President Suriname bij viering Chinees Nieuwjaar

35

President Bouterse en First Lady Ingrid Bouterse-Waldring maakten vanmiddag deel uit van de groep eregasten bij de viering van het Chinees Nieuwjaar in het KKF gebouw. Het echtpaar, gehuld in Chinese kledij, bewonderde de drakendans die het begin inluidt van de festiviteiten. De Chinese gemeenschap is de regering dankbaar dat het Chinees Nieuwjaar is uitgeroepen tot een permanente nationale vrije dag. Ambassadeur Yang Zigang noemt dat een gebaar van eenheid en acceptatie van de Chinees in Suriname.Viering Chinees Nieuwjaar in SurinameViering Chinees Nieuwjaar in SurinameViering Chinees Nieuwjaar in Suriname

35 REACTIES

 1. Het echte Chinees Nieuwjaar wordt o.a. in Witte Lotus gevierd maar daar durft DDB zich niet te vertonen. Dit is gewoon een kleine groep die ingehuurd is voor promotie van DDB.


  Maak melding

 2. Strategie en tactiek aan het werk! chinezen stemmers here come your Big BOS>>>. D.B.
  de chinezen cultuur eist dat de chinezen uit respect hun dankbaarheid tonen wanneer ze geëerd worden en dat gaan de chinezen massaal tonen op 25 mei 2015!


  Maak melding

 3. In maart gaat hij ,bouta, toch eenmaal niet meer kunnen feesten !!
  Hij feest zolang hij nog feesten kan en daarna is het THE END!!! voor hem en Ingrid de eerste en Ingrid de tweede!!


  Maak melding

 4. Desi yu wanni “plei heri Sranan snesi” nanga yu Bouta-wet
  sang e wan verkrakti un Grondwet !

  Dussss… dan yu e meki prisiri nanga Sranan-Snesi !

  NB : Maar aan de andere kant OBAMA o plei Dino
  NANGA yu snesi ! Teki yu ai luku !


  Maak melding

 5. Tijdens een Chinees feest zijn kip, rund en vooral hond en varken altijd welkom, van Chinezen is bekend dat ze alle soorten vlees lusten (andere bevolkingsgroepen hebben nukken/treef wat vlees betreft) en de grootste ‘bigi dagu’ van Suriname zal een gratis Chinees feestmaal natuurlijk niet aan zijn neus voorbij laten gaan, al vindt hij de laatste tijd van zichzelf dat hij, als niet zo jonge ‘pikin ingi boi’, vaak te moe is om de assemblee of wijkvergaderingen te bezoeken.


  Maak melding

 6. frontliner ,laat ze maar praten jij moet begrijpen dat het jaloezie is . het knijpen begint al ,ze raken in paniek hun leider santhoki segebai persad wordt niet gezien door die chinezen dus moet je begrijpen dat het niet prettig is voor die fronters,v7 of mamoet blok maggiblok


  Maak melding

 7. Weet je wat nog veel en veel triester is, dat een luchtvaart maatschappij als de SLM zowel in Suriname als in Nederland op een dag als vandaag gewoon onbereikbaar was. Gewoon gesloten!! Bewijst maar weer eens van een onprofessioneel bij elkaar geraapt zooitje onnozelen. Feestdag of geen feestdag, een luchtvaart maatschappij hoort ten aller tijden bereikbaar te zijn. Goedzo SLM jullie komen er wel in het jaar 2189
  Dus not!


  Maak melding

 8. Hhmmm…Sinds otte deng disi e vieri a chinesi tapu yari a ne klop tog!Wel waren het maar echte levendige DRAKEN dan waren ze uberhaupt op rijtje opgegeten voor de verkiezingen van 25 mei 2015. V. H. P. soso lobie nanga bundru….


  Maak melding

 9. Ten onrechte wordt er gesteld dat de massamoordenaar respect voor de Chinese cultuur toont. Op zijn minst had deze moordenaar dan zijn zonnebril moeten afzetten en de aanwezigen recht in de ogen moeten aankijken, Wat heeft deze moordenaar toch te verbergen ?


  Maak melding

 10. De profiterende en parasiterende Surinamer kan nog heel veel van de Chinees leren. Als een Chinees zegt dat hij op een bepaalde dag zijn schuld komt aflossen dan houdt hij zich daaraan. De parasiterende Surinamer zal altijd op zoek gaan naar een excuses om zijn schuld niet af te lossen; of moeder is net overleden of de rat heeft het geld opgegeten. Daarom zijn de Chinezen een verrijking voor Suriname.


  Maak melding

 11. Als goed gekoloniseerd land en slaaf van Peking draagt Suriname’s first couple natuurlijk Chineese dracht. Ik zie Obama al in Washinton als Chinees verkleden, we weten allemaal wat een storm dat zou zijn. Maar in Suriname zijn ze goede slaven, hebben ze 400 jaar ervaring mee.


  Maak melding

 12. Ik hoop dat die kiezers verstandig zijn om nooit meer op de NDP te stemmen.Ze hebben alleen maar hun zakken gevuld ten kosten van alles.Het land is niet vooruit gegaan en dat kon ook niet want Bouterse heeft geen verstand van economie.


  Maak melding

 13. Geen land ter wereld bedenkt het om de nationale feestdag van een ander land, in eigen land ook tot nationale feestdag te verheffen. Wat een imbeciele poppenkast. Met een potsierlijk uitgedoste dorpsidioot, (in Bassie en Adriaankostuum) op de voorgrond.


  Maak melding

 14. Ik wens alle Chinese Surinamers zowel in Nederland als in Suriname een gelukkig Chinees nieuw jaar. Uiteraard geldt dit ook voor alle andere Chinezen all over the world. Happy Chinese new year!!!


  Maak melding

 15. Het is af te lezen aan zijn gezicht dat hij ,ABU DADA,zo gauw als mogelijk weer naar huis wil.De gedachte dat zijn zoon het speeltje is in Sing Sing,begint zijn tol te eisen.
  Een chinees gewaad vrijwaart hem niet van de pijn.Oud,moe,verward en op omvallen.


  Maak melding

 16. @Pero,

  Je hebt het steeds over Santokhie Segebai, maar hoe zou ik jouw Godfather moeten noemen.

  Wat dacht jij van 8 DECEMBERKILLER/ DE SLACHTER VAN MOIWANA/ MOORDENAAR VAN POLITIE-INSPECTEUR GOODING.

  Last but not Least: VEROORDEELDE COKEDEALER; OOH DDB heeft zichzelf AMNESTIE gegeven.

  Jij hangt een COKE-CRIMINEEL/MOORDENAAR aan, Pero. Laat het gezegd zijn.


  Maak melding

 17. @Pero,

  Ik wil het niet eens hebben over zoonlief Dino, we praten nog hierover als de STRAFMAAT over CRIMINEEL-JUNIOR bekend is.

  Dino heeft eieren voor zijn geld gekozen door te bekennen, anders was het zeker SENTENCED FOR LIFE geworden.

  Dus waar praten we over??, Pero


  Maak melding

 18. ha, fa tang meneel plesitent. ha fa tang mevlouw de plesitent. ha, wi habi ha swieti swieti plesi nanga glatis chinesi tafla. mooi mooi mooi, ha ha ha, njang, dlingi swieti. Ondertussen watertanden vele paarse oliedomme stommelingen hongerig in de hoop baas o gi teki wang doggybag mee gi deng, Paarse lol. Hahahahahahha


  Maak melding

 19. 20 febr. 2015

  祝您新年快乐,龙年吉祥.
  zhù nín xīn nián kuàilè, lóng nián jíxiáng

  Een gelukkig nieuwjaar, een voorspoedig nieuwjaar.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.