds 25 februari 1980 zand in de ogen.

  Volk van Suriname oe wiki no! DDB en de gangsters zijn wolven in schaapskleding, die jullie gewoon in armoede willen laten wonen en hij en zijn gangster vrienden willen in weelde en rijkdom leven en uit de gevangenis van Suriname blijven ( 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, enz), veroordeeld in het Koninkrijk Der Nederlanden voor 11 – jaar gevangenisstraf voor drugscriminaliteit en deze straf moet hij in Nederland komen uitzitten en ook de USA willen hem voor het gerecht hebben voor strafbare zaken die met drugszaken ea misdaden te maken hebben.

  Deze nieuwsjaar dag kost Suriname heel veel geld. Als er een andere regering komt na 25 mei 2015 moet dit worden stop gezet.

  DDB en de gangsters hebben hun mond vol van kolonisatie en kruispunt. Zie wat deze man bedoelt met kolonisatie en kruispunt. Suriname is hard bezig een kolonie van China te worden. Wie houdt wie voor de gek over dekolonisatie. Ik heb het licht al heel lang gezien, nu u nog!

  Time4Chan(ge)
  Stem op 25 mei 2015 op:
  VHP – Chan Santokhi,
  NPS – Gegory Rusland,
  Pl – Paul Somohardjo,
  DA 91 – Winson Jesserun,
  SPA – Guno Castelen,
  BEP – Celsius Waterberg

  Leve de Republiek Suriname
  Leve 25 november 1975
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve de Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht.
  Internationale verdragen, oa mensenrechten
  weg met de amnestiewet; wie een andere vermoordt volgens de grondwet van de republiek Suriname en Internationale verdragen, mensenrechten moet iemand die een andere vermoord voor de rechter/krijgsraad, internationale rechtbank om veroordeeld te worden.

  Leve de democratische rechtsstaat

  Weg met DDB en de Gangsters,
  Een moordenaar hoort in de gevangenis opgesloten te worden als deze voor de rechtbank/krijgsraad is gekomen en hiervoor veroordeeld wordt. ja toch? Zie wat de omstreden amnestiewet die DDB uit de gevangenis houdt.

  Zie DDB zie zijn mond vol heeft over kolonisatie, kruispunt, dekolonistatie en zie deze nieuwsjaarsdag van China die in Suriname een nationale vrijde dag is. Wie houdt wie voor de gek. De dief roept, houdt de dief.

  Time4Chan(ge)!

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 8. Wel,wel frontliner als iedereen in Suriname net zo hard zou werken als die Chinezen die jij zo graag het land uit wil hebben dan zou Suriname een stuk welvarender zijn.


  Maak melding

 9. “Thema van de workshop was “Stimulering en waarderen van de Chinese Cultuur”. ”

  Waarom niet Integratie van Chinezen in Suriname? Waarom moet Suriname de Chineese Cultuur waarderen EN stimuleren?
  Enige wat Suriname hoort te doen is Surinamers te formen. Ophouden met die plantage en stammen mentaliteit.


  Maak melding

 10. Een ieder hoopt dat het nieuwe jaar veel goeds zal brengen. Maar eigenlijk zou men de laatste dag van het jaar moeten vieren (of niet). Want dan pas kan je zeggen of het een goed en vierenswaardig jaar was of niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.